Προς το περιεχόμενο

750GB Seagate ή 1TB Samsung?

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα έναν SEAGATE

BARRACUDA 7200.10 ST3500630AS 500GB SATA2 με 120 ευρώ....

5 χρόνια εγγύηση, που σημαινει εκτός των άλλων ότι δεν χάνεις τα λεφτά σου, αν πχ σου χαλάσει στα 4.5 χρόνια, θα σου δώσουν έναν άλλον (πιθανότατα τον πιο μικρο που θα κυκλοφορει τότε, αλλα είναι καλύτερα απο το τίποτα).

Συμφέρει πολύ για τα λεφτά του, αντι να πάρεις κάποιον μεγαλύτερο..

Όταν χρειαστείς άλλο χώρο, σε 2, 4, 6 μήνες παίρνεις και άλλον, ίδιο η μεγαλύτερο.. Οι τιμές πάντα πέφτουν, οπότε πρέπει να αγοράζουμε με αυτο κατα νου...

Γενικά όταν αγοράζετε προιόντα τεχνολογίας...

---> Μη παίρνετε ότι μεγαλύτερο κυκλοφορεί, είναι ασύμφορο συνηθως σε σχεση με τη μεσαια λύση... Εκτος αν προκειται να τα βγάλει τα λεφτά του...

---> Αγοράστε μόνο τη στιγμή που το χρειάζεστε, όχι νωρίτερα και να μένει αχρησιμοποίητο κάμποσο καιρό...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι εγώ είμαι της άποψης ότι τελικά η μάρκα δεν είναι πλέον και τόσο σημαντική, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και καταστροφές τύπου IBM Desk(Death)star.

Όλοι οι δίσκοι έχουν κινητα μερη οπότε η αστοχία θα έρθει αργά ή γρήγορα. Και όσο αφορά την εγγύηση, αν ο δίσκος ειναι 2-3 χρονών σπάνια θα μπορεί το κατάστημα να στον αλλάξει, άσε που να τον στείλεις ο ίδιος στην εκάστοτε εταιρία σου στοιχίζει όσο και να αγοράσεις καινούριο και τελικά παίρνεις στα χέρια σου έναν ανακατασκευασμένο( μου συνέβει αυτό με έναν Seagate που αναγκαστηκα να στείλω Πολωνία μέσω DHL γιατί δεν δεχονταν πακέτα από εταιρίες χωρίς tracking service. Πλήρωσα 55? και μου ήρθε ένας δίσκος ο οποίος δουλεύει αλλά από το bios αναγνωρίζεται σαν Νormal και όχι DMA).

Τελικά το θέμα είναι να μην καταστραφεί αμεσα ο δίσκος και μόνο γι αυτό κι εγω συμφωνώ ότι καλύτερα μικρότεροι δίσκοι για backup, ιδιαίτερα αν φυλάγονται εκτός μηχανήματος.

Τα πράγματα αλλάζουν αν έχεις σκοπό να τον τοποθετησεις μέσα τον υπολογιστή, γιατί θα πρεπεί να σκεφτείς πόσες ελεύθερες θύρες Sata έχεις, τι τροφοδοτικό χρειάζεσαι κτλ. Εγώ προσωπικά έχω γεμίζει τελείως τις sata της ΜΒ μου (3ΗDD+1DVD-R) οπότε κάθε νέος δίσκος ή θα πρέπει να αντικαθιστα έναν παλιό ή να βάλω το χέρι στην τσέπη και να πάρω έναν Raid controler.

Δημοσ.

Εγώ 2 φορες εχω στειλει σκληρούς για αλλαγή, μέσω του καταστήματος που τον ειχα παρει στην Αθήνα (τους πηγαινε φίλος γιατί μενω επαρχία).

και τις 2 φορές δεν μου κόστισε τίποτα... και είχαν αλλαχθεί με νεους σφραγισμένους..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...