lourtheo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Παιδιά μόλις αγόρασα μέσω ΟΤΕ προσφορά ADSL ένα laptop της IBM Lenovo 3000 C200. πιστεύω πως για τα λεφτά του είναι μια πολύ καλή αγορά και αξιόλογο μηχάνημα. Το πρόβλημα όμως είναι πως έχει πάρα πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές (οι περισσότερες δεν μου χρειάζονται καν) και για να τις φορτώσει κατά την εκκίνηση κάνει γύρω στα 10 λεπτά. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου λύσετε μερικές απορίες. 1) Διαπίστωσα πως έχει ένα κρυφό pαrtition. α) πως μπορώ να διαβάσω τα περιεχόμενα του; – που χρησιμεύει; και β) αν μπορώ να το διαγράψω και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από αυτή την ενέργεια; 2). Μπορώ να κάνω format στο laptop και να εγκαταστήσω τα windows XP που για την ώρα μου κάνουν καλύτερα από τα vista. 3). Όλα αυτά τα πλήκτρα με τις ειδικές σημάνσεις και χρήσεις στο πληκτρολόγιο τι θα γίνει; Θα λειτουργούν με τα ΧΡ το ίδιο η θα αλλάξουν γενικότερα; Το πληκτρολόγιο εν τέλει θα λειτουργεί όπως στα συμβατικά PC; Δηλαδή αυτό που παρατήρησα είναι για να μπεις στο BIOS το πλήκτρο DEL δεν υπακούει αλλά κάποιο άλλο. Αν μπορούσε κάποιος φίλος με γνώσεις που στερούμαι να μου εξηγήσει θα του ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
bilco Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 1. Είναι το recovery partition για να επαναφέρει το λειτουργικό στην αρχική κατάσταση. α) δεν έχει νόημα να διαβάσεις τα περιεχόμενά του β)μπορείς να το διαγράψεις αν έχεις δημιουργήσει προηγουμένως cd ή dvd επαναφοράς (κάπου πρέπει να έχει αυτή την επιλογή) 2. Χρειάζεσαι τους drivers για XP. Θα τους κατεβάσεις από το site της lenovo. Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το Intel® RAID Technology and SATA AHCI mode από το bios πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση αλλιώς τα xp δεν θα βλέπουν τον δίσκο (για το πως το επαναφέρεις μετά την εγκατάσταση κοίτα εδώ http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-62909.html) 3. Νομίζω ότι υπάρχουν όλοι οι drivers και οι απαραίτητες εφαρμογές για xp στο site της lenovo οπότε λογικά θα λειτουργούν όλα όπως και στα vista. Όσο για το πλήκτρο που μπαίνει στο bios στα περισσότερα laptop δεν είναι το del και αυτό έτσι κι αλλιώς δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό
lourtheo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 .... Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το Intel® RAID Technology and SATA AHCI mode από το bios πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση αλλιώς τα xp δεν θα βλέπουν τον δίσκο Κατάφερα και μπήκα στο BIOS αλλά δεν βρήκα τέτοια επιλογή. Θα υπάρξει πρόβλημα αν προχωρήσω σε εγκατάσταση των ΧΡ;
bilco Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Κατάφερα και μπήκα στο BIOS αλλά δεν βρήκα τέτοια επιλογή.Θα υπάρξει πρόβλημα αν προχωρήσω σε εγκατάσταση των ΧΡ; Δοκίμασέ το. Μπορεί στο κάτω κάτω να μην έχεις sata δίσκο. Μια υπόθεση έκανα. Στη χειρότερη δεν βλέπει δίσκο και θα τερματίσεις την εγκατάσταση. Δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το σύστημά σου. Για να τα καταφέρεις να εγκαταστήσεις τα xp τότε (προσπάθησε πάντως να βεβαιωθείς ότι όντως δεν υπάρχει επιλογή σχετική με sata ή ahci - δεν είναι ανάγκη να την λέει όπως την έγραψα εγώ) πρέπει να κάνεις slipstream τον driver του sata ctrlr σε cd εγκατάστασης των xp (δες εδώ πως http://www.maximumpc.com/article/How-To--Slipstream-your-XP-installation)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.