Προς το περιεχόμενο

Δυσλειτουργίες της υπηρεσίας aDSL/ISPs/Γραμμές ΟΤΕ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ThResh αποφάσισε η adslgr ή insomnia :P

Ναι αφου ο ηλεκτρολόγος είχε συνδέσει το καλώδιο που μπαίνει στον τοίχο του σπιτιού με τριχάκια  .. (είναι και συγγενής ο άτιμος) τα οποία ισα ακουμπούσαν στην εσωτερική καλωδίωση .. φυσηξε ενας αέρας κούνηθηκε το καλώδιο και ξεκόλησαν εσωτερικά στον τοίχο.. αντε να φανταστείς οτι είχε κάνει τέτοια προχειροδουλειά! Μάλλον οι προχειροδουλειές φαντάζουν έργα τέχνης μπροστά του .. 1 μήνα χωρίς τηλέφωνο και Internet..

α και τώρα που θυμήθηκα για μόνωση σε εκείνο το σημείο είχε βάλει ενα σακουλάκι απο πατατάκια..(μπορεί να κάνει δουλειά αλλά επαγγελματίας δεν το κάνει αυτό ... ) 

Οι ενώσεις μέσα και τα καλώδια ειναι αλλα ντι άλλον..Κεντρική μπρίζα δεν υπάρχει επι της ουσίας γιατι έχει κάνει διακλαδώσεις σε κάθε όροφο..

Δεν έχει φέρει τα καλώδια σε μια μπρίζα Κεντρική και μετά να φεύγουν απο εκεί και να διακλαδώσει σε κάθε όροφο.. Τραγική φάση.. Παίρνει βραβείο ανευθυνότητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

για αυτό ποτέ δουλειά σε συγγενείς/γνωστούς/φίλους, αν την κάνουν σκατά ψιλοντρέπεσαι να τους κράξεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση στον πουλινός ο όποιος με εχει ξεστραβώσει κυριολεκτικά.

Τελικά στο κουτί του ΟΤΕ τα καλωδιάκια χαλκού είναι λετπά . μήπως πρεσάρονται σε rj11 απευθείας; 

Εσυ απο τι κατάλαβα μου λές να τα ενώσω πρώτα σε φάκες δηλαδή να ενώσω το κάθε χάλκινο με το άσπρο μπλέ και μπλέ ενώς UTP αντίστοιχα. Στη συνέχεια να πρεσάρω σε rj11 την απόληξη του utp . Κατάλαβα σωστά; Θα δουλέψει κάτι τέτοιο;

βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρω ενα μεγάλο ηλεκτρολογικό κουτάκι και να βάλω μια τηλ μπρίζα μέσα να τα ενώσω αλλά δεν μου φαίνεται επαγγελματική λύση.

επίσης cat5e ή cat6 καλώδιο; και τι λέτε να πάρω για να κρατήσει , δεδομένου οτι θα το έχω στην αυλή εκτεθειμένο με οτι συνεπάγεται αυτό.

edit με αναζήτηση κατέληξα σε cat6 θωρακισμένο συνεστραμένου ζεύγους STP λογικά 0,50 το μέτρο παίζει .

Ελπίζω να κάνω καλή επιλογή για εξωτερικό χώρο

Επεξ/σία από Prof_Chaos

Απίστευτο κι όμως αληθινό... στο κουτί του ΟΤΕ δίνει 112/57!!! και στο σπίτι 45/27 ! τρώει στο σπίτι δηλαδή 60+ mbps ! 

Για το VDSL να πάρω ενα UTP cat5e ή cat6 καλώδιο; θέλω καμια 30αριά μέτρα σίγουρα για να κάνω δουλειά και θα είναι σε εξωτερικό χώρο. Αυτό που φοβάμαι είναι οτι πρέπει να είναι προστατευμένο απο τις εξωτερικές συνθήκες . Υπάρχουν ποιότητες ; Θα πάω αυριο στο ηλεκτρολογικό αλλά δεν θέλω να μου δώσουν οτι να ναι.

Μπορει να τα τρωει λογω καλωδιωσης αλλα μπορει να τα τρωει επειδη εχεις παραλληλα 5 πριζακια.ναι υπαρχουν ποιοτητες θα τα πουμε πιο κατω αυτα.

φοβερή εσωτερική καλωδίωση, άνετα θα σου έτρωγε και κάτι από την adsl :P

μπορει και οχι αν ηταν η απωλεια λογω παραλληλισμων.

ThResh αποφάσισε η adslgr ή insomnia :P

Ναι αφου ο ηλεκτρολόγος είχε συνδέσει το καλώδιο που μπαίνει στον τοίχο του σπιτιού με τριχάκια  .. (είναι και συγγενής ο άτιμος) τα οποία ισα ακουμπούσαν στην εσωτερική καλωδίωση .. φυσηξε ενας αέρας κούνηθηκε το καλώδιο και ξεκόλησαν εσωτερικά στον τοίχο.. αντε να φανταστείς οτι είχε κάνει τέτοια προχειροδουλειά! Μάλλον οι προχειροδουλειές φαντάζουν έργα τέχνης μπροστά του .. 1 μήνα χωρίς τηλέφωνο και Internet..

α και τώρα που θυμήθηκα για μόνωση σε εκείνο το σημείο είχε βάλει ενα σακουλάκι απο πατατάκια..(μπορεί να κάνει δουλειά αλλά επαγγελματίας δεν το κάνει αυτό ... ) 

Οι ενώσεις μέσα και τα καλώδια ειναι αλλα ντι άλλον..Κεντρική μπρίζα δεν υπάρχει επι της ουσίας γιατι έχει κάνει διακλαδώσεις σε κάθε όροφο..

Δεν έχει φέρει τα καλώδια σε μια μπρίζα Κεντρική και μετά να φεύγουν απο εκεί και να διακλαδώσει σε κάθε όροφο.. Τραγική φάση.. Παίρνει βραβείο ανευθυνότητας.

οτι να νε .ακου σακουλακι απο πατατακια.πραγματι καλη φαση οι συνγγενεις να σε εξυπηρετησουν αλλα επειδη συνηθως το κανουν με λιγοτερα λεφτα η με καθολου λεφτα για να τελειωνουν γρηγορα κανουν οτι νανε με τα πιο φτηνα υλικα επειδη δεν θα στα χρεωσουν και επειδη δεν τους νοιαζει αν σε 2 χρονια θα τους ξαναφωναξεις σου λενε αστο τωρα και βλεπουμε.αστα να πανε.ναι οι διακλαδωσεις που δεν γινονται πισω απο πριζακια αλλα γινονται πισω απο τον τοιχο ειναι ευθυνη αχρηστων στην κυριολεξια ηλεκτρολογων.γιατι ακομα και αν ξερεις που γινεται η διακλαδωση που συνηθως κανεις δεν ξερει πρεπει να χαλασεις τον τοιχο και το χρωμα.εχει δει απειρες βλακειες απο ηλεκτρολογους.μεγαλο θεμα για συζητηση

για αυτό ποτέ δουλειά σε συγγενείς/γνωστούς/φίλους, αν την κάνουν σκατά ψιλοντρέπεσαι να τους κράξεις...

+100 οχι απλα +1 .πεστα

Μια ερώτηση στον πουλινός ο όποιος με εχει ξεστραβώσει κυριολεκτικά.

Τελικά στο κουτί του ΟΤΕ τα καλωδιάκια χαλκού είναι λετπά . μήπως πρεσάρονται σε rj11 απευθείας; 

Εσυ απο τι κατάλαβα μου λές να τα ενώσω πρώτα σε φάκες δηλαδή να ενώσω το κάθε χάλκινο με το άσπρο μπλέ και μπλέ ενώς UTP αντίστοιχα. Στη συνέχεια να πρεσάρω σε rj11 την απόληξη του utp . Κατάλαβα σωστά; Θα δουλέψει κάτι τέτοιο;

βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρω ενα μεγάλο ηλεκτρολογικό κουτάκι και να βάλω μια τηλ μπρίζα μέσα να τα ενώσω αλλά δεν μου φαίνεται επαγγελματική λύση.

επίσης cat5e ή cat6 καλώδιο; και τι λέτε να πάρω για να κρατήσει , δεδομένου οτι θα το έχω στην αυλή εκτεθειμένο με οτι συνεπάγεται αυτό.

edit με αναζήτηση κατέληξα σε cat6 θωρακισμένο συνεστραμένου ζεύγους STP λογικά 0,50 το μέτρο παίζει .

Ελπίζω να κάνω καλή επιλογή για εξωτερικό χώρο

αν ειναι κοκκινο μαυρο ασπρο κιτρινο ειναι πολυ ωριακο να μπει σε rj11.ισως μπει ισως θελει λιγο σπρωξιμο ισως δεν μπει ολο μεσα.το δοκιμαζεις και βλεπεις.εγω εννοω.παιρνεις δυο φακες.στην μια θα βαλεις τον εναν πολο του οτε και στον αλλο ενα Utp οσο μηκος το θες.και στην αλλη φακη(scotchlok)το ιδιο.μετα το Utp το βαζεις σε rj11 klip στην αλλη ακρη.σαν μια μικρη επεκταση.τωρα εσυ εκει που ειναι του οτε το καλωδιο δεν θες rj11 αφου το rj11 και το splitterθα μπει λιγο πριν το σπιτι σου.οποτε εκει απλα ενωνεις με scotchlok utp με του οτε.

για καλωδιο αρκετες λυσεις.

λυση α.pet καλωδιο που ειναι πολυζευγο.απο απλη εκδοση μεχρι εκδοση που εχει και συρματινο πλεγμα.

b.utp για εξωτερικους χωρους .και cat5 να ειναι εισαι μια χαρα.αν ειναι cat6 και δεν μπαινει σε rj11 ειτε βαζες scotclok ειτε βαζεις ρεγκλετα krone ειτε βαζεις αφαλο panduIt.απειρες λυσεις.

c.καλωδιο cat5e η cat6a το οποιο το περνας μεσα απο πλαστικο σωληνα.μπορεις να το παρεις ειτε stp ειτε οχι.το καλυτερο συνηθως ειναι ενα stp μεσα σε πλαστικο σωληνα.αλλα και εξωτερικου τυπου Utp να παρεις δεν παθαινει τιποτα.αν βαλεις εσωτερικου χωρου για εξωτερικου θα χαλασει εξωτερικα απο τον ηλιο.οχι γρηγορα αλλα μετα απο μερικα χρονια ναι θα χαλασει.

Κακή επιλογή κάνεις. Υπάρχει UTP για εξωτερικούς χώρους (PET). Αλλιώς πέρνα το απλό καλώδιο από σωλήνα/σπιράλ.

δεν ξερω αν τον προλαβες:P

• Like 1

Αυριο θα πάω στον Καυκα είναι δίπλα μου με προλάβατε! αν και θα τον ρωτούσα . Χιλια ευχαριστώ φίλε Πουλινός οτι και να σου πώ είναι λίγο .Ευχαριστώ και τον φίλο για το καλώδιο . Θα ανεβάσω φωτογραφικό υλικό σταδιακά για το πώς ηταν πρίν (θα δείτε τρύπιο και σάπιο ηλεκτρολογικό κουτάκι με χύμα καλώδια) και πώς θα το φτιάξω μετά . 

Τα υπόλοιπα καλώδια που περισεύουν τα μονώνω με κολλητική μαύρη και τα μαζεύω σε μια άκρη. Δεν νομίζω οτι χρειάζονται σε κάτι.

Τελικά αποφάσισα να βάλω το σπλίτερ πάνω στο κουτί του ΟΤΕ και να περάσω απο εκεί νεο καλώδιο απευθείας για το σπίτι . 

Δηλαδη θα ξεκινάνε 2 καλώδια απο το κουτί του ΟΤΕ . Ενα για τηλέφωνο που υπάρχει ήδη και ενα UTP για την VDSL .

Ωραία το κατάλαβα με την ένωση θα κόψω ενα μικρό UTP για να πρεσάρω την μια άκρη του με το RJ11  

Την άλλη ακρη θα την ενώσω με scotch lock με τον χαλκό (κόκκινο μάυρο )..  Και με κολλητήρι γίνεται αλλά δεν ξέρω αν κάνει καλό να βάλω το soldering iron πανω στο χαλκό . αυτο το έχω μια απορία η αλήθεια είναι.

Στα UTP πρεσάρω τα 2 μεσαία μπλέ και μπλέ άσπρο αν θυμάμαι καλά για να του βάλω RJ11 Φις .Τα υπόλοιπα τα κόβω.

Νομίζω οτι είμαι έτοιμος τα ιδιαίτερα απέδωσαν ..  

Θα σας κρατώ ενήμερους :)

Αυριο θα πάω στον Καυκα είναι δίπλα μου με προλάβατε! αν και θα τον ρωτούσα . Χιλια ευχαριστώ φίλε Πουλινός οτι και να σου πώ είναι λίγο .Ευχαριστώ και τον φίλο για το καλώδιο . Θα ανεβάσω φωτογραφικό υλικό σταδιακά για το πώς ηταν πρίν (θα δείτε τρύπιο και σάπιο ηλεκτρολογικό κουτάκι με χύμα καλώδια) και πώς θα το φτιάξω μετά . 

Τα υπόλοιπα καλώδια που περισεύουν τα μονώνω με κολλητική μαύρη και τα μαζεύω σε μια άκρη. Δεν νομίζω οτι χρειάζονται σε κάτι.

Τελικά αποφάσισα να βάλω το σπλίτερ πάνω στο κουτί του ΟΤΕ και να περάσω απο εκεί νεο καλώδιο απευθείας για το σπίτι . 

Δηλαδη θα ξεκινάνε 2 καλώδια απο το κουτί του ΟΤΕ . Ενα για τηλέφωνο που υπάρχει ήδη και ενα UTP για την VDSL .

Ωραία το κατάλαβα με την ένωση θα κόψω ενα μικρό UTP για να πρεσάρω την μια άκρη του με το RJ11  

Την άλλη ακρη θα την ενώσω με scotch lock με τον χαλκό (κόκκινο μάυρο )..  Και με κολλητήρι γίνεται αλλά δεν ξέρω αν κάνει καλό να βάλω το soldering iron πανω στο χαλκό . αυτο το έχω μια απορία η αλήθεια είναι.

Στα UTP πρεσάρω τα 2 μεσαία μπλέ και μπλέ άσπρο αν θυμάμαι καλά για να του βάλω RJ11 Φις .Τα υπόλοιπα τα κόβω.

Νομίζω οτι είμαι έτοιμος τα ιδιαίτερα απέδωσαν ..  

Θα σας κρατώ ενήμερους :)

Ναι ο καυκας ειναι πολυ κοντα σου indeed

ναι ειτε τα κοβεις ειτε μονοτικη και στην ακρη.

οχι στο κουτι του οτε για δυο λογους.α. δεν υπαρχε λογος να ειναι τοσο πισω το splitter και να εχεις τοσο μεγαλο καλωδιο επι 2 φορες και δευτερον ειναι κριμα να περασεις νεο καλωδιο και να χρησιμοποιησεις και το παλιο εστω για τηλεφωνο.

μπορεις να βαλεις soldering Πανω στον χαλκο.ετσι κολαει ο οτε τα καλωδια στις παλιες σιδερενιες ρεγκλετες.αλλα δεν υπαρχει λογος.scotchlock απλα προσεχε τι νουμερο θα παρεις.πεστου μεγεθος για utp.του οτε παρολο που ειναι λιγο μεγαλυτερο δεν θα εχεις θεμα.ακομα και αν εχες θεμα απλα βγαζεις την μονωση λιγοαπεξω απο το καλωδιο του οτε και κρατας το χαλκο μονο αλλα δεν θα χρειαστει.

ναι τα 2 μεσαια.τα υπολοιπα ειτε τακοβεις ειτε εγω συνηθως για να μην τα κοψω τα γυρναω αναποδα και τα τυλιγω στο καλωδιο.

• Like 1

ο Καύκας τελικά δεν είχε Scotch lock απογοήτευση .. θα ψάξω και αλλού κ αν δεν βρώ κολλητήρι ..

Το πρόβλημα είναι οτι έχει Cat5 καλώδιο oxi 5e ή 6 .. 

Το 6 το παραγγέλνει για εξωτερικό χώρο .

Να προτιμήσω καλύτερα Pet για εξωτερικό χώρο 6 ζευγών ; (ετσι μου το είπαν) αυτό έχω στην αυλή τώρα να δεν κάνω λάθος και είναι πολύ ανθεκτικό.. εχει και το μεταλλικό σύρμα γύρω γύρω απο το καλώδιο μόλις το ανοίξεις..

ο Καύκας τελικά δεν είχε Scotch lock απογοήτευση .. θα ψάξω και αλλού κ αν δεν βρώ κολλητήρι ..

Το πρόβλημα είναι οτι έχει Cat5 καλώδιο oxi 5e ή 6 .. 

Το 6 το παραγγέλνει για εξωτερικό χώρο .

Να προτιμήσω καλύτερα Pet για εξωτερικό χώρο 6 ζευγών ; (ετσι μου το είπαν) αυτό έχω στην αυλή τώρα να δεν κάνω λάθος και είναι πολύ ανθεκτικό.. εχει και το μεταλλικό σύρμα γύρω γύρω απο το καλώδιο μόλις το ανοίξεις..

λογικα καπου θα βρεις δεν γινεται να μην εχει κανενας.νομιζω επι λεωφορου πεντελης υπαρχει και καποιος αλλος με ηλεκτολογικα κτλ.

οχι cat5 ειπαμε μην το ξεφτυλισουμε.αν δεν βαριεσαι να περιμενεις τοτε παιρνεις το cat6 για εξωτερικο χωρο.αλλα και Pet να παρεις με συρμα ειναι ακομα πιο σκληροπυρινικο για εξωτερικο χωρο.ετσι και αλλιως δεν θα περασεις δικτυο οποτε  δεν σε νοιαζει να ειναι utp.οποτε παρε Pet αμα θες.μιλαμε απο τον οτε μεχρι το splitter.απο το splitter και μετα ριξε Utp γιατι το pet ειναι μεγαλο και δυσκαμπτο για να το φερεις μεχρι μεσα στο σπιτι.αν ειναι τωρα να περιμενεις για καλωδιο για μεσα στο σπιτι εκτος αν παρεις εσωτερικου χωρου τοτε μπορει να περιμενεις και για cat6 για εξω.και γενικα προσπαθησε να χρησιμοποιησεις οσο λιγοτερο γινεται εως καθολου το καλωδιο το παλιο με τις ενωσεις κτλ εστω και για τα τηλεφωνα.αν μπορεις να περασεις καινουριο και να βαλεις τα τηλεφωνα καντο.εκτος αν ειναι ραζιμ και δεν εχει τιποτα παραξενες ενωσεις οποτε οκ.

φίλε πουλινός όπως ακριβώς μου τα είπες με τις ενώσεις καλωδίων. Βρηκα και scotch lock στο Καύκα της Αγ. Παρασκευής ..Στα Βριλλήσια εχει ελλείψεις...

Πήρα ενα pet με το χοντρό σύρμα και το κάρφωσα στο κουτί του οτε και απο εκεί το έφερα σπίτι με 0 απώλειες και errors στο VDSL!! 

110 kbps έδειχνε στο κουτί 110 δείχνει και στην ακρη του καλωδίου που καταλήγει σπίτι και τα errors εξαφανίστηκαν! Το Splitter τελικά το έβαλα μέσα στο σπίτι. Επίσης άλλαξα ηλεκτρολογικό κουτί και το μόνωσα με σιλικόνη .

Για το τηλέφωνο μέσα στο σπίτι απλά συνέδεσα απο το phone του σπλίτερ ενα καλωδιάκι σε μια μπρίζα που με βόλευε.. 

δουλέυει μια χαρά το τηλέφωνο σε όλο το σπίτι απο όλες τις μπρίζες .

Λές όμως να έχω κανένα θέμα με το συναγερμό; Αυτό είναι το μόνο που με ανησυχεί λίγο.

φίλε πουλινός όπως ακριβώς μου τα είπες με τις ενώσεις καλωδίων. Βρηκα και scotch lock στο Καύκα της Αγ. Παρασκευής ..Στα Βριλλήσια εχει ελλείψεις...

Πήρα ενα pet με το χοντρό σύρμα και το κάρφωσα στο κουτί του οτε και απο εκεί το έφερα σπίτι με 0 απώλειες και errors στο VDSL!! 

110 kbps έδειχνε στο κουτί 110 δείχνει και στην ακρη του καλωδίου που καταλήγει σπίτι και τα errors εξαφανίστηκαν! Το Splitter τελικά το έβαλα μέσα στο σπίτι. Επίσης άλλαξα ηλεκτρολογικό κουτί και το μόνωσα με σιλικόνη .

Για το τηλέφωνο μέσα στο σπίτι απλά συνέδεσα απο το phone του σπλίτερ ενα καλωδιάκι σε μια μπρίζα που με βόλευε.. 

δουλέυει μια χαρά το τηλέφωνο σε όλο το σπίτι απο όλες τις μπρίζες .

Λές όμως να έχω κανένα θέμα με το συναγερμό; Αυτό είναι το μόνο που με ανησυχεί λίγο.

ο συναγερμος θα πρεπει να παιρνει και απο το splitter και αυτος .ειτε παραλληλα ειτε στην σειρα μετα το δωματιο αλλα να ειναι απο το splitter.

δηλαδή λές απο το Splitter να συνδέσω το καλώδιο του τηλεφώνου απευθείας στα καλώδια που συνδέεται ο συναγερμός; .

τώρα το έχω συνδεδεμένο σε μια μπρίζα δίπλα στο συναγερμό ακριβώς. 

δηλαδή λές απο το Splitter να συνδέσω το καλώδιο του τηλεφώνου απευθείας στα καλώδια που συνδέεται ο συναγερμός; .

τώρα το έχω συνδεδεμένο σε μια μπρίζα δίπλα στο συναγερμό ακριβώς. 

Οπου θες τον συνδεεις.θες στο splitter πανω βαλτον.θες στο πριζακι το οποιο παει μετα στο splitter βαλτο.θες στο δευτερο πριζακι που ενωνεται με το πρωτο που ενωνεται με το splitter βαλτο.το παν ειναι να πηγαινει στο splitter.

• Like 1

ναι πηγαίνει βάση λογικής μιας και αποτελεί μέρος του δικτύου.

Τώρα έχω φτιάξει κεντρική μπρίζα που είναι ενα καλώδιο καρφωτό επι της ουσίας απο το κουττί . Εκεί έχω και το splitter . Πάνω ειναι καρφωμένο το VDSL και τράβηξα και ενα καλωδιάκι απο το Splitter για να δώσει τηλέφωνο σε όλο το σπίτι

Εδωσε κανονικά!

ρώτησα μήπως έχει σημασία που ένωσα το splitter σε μια οποιδήποτε μπρίζα και δεν το ένωσα πρώτα στη μπρίζα του συναγερμού.

διευκρίνηση . σε αυτη τη μπρίζα που το ένωσα συνεχίζει η επόμενη μπρίζα η οποία είναι του συναγερμού και πάει λέγοντας.. 

¨ολο το σπίτι και οι τηλεφωνικές μπρίζες έχουν τηλέφωνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...