Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν συνεννοήθηκα με τον ΟΤΕ και διορθώσαμε κατά τα δικά τους πρότυπα το ίντερνετ. Επίσης άλλαξα κωδικό όπως μου πρότεινες Πουλίνε. Τώρα είναι κάπως πιο σταθερό, αν και με πετάει πότε-πότε.

Downstream Upstream

SNR Margin

:

8.6 10.6 db

Line Attenuation

:

17.0 11.1 db

Data Rate

:

19140 865 kbps

Αυτά ήταν. Και :

Downstream Upstream

SNR Margin

:

9.5 13.4 db

Line Attenuation

:

16.0 11.1 db

Data Rate

:

18691 861 kbps

Αυτά είναι τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σου ανεβασαν λιγακι το margin .και παλι πολυ καλα χαρακτηριστικα εχεις.θα μπορουσαν .λογικα να στο ανεβασουν και αλλο για ποιο stable ακομα.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

αν τους το ζητησεις και τους πεις οτι εχεις αποσυνδεσεις και οτι θες παραπανω margin θα το κανουν.βεβαια μπορεις να το κανεις και εσυ με το dmt η to orbmt αν παιζει το ρουτερ σου με ενα απο αυτα τα προγραμματα.ετσι θα μπορεθις να πειραματιστεις περισσοτερο και να μην τους πριζεις στα τηλεφωνα.

Δημοσ.

Μένω στου Ζωγράφου και από τότε που άρχισαν οι εργασίες για τις οπτικές ίνες (~Νοέμβριος 2010) έχω προβλήματα αποσύνδεσης λόγω αποσυγχρονισμού.

Έχουν έρθει τεχνικοί 3 φορές, αλλά δεν έχουν καταφέρει να λύσουν το πρόβλημα.

Υποψιάζομαι ότι αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις οπτικές ίνες (επειδή η επιτροπή ανταγωνισμού τους έχει παγώσει το πρόγραμμα), χρησιμοποιούν κάποια από τα παλιά καλώδια, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχουν κι' άλλοι κάτοικοι της περιοχής μου που να έχουν το ίδιο πρόβλημα, για να δω αν ισχύει η θεωρία μου.

Δημοσ.

Μένω στου Ζωγράφου και από τότε που άρχισαν οι εργασίες για τις οπτικές ίνες (~Νοέμβριος 2010) έχω προβλήματα αποσύνδεσης λόγω αποσυγχρονισμού.

Έχουν έρθει τεχνικοί 3 φορές, αλλά δεν έχουν καταφέρει να λύσουν το πρόβλημα.

Υποψιάζομαι ότι αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις οπτικές ίνες (επειδή η επιτροπή ανταγωνισμού τους έχει παγώσει το πρόγραμμα), χρησιμοποιούν κάποια από τα παλιά καλώδια, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχουν κι' άλλοι κάτοικοι της περιοχής μου που να έχουν το ίδιο πρόβλημα, για να δω αν ισχύει η θεωρία μου.

α.η οπτικη ινα καθεται.ακομα και να επαιζε δεν νομιζω οτι θα δωσουν adsl διαμεσω αυτης αρα παιζεις με τον χαλκο.ειμαι ζωγραφου τωρα και ολα μια χαρα με την γραμμη.ισως σου τσακισαν κανα καλωδιο χαλκου οποτε εκει μαλλον κανα ζευγος πρεπει να σου αλλαξουν(απερχομενο η κενρικο αλλα αντε να πεισεις τον οτε να το κανει).ειτε εχεις οτε ειτε εχεις αλλη εταιρεια καλη υπομονη

ποσα συγχρονιζεις?σου αλλαξαν κανα profile?ρουτερ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γραμμή είναι καλή... όταν δουλεύει:

VBmKM.jpg

Οι τεχνικοί, την πρώτη φορά μου είπαν ότι φταίει το απερχόμενο καλώδιο (από το καφάο στον κατανεμητή), ενώ την τελευταία μου είπαν στο ότι φταίει κάποιο κεντρικό (από το καφάο στο dslam) και το μόνο που κάνανε ήταν να παίζουν με τα καλώδια (του στυλ: πάρτο λίγο αριστερά, φέρτο λίγο πιο κάτω, βάλτο στη γωνία για να μην είναι πολύ κοντά στα άλλα καλώδια μπας και μειωθεί η επαγωγιμότητα, κτλ).

Μου πρότειναν να κατέβω στα 2Μbps ΜΗΠΩΣ και μειωθούν κάπως οι αποσυνδέσεις (τώρα υποτίθεται ότι είμαι στα 24, αλλά η γραμμή είναι κλειδωμένη στα 12).

Η άλλη λύση ήταν να μου κόψουν το up στο μισό (~500Κbps), αλλά ούτε και αυτό έκανε διαφορά.

Και τα 3 router που δοκίμασα, (Huawei, Netgear και Linksys), με όλα το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο.

Οι μόνες ώρες που δεν έχω καθόλου αποσυνδέσεις είναι μεταξύ 02:00 και 07:00, και είναι αναγκαστικά και οι μόνες ώρες που μπορώ να δουλέψω χωρίς προβλήματα.

Έχω γίνει δράκουλας, στην κυριολεξία. Και απ'ότι φαίνεται, θ'αργήσω πολύ να δω το φως της ημέρας ξανά :(

Y.Γ.

Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο εκτός από υπομονή, poulinos;

Επεξ/σία από BogusDogus
Δημοσ.
αν τους το ζητησεις και τους πεις οτι εχεις αποσυνδεσεις και οτι θες παραπανω margin θα το κανουν.βεβαια μπορεις να το κανεις και εσυ με το dmt η to orbmt αν παιζει το ρουτερ σου με ενα απο αυτα τα προγραμματα.ετσι θα μπορεθις να πειραματιστεις περισσοτερο και να μην τους πριζεις στα τηλεφωνα.

Συμφωνώ. Έχεις κάποιον οδηγό γιατί είμαι n00b ?

Δημοσ.

Η γραμμή είναι καλή... όταν δουλεύει:

VBmKM.jpg

Οι τεχνικοί, την πρώτη φορά μου είπαν ότι φταίει το απερχόμενο καλώδιο (από το καφάο στον κατανεμητή), ενώ την τελευταία μου είπαν στο ότι φταίει κάποιο κεντρικό (από το καφάο στο dslam) και το μόνο που κάνανε ήταν να παίζουν με τα καλώδια (του στυλ: πάρτο λίγο αριστερά, φέρτο λίγο πιο κάτω, βάλτο στη γωνία για να μην είναι πολύ κοντά στα άλλα καλώδια μπας και μειωθεί η επαγωγιμότητα, κτλ).

Μου πρότειναν να κατέβω στα 2Μbps ΜΗΠΩΣ και μειωθούν κάπως οι αποσυνδέσεις (τώρα υποτίθεται ότι είμαι στα 24, αλλά η γραμμή είναι κλειδωμένη στα 12).

Η άλλη λύση ήταν να μου κόψουν το up στο μισό (~500Κbps), αλλά ούτε και αυτό έκανε διαφορά.

Και τα 3 router που δοκίμασα, (Huawei, Netgear και Linksys), με όλα το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο.

Οι μόνες ώρες που δεν έχω καθόλου αποσυνδέσεις είναι μεταξύ 02:00 και 07:00, και είναι αναγκαστικά και οι μόνες ώρες που μπορώ να δουλέψω χωρίς προβλήματα.

Έχω γίνει δράκουλας, στην κυριολεξία. Και απ'ότι φαίνεται, θ'αργήσω πολύ να δω το φως της ημέρας ξανά :(

Y.Γ.

Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο εκτός από υπομονή, poulinos;

απερχομενο αμα θελουν μπορει να αλλαξουν αν υπαρχει ελευθερο και επισης και κεντρικο.αυτο το δεξια αριστερα και παρτο ετσι

δεν εχει νοημα κανενα και δεν υπαρχει για τον λογο οτι το καλωδιο που παει απο το καφαο στο σπιτι σου ειναι ενα που ειναι πολυζευγο

οποτε τρως παρεμβολες απο ολα.επισης και απο το αστικο κεντρο στο καφαο πολλες φορες μπορει να ειναι ενα μεγαλο πολυζευγο.

οποτε συνηθως γινεται αλλαγη και στα 2 και βλεπουν αν παιζει καλυτερα.

τωρα αν πας στα 2Mbps λογικα δεν θα εχεις αποσυνδεσεις διοτι θα ανεβει παρα πολυ to margin.αν εχεις και μετα τοτε η γραμμη

ειναι χαλια μεχρι το κοκκαλο.το μισο upload δεν θα βοηθησει και πολυ πραγματι

συνηθως καθολου δεν βοηθαει αφου το προβλημα ειναι στο down συνηθως.ηδη στο Up εχεις 12.9 margin.mono kana thomson

αν μπορεις να βρεις δοκιμασε.linksys δεν την παλευει με χαλια γραμμες.μαμανε σαν ρουτερ αλλα σε ασταθεις γραμμες

ειναι για τα μπαζα.

μαλλον υπομονη μπας και σου αλλαξουν απερχομενο η κεντρικο εκτος αν παιξεις με Dmt ,orbmt που δεν εχω tutorial η κατι αλλο

.δεν το εχω ψαξει με τετοια προγραμματα για τον λογο οτι λογω forthnet εχω ηδη 6 Margin στο down.Πιο κατω δεν εχει νοημα να το

παω οπως και πιο πανω δεν εχει νοημα αφου η γραμμη μου ειναι Stable.

17 μερες εχω την ιδια Ip

Type: PPPoE

Uptime: 17 days, 6:15:35

IP Address: 46.12.40.180

Συμφωνώ. Έχεις κάποιον οδηγό γιατί είμαι n00b ?

απαντησα λιγο πιο πανω το ιδιο ισχυει και για σενα.θα σε γελασω.δεν το χρειαστηκα ποτε.

εκτος αν περναει απο κοντα κανα παραξενο καλωδιο και εκεινες τις ωρες κανει παρεμβολες και σου σκιζει το adsl.μου θυ μιζει εναν που καθε βραδι επεφτε η γραμμη πχ 9 με 7 το πρωι λογω μιας φωτιζομενης πινακιδας που τα καλωδια περναγαν κοντα απο του οτε.

Δημοσ.

Γεια παιδιά, έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον Tilemaxx 1-2 σελίδες πίσω

Είχα ένα προβληματάκι πριν από μια βδομάδα και δεν προσπαθούσε καν το router να "συχρονιστει" (ούτε κάποιο άλλο router φυσικά, δοκίμασα)

Ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ εδώ (5 μέρες μετά την δήλωση βλάβης), αν και τους είπα ότι εδώ δεν έχω πρόβλημα και φυσικά δεν έφτιαξε τίποτα

Την επομενη με πείραν τηλέφωνο ότι το είχαν φτιάξει

και όντως έτσι ήταν

Αλλα με παράπλευρες απώλειες φυσικά. Ενώ συνήθως κλείδωνα στα 7-8mbps τώρα το router αναφέρει μόνιμα 2048! Οποια speedtests\torrents\downloads επίσης είναι στα ίδια επίπεδα

Φυσικά το 121 δηλώνει άγνεια και ότι εκεί βλέπουν ότι κλειδώνω στα 12... ο πρώτος που μίλησα, γιατί η δεύτερη είπε 7, γύρο στην μιση ώρα μετά

Φυσικά τέτοιες ταχύτητες δεν έχω πιάσει στα όσα χρονια έχω aDSL

Η δεύτερη κοπέλα που μίλησα με έβαλε να κάνω και speedtest κατεβάζοντας κάτι "αρχειακια" από FTP του ΟΤΕ και κατέληξε στο τίποτα...

Ρωτάω λοιπόν εδώ αν έχει κάποιος καμια ιδέα τι να κάνω πρώτου υποβαθμίσω την σύνδεση σε 2άρα, να πληρώνω τουλάχιστον όσο έχω

Connection Speed 2048 Kbps 512 Kbps

Line Attenuation 42.5 dB 24.5 dB

Noise Margin 24.0 dB 24.0 dB

Δημοσ.

λογω forthnet εχω ηδη 6 Margin στο down.Πιο κατω δεν εχει νοημα να το

παω οπως και πιο πανω δεν εχει νοημα αφου η γραμμη μου ειναι Stable.

17 μερες εχω την ιδια Ip

Type: PPPoE

Uptime: 17 days, 6:15:35

IP Address: 46.12.40.180

♪ Ζηλεύω πολύ ♪ ^_^

Δημοσ.

Με το attenuation που έχεις δε σε βλέπω να πηγαίνεις ποτέ πάνω από 6-7, οπότε καλύτερα να ζητήσεις να αλλάξεις σε 2ρα για να μη στα τρώνε τσάμπα. έχει έρθει κανένας τεχνικός να δει αν έχεις κάποιο πρόβλημα ή μονο από τηλέφωνο σε βοηθάνε (αν και απ' ότι καταλαβαίνω πιο πολύ τα νεύρα σου έχουν σπάσει παρά σε έχουν βοηθήσει)

Δημοσ.

Γεια παιδιά, έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον Tilemaxx 1-2 σελίδες πίσω

Είχα ένα προβληματάκι πριν από μια βδομάδα και δεν προσπαθούσε καν το router να "συχρονιστει" (ούτε κάποιο άλλο router φυσικά, δοκίμασα)

Ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ εδώ (5 μέρες μετά την δήλωση βλάβης), αν και τους είπα ότι εδώ δεν έχω πρόβλημα και φυσικά δεν έφτιαξε τίποτα

Την επομενη με πείραν τηλέφωνο ότι το είχαν φτιάξει

και όντως έτσι ήταν

Αλλα με παράπλευρες απώλειες φυσικά. Ενώ συνήθως κλείδωνα στα 7-8mbps τώρα το router αναφέρει μόνιμα 2048! Οποια speedtests\torrents\downloads επίσης είναι στα ίδια επίπεδα

Φυσικά το 121 δηλώνει άγνεια και ότι εκεί βλέπουν ότι κλειδώνω στα 12... ο πρώτος που μίλησα, γιατί η δεύτερη είπε 7, γύρο στην μιση ώρα μετά

Φυσικά τέτοιες ταχύτητες δεν έχω πιάσει στα όσα χρονια έχω aDSL

Η δεύτερη κοπέλα που μίλησα με έβαλε να κάνω και speedtest κατεβάζοντας κάτι "αρχειακια" από FTP του ΟΤΕ και κατέληξε στο τίποτα...

Ρωτάω λοιπόν εδώ αν έχει κάποιος καμια ιδέα τι να κάνω πρώτου υποβαθμίσω την σύνδεση σε 2άρα, να πληρώνω τουλάχιστον όσο έχω

Noise Margin 24.0 dB 24.0 dB

εισσαι στα 2mbit και θα κατεβαζεις στα 2 mbit.Οποτε παρε τον οτε και πες τους οτι σας ειπα οτι εχω προβλημα να συγχρονισω και εσεις με ριξατε στα 2 Mbit ενω θα μπορουσαν να κανουν αλλαγη Profile>τωρα με 42 attenuation max των max Κανα 8 αρι θα δεις και αυτο κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα ειναι σταθερο.και οι 2 στο 121 μαμακιες εβλεπαν.αυτοι απο εκει απορω αν μπορουν να δουν κατι περα απο το να δηλωσουν βλαβη.αλλιως θα εβλεπαν οτι εισαι στα 2.στα 1242 ποιο ειναι το αλλο τηλ παρε.εχει γελιο ο οτε.ποναει ποδι κοψει ποδι.κατευθειαν στα 2 mbit στεγνα.και μετα παραπονιουνται στον ιδιωτικο isp που βαζει profile.

Δημοσ.

Update:

Χθες μου πρωτοείπαν ότι μπορώ να δηλώσω βλάβη για αργή σύνδεση!

υπέθετα ότι αφού το συμβόλαιο λέει "μέχρι 24"...

θα μου λέγαν να πάω να τραγουδήσω

Σήμερα με πείρε ένας τεχνικός και είπε ότι τα χρώματα

στο DSLAM ήταν λάθος από τον κατασκευαστή?

Χρώματα? Έχουν τα DSLAM χρώματα? Τέλος πάντων, λίγο

με νοιάζει αφού πλέον "φιαχτικε"

anta_n, το έχω σκεφτεί πολλές φορες αλλα με 2άρα δεν

μπορώ καθόλου να κάνω την δουλειά μου. Οποτε αναγκαστικά 24άρα και ας πιάνω 7-8

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις και στους δυο, παίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...