Προς το περιεχόμενο

750GB Seagate ή 1TB Samsung?

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ένα κατάστημα στη Γερμανία...αλλά δυστυχώς δεν τον έχουν ακόμα στην αποθήκη τους... Φυσικα με ΦΠΑ..

Δημοσ.

Εβαλα τον samsung που έλεγα (υπογραφής μου) κ πραγματικά είναι πολύ γρήγορος! Τώρα, από διάρκεια... θα δείξει!

Πάντως, είναι αρκετά πιο ζεστός από τον άλλον (WD) κ με προβληματίζει (είναι το καλοκαιράκι ή θα έχουμε τρεχάματα;;;)

Δημοσ.

Steven, εγώ δεν θα τον φοβόμουν τον Samsung. Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένοι όσο οι άλλοι, αλλά γενικά γράφονται καλά λόγια στα σοβαρά τεστ.

Αλλά ίσως να μην έπαιρνα καθόλου 1TB κανενός κατασκευαστή για έναν άλλο λόγο: είναι αρχή ακόμα και αυτά είναι τα πρώτα μοντέλα που έχουν βγάλει.

Για τον Samsung πάντως δεν υπάρχουν ακόμα τεστ, αφού τώρα πρωτοβγήκε, όπως και ο Seagate. Ο μόνος 1 τέρα για τον οποίο θα βρεις τεστ και παρουσιάσεις είναι ο Hitachi, που βγήκε αρχές του 2007.

Επισης, στις εγγυήσεις δεν δίνω τόσο μεγάλη σημασία: δεν ξέρουμε αν σχετίζονται ευθέως με την αξιοπιστία των δίσκων ή αν είναι απλώς μέσα για προώθηση και διαφήμιση.

Και από πρακτική άποψη δεν είναι πάντα τόσο σπουδαίο πράμα. Π.χ., τις προάλλες μου χτύπησε άσχημα ένας Seagate δύο ετών με λειτουργικό απάνω. Το μόνο που με ένοιαζε εκείνη τη στιγμή είναι ποιο μαγαζί είναι πιο κοντά, να πάω να πάρω ένα δίσκο να επαναφέρω τα images. Το ότι ο Seagate έχει τη μεγαλύτερη εγγύηση δεν με παρηγόρησε καθόλου.

Δημοσ.

Για την εγγυηση έχω ακριβως την ίδια άποωη με σένα....σε 3 χρόνια το 1ΤΒ θα κοστίζει 100 ευρώ...και πολλά λεω μάλλον... Σίγα να μη με νοιάζει αν χαλάσει σε 3 χρόνια και μια μέρα αν θα έχει εγγύηση ή όχι (Seagate vs. others).. Τα δεδομένα είναι αυτά που μετράνε...

Δηλαδή εσύ θα πρότεινες να πάω στον αντίστοιχο 750GB Samsung? Υπάρχουν διαφορές στην τεψνολογία μεταξύ 750GB και 1TB που μπορεί να παρουσιάσουν παιδικές ασθένειες κλπ, ή απλά είναι ακριβώς η ίδια τεχνολογία απλά πιο ανεπτυγμένη?

Btw η αγορά θα καθυστερήσει για 1.5 μήνα περίπου...θέλω να τον πάρω από Ελλάδα για να κόψω τιμολόγιο και θα κατέβω μέσα Σεπτ, οπότε μέχρι τότε ίσως να έχει βγει και κάποιο συγκριτικό...

Site που να ασχολούνται με τέτοια test μπορεί να παραθέσει κάποιος για να ρίχνω μια ματιά που και που?

Δημοσ.

Σου έδωσα το storage review για να κοιτάξεις γιατί είναι το μόνο που μπόρεσα να βρω και γω να έχει μεγάλο αριθμό γνωμών και γκάμα δίσκων. Ψάχνεις να βρεις ψύλλους στα άχυρα κατά τα άλλα. Ο μόνο λόγος που πρότεινα τον Seagate είναι η εγγύηση ελπίζοντας ότι θα έχει κάποια σχέση με την πραγματική αξιοπιστία. Αν κάποιος μπορεί να μας πει πραγματικά και με στοιχεία ότι η τάδε εταιρία είναι περισσότερο αξιόπιστη από τις άλλες θα το εκτιμούσαμε όλοι δεόντως νομίζω. Αλλά το να πάρεις 5 γνώμες από εδώ και να βγάλεις συμπέρασμα για ένα θέμα όπως η αξιοπιστία ενός δίσκου είναι, νομίζω, επιστημονική φαντασία.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κολλάς σε τεστ και σε reviews και σε γνώμες που μιλάνε για τις ταχύτητες και το θόρυβο κτλ την στιγμή που η κύριά σου προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία. Μακάρι να μη πάθει ποτέ τίποτα ο δίσκος που θα πάρεις. Αλλά τα reviews τι σχέση έχουν;

Προσωπικά αυτό που κάνω (γιατί κρατάω αρχείο για τις φωτογραφίες μου) είναι το εξής:

- αγοράζω ένα δίσκο που θεωρώ εγώ αξιόπιστο (με όποιο τρόπο έχω καταφέρει να βγάλω αυτό το συμπέρασμα).

- τον συνδεω εξωτερικά ΜΟΝΟ όταν θέλω να αντιγράψω ένα σεβαστό όγκο φωτογραφιών από τον μόνιμα ανοιχτό μου δίσκο.

- αντιγράφω τα αρχεία μου

- τα αντιγράφω και σε DVD

- ξαναφήνω το σκληρό στην άκρη μόλις τελειώσω

- τον έχω πάντα σε μέρος με χαμηλή θερμοκρασία και χαμηλή υγρασία

- ελπίζω ότι αν τύχει μια στραβή, ένα από τα δύο μέσα (DVD ή δίσκος) θα είναι ζωντανό για να κάνω restore.

Και σκέψου ότι εγώ μιλάω για πράγματα που αν τα χάσω δε πρόκειται να τα ξαναβρώ ποτέ ...

Σίγουρα μπορεί ο Samsung να είναι καλύτερος από τον Seagate. Ομως η δεύτερη υπάρχει στην αγορά και στην τεχνολογία των δίσκων πολύ περισσότερα χρόνια από ότι η Samsung. Αρα πιθανολογώ ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να κηδέψεις τα δεδομένα σου με τον Samsung παρά με τον Seagate πχ.

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

κολλάω σε review γιατί πολύ απλά είναι το μόνο που έχουμε... Η λογική λεει ότι μια αν μια εταιρεία έχει καλές αποδόσεις τότε ΙΣΩΣ να είναι και αντίστοιχες οι αποδόσεις της και στην αξιοπιστία, η οποία όπως καλά έχεις καταλάβει, μετράει για μένα πολύ περισότερο γιατί πολύ απλά ο δίσκος θα συνδέεται στο pc μια φορά τα 3μηνο απλά για να περνάω ότι έχει κατέβει και έχω δει για να αδειάζει ο "download δίσκος"...

Πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα απο εμπειρίες άλλων και review... Σίγουρα οι δίσκοι είναι ένα από τα κομμάτια του υπολογιστή που μπορείς να βγάλεις πολύ πολύ δύσκολα συμπέρασμα γιατί μπαίνει στη μέση ο χρόνος... Σε όλα τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά δεν χάνουμε τίποτα άλλο εκτός από χρήματα άμα χαλάσουν... Με την λογική που παραθέτεις πιο πάνω δεν θα έπρεπε να μιλάμε καν για αξιοπιστία καθώς δεν μπορεί να βγει συμπάρασμα....δεκτό...αλλά ίσως κάποιοι έχουν να πουν μερικά καλά ή κακά πράγματα φια κάποιο προιον...

Για πράγματα που δεν θα ξαναβρω ποτέ ή πάααρα πολύ δύσκολα (τραγούδια, φωτογραφίες κλπ) κάνω και έγω την ίδια διαδικάσια με σένα απλά δεν χρησιμοποιώ DVD μιας και πιστεύω ότι είναι από τα χειρότερα αποθηκευτικά μέσα...Μπορούν να χαλάσουν πολύ εύκολα, μπορεί να μη γραφτεί κάτι καλά εξαρχης, με τον χρόνο φθείρονται εύκολα κλπ... (άλλη συζήτηση αυτή όμως). Οπότε χρησιμοποιώ έναν άλλο δίσκο 200GB για backup, ο οποίος είναι μέσα στο αντιστατική του θηκούλα και κρυμμένος από τα περίεργα χέρια....

Δεν θέλω να κάνω τις σειρές backup, να τις αποθηκεύσω με τον πιο ασφαλή και οικονομικό τρόπο θέλω...

Δημοσ.

Ειναι απλο το θεμα.Περνεις οποιον σκληρο σου γουσταρει τον κανεις εξωτερικο και παιρνεις back-up τα αρχεια σου.

Σβηνεις τον σκληρο τον βαζεις σε ενα ντουλαπι μακρια απο σκονες και υγρασια και ο δισκος ειναι τζιτζι για πααααααααρα πολυ καιρο.

Τωρα απειροελαχιστες διαφορες στην ποιοτητα προφανως θα υπαρχουν αλλα τις πληρωνεις ακριβα.

Δημοσ.
Σου έδωσα το storage review για να κοιτάξεις γιατί είναι το μόνο που μπόρεσα να βρω και γω να έχει μεγάλο αριθμό γνωμών και γκάμα δίσκων. Ψάχνεις να βρεις ψύλλους στα άχυρα κατά τα άλλα. Ο μόνο λόγος που πρότεινα τον Seagate είναι η εγγύηση ελπίζοντας ότι θα έχει κάποια σχέση με την πραγματική αξιοπιστία. Αν κάποιος μπορεί να μας πει πραγματικά και με στοιχεία ότι η τάδε εταιρία είναι περισσότερο αξιόπιστη από τις άλλες θα το εκτιμούσαμε όλοι δεόντως νομίζω. Αλλά το να πάρεις 5 γνώμες από εδώ και να βγάλεις συμπέρασμα για ένα θέμα όπως η αξιοπιστία ενός δίσκου είναι, νομίζω, επιστημονική φαντασία.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κολλάς σε τεστ και σε reviews και σε γνώμες που μιλάνε για τις ταχύτητες και το θόρυβο κτλ την στιγμή που η κύριά σου προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία. Μακάρι να μη πάθει ποτέ τίποτα ο δίσκος που θα πάρεις. Αλλά τα reviews τι σχέση έχουν;

Προσωπικά αυτό που κάνω (γιατί κρατάω αρχείο για τις φωτογραφίες μου) είναι το εξής:

- αγοράζω ένα δίσκο που θεωρώ εγώ αξιόπιστο (με όποιο τρόπο έχω καταφέρει να βγάλω αυτό το συμπέρασμα).

- τον συνδεω εξωτερικά ΜΟΝΟ όταν θέλω να αντιγράψω ένα σεβαστό όγκο φωτογραφιών από τον μόνιμα ανοιχτό μου δίσκο.

- αντιγράφω τα αρχεία μου

- τα αντιγράφω και σε DVD

- ξαναφήνω το σκληρό στην άκρη μόλις τελειώσω

- τον έχω πάντα σε μέρος με χαμηλή θερμοκρασία και χαμηλή υγρασία

- ελπίζω ότι αν τύχει μια στραβή, ένα από τα δύο μέσα (DVD ή δίσκος) θα είναι ζωντανό για να κάνω restore.

Και σκέψου ότι εγώ μιλάω για πράγματα που αν τα χάσω δε πρόκειται να τα ξαναβρώ ποτέ ...

Σίγουρα μπορεί ο Samsung να είναι καλύτερος από τον Seagate. Ομως η δεύτερη υπάρχει στην αγορά και στην τεχνολογία των δίσκων πολύ περισσότερα χρόνια από ότι η Samsung. Αρα πιθανολογώ ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να κηδέψεις τα δεδομένα σου με τον Samsung παρά με τον Seagate πχ.

Φιλικά

Γιώργος

ακριβωs το ιδιο κανω και εγω.

σκεψου οτι εχω αρχεια περιπου 4 τερα,τα πιο πολλα σπανια,και ο μονοs τροποs πιστευω για να τα σωσειs ειναι συγχρονωs περασμα σε εξωτερικο και εγγραφη σε DVD.

Δημοσ.

Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα αυτό που σου περιέγραψα και που κι άλλοι φίλοι είδα ότι κάνουν. Παίρνεις έναν δίσκο επώνυμο που θεωρείς εσύ καλο και είναι ταυτόχρονα και συμφερων. Τον λειτουργείς ΜΟΝΟ για την ώρα του backup και ελπίζεις ότι δε θα πάθει κάτι το μοτερ του την 3 φορά που θα γράψεις κάτι. Δε νομίζω ότι μπορείς κάπως αλλιώς να βεβαιωθείς. Και προτείνω να γράφεις ΚΑΙ σε DVD τουλάχιστον αυτά που πιστεύεις ότι δε θα ξαναβρείς ποτέ. Αν πάρεις ποιοτικά δισκάκια και τα φυλάσεις σωστά θα κρατήσουν τουλάχιστον για 5 χρόνια (τόσο μπορώ να σε βεβαιώσω ότι έχουν κρατήσει τα δικά μου). Μη τα έχεις για τόσο παρεξηγημένα. Απέκτησαν κακή φήμη επειδή κυκλοφορεί πληθώρα φτηνιάρικων που γράφονται μια φορά και δε ξαναδιαβάζονται. ΑΛλά δεν είναι όλα έτσι.

Δημοσ.
δεν χρησιμοποιώ DVD μιας και πιστεύω ότι είναι από τα χειρότερα αποθηκευτικά μέσα...Μπορούν να χαλάσουν πολύ εύκολα, μπορεί να μη γραφτεί κάτι καλά εξαρχης, με τον χρόνο φθείρονται εύκολα κλπ... (άλλη συζήτηση αυτή όμως). Οπότε χρησιμοποιώ έναν άλλο δίσκο 200GB για backup, ο οποίος είναι μέσα στο αντιστατική του θηκούλα και κρυμμένος από τα περίεργα χέρια....

Δεν θέλω να κάνω τις σειρές backup, να τις αποθηκεύσω με τον πιο ασφαλή και οικονομικό τρόπο θέλω...

Κοιτα ειλικρινα πιστευω οτι πανικοβαλεσαι χωρις ουσιαστικο λογο, αφου το δισκο θα τον χρησιμοποιεις τοσο λιγο. Η φθορα που του προκαλεις βαλε βγαλε βυσμα και ρευμα ειναι μεγαλύτερη απτο να τον εχεις με ενα ups μες το pc σου. Μπορείς να τον κάνεις εξωτερικό και απλα να τον βγαζεις απτο ρευμα οποτε θες.

Εγω οταν ειχα την 384 ειχα μανια μη μου χαλασει ο ταδε δισκος και χασω τις ταδε σειρες (που δεν θα δω ΠΟΤΕ και το ξερω) κλπ.

Τα ΜΟΝΑ που χανονται για παντα ειναι οι φωτογραφιες σου και τα προσωπικα σου βιντεο, αν εχεις. Ολα τα αλλα, βρισκονται. Αυριο μεθαυριο θα εχεις μια 24mbit γραμμη και θα κατεβουν ολα σε 1 βδομαδα. Μην αγχωνεσαι για τις σειρες που εν τελει το μονο που θα σου κοστισει ειναι ο χρονος να τις ξανακατεβασεις.

Αφου το δισκο δεν θα τον χρησιμοποιεις σε καθημερινη βαση παρε τον πιο φθηνο να κανεις τη δουλεια που θελεις. Ολα τα υπολοιπα τα εχουμε συζητησει χιλιαδες φορές.

Οσο για τις φωτογραφίες σου, δικη μου λυση ειναι να τις εχω σε 2 δισκους στο pc μου, καθως και σε DVD/CD κάθε φορά που πχ, πηγα ενα ταξιδι. Οτιδηποτε αλλο πιστευω ειναι υπερβολη.

Αν αγχωνεσαι τοσο πολυ παρε απο ebay καποιο μεταχειρισμένο tape drive και γράφε εκει οτι θες, αλλα το κόστος ειναι πολυ μεγάλο και δεν αξίζει για σειρες με τιποτα!

Δημοσ.

file steven akou kai thn dikh mou lush pou einai kai auto pou kano ego kai sto eipan kai poloi filoi apo edw. ego exo 3 tera apothikeutiko xoro sunolika 11 sklirous kai tora prepei na parw alou duo 500arides. oti arxeia exo ta exo dipla diladi se duo sklirous opote kai kati na pathei o enas ta exo ston allo.einai h kaluterh lush.pare ton samsung kai meta apo 5-6 mines pare allon ena kai exeta ola kai stous duo.:-)

Δημοσ.

Όπως είπα παραπάνω δεν θα ήθελα να δώσω τόσα χρήματα, ούτε έχω σκοπό να κάνω backup τα συγκεκριμένα αρχεία...

Τελικά κατέληξα σε μια άλλη λύση... Παρήγγειλα χτες τον 500άρι της Samsung που τον χρειάζομαι για μόνιμο δίσκο στο pc μιας και η συλλόγή όλων των νόμιμα ριπαρισμένων μουσικών cd που έχω μεγάλωσε και δεν χωράει στον 200άρι που τα φιλοξενεί τώρα...

Οπότε μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα γίνει η αγορά του μεγάλου backup δίσκου θα έχω σχηματίσει ισως μια άποψη από τον Samsung αλλά ίσως να υπάρχουν και κάποιες πρώτες εντυπώσεις από τον καινούριο F1:)

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις επικοδομητικές αντιπαραθέσεις..:) hehe

Φυσικά το topic παραμένει ανοιχτό για περαιτέρω απόψεις...και όταν βγει ο F1 μπορούμε να συζητήσουμε και τι ψάρια πιάνει!

Δημοσ.

Φιλε στην θεση σου δεν θα ανχονομουν και η samsung μια χαρα εταιρια ειναι και καλη επιλογη εκανες κιολας.

Τωρα μου τα εφτησε ενας σκληρος Maxtor Maxline III που ειχα και τον παω στο e-shop για αλλαγη αρα μαλλον κατι αλλο θα μου δωσουν τωρα

Δημοσ.

Δεδομένου ότι οι σκληροί θα αποθηκευτούν και δεν θα είναι συνδεδεμένοι, είναι καλύτερα με τα ίδια λεφτά να αγοράσεις 2 400αρηδες ή 2 500άρηδες της μάρκας της επιλογής σου (εγώ θα έπαιρνα WD Raid edition με 5 χρόνια εγγύηση)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303782

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303836

Στατιστικά σε ενδεχόμενη αστοχία θα χάσεις τα μισά σου data (το να χτυπήσουν και 2 ταυτόχρονα το κόβω απίθανο έως αδύνατο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...