idet2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 ...και για να το επεκτείνω αφού η γερμανική Siemens είναι εταιρεία με παρουσία και επενδύσειες στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς άραγε, δεν τα γνωρίζει όλα αυτά, ρωτάω.... Apo oti fainetai oxi mono de ta gnwrizei alla kai oute endiaferetai gia na ta mathei. Sto parelthon eixa provlima me ena asirmato tilefwno Siemens kai fysika eixa mia tetoia apogoiteysi apo to service pou agorasa allo. H symperifora tous itan opws akrivws tin perigrafete. Otan esteila 2-3 e-mail stin Germaniki Siemens eksigontas to problima me agnoisan entelws....Apo ekei kai pera kai opws les kai esy gia emena den yparxei ayti i etaireia (oxi mono gia H/Y alla kai gia oikiakes siskeves kai genikotera)
parlapipas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Apo oti fainetai oxi mono de ta gnwrizei alla kai oute endiaferetai gia na ta mathei. Διαφωνώ μόνο με το αν δεν τα γνωρίζουν οι Γερμανοί : η γερμανική Siemens πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζει την πολιτική του service της στην Ελλάδα (και το λέω από τη στιγμή που για το πρόβλημα που είχα έφτασα να μιλήσω με στέλεχος της Siemens και όχι απλά με κάποιον στον υποκλάδο της στην Ελλάδα το service της FS). Και εισέπραξα αντίστοιχη συμπεριφορά , απάντηση και εξυπηρέτηση ... Απλά φαίνεται ότι τα πάντα τελούν υπό τη γνώση και την έγκριση και της γερμανικής Siemens και τα συμπεράσματα δικά μας... Ένας δυσαρεστημένος πελάτης της FS
greece_gus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Το έχω ξαναγράψει και το ξαναγράφω προς εμπέδωση.. Από τον ισχύοντα Αστικό Κώδικα.. Aρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες 2. να μειώσει το τίμημα 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Αρθρο 554 Παραγραφή Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά. Aρθρο 559 Παροχή εγγύησης Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει, έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματά του που πηγάζουν από το νόμο. Τι μας λένε οι παραπάνω διατάξεις με δυο λόγια : 1. Τα ανωτέρω δικαιώματά μας, ισχύουν κατά προτεραιότητα και ανεξαρτήτως ειδικών συμφωνιών ή μονομερών παραπομπών και όρων από τον πωλητή και όρων εγγυήσεως, οι οποίοι όροι θεωρούνται αυτοδικαίως άκυροι κατά το μέρος που αντιστρατεύονται τις ρητές διατάξεις του νόμου. 2.Ό,τι και να λέει η εγγύση, η παραγραφή για πραγματικά ελλατώματα και συνομολογημένες ιδιότητες είναι διετής για την πώληση κινητών πραγμάτων. 3.Ο πωλητής και μόνον αυτός είναι υπόχρεως στην άρση του ελλατώματος.Εάν υπάρχει σύμβαση εγγυήσεως μεταξύ πωλητού και προμηθευτού-κατασκευαστού, αυτό είναι δικό του θέμα και οφείλει να προωθήσει το προϊόν προς επισκευή ή αντικατάσταση. 4. Ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων του Αστικού Κώδικος, οι όροι της εγγυήσεως παραμένουν ως επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα, τους οποίους όρους μπορούμε να απαιτήσουμε όχι επιλεκτικά, αλλά συμπληρωματικά- επικουρικά και κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια. 5.Ακόμη και εγγύση να μην υπάρχει, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα. 6.Η εγγύηση δεν είναι υποχρεωτικό να είναι έγγραφη και προσωποπαγής μεταξύ αγοραστού και παρέχοντος αυτήν, μπορεί να προκύπτει και από την σχετική διαφήμιση. 7. Πάντοτε όταν αγοράζετε ένα προϊόν με παροχή εγγυήσεως, καλό είναι να τυπώνετε την σχετική ιστοσελίδα, ή να απαιτείτε από τον πωλήτη να σας την εκτυπώνει αυτός από τον υπολογιστή του καταστήματος, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποδείξετε τους όρους αυτούς..
cxmgp Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 ολα τα παραπανω (οχι το ακριβως παραπανω μυνημα) να τα διαβαζουν καποιοι, που πανε να υποστηριξουν την fujitsu με πλαγιο τροπο
basilis5 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 η φουτζιτσου δεν ααγνωριζει τα παραπανω, μονο μεσω δικαστικης οδου μπορεις να κερδισεις κατι,αλλα πονταρουν πως κανεις δεν θα το φτασει μεχρι εκει εγω επειδη θα το φτασω, μιλησα με φουτζιτσου στην γερμανια,και απαντησαν στον δικηγορο μου μετα απο λιγες μερες πως δεν τους αφορα το θεμα,και να κανω οτι καταλαβαινω και πως εχω να κανω με φουτζιτσου ελλαδας... ειναι τουλαχιστον γραφικοι αλλα φταιω εγω που τους εδωσα 1500 ευρω...
parlapipas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 ολα τα παραπανω (οχι το ακριβως παραπανω μυνημα) να τα διαβαζουν καποιοι, που πανε να υποστηριξουν την fujitsu με πλαγιο τροπο Πιστεύω δεν εννοείς ότι είναι το δικό μου post που και καλά πάει να υποστηρίξει την FS... Ίσα ίσα που τη θλιβερή μου εμπειρία με την FS την έχω μεταφέρει και σε άλλο σημείο του forum και δε θέλω να επαναλαμβάνομαι : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=201894&page=10 Και αυτό που λέω είναι ότι η FS δεν είναι μια εταιρεία στην οποία και θα δώσουμε εύκολα ελαφρυντικά του τύπου "μα δεν ξέρει η μητρική εταιρεία στη Γερμανία" ή "στείλε ένα email στους Γερμανούς και θα λυθεί το πρόβλημά σου". Το μόνο στο οποίο έχει να ελπίζει κάποιος που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρεία , είναι οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (δε θέλω να βγούμε off-topic) ή η πολυδάπανη δικαστική οδός. Ασφαλώς όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να αναμένει να βρει λύση από την FS και μιλάω είτε από το εδώ service είτε από τους Γερμανούς γιατί αν ελπίζει στην FS χάνει τον καιρό του και ο χρόνος περνάει σε βάρος του... Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου απόψεις που προέκυψαν από προσωπική εμπειρία .
johnny81 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Επειδη εχω και εγω ανάλογες εμπειρίες απο βλαβη στους 3 μήνες πάνω και δυο διαδοχικές επισκέψεις συνεχόμενες στο service (γιατι σιγα μη το φτιαχνανε με την πρωτη), κατάλαβα οτι την αλλη φορα οταν διαλεξω με το καλο να κανω πως δεν υπαρχουν. Οσο για τον αριθμο του σερβις που σε ενημερωνουν και τα λοιπα το μονο που επεφτε ηταν δουλεμα. Το λαπτοπ ειχε επιστρεψει και εκει μου λεγανε πως περιμενουν τα ανταλακτικα. Για μενα ειναι τραγικο να δινεις ενα σεβαστο ποσο για να κανεις τη δουλεια σου και μετα την απομακρυνση από το ταμειο.... συγνωμη κύριε ποιός είστε?
P270 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 καλημερα να ρωτησω κατι σε service το εχεις παει αν ναι που να ξερεις οτι αν εχεις εγγυηση σιγουρα θα βρεις λυση γιατι δεν το εχεις σπασει εσυ και επρεπε να το πας ποιο νωρις οταν αρχισε να σκληραινει ο μεντεσες
Ardov Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δυστυχώς δεν πρόκειται να βρεί κάποιος άκρη με το service της fujitsu. Τα πράγματα είναι τραγικά. Και γενικά αυτό συμβαίνει με όλες τις αντιπροσωπείες laptop. Ας επιστρέψουμε όμως στο πρόβλημα του φίλου XXXXX. Είναι αλήθεια όπως είπε προηγουμένως κάποιος συμφορουμίτης μας, οτι απο το εργοστάσιο πιθανότατα σφίχτηκε απο λάθος περισσότερο απ'ότι έπρεπε η συγκεκριμένη βίδα στο συγκεκριμένο σημείο στο καπάκι. Αυτό έχει ως συνέπεια τις συγκεκριμένες ρωγμές. Το φαινόμενο αυτό το έχω δεί πολλές φορές σε laptop turbo-x του ΠΛΑΙΣΙΟΥ, στο πάνω μέρος κυρίως. Παρ'όλα αυτά αποκλείεται κατα τη δική μου γνώμη να σπάσει το TFT panel. Αν υφίστατο πίεση το πάνελ στο συγκεκριμένο σημείο θα παραμόρφωνε τα χρώματα (όπως συμβαίνει όταν πιέσετε με το δάκτυλο σας ενα σημείο στην επιφάνεια μιας TFT οθόνης). Και τότε, ναι, θα ήταν ένδειξη οτι το panel πολύ πιθανό να ραγίσει στο άμεσο μέλλον. Να υπενθυμίσω επίσης οτι το TFT panel περιμετρικά στις άκρες του και στην πίσω επιφάνεια καλύπτεται απο ένα πολύ ισχυρό και ανθεκτικό μεταλλικό περίβλημα. Σας παραθέτω μια φωτογραφία για να το δείτε. http://www.sacki.org/bilder/auto/pc/v2/36.jpg Άποψη μου πάντα, δεν μπορώ να πάρω καμία ευθύνη για το συγκεκριμένο laptop του φίλου μας, αλλά όλα τα laptop που έχω δεί και έχουν παρόμοιες ρωγμές ποτέ δεν παρουσίασαν σπασμένη ή ραγισμένη ή χτυπημένη οθόνη.
P270 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 λοιπον θα σπασει καποια στιγμη το panel το οτι ειναι σκληρος ο μεντεσες δεν οφειλεται σε σφιξιμο του μεντεσε απλα εχει προβλημα η ο ενας η και οι δυο και τα πλαστικα εσπασαν γιατι ο ενας μεντεσες εχει σπασει γιαυτο εσπασαν τα πλαστικα φερτο στο service οσο ειναι σε εγγυηση
Ardov Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Να τονίσω οτι δεν έχει σπάσει ο μεντεσές, αλλά έχει δημιουργηθεί ρωγμή στο προστατευτικό πλαστικό. Ο μεντεσές είναι πολύ πιο συμπαγής και φυσικά είναι μεταλλικός, απλά δεν φαίνεται λόγω του πλαστικού περιβλήματος στο οποίο ασκήθηκε και η πίεση. Είναι αισθητικό το πρόβλημα. Δεν υφίσταται πίεση το πανελ σε καμία περίπτωση γιατι εαν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε ήδη σπάσει. Απλά δεν άντεξε το πλαστικό περίβλημα την πίεση. Ωστόσο ενθαρρύνω την όποια ενέργεια του φίλου μας για να πάει τον φορητό του στο τμήμα service της Fujitsu.
idet2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 ...φερτο στο service οσο ειναι σε εγγυηση O filos ayto thelei na kanei, alla to skeftetai ama einai na tou to kratisoun 3mines kai toso kairo na min mporei na doulepsei. Opws eipan kai oi prolalisantes poly fovamai oti mono mesw dikastiriwn bgazei kaneis telika akri me tin Fujitsu-Siemens Hellas. φουτζιτσου δεν ααγνωριζει τα παραπανω' date=' μονο μεσω δικαστικης οδου μπορεις να κερδισεις κατι,αλλα πονταρουν πως κανεις δεν θα το φτασει μεχρι εκειεγω επειδη θα το φτασω, μιλησα με φουτζιτσου στην γερμανια,και απαντησαν στον δικηγορο μου μετα απο λιγες μερες πως δεν τους αφορα το θεμα,και να κανω οτι καταλαβαινω και πως εχω να κανω με φουτζιτσου ελλαδας... ειναι τουλαχιστον γραφικοι αλλα φταιω εγω που τους εδωσα 1500 ευρω... [/quote'] +1 @basilis5 Kai koita na tous pareis kai tipota gia psixiki odini kai talaipwria
cxmgp Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Πιστεύω δεν εννοείς ότι είναι το δικό μου post που και καλά πάει να υποστηρίξει την FS...Ίσα ίσα που τη θλιβερή μου εμπειρία με την FS την έχω μεταφέρει και σε άλλο σημείο του forum και δε θέλω να επαναλαμβάνομαι : οχι φιλε δεν ανεφερομουν σε εσενα
P270 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 οταν λεω οτι γινεται το ξερω για περισοτερα στειλε pm και θα σου απαντησω το βραδυ φτανει να εισαι σε εγγυηση και πιστεψεμε εχει προβλημα και ο μεντεσες δεν μπορω να πω αλλα για ευνοητους λογους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.