kostelo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Εκανα σημερα φορματ αφου ειχαν κολλησει τα windows και δεν εμπαινα ουτε σε safe mode. Εχω δυο δισκους και τα windows μπηκαν στο πρωτο απ τα δυο partition του ενος δισκου. Το προβλημα μου ειναι το partition αυτο πηρε το γραμμα D και το αλλο που εχει αρχεια διαφορα μεσα πηρε το κλασικο γραμμα C. Μπορω να κανω κατι να αντιστρεψω τα γραμματα και να λεγεται C το μερος με τα windows και D το αλλο? (χωρις να υπαρχουν παρενεργειες ή ρισκα αν γινεται γιατι αν χασω το partition με τα αρχεια μου καταστραφηκα). Ευχαριστω.
johnykim Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δεξί κλίκ στον υπολογιστή μου/manage/disk management/δεξί κλίκ στο particion που θές,change drive letters and paths/change.Αν δεν έχει το γράμμα που θές:δεξί κλίκ στον υπολογιστή μου/ιδιότητες/hardware/device manager και απενεργοποιείς τα drives για να πάρουν άλλα γράμματα οι δίσκοι.
ppetr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Πάρε το backup εφόσον μπαίνεις στα win και σβήσε όλο το δίσκο από την αρχή.
johnykim Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Πάρε το backup εφόσον μπαίνεις στα win και σβήσε όλο το δίσκο από την αρχή. Δεν χρειάζεται να κάνει format για να αλλάξει τα γράμματα.Γίνεται πολύ εύκολα.
Melissa_virus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 δεν γίνετε να αλλάξεις το γράμμα του δίσκου που έχει τα windows μέσα από όσο ξέρω. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ο δίσκος που πήρε το γράμμα c να τον ονομάσεις E για πχ έτσι ώστε να βλέπει τον D σαν πρωτεύον. Πιθανό όμως είναι να έχουν αντιγραφεί πληροφορίες και στο C και να έχεις πρόβλημα. Μου έχει συμβεί και μένα αυτό όχι όμως με partition αλλά με διαφορετικούς δίσκους.
alkisg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Αυτό έγινε γιατί το C: σου είναι το active partition, και έτσι εκεί γράφτηκε και ο boot sector. Δηλαδή τώρα το ntldr σου είναι στο C: και τα Windows στο D:, το οποίο δεν είναι σωστό. Μπορείς να το διορθώσεις χωρίς επανεγκατάσταση (όχι με τον disk manager - δεν το επιτρέπει) αλλά δεν πρέπει, γιατί τα μονοπάτια θα παραμείνουν λάθος στο registry. Ο σωστός τρόπος είναι: 1) Από τον disk manager, κάνεις active partition το D:. Ο υπολογιστής σου δεν θα ξαναμπουτάρει, αφού ο boot manager είναι στο C:. Υποσημείωση: για να μπορεί να γίνει active θα πρέπει να είναι primary partition. Aν είναι logical δεν γίνεται, δεν μπορεί να έχει τον boot sector. 2) Ξαναεγκαθιστάς τα Windows στο παλιό D:, το οποίο όμως πλέον θα ονομάζεται C:.
djpaul1963 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 To C: και D: ή οποιοδήποτε γράμμα δίσκου δεν έχει σχέση με την λειτουργία των Windows τα οποία βλέπουν volumes. Τα γράμματα παρέμειναν για συμβατότητα με το DOS και όσες εφαρμογές/παιχνίδια χρησιμοποιούσαν γράμματα. Αν κάποια τέτοια εφαρμογή είναι το πρόβλημα, μπορείς όντως να αλλάξεις το γράμμα από το registry (αφού πρώτα 'ελευθερώσεις' το C: από τον άλλο δίσκο με το disk management). Το σχετικό κλειδί είναι το HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices όπου (με πολύ προσοχή) αλλάζεις αυτά που χρειάζεσαι. Σχετικές πληροφορίες από την M$ http://support.microsoft.com/kb/223188
alkisg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 To C: και D: ή οποιοδήποτε γράμμα δίσκου δεν έχει σχέση με την λειτουργία των Windows τα οποία βλέπουν volumes. Τα γράμματα παρέμειναν για συμβατότητα με το DOS και όσες εφαρμογές/παιχνίδια χρησιμοποιούσαν γράμματα. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν το Office, τον Media Player, το Nero κτλ κτλ. Ελάχιστα είναι τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιούν ακόμα γράμματα. Όντως, αν αλλάξεις γράμμα τα Windows θα μπουτάρουν. Αλλά όλα τα υπόλοιπα προγράμματα θα έχουν προβλήματα. Η αλλαγή από το registry δεν είναι εύκολη. Εκτός του ότι έχεις να αλλάξεις εκατοντάδες καταχωρήσεις, μερικές δεν είναι καν σε REG_SZ, αλλά είναι σε REG_BINARY, οπότε δεν είναι εύκολο να τις αλλάξεις. Και μερικές τέτοιες καταχωρήσεις δεν είναι καν στο μητρώο αλλά σε config αρχεία των ίδιων των εφαρμογών. Εκτός από το MountedDevices, ένας πιο εύκολος τρόπος είναι απλά το fdisk /mbr. Αλλά επαναλαμβάνω η αλλαγή γράμματος στο system partition δεν πρέπει να γίνεται.
adi32 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 εγω ειχα παθει κατι αναλογο και ειχε χαθει το boot.ini και δεν μπορουσα να μπω windows και ο D ειχε γινει C και ο C D μετα αφου εβαλα ενα σωστο boot.ini ρυθμισα απο το BIOS να κανει boot απο τον σωστο δισκο και φτιαχτηκε ολα αυτα ειναι επικινδυνα γιαυτο κανε ενα backup πριν κανεις οτιδηποτε
kostelo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Καλημερα. Προσπαθησα να κανω αλλαγη των γραμματων απο τη διαχειριση δισκων αλλα δε γινεται ουτε στο ενα ουτε στο αλλο partition. Ιδου πως ειναι και οι δισκοι μου μεσα στη διαχειριση. Το προβλημα μου κυριως για να αλλαξω τα γραμματα ηταν και θεμα συνηθειας, αφου παντα στο C ηταν τα windows, αλλα και στο utorrent, που ειχα κρατησει backup τα αρχεια του απ το appdata και ηθελα να τα επαναφερω να συνεχισω το seedαρισμα χωρις να δηλωνω παλι τις τοποθεσιες των κατεβασμενων (γιατι οι διαδρομες στους δισκους θα ηταν ολόιδιες με πριν). Τελος παντων, καταλαβαινω οτι ισως και να γινεται με καποιο τροπο αλλα δε το ρισκαρω να μη μπορω να μπουταρω παλι το συστημα και να μπλεκω με φορματ. Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.
alkisg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Για το utorrent μπορείς απλά να κάνεις ένα junction. Τα δεδομένα σου θα είναι στο D, αλλά θα μπορείς να τα προσπελάσεις και μέσω C. http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/FileAndDisk/Junction.mspx Το D: σου είναι λογικός δίσκος. Δεν είναι δυνατόν να κρατήσει τα αρχεία συστήματος (δηλαδή να το καταφέρεις να γίνει C: κατά την εγκατάσταση). Θα έπρεπε να είναι primary για να γίνει αυτό.
johnykim Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Sorry είδα βιαστικά το post σου.Ναι δεν γίνεται να αλάξεις το γράμμα του particion που έχεις τα windows απο το disk management.
kostelo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 @alkisg: Με βοηθας λιγο με το junction που λες? Μπηκα εκει αλλα δε το χω ξαναχρησιμοποιησει και δε το πολυ-καταλαβα. Thanks.
alkisg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Πες ότι παλιότερα είχες τα torrents στο C:\Documents and Settings\username\My Documents ενώ τώρα είναι στο D. Απλά φτιάχνεις το φάκελο C:\Documents and Settings\username και μετά δίνεις την εντολή junction "My Documents" "D:\Documents and Settings\username\My Documents" οπότε οι δύο φάκελοι πλέον γίνονται πανομοιότυποι. Το My Documents ήταν παράδειγμα, αν θες κάνε ολόκληρο το username, ότι σε βολεύει καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.