PCM Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2010 από PCM
Kasrith Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Χαχαχα bnvdarklord θα βαζα +1 αλλα δεν μαφήνει! (τι γίνεται, υπάρχει όριο στα +?)
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Για να επιβεβαιώσω πως κατάλαβα καλά το στόρυ, έχεις μάθει τα ακόρντα με διάταξη μι σι σολ ρε λα μι; Και ξέρεις (λίγο) και με την κανονική; Όχι. Παίρνω μια δεξιόχειρη κιθάρα (κανονική, δεν έχω βρει ποτέ μπροστά μου κιθάρα με ανάποδες χορδές) και απλά την κρατάω ανάποδα και πιάνω τα ακκόρντα με ένα πιάσιμο... ε, ας το πούμε "δικής μου επινόησης". Πιάνω τα ίδια τάστα που θα έπιανε το αριστερό χέρι (όπως κάνουν όλοι οι δεξιόχειρες) με το δεξί χέρι. Προφανώς το πιάσιμο είναι περίεργο. Δεν είναι το ίδιο και δεν χρησιμοποιείται ποτέ κανονικά. Παραδόξως όμως είναι πιο εύκολο! Και γνωρίζω και λίγο τα κανονικά πιασίματα που κάνεις με το αριστερό χέρι, όπως όλοι οι δεξιόχειροι κιθαρίστες. Ήμουν σαφής;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι κάποτε οι αριστερόχειρες ήταν σε χειρότερη μοίρα απ' ότι είναι σήμερα οι γαυ. ως αριστεροχειρας κ ως γκευ επισης εχω να πω οτι ποτε δεν ενιωσα οτι ειμαι σε καποια μοιρα λογο ιδιαιτεροτητας κ καλα. Για το οτι ειμαι παιδαρας ενιωσα ομως :cool: Εχουμε κ ολοκληρο θεμα για την αριστεροχειρια ρε σεις http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=401872
status Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Όχι. Παίρνω μια δεξιόχειρη κιθάρα (κανονική, δεν έχω βρει ποτέ μπροστά μου κιθάρα με ανάποδες χορδές) και απλά την κρατάω ανάποδα και πιάνω τα ακκόρντα με ένα πιάσιμο... ε, ας το πούμε "δικής μου επινόησης". Πιάνω τα ίδια τάστα που θα έπιανε το αριστερό χέρι (όπως κάνουν όλοι οι δεξιόχειρες) με το δεξί χέρι. Προφανώς το πιάσιμο είναι περίεργο. Δεν είναι το ίδιο και δεν χρησιμοποιείται ποτέ κανονικά. Παραδόξως όμως είναι πιο εύκολο! Και γνωρίζω και λίγο τα κανονικά πιασίματα που κάνεις με το αριστερό χέρι, όπως όλοι οι δεξιόχειροι κιθαρίστες. Ήμουν σαφής; Όχι, καμία φωτογραφία θα βοηθούσε.
liopyr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Όχι. Παίρνω μια δεξιόχειρη κιθάρα (κανονική, δεν έχω βρει ποτέ μπροστά μου κιθάρα με ανάποδες χορδές) και απλά την κρατάω ανάποδα και πιάνω τα ακκόρντα με ένα πιάσιμο... ε, ας το πούμε "δικής μου επινόησης". Πιάνω τα ίδια τάστα που θα έπιανε το αριστερό χέρι (όπως κάνουν όλοι οι δεξιόχειρες) με το δεξί χέρι. Προφανώς το πιάσιμο είναι περίεργο. Δεν είναι το ίδιο και δεν χρησιμοποιείται ποτέ κανονικά. Παραδόξως όμως είναι πιο εύκολο! Και γνωρίζω και λίγο τα κανονικά πιασίματα που κάνεις με το αριστερό χέρι, όπως όλοι οι δεξιόχειροι κιθαρίστες. Ήμουν σαφής; Το έχω ξαναδεί αυτό και δε πίστευα πως υπάρχει και δεύτερος άνθρωπος στο κόσμο που το κάνει. Btw, ξέρω αρκετούς αριστερόχειρες που παίζουν κανονικά κιθάρα χωρίς πρόβλημα.
status Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Το έχω ξαναδεί αυτό και δε πίστευα πως υπάρχει και δεύτερος άνθρωπος στο κόσμο που το κάνει. Btw, ξέρω αρκετούς αριστερόχειρες που παίζουν κανονικά κιθάρα χωρίς πρόβλημα. Εγώ π.χ αν και πάνε χρόνια που έχω να παίξω.
liopyr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Btw, το παράξενο δεν είναι να πιάσεις τα ακόρντα με το δεξί χέρι, με λίγη φαντασία γίνεται, αλλά το να χτυπάς ρυθμό με το αριστερό ανάποδα φαίνεται (οπτικά) τελείως ..παραπληγικό.
Lucifer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Εντάξει, καλά κατάλαβα. Θέλω να σας δω σε αλλαγή από τυχαίο_μπαρέ σε σολ εβδόμης. Και μετά θα σας ρωτήσω ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ.
tr3quart1sta Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 ως αριστεροχειρας κ ως γκευ επισης εχω να πω οτι ποτε δεν ενιωσα οτι ειμαι σε καποια μοιρα λογο ιδιαιτεροτητας κ καλα. για καποτε σου λεει... ας πουμε παλια στο σκολειο τους αναγκαζανε να γραφουν με δεξι
leftermann Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 την γνιέκαμ η μάνα της την μπούφλιαζε για να μην γράφει με το αριστερό. Έμαθε τελικά να γράφει με το δεξί, αλλά κάνει απίστευτες καλικαντζούρες, και έχει και μια πολύ ελαφριά δυσλεξία που πιθανώς οφείλεται σε αυτό, είπε ο γιατρός.
liopyr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 την γνιέκαμ η μάνα της την μπούφλιαζε για να μην γράφει με το αριστερό. Έμαθε τελικά να γράφει με το δεξί, αλλά κάνει απίστευτες καλικαντζούρες, και έχει και μια πολύ ελαφριά δυσλεξία που πιθανώς οφείλεται σε αυτό, είπε ο γιατρός. Έδινε γραμμή ο πεθερός ε;
slygeo87 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Το βρήκα ψάχνοντας για το άβαταρ του λέφτερμαν:
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Εντάξει, καλά κατάλαβα. Θέλω να σας δω σε αλλαγή από τυχαίο_μπαρέ σε σολ εβδόμης.Και μετά θα σας ρωτήσω ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ. Ναι. Όχι. Αυτό δεν το έχω μάθει. Ξέρω τα βασικά A, Am, E, Em, D, Dm και G, C. Άντε και με μπαρέ την F. Για μεγάλο μέρος τραγουδιών δε χρειάζεσαι άλλα. Όπως και να 'χει, η απάντηση μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλή: δεν παίζω κιθάρα. Δε βάζω τις χορδές ανάποδα γιατί αυτό θα "χαλάσει" την κιθάρα για οποιονδήποτε άλλο (και δεν έχω κάποια που να μου περισσεύει) και κυρίως επειδή οι κιθάρες που πέφτουν στα χέρια μου (σε παρέες κτλ) είναι ίσιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις