Steven Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?? Θέλω να πάρω έναν (ακόμα) μεγάλο σκληρό.. Από τότε που μου έσπασε ένας αγοράζω μόνο professional σκληρούς που είναι υποτίθεται φτιαγμένοι για 24/7 χρήση...και συγκεκριμένα αγόραζα την σειρά MaxLine III από Maxtor και ήμουν πολύ ευχαριστημένος... Τώρα που αγοράστηκε από την Seagate έχω το παραπάνω πρόβλημα... Ο σουπερ ντούπερ της Seagate Barracuda ES.2 ο 1TB είναι απίστευτα ακριβός...370 euro τον βρήκα...τόσα λεφτά δεν θέλω να δώσω... Ο αντίστοιχος 750GB κάνει 289... Όμως βρήκα έναν 1TB από την Samsung τον SpinPoint F1 που έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τιμή...255 euro τον έχω βρει... Η τιμή είναι εκπληκτική για τομέγεθος του...μιλάμε για 0.255 euro/GB.... Και δεν ξέρω ποιον να πάρω, μιας και ποτέ μου δεν έχω αγοράσει Samsung και δεν ξέρω πόσο καλοί ποιοτικά είναι... Δεν με ενδιαφέρει αν κάνει φασαρία ή όχι μιας και θα είναι για αποθήκευση και μόνο, εκτος του pc... Θα μπούνε μέσα μερικές εκατοντάδες (χιλιάδες?) επεισόδια από σειρές που έχω δει τα τελευταία 5-6 χρόνια...και απλά ο δίσκος δεν πρέπει να χαλάσει ΠΟΤΕ!! P.S. Φυσικά άμα έχετε να προτείνεται κάποιον άλλον καλό δίσκο σε προσιτή τιμή στα 750 ή 1000GB...feel free...
Kagkouros Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Και οι δύο (στο 1TB) που αναφέρεις είναι πολλοί καλοί...τώρα το άμα δεν σου χαλάσουν ποτέ δεν το ξέρω Πάντως ρίξε και μία ματιά σε WD α...δες και τον σκληρό δίσκο της εμπιστοσύνης σου
Steven Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Ξέχασα να το πω καθαρά...νόμιζα πως ήταν αυτνόητο...sorry... Μιλάω πάντα για εσωτερικούς σκληρούς 3.5''.. O Seagate το φαντάζομαι πως είναι πολύ καλός όπως όλοι οι Seagate... Για τον Samsung έχω τις αμφιβολίες μου...αλλά η διαφορά τιμής είναι πραγματικά εξωφρενική....
tzoykas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Θέλω να πάρω έναν (ακόμα) μεγάλο σκληρό.. Από τότε που μου έσπασε ένας αγοράζω μόνο professional σκληρούς που είναι υποτίθεται φτιαγμένοι για 24/7 χρήση...και συγκεκριμένα αγόραζα την σειρά MaxLine III από Maxtor και ήμουν πολύ ευχαριστημένος... Τώρα που αγοράστηκε από την Seagate έχω το παραπάνω πρόβλημα... 1. Πού το διάβασες αυτό; και τι ακριβώς εννοείς professional; 2. Επειδή αγοράστηκε από την Seagate σημαίνει ότι θα χαλάνε; ή ότι επειδή ήσουν ευχαριστημένος από τη Maxtor δε θα χαλάσει ποτέ; 3. Δίσκος που δε θα χαλάσει ποτέ, ΔΕΝ υπάρχει. 4. Αγχώνεσαι πάρα πολύ και για τον λάθος λόγο . Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να χάσεις τα επεισόδια από τις σειρές. Αν είναι τόσα πολλά όσα λες, δε θα προλάβεις ποτέ να τα ξαναδείς όλα. 5. Εχει συζητηθεί το αντίστοιχο θέμα για το ποιό δίσκο να πάρεις για το backup σου ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ φορές μέσα στο forum χωρίς τελικό αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι η δική σου περίπτωση διαφέρει σε κάτι από των υπολοίπων. Πάρε ένα δίσκο που είναι χρόνια στην αγορά και έχει δοκιμαστεί καλύτερα από τον Samsung. Δηλαδή WD ή Seagate (o τελευταίος έχει 5 χρόνια εγγύηση).
Steven Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 1. Κάθε εταιρεία έχει professional δισκους...(δεν ξέρω ποια είναι η ουσιαστική διαφορά φυσικά..ίσως ποιότητα κατασκευής) http://www.seagate.com/www/en-us/products/ http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=335 Βαριέμαι να σου δώσω παραδείγματα και από άλλες εταιρείες... Οι περισσότερες τους ονομάζουν Enterprise edition... 2. Δεν καταλαβαίνω από που το βγάζεις αυτό... Απλά άμα υπήρχε maxtor θα αγόραζα κατευθείαν εναν ακόμα MaxLine III...γιατι ως τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα....τώρα που δεν υπάρχει maxtor ρωτάω τι παίζει με τους υπόλοιπους... απλό δεν είναι? 3. Έλα, αλήθεια?? Δεν είμαι 5 χρονών... Εννοείται ότι εννοούσα ότι με ενδιαφέρει ιδιαιτερα η αξιοπιστία περισσότερο από τα υπόλοιπα... 4. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες... Ποτέ δεν θα τα ξαναδω μάλλον, αυτό δν σημαίνει πως δεν τα θέλω... 5. Στα μερικά τοπικ που κοίταξα δεν γινόταν καμιά εκτεταμένη αναφορά σε samsung δίσκους...οπότε μάλλον έχει διαφορά... Κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση λόγου το ότι η διαφορά στην τιμή είναι χαοτική...Οπότε ίσως υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει samsung.... Ακριβως επειδή η Samsung δεν είναι καιρό στην αγορά αναρωτιέμαι αν πρέπει να πάρω τον Samsung ή αν θα είναι μούφα....
Silent Arrow Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Στην insomnia ανεκαθεν πολλοι promotαραν την Samsung, αλλα λιγοι εξ αυτων ειχαν ιδια εμπειρια απο τους δισκους της. Αν ηταν να παρω εναν μικρο δισκο Samsung για να τον testαρω θα το εκανα, ωστοσο για σοβαρη δουλεια θα επεμενα στην μεχρι τωρα εμπειρια μου απο τις παλαιοτερες επιλογες μου σε δισκους. Σου συνιστω να κανεις το ιδιο.
felikas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Εγώ θα πάρω τον 500-άρη της samsung. Εχω διαβάσει τα καλύτερα σε anandtech, toms, κ από αρκετούς χρήστες κ ιδιαίτερα για την ταχύτητά τους. I'll give them a try... κ ό,τι γίνει!
Steven Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 @Silent Σοβαρή δουλειά....ντάξει δεν είναι και όλη η ζωή μου μέσα....Απλά δεν θα ήθελα να χαθούν κάποτε από μαλακία... Επέζησα όταν χάθηκαν τα μισά τραγούδια μου....οπότε θα το επηζήσω και άμα χαθεί το Smallville... αλλά δεν χρειάζεται να γίνει κιόλας.... Μήπως ξέρει κανείς τον λόγο που είναι τόσο φτηνοί? Θα ρίξω και εγω μια ματιά στο anandtech! Thanks!
dimitris__ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Όλοι οι σκληροί είναι πιθανό να σκάσουν. "Professional" και μη. Αν σε απασχολεί η ασφάλεια των δεδομένων σου, τότε έχεις 3 επιλογές: 1. Αγόρασε ένα tape streamer 2. Σώστα σε DVD 3. Πάρε 2 σκληρούς και κάνε RAID 1 Να πάρεις 1 σκληρό δεν είναι λύση.
tzoykas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 1. Κάθε εταιρεία έχει professional δισκους...(δεν ξέρω ποια είναι η ουσιαστική διαφορά φυσικά..ίσως ποιότητα κατασκευής)http://www.seagate.com/www/en-us/products/ http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=335 Βαριέμαι να σου δώσω παραδείγματα και από άλλες εταιρείες... Οι περισσότερες τους ονομάζουν Enterprise edition... 2. Δεν καταλαβαίνω από που το βγάζεις αυτό... Απλά άμα υπήρχε maxtor θα αγόραζα κατευθείαν εναν ακόμα MaxLine III...γιατι ως τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα....τώρα που δεν υπάρχει maxtor ρωτάω τι παίζει με τους υπόλοιπους... απλό δεν είναι? 3. Έλα, αλήθεια?? Δεν είμαι 5 χρονών... Εννοείται ότι εννοούσα ότι με ενδιαφέρει ιδιαιτερα η αξιοπιστία περισσότερο από τα υπόλοιπα... 4. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες... Ποτέ δεν θα τα ξαναδω μάλλον, αυτό δν σημαίνει πως δεν τα θέλω... 5. Στα μερικά τοπικ που κοίταξα δεν γινόταν καμιά εκτεταμένη αναφορά σε samsung δίσκους...οπότε μάλλον έχει διαφορά... Κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση λόγου το ότι η διαφορά στην τιμή είναι χαοτική...Οπότε ίσως υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει samsung.... Ακριβως επειδή η Samsung δεν είναι καιρό στην αγορά αναρωτιέμαι αν πρέπει να πάρω τον Samsung ή αν θα είναι μούφα.... 1. Βρίσκω προσωπικά τραγικό να θέλεις να πάρεις δίσκο που είναι φτιαγμένος σαν άρμα μόνο και μόνο για να κρατάς ταινίες. Αν θέλεις κάτι τέτοιο προφανώς θα το πληρωσεις. Αυτό που κατάλαβα από την ερώτησή σου ήταν ότι στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις να βρείς δίσκο δεν υπάρχει κάτι φτιαγμένο με τέτοιες προδιαγραφές. Ολοι οι "νορμάλ" δίσκοι είναι λίγο πολύ φτιαγμένοι για να αντέχουν ΠΟΛΛΑ χρόνια. 100000 ώρες MTBF (που είναι ένα κατώτατο όριο αντοχής στους σημερινούς δίσκους) σημαίνει περίπου 12 χρόνια ακατάπαυστης λειτουργίας. 2. Το ανέφερα γιατί εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την Maxtor (χτύπησε δίσκος 3 μέρες μετά τη λήξη της εγγύησης). Και καθώς τώρα πλέον με την αγορά δε μπορείς να ξέρεις αν αυτό που θα πάρεις και λέει Seagate είναι φτιαγμένο σε εργοστάσιο της Seagate ή της Maxtor, δεν έχει νόημα να συζητάμε για το ποιός από τους δύο είναι πιο αξιόπιστος. Από τους δίσκους που έιχα οι πιο αξιόπιστοι ήταν οι Seagate. Αρα είτε Maxtor (από τη δική σου εμπειρία) είτε Seagate (από τη δική μου) θα είσαι καλυμένος. 3. Δεν είπα ότι είσαι παιδάκι αλλά αυτό που έγραψες εφ'όσον το ξέρεις από μόνος σου θα έπρεπε να πάρεις το ίδιο χαλαρά το δικό μου σχόλιο. 4. Προφανώς .... απλά έχουμε πια κουραστεί να βγάινει το ίδιο θέμα κάθε 5 μέρες και όλοι να λένε για τις ταινίες τους και που θα τις βάλουν. Δεν έχει βγει ΠΟΤΕ συμπέρασμα για το ποιος δίσκος είναι καλύτερος από τους άλλους και ούτε τα συμπεράσματα είναι εγγυήσεις. Από όλους τους δίσκους από όσο γνωρίζω μόνο η Seagate δίνει 5 χρόνια εγγύηση. Αν επομένως υπάρχει μια σχέση μεταξύ εγγύησης και πραγματικής αξιοπιστίας η λύση σου είναι ξεκάθαρη. 5. Δες το 4 ... Το νόημα που θέλω να σου δείξω είναι ότι και 10 άτομα να βρεις να σου πούνε για τον Samsung που έχουν και είναι ευχαριστημένοι ΔΕΝ είναι εγγύηση ότι ο δικός σου δε θα πάθει κάτι αν τον πάρεις ...
Steven Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Σίγουρα υπαρχει πολύ υποκειμενικότητα στο συγκεκριμένο θέμα... Ούτε RAID θα κάνω για τις ταινείες, ούτε θα πάρω ταινεία...αυτό πραγματικά θα ήταν άρρωστο... Απλά αφού δίνω που δίνω λεφτά για δίσκο τα τελευταία χρόνια έδινα 20-30 ευρώ παραπάνω και έπαιρνα την υποτιθέμενη καλύτερη ποιοτικά έκδοση....μέχρι εκεί...ούτε SCSI έχω ούτε τπτ τρελό... backup κάνω μόνο στα σημαντικά αρχεία μου και στα τραγούδια.... Το καταλαβαίνω το νόημα που μου λες, αλλά για παράδειγμα ο felikas είπε για ένα review στο anandtech και το κοίταξα και πραγματικά λένε πολύ καλά πράγματα...οπότε αυτό είναι ένα Plus για τις καινούριες σειρές που βγάζει η Samsung... Δεν ζητάω να μου υπογράψει κανείς συμβόλαιο...
tzoykas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Εννοείται ότι το μόνο συμβόλαιο που υπογράφεις είναι αυτό της εγγύησης. Ανέφερες ότι δε σε ενδιαφέρει ούτε η ταχύτητα, ούτε ο θόρυβος. Μπορεί το Anandtech να είναι σοβαρό και αξιόπιστο site αλλά ακόμα και τέλειος να έχει βγει ο δίσκος, δε θα έχει τεσταριστεί σε βάθος χρόνου (και αυτό είναι που σε καίει κυρίως αν δε κάνω λάθος). Οπότε το review εμένα δε θα μου έλεγε και πολλά πράγματα. http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6376021.stm http://lwn.net/Articles/237924/ To Storage Review.com έχει κάποια στατιστικά για δίσκους και την αξιοπιστία τους βασισμένα σε χρήστες σαν και μας (Θέλει registration). Αλλά από όσο κοίταξα δε μπορείς να βγάλεις παρα ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ασφαλές συμπέρασμα. Ολοι οι δίσκοι χαλάνε. Και Seagate και WD φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα από τους άλλους
littlelouievegos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Εχω και ενα 500αρη της Samsung εδω και κανα 6μηνο οταν τους ειχαν σε πολυ καλη προσφορα.. Γρηγορος, δεν θερμαινεται πολυ και δεν μου εχει δημιουργησει το παραμικρο..Φυσικα ειναι τρομερα μικρο το διαστημα που εχει δοκιμαστει για σκληρο αλλα προς το παρων δεν βλεπω να διαφερει ουτε σε ποιοτητα κατασκευης ουτε σε τπτ αλλο σε σχεση με τους Maxtor και WD μου.. Θα σου λεγα παρε τον 1tb της Samsung ασυζητητει..
Kagkouros Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Στη δική σου περίπτωση εγώ θα πήγαινα σε Seagate (αν και έχω μόνο WD και Maxtor) λόγο της 5ετούς εγγύησης Πάντως επειδή νομίζω πως στην πραγματικότητα πληρώνεις την (2-3) παραπάνω χρόνια εγγύηση (από άλλους δίσκους) δες άμα υπάρχουν και εμπρόθετες εγγυήσεις για 3 χρόνια (π.χ.) με κάνα 40άρι ? και έτσι με ίδια τιμή να έχεις WD με 5ετής εγγύηση (π.χ.) The choice is yours
manosmod Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 εχω απο το 2000 σε ενα pc μου εναν 20αρη Samsung. εχει δουλεψει παρα πολυ και ειναι τρομερα γρηγορος και ησηχος σε συγκριση με αλλους αντιστιχους της εποχης του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.