Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ααα αυτόοο.

Ε ναι, κι αυτό.

..."στον" ;!

...δεν είναι Η Ινσόμνια;

:confused:

Α, δαιν οίνε οί υνσωμνειά δηλαδή;:Ρ

Δημοσ.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, το φελέκι θα πρέπει όντως να ετυμολογείται από το τουρκ. felek (τύχη, μοίρα, ριζικό...) και σύμφωνα με την χρήση που γίνεται στην ελληνική, είναι λογικό να βρίζουμε την τύχη μας και το ριζικό μας, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις "γαμώ το φελέκι μου" ή "το φελέκι μου μέσα...". Αυτό με τα καλτσάκια αντίθετα, δε μοιάζει να στηρίζεται πουθενά (...τα σοσόνια μου, μέσα!) :-)

Δημοσ.

129200605164632499.jpg

---------- Προσθήκη στις 14:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:20 ----------

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, το φελέκι θα πρέπει όντως να ετυμολογείται από το τουρκ. felek (τύχη, μοίρα, ριζικό...) και σύμφωνα με την χρήση που γίνεται στην ελληνική, είναι λογικό να βρίζουμε την τύχη μας και το ριζικό μας, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις "γαμώ το φελέκι μου" ή "το φελέκι μου μέσα...". Αυτό με τα καλτσάκια αντίθετα, δε μοιάζει να στηρίζεται πουθενά (...τα σοσόνια μου, μέσα!) :-)

Το χρησιμοποιούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι τούρκοι στη φράση "feleğimi sikeyim" που σημαίνει σε ακριβή μετάφραση "να γαμ*σω τη μοίρα μου".

Δημοσ.

Η λέξη μοίρα γενικά σημαίνει κάποιο μέρος συνόλου σε αντίθεση του όλου (ολόκληρου). Η λέξη όμως αυτή παρουσιάζεται με πλήθος άλλες έννοιες όπως

(με βαρεσε η ζεστη στο κεφαλι...)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...