Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος (με λογικά επιχειρήματα) γιατί γράφουν έτσι στο facebook; (και msn, αλλά και αλλού)

Έχουν περάσει μήνες από τότε που το είδα και δεν μπορώ να καταλάβω. Και δεν το κάνουν μόνο ανήλικα!

Δημοσ.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος (με λογικά επιχειρήματα) γιατί γράφουν έτσι στο facebook; (και msn, αλλά και αλλού)

Έχουν περάσει μήνες από τότε που το είδα και δεν μπορώ να καταλάβω. Και δεν το κάνουν μόνο ανήλικα!

το ξεκίνησαν όταν ήταν ανήλικα, εδώ και 3-4 ή 5 χρόνια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

• να μην καταλαβαινουν αυτα που λες οι γονεις σου
  • να διαφερεις απο τα συνηθισμένα
  • ορθογραφια ( αν καποιος προσπαθησει να γραψει κατι στα ελληνικα και δεν ξερει καλη-σωστη ορθογραφια θα υπαρξουν αρκετοι ανεγκεφαλοι που θα τον/την κραξουν ! ) (φυσικα δεν αναφερομαι σε ελαχιστα μηνυματα που απλα επισημαίνουν το λαθος, απλα διορθωνοντας το, αλλα σε...σχολια...)
  • ταχυτητα στην γραφη ( αναφερομαι σε οσους δεν ξερουν ορθογραφια, κανεις 3πλασιο χρονο να γραψεις, λογο του ελεγχου)
  • συνηθεια ( πολλα προγραμματα παλια ή ελαχιστα τωρα δεν ειχαν τα ελληνικα σαν γλωσσα γραφης ) και εμεινε συνηθεια...
  • αδυναμια μεταφρασης σε αλλη γλωσσα :)
  • να μην εχεις την ελληνικη γλωσσα στον υπολογιστη σου...
  • να σερφαρεις απο το κινητο ! τουλαχιστον στα nokia (για τα αλλα κινητα δεν ξερω) δεν μπορεις να δεις βιντεο - και πολλα "καλουδια" σε σελιδες και αναγκαστικα σερφαρεις απο προγραμματα οπως skyfire (ουτε με τον opera μπορεις να δεις βιντεο). ελα που δεν υποστηριζει ελληνικα ! ε πως να γραψεις;;; (υπαρχουν αλλες 3 εφαρμογες που βλεπεις βιντεο απο κινητο, αλλα δεν υποστηριζουν ελληνικα)

θες και αλλα;

παντως και εμενα με κουραζουν...

----

ολα οσα ειπες ειναι γελιοι λογοι

για εναν ενηλικα ή ενος πιτσιρικα με "μυαλο" ~~~~

???????

για εναν που επαιζε π.χ.lineage και εγραφε στο chat τοσες ωρες, νομιζω του ειναι πολυ πιο οικια αυτη η γραφη.

----

ή απλα ετσι καποιοι θελουν να εκφραζονται... ειναι λαθος να θελουμε να τους στερισουμε αυτο τον τροπο εκφρασεις, . αλλα σιγουρα τους αγνοω δεν θα μου βγουν τα ματια:-)

----

+ μετά κσύπνηcεc:P

μπορεις να μου πεις εναν τροπο που μπορεις να δεις βιντεο απο nokia ; και να το σχολιασεις στα ελληνικα εκεινη την στιγμη;

καλυτερα να σταματησω γιατι ειμαι εκτος θεματος...

Επεξ/σία από sam sam
Δημοσ.
  • να μην καταλαβαινουν αυτα που λες οι γονης σου
  • ορθογραφια ( αν καποιος προσπαθησει να γραψει κατι στα ελληνικα και ξερη καλη-σωστη ορθογραφια θα υπαρξουν αρκετοι ανεγκεφαλη που φα τον/την κραξουν ! ) (φυσικα δεν αναφερομαι σε ελαχιστα μηνυματα που απλα επισιμενουν το λαθος, απλα διορθωνοντας το, αλλα σε...σχολια...)
  • ταχυτητα στην γραφη ( αναφερομαι σε οσους δεν ξερουν ορθογραφια )
  • συνηθεια ( πολλα προγραμματα παλια ή ελαχιστα τωρα δεν ειχαν τα ελληνικα σαν γλωσσα γραφης ) και εμεινε συνηθεια...
  • να μην εχεις την ελληνικη γλωσσα
  • να σερφαρεις απο το κινητο ! τουλαχιστον στα nokia (για τα αλλα κινητα δεν ξερω) δεν μπορεις να δεις βιντεο - και πολλα "καλουδια" σε σελιδες και αναγκαστικα σερφαρεις απο προγραμματα οπως skyfire (ουτε με τον opera μπορεις να δεις βιντεο). ελα που δεν υποστηριζει ελληνικα ! ε πως να γραψεις;;;

θες και αλλα;

+ μετά κσύπνηcεc:P

Δημοσ.
  • να μην καταλαβαινουν αυτα που λες οι γονης σου
  • ορθογραφια ( αν καποιος προσπαθησει να γραψει κατι στα ελληνικα και ξερη καλη-σωστη ορθογραφια θα υπαρξουν αρκετοι ανεγκεφαλη που φα τον/την κραξουν ! ) (φυσικα δεν αναφερομαι σε ελαχιστα μηνυματα που απλα επισιμενουν το λαθος, απλα διορθωνοντας το, αλλα σε...σχολια...)
  • ταχυτητα στην γραφη ( αναφερομαι σε οσους δεν ξερουν ορθογραφια )
  • να μην εχεις την ελληνικη γλωσσα
  • να σερφαρεις απο το κινητο ! τουλαχιστον στα nokia (για τα αλλα κινητα δεν ξερω) δεν μπορεις να δεις βιντεο - και πολλα "καλουδια" σε σελιδες και αναγκαστικα σερφαρεις απο προγραμματα οπως skyfire (ουτε με τον opera μπορεις να δεις βιντεο). ελα που δεν υποστηριζει ελληνικα ! ε πως να γραψεις;;; (υπαρχουν αλλες 3 εφαρμογες που βλεπεις βιντεο απο κινητο, αλλα δεν υποστηριζουν ελληνικα)

θες και αλλα;

παντως και εμενα με κουραζουν...

----

για εναν ενηλικα ή ενος πιτσιρικα με "μυαλο" ~~~~

???????

για εναν που επαιζε π.χ.lineage και εγραφε στο chat τοσες ωρες, νομιζω του ειναι πολυ πιο οικια αυτη η γραφη.

----

ή απλα ετσι καποιοι θελουν να εκφραζονται... ειναι λαθος να θελουμε να τους στερισουμε αυτο τον τροπο εκφρασεις, . αλλα σιγουρα τους αγνοο δεν θα μου βγουν τα ματια:-)

Οι γονείς σου δεν θα το καταλάβουν, πιθανόν όμως ούτε οι συνομήλικοι σου

Οι ορθογραφικές παραλλαγές είναι δεκτές (βλέπε αβγά-αυγά, εταιρεία-εταιρία) με ένα μέτρο όμως, γράφεις "αγνοο" και "ξερη". Εάν σε ακούγαμε θα καταλαβαίναμε ότι είναι ρήματα, έτσι όπως είναι γραμμένα μοιάζουν με ουσιαστικά, πρέπει να προσπαθήσω να καταλάβω τι ήθελες να πεις. Το ίδιο γίνεται και στα greeklish : δεν ακολουθούν κάποια στοιχειώδη ορθογραφία να καταλαβαινόμαστε.

Κατα τα άλλα για μικρά μηνύματα στο μσν ή στο κινητό είναι βολικά. Και άσε τον άλλον να προσπαθεί να βγάλει άκρη :-D:cool:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γράφεις "αγνοο" και "ξερη"

μου ξεφυγαν :-(

τεσπα* να το σταματήσουμε εδω σειρα εχουν οι εικονες ;)

*τελος παντων !:-)

Επεξ/σία από sam sam
Δημοσ.

γράφεις "αγνοο" και "ξερη"

για το "ξερη"

sam sam ->Τελευταία επεξεργασία από sam sam; Σήμερα στις 20:53..

δημοσιευση Morticia -> Σήμερα 20:53

εχω προλαβει να το διορθωσω πριν απαντησεις :-)

οπως και να προσθεσω ενα "δεν", για να βγαζει νοημα.

(δεν υπαρχει απαντηση μου που να μην εχει απο κατω "Τελευταία επεξεργασία από sam sam; ..." λογο διορθωσεων)

"αγνοο" αυτο δεν το ειχα δει...

οπως και σταματισω -> σταματησω

τεσπα* να το σταματήσουμε εδω σειρα εχουν οι εικονες ;)

*τελος παντων !:-)

Χρησιμοποιήσα εκείνα τα ορθογραφικά λάθη σαν ένα αντεπιχείρημα για τα greeklish. Δεν είχα καμία διάθεση να σε διορθώσω, άλλωστε έχεις κάνει κι άλλα τα οποία δεν ενέφερα :-D Έλα, άστο το μήνυμα όπως είναι! :-)

Παρακάτω μια επιτυχημένη ορθογραφική διόρθωση-παρέμβαση :

xrysa-avga.jpg

http://rodopinews.gr/wp-content/uploads/2009/11/xrysa-avga.jpg

Δημοσ.

Βασικά το ότι γράφεις πιο γρήγορα δεν στέκει. Ούτε στα γκρίκλις ούτε στα... αυτά που έγιναν γνωστά και μοντέρνα μέσω των emo, τα παιδιά με καρκίνο στα χέρια κλπ, τα papao ce, a2p m κλπ. Άμα μάθεις να γράφεις γρήγορα, το ίδιο γράφεις. Και επίσης, αυτό με τις τελείες είναι το πιο σπαστικό πράγμα που έχω δει. Eννοώ το

27759_117701951602667_117202568319272_88365_2363398_n.jpg

Και αυτό που γράφουν με 3 και 1 και 0... όπως λέει κι ένα παιδί που ξέρω, ε, δεν είναι και γρηγορότερο να πεις 'n00bz w3 r t3h 3l1t3" από το "noobs, we are the elite"... Και εμένα πάντως οι γονείς μου καταλαβαίνουν πού να γράψω και σε Σουαχίλι, άμα ο άλλος έχει λίγο μυαλό, άμα του πάρει κάμποση ώρα, θα καταλάβει τι λέει. Προσωπικά ποτέ δεν μπόρεσα να γράψω έτσι, ακόμα και τις φορές που προσπάθησα για να σπάσω τα νεύρα κάποιων, δεν μου έβγαινε, οι αριθμοί είναι "εκτός εμβέλειας" πάνω στο πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

με τα κανονικά greeklish (κοίτα να δεις που πλέον φτιάξαν και παλαιά και νέα greeklish :P)

πραγματικά γράφεις πολύ πιο γρήγορα αν έχεις συνηθίσει μια ζωή σε αγγλικό πληκτρολόγιο.

πχ εγώ ξέρω τυφλό αγγλικό και στο ελληνικό κάθομαι και ψάχνω σαν χάνος που είναι τα γράμματα.

αλλά πραγματικά το να κολλάς το "c" αντί για "s" να βάζεις 0 3 και ότι μαλακίες σου έρθουν είναι τραγικά πιο αργό και η δικαιολογία της ταχύτητας δεν πιάνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω που δεν μπορω με την καμια να βαζω τονους... πολυ σπαστικο αυτο το πραμα που πατας τον τονο και μετα το γραμμα. ποιος ηλιθιος το σκεφτηκε

Επεξ/σία από evabb
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...