Traumatias Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μην με τρελαίνεται, στο Σηκουάνα μέχρι πρόπερσι έβαζες μέσα το χέρι σου και δεν ήξερες αν θα βγει χέρι ή πτερύγιο απ ότι έχω διαβάσει. Το άρθρο αυτό τα λέει όλα. Ρε συ Pantelwolf, όταν έχεις να μετατρέψεις ένα χωριό, γιατί χωριό ήταν η Αθήνα, σε πρωτεύουσα τι πρέπει να κάνεις δηλαδή? Δεν μπορώ με τίποτα να χαρακτηρίσω την αντιπαροχή και όσο άσχημα και να μιλήσω για αυτή δεν θα έχω εκφράσει το πως νοιώθω για το γεγονός, αλλά μπορώ να δικαιολογήσω την αναρχία που επικρατούσε μέχρι που άρχισε η σωστή οικοδόμηση το 1920. Από βικιπαίδεια:"Η αντιπαροχή οικοπέδων με διαμερίσματα είναι μέθοδος δόμησης που χρησιμοποιήθηκε έντονα στην Ελλάδα κατά την μεταπολεμική περίοδο. Εφαρμόστηκε ως λύση στο οξύ στεγαστικό ζήτημα που προκλήθηκε στις μεγάλες πόλεις και ιδίως στην Αθήνα, λόγω της τεράστιας συσσώρευσης πληθυσμού σε αυτήν, ως αποτέλεσμα της καταστροφής χιλιάδων χωριών και κωμοπόλεων που προκάλεσε ο Εμφύλιος Πόλεμος του 1946-1949. Σε αυτή την μέθοδο στηρίχθηκε η οικοδόμηση του Αθηναϊκού Συγκροτήματος, με όλα τα μειονεκτήματα που της έχουν κατά καιρούς καταλογίσει." Είπα δεν το θεωρώ σωστό τρόπο αλλά καταλαβαίνω τη λογική του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aplostra Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μην με τρελαίνεται, στο Σηκουάνα μέχρι πρόπερσι έβαζες μέσα το χέρι σου και δεν ήξερες αν θα βγει χέρι ή πτερύγιο απ ότι έχω διαβάσει. Το άρθρο αυτό τα λέει όλα. Ρε συ Pantelwolf, όταν έχεις να μετατρέψεις ένα χωριό, γιατί χωριό ήταν η Αθήνα, σε πρωτεύουσα τι πρέπει να κάνεις δηλαδή? Δεν μπορώ με τίποτα να χαρακτηρίσω την αντιπαροχή και όσο άσχημα και να μιλήσω για αυτή δεν θα έχω εκφράσει το πως νοιώθω για το γεγονός, αλλά μπορώ να δικαιολογήσω την αναρχία που επικρατούσε μέχρι που άρχισε η σωστή οικοδόμηση το 1920. Από βικιπαίδεια:"Η αντιπαροχή οικοπέδων με διαμερίσματα είναι μέθοδος δόμησης που χρησιμοποιήθηκε έντονα στην Ελλάδα κατά την μεταπολεμική περίοδο. Εφαρμόστηκε ως λύση στο οξύ στεγαστικό ζήτημα που προκλήθηκε στις μεγάλες πόλεις και ιδίως στην Αθήνα, λόγω της τεράστιας συσσώρευσης πληθυσμού σε αυτήν, ως αποτέλεσμα της καταστροφής χιλιάδων χωριών και κωμοπόλεων που προκάλεσε ο Εμφύλιος Πόλεμος του 1946-1949. Σε αυτή την μέθοδο στηρίχθηκε η οικοδόμηση του Αθηναϊκού Συγκροτήματος, με όλα τα μειονεκτήματα που της έχουν κατά καιρούς καταλογίσει." Είπα δεν το θεωρώ σωστό τρόπο αλλά καταλαβαίνω τη λογική του. Δεν σε αντέχω,ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nick- Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Traumatias τουλαχιστον ΥΠΑΡΧΕΙ σηκουανα. ΣΕ μας δεν υπαρχει κηφισος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aplostra Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Traumatias τουλαχιστον ΥΠΑΡΧΕΙ σηκουανα. ΣΕ μας δεν υπαρχει κηφισος. βγαζει μια μπόχα ωρες ώρες...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Traumatias Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν σε αντέχω,ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ! Γιατί? Traumatias τουλαχιστον ΥΠΑΡΧΕΙ σηκουανα. ΣΕ μας δεν υπαρχει κηφισος. Δατ ιζ νοτ α σολουσιον. Δηλαδή καλύτερα μολυσμένο και φανερό παρά μολυσμένο και μπαζομένο? I would say clean river or no river at all Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nick- Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Το μπαζωμενο εχει πολυ περισσοτερα προβληματα (πλημμυρες κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aplostra Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί? Δατ ιζ νοτ α σολουσιον. Δηλαδή καλύτερα μολυσμένο και φανερό παρά μολυσμένο και μπαζομένο? I would say clean river or no river at all Η αθηνα ειναι χάλι πολη και γιαυτο φταίνε αυτοι που ΔΕΝ τη σχεδίασαν να ειναι ομορφη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Traumatias Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Η αθηνα ειναι χάλι πολη και γιαυτο φταίνε αυτοι που ΔΕΝ τη σχεδίασαν να ειναι ομορφη; Ε ναι, συγκριτικά με τις άλλες πρωτεύουσες πάντα, δεν μπορείς να συγκρίνεις την Αθήνα με το Πήλιο ας πούμε. Τι θες να μου πεις? Ότι στη Αθήνα σε χαλάει η εικόνα των μεταναστών αλλά στο Παρίσι δεν σε χαλάει η εικόνα των άστεγων?Στη Αθήνα σε χαλάει η υπόγεια διάβαση στην Αλεξάνδρας που αν μπεις λογικά δεν θα βγεις, αλλά δεν σε χαλάνε οι κατακόμβες του Παρισιού? Ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι το Α και το Ω. Φαντάσου να έχεις μια πολυκατοικία που έχει σχεδιάσει ένας πολιτικός μηχανικός. Θα είναι λογικά ένα κουτί εφόσον δεν έχει περάσει από τα χέρια αρχιτέκτονα. Αν όμως ο πολιτικός μηχανικός έχει κάνει καλά τη δική του δουλειά, τότε η πολυκατοικία θα είναι λειτουργική, και πιθανότατα δεν θα σε πειράζει τόσο πολύ που δεν είναι όμορφη. Άντε τώρα να έχεις μια πολυκατοικία, που δεν την έχει σχεδιάσει αρχιτέκτονας, αλλά δεν είναι και φτιαγμένη σωστά, δεν είναι λειτουργική. Τότε τι λες? Ξέρεις ότι το τέλειο είναι μια αρχιτεκτονικά σχεδιασμένη κατοικία, απόλυτα λειτουργική, η οποία κατοικείται από ανθρώπους που σέβονται τον περιβάλλοντα χώρο και δεν τον καταστρέφουν. Αν όμως η κατοικία είναι άσχημη, εντελώς ανοργάνωτη και εσύ είσαι αναγκασμένος να ζεις σε αυτό το χάος, δεν θα το σεβαστείς, για κανένα λόγο. Δεν έχεις παρά να συγκρίνεις την εικόνα της Αθήνας στο κέντρο με την εικόνα της Αθήνας στην Πλάκα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Τραυματία, χάλια ρε ο Σηκουάνας, μην πας. Σκατοπόταμο. Και αυτά τα τεράστια κτίρια τα λουβρα και τους πυργους και το άλλο το απαίσιο με το χρυσό τον κιτς τον τρούλο στην όχθη τι τα θελανε. ασχημαίνουν την πόλη. btw όχι απλώς το καθάρισαν το ποτάμι αλλά λένε οτι επέστρεψαν και ψάρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aplostra Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Ε ναι, συγκριτικά με τις άλλες πρωτεύουσες πάντα, δεν μπορείς να συγκρίνεις την Αθήνα με το Πήλιο ας πούμε. Τι θες να μου πεις? Ότι στη Αθήνα σε χαλάει η εικόνα των μεταναστών αλλά στο Παρίσι δεν σε χαλάει η εικόνα των άστεγων?Στη Αθήνα σε χαλάει η υπόγεια διάβαση στην Αλεξάνδρας που αν μπεις λογικά δεν θα βγεις, αλλά δεν σε χαλάνε οι κατακόμβες του Παρισιού? Ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι το Α και το Ω. Φαντάσου να έχεις μια πολυκατοικία που έχει σχεδιάσει ένας πολιτικός μηχανικός. Θα είναι λογικά ένα κουτί εφόσον δεν έχει περάσει από τα χέρια αρχιτέκτονα. Αν όμως ο πολιτικός μηχανικός έχει κάνει καλά τη δική του δουλειά, τότε η πολυκατοικία θα είναι λειτουργική, και πιθανότατα δεν θα σε πειράζει τόσο πολύ που δεν είναι όμορφη. Άντε τώρα να έχεις μια πολυκατοικία, που δεν την έχει σχεδιάσει αρχιτέκτονας, αλλά δεν είναι και φτιαγμένη σωστά, δεν είναι λειτουργική. Τότε τι λες? Ξέρεις ότι το τέλειο είναι μια αρχιτεκτονικά σχεδιασμένη κατοικία, απόλυτα λειτουργική, η οποία κατοικείται από ανθρώπους που σέβονται τον περιβάλλοντα χώρο και δεν τον καταστρέφουν. Αν όμως η κατοικία είναι άσχημη, εντελώς ανοργάνωτη και εσύ είσαι αναγκασμένος να ζεις σε αυτό το χάος, δεν θα το σεβαστείς, για κανένα λόγο. Δεν έχεις παρά να συγκρίνεις την εικόνα της Αθήνας στο κέντρο με την εικόνα της Αθήνας στην Πλάκα... εσυ εχεις νικ τραυματίας,εγω ειμαι εγκεφαλικά τραυματισμένος. Θα παθω εγκεφαλικό,παω για καφέ. Αύριο πρωι δικηγόρο για το διαζύγιο Τραυματία, χάλια ρε ο Σηκουάνας, μην πας. Σκατοπόταμο. Και αυτά τα τεράστια κτίρια τα λουβρα και τους πυργους και το άλλο το απαίσιο με το χρυσό τον κιτς τον τρούλο στην όχθη τι τα θελανε. ασχημαίνουν την πόλη. btw όχι απλώς το καθάρισαν το ποτάμι αλλά λένε οτι επέστρεψαν και ψάρια. τπτ μεταλλαγμένα μπορει,τον ιουνιο,το ποτάμι ειχε ενα καφετι χρωμα,δεν έβλεπες τπτ(και μια οσμή....) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Traumatias Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Τραυματία, χάλια ρε ο Σηκουάνας, μην πας. Σκατοπόταμο. Και αυτά τα τεράστια κτίρια τα λουβρα και τους πυργους και το άλλο το απαίσιο με το χρυσό τον κιτς τον τρούλο στην όχθη τι τα θελανε. ασχημαίνουν την πόλη. btw όχι απλώς το καθάρισαν το ποτάμι αλλά λένε οτι επέστρεψαν και ψάρια. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι ειρωνικός, εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανέναν, και σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι το Παρίσι είναι άσχημη πόλη, είναι από τις πόλεις όπου θέλω να ζήσω κάποια στιγμή, όχι απλά να επισκεφθώ. Επίσης αν διαβάσεις τον διάλογο που έκανα πριν με τον Απλώστρα θα καταλάβεις γιατί μιλάμε και δεν θα με κατηγορείς έτσι. Συγνώμη αν κούρασα οποιονδήποτε, αλλά δεν υποχρέωσα κανέναν να ασχοληθεί με τις απόψεις μου, εγώ απλά ανέπτυξα κάποια πράγματα που σκέφτομαι κατά καιρούς, δεν υποχρέωσα κανέναν ούτε να ασχοληθεί ούτε να απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Καμια ειρωνεία. Απορία αν προτιμάς την ομορφιά του τοπιου που σου προσφέρει η μαγευτική λεωφόρος κηφισού από το κεντρο μιας ακόμη μεγαλύτερης πρωτεύουσας. Η του τάμεση αν ειναι ο σηκουανας το θεμα, η του Αμστελ. Και για να μην κολλάμε ούτε εκεί σκέψου την ασχήμια των κτιρίων στη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Τα μεγάλα επιβλητικά όμορφα κτίρια με τους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους δίνουν όπως και να το κάνουμε μια άλλη ομορφιά στην πόλη. Στην Πανεπιστημίου ας πούμε η βιβλιοθηκη, η ακαδημια κλπ είναι κτίρια που αξίζουν στην πρωτεύουσα και ιστορική πόλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Traumatias Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Που είπα ότι είναι ωραία η Αθήνα? Που έκανα σύγκριση με το Παρίσι εκτός από όταν δικαιολογούσα το γιατί είναι ΑΣΧΗΜΗ η Αθήνα? Έτσι και αλλιώς η όλη συζήτηση ξεκίνησε όταν είπα ότι η Βαρκελώνη έχει πάρα πολύ καλό πολεοδομικό σχεδιασμό, ενώ η Αθήνα έχει άθλιο πολεοδομικό σχεδιασμό, το οποίο γεγονός μετά δικαιολόγησα. Εγώ δεν κάνω συζήτηση για το αν η Αθήνα είναι όμορφη, ούτε για το αν Θα ήταν καλύτερα με ή χωρίς τον Κηφισό (που από τεχνικής άποψης θα ήταν καλύτερα με απ ότι είπε ο Νικ). Εγώ απλά είπα ότι η Αθήνα είναι μια άσχημη πόλη, αλλά δικαιολογείται που είναι άσχημη. Αυτό τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Και μου αρέσει που μόνο εγώ την υπερασπίστηκα σε αυτό το θέμα τη στιγμή κιόλας που τη μισώ αυτή την πόλη. Τη θεωρώ απόδειξη του πως επηρεάζει η αρχιτεκτονική τη ζωή των ανθρώπων και τον χαρακτήρα τους. Τέλος πάντων το τελειώνω εδώ γιατί για κάποιο λόγο παρεξηγήθηκε το όλο θέμα και σε άσχετο τόπικ κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δε νομιζω κα παρεξηγηθηκε κανεις. Εντουτοις η Αθήνα φυσικά και έχει και πανέμορφα μέρη. Γενικά συμφωνούμε οτι δεν την έχουν προσέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Τέλος πάντων το τελειώνω εδώ γιατί για κάποιο λόγο παρεξηγήθηκε το όλο θέμα και σε άσχετο τόπικ κιόλας. Μπορούμε πάντως να προτείνουμε ν' αλλαχτεί ο τίτλος σε "Αστείες, περίεργες, ενδιαφέρουσες πόλεις". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις