Προς το περιεχόμενο

Νεο PC ; ή αναβαθμιση?

spid_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω το Pc μου εδω και 4 χρονια περιπου. ΕΙναι:

μητρικη gigabyte (den pairnei kartes grafikwn pci)

επεξεργαστης P4 2,6

karta grafikwn nvdia gforce4 64mb

80αρης σκληρος

dvd rom kai dvd rec

Ton thelo gia diafores xrhseis anamesa stis opoies kai ta paixnidia. omos me tetoia karta grafikwn pleon diskola na paizo. ti protinete? allagi mhtrikhs kai kartas grafikwn h agora kainourgiou pc?

Thanks

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδια εχω το Pc μου εδω και 4 χρονια περιπου. ΕΙναι:

μητρικη gigabyte (den pairnei kartes grafikwn pci)

επεξεργαστης P4 2,6

karta grafikwn nvdia gforce4 64mb

80αρης σκληρος

dvd rom kai dvd rec

Thanks

Το προβλημα σου (παιχνιδια) βρισκετε κατα 70% στην καρτα γραφικων σου,αλλα:

Ξεχασες τα πιο σημαντικα...

Τροφοδοτικο?

Μνημη?

Εαν η μνημη σου ειναι 1gb και το τροφοδοτικο σου ειναι +400watt τοτε ισως και να βολευοσουν με μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων(6600gt/1650pro/6800/x800/7300gt ddr3/7600gs ολες περιπου στο ~50ευρω) εαν δεν εχεις πολλες απαιτησεις...

Εαν δεν εχεις τα παραπανω πας για καινουργιο...

Δημοσ.
Το προβλημα σου (παιχνιδια) βρισκετε κατα 70% στην καρτα γραφικων σου,αλλα:

Ξεχασες τα πιο σημαντικα...

Τροφοδοτικο?

Μνημη?

Εαν η μνημη σου ειναι 1gb και το τροφοδοτικο σου ειναι +400watt τοτε ισως και να βολευοσουν με μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων(6600gt/1650pro/6800/x800/7300gt ddr3/7600gs ολες περιπου στο ~50ευρω) εαν δεν εχεις πολλες απαιτησεις...

Εαν δεν εχεις τα παραπανω πας για καινουργιο...

Αποτι φαινεται το παιδι εχει το pc μαμα αρα το πιο σιγουρο ειναι να εχει 256 ραμ και κανα 300αρη τροφοδοτικο.Εγω θα προτεινα καινουργιο pc γιατι πρεπει να βαλει ραμ και να αλλαξει τροφοδοτικο και καρτα γραφικων ειναι και 2,6 το cpu,αστα να πανε....

Δημοσ.

Οντως βασικά στοιχεία μνήμη & τροφοδοτικό (πενταετία θαναι πιθανον και 20-pin περα απο τα Watt).

Ο 80 Gb δισκος σου φτάνει ?

Η μητρική υποστηρίζει SATA δισκους και τι chipset εχει?

Τι ποσό διαθετεις αμεσα και τι σε βάθος χρόνου ?

Απαντησε αυτά για να παρεις εμπεριστατωμενη απάντηση ...

Δημοσ.

Η μνημη μου ειναι 768. Το τροφοδοτικο δεν γνωριζω τι ακριβως ειναι. Λογικα θα ειναι κατι πολυ απλο γιατι δεν το εχω αλλαξει..

Τωρα σχετικα με το budget επειδη δεν ξερω και πολλα για τη σχεση τιμης-αποδοσης, 150 ευρω για καρτα και καμια 100 αρα για μητρικη ειναι οκ?

Δημοσ.

Αν λες με 400? σύνολο (το κουτί υποθέτω) δες το παρακάτω:

-Asus P5VD2-VM

-INTEL PENTIUM DUAL CORE E2160 1.80 GHZ LGA775

-KINGSTON KVR667D2N5/1G 1GB PC5300 667MHZ VALUE RAM (με τα λεφτά που περισσεύουν (34? μπορείς να πάρει καλύτερη μνήμη ή μητρική)

-SAPPHIRE ATI X1950PRO 512MB

-OCZ 600W StealthXStream

σύνολο: 366? (άμα δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου τα κλόκια είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση από αυτό που έχεις και θα σε βγάλει αρκετό καιρό με τα παιχνίδια, βέβαια μπορούν να αλλαχτούν πολλά πράγματα...)

(με τα λεφτά που περισσεύουν (34?) μπορείς να πάρει καλύτερη μνήμη ή μητρική)

edit: από ότι είδα τώρα στο πλαίσιο η Albatron 7600 GS 256 MB έπεσε από τα 106? στα 69?! την έχω και εγώ (βέβαια την είχα πάρει 129? :() αλλά είναι πολύ καλή λύση για φτηνή αναβάθμιση και AGP κάρτα.

edit #2: υπάρχει και η λύση της ASROCK 4COREDUAL-VSTA με 62? που μπορεί να υποστηρίζει τον IDE σου και τις ήδη υπάρχων μνήμες σου αλλά δεν ξέρω άμα μπορείς να κρατήσεις τον επεξεργαστή σου (για P4 έχει μερικά μοντέλα 775socket) αλλά μην νομίζεις στο πλαίσιο το τελευταίο P4 που είχα δει στο πλαίσιο ήταν σταα 3,2 ή 3,4 ΗΤ με μόνο 72? αλλά μπορείς να πάρεις και INTEL PENTIUM DUAL CORE E2160 1.80 GHZ LGA775 με 88? πολή καλή λύση και φυσιικά την 1950 Pro 512MB με 139?...σύνολο 289? και μόνο μειωνέκτημα οι παλιές μνήμες σου (αλλά άμα δεν έχει 400 τώρα και έχεις 300 καλά είναι γιατί αργότερα όταν έχεις μπορείς να πάρεις μνήμες ή επεξεργαστή....)

Δημοσ.

Kalispera,

Ypotheto oti to trofodotiko sou mporei na anteksei afti edo:

http://e-acorn.com/view_product.php?productid=9832&idcat=8&idsubcat=10&idsubsubcat=220&key=050b5a4cd45dd463e99640a0e7cd92ef&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

GAINWARD GF7600GT 256M AGP TV DVI GOLDEN SAMPLE

Tha se vgalei mexri arxes 2008: Des tote ti tha pairneis me 400 euro kai den tha metanioseis!

Tin poulas tote px gia 80 euro kai exeis kerdisei perissotera apo ta molis 30 aftis tis epilogis :twisted:

Δημοσ.
Αν λες με 400? σύνολο (το κουτί υποθέτω) δες το παρακάτω:

-Asus P5VD2-VM

-INTEL PENTIUM DUAL CORE E2160 1.80 GHZ LGA775

-KINGSTON KVR667D2N5/1G 1GB PC5300 667MHZ VALUE RAM (με τα λεφτά που περισσεύουν (34? μπορείς να πάρει καλύτερη μνήμη ή μητρική)

-SAPPHIRE ATI X1950PRO 512MB

-OCZ 600W StealthXStream

σύνολο: 366? (άμα δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου τα κλόκια είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση από αυτό που έχεις και θα σε βγάλει αρκετό καιρό με τα παιχνίδια, βέβαια μπορούν να αλλαχτούν πολλά πράγματα...)

(με τα λεφτά που περισσεύουν (34?) μπορείς να πάρει καλύτερη μνήμη ή μητρική)

edit: από ότι είδα τώρα στο πλαίσιο η Albatron 7600 GS 256 MB έπεσε από τα 106? στα 69?! την έχω και εγώ (βέβαια την είχα πάρει 129? :() αλλά είναι πολύ καλή λύση για φτηνή αναβάθμιση και AGP κάρτα.

edit #2: υπάρχει και η λύση της ASROCK 4COREDUAL-VSTA με 62? που μπορεί να υποστηρίζει τον IDE σου και τις ήδη υπάρχων μνήμες σου αλλά δεν ξέρω άμα μπορείς να κρατήσεις τον επεξεργαστή σου (για P4 έχει μερικά μοντέλα 775socket) αλλά μην νομίζεις στο πλαίσιο το τελευταίο P4 που είχα δει στο πλαίσιο ήταν σταα 3,2 ή 3,4 ΗΤ με μόνο 72? αλλά μπορείς να πάρεις και INTEL PENTIUM DUAL CORE E2160 1.80 GHZ LGA775 με 88? πολή καλή λύση και φυσιικά την 1950 Pro 512MB με 139?...σύνολο 289? και μόνο μειωνέκτημα οι παλιές μνήμες σου (αλλά άμα δεν έχει 400 τώρα και έχεις 300 καλά είναι γιατί αργότερα όταν έχεις μπορείς να πάρεις μνήμες ή επεξεργαστή....)

ola kala alla kalitera einai na parei ton amd X2 4000

pou einai kai pio fthinos kai pio kalos

Δημοσ.
ola kala alla kalitera einai na parei ton amd X2 4000

pou einai kai pio fthinos kai pio kalos

Άμα πάρει τον AMD θα κάνει βλακεία γιατί έχοντας μία μητρική σαν την Asrock μπορεί να βάλει και Intel Core 2 Duo Extreme Edition....

Δημοσ.

Koitakste. Ego afti tin stigmi den eimai gia kainourgio pc. giati an paro kainourgio kalitera na paro kati kalo..

Opote, se afto pou exo (p4 2,6 768ram gigabyte mhtrikh kai 64ara nvdia ) ti mporo na kano?

Me ena trofodotiko, mia mhtrikh kai mia grafikwn den eimai ok gia ta paixnidia?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=935654&tab=specs

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=955582&tab=marketing

Kati tetoio isos +trofodotiko....

Δημοσ.
Koitakste. Ego afti tin stigmi den eimai gia kainourgio pc. giati an paro kainourgio kalitera na paro kati kalo..

Opote, se afto pou exo (p4 2,6 768ram gigabyte mhtrikh kai 64ara nvdia ) ti mporo na kano?

Me ena trofodotiko, mia mhtrikh kai mia grafikwn den eimai ok gia ta paixnidia?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=935654&tab=specs

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=955582&tab=marketing

Kati tetoio isos +trofodotiko....

mastora den to exeis katalavi to prama , i cpu den pai oute apenanti sto periptero gia tsigara xexexee. Proton ine socket 478 (pou simeni ante geia gia na ton valis se nea motherboard) kai kata 80% den ine hyperthreading , episis exei cache 512 pou aftomata pernis podi apo kala pexnidia kai meta gia karta afto pou psaxnis ine agp pou ne men iparxoun axiologes kartes alla ama den tis valis na pexoun se 8x (pou kata pasa pithanotita den exeis) klafta xaralabe. Gia afto akou ta pedia pou sou lene gia anavathma....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...