Mode Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Γεια σε ολους ειμαι ενας καινουργιος χρηστης της JAva εχω παρει ενα βιβλιο για να διαβασω μονος μου λοιπον για compiler εχω τον NetBeans 5.5.1 Enterprise Edition ολα καλα μεχρι εδω ομως δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται η εισαγωγη δεδομενων απο τον χρηστη κατα τον χρονο εκτελεσης του προγραμματος το βιβλιο αναφερει οτι απλα προσθετουμε τα ορισματα στην εντολη του διερμηνευτη μεσω CMD ομως δεν εχει κανενα παραδειγμα απλα λεει πιο μετα σε μια μετατροπη τυπου αυτο εδω x1=Integer.valueOf(args[0]).intValue(); με το args[0] μηπως αυτο ειναι η εισαγωγη δεδομενων απο τον χρηστη ??
Bspus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Με το args. Δινεις παραμετρους για το προγραμμα τηε στιγμη που το ξεκινας. Πχ εστω οτι εχεις την κλαση myprogram (που εχει main function). Οταν το κανεις compile και το τρεξεις απο cmd θα δωσεις την εντολη java myprogram. Αν ακολουθειται απο κατι αλλο, αυτο περναει ως παραμετρος. Πχ java myprogram 1 2 To args[0] θα εχει την τιμη 1 και το args[1] την τιμη 2, κοκ για οσα arguments δωσεις, τα οποια βεβαια δεν χρειαζεται να ειναι αριθμοι μονο, αλλα χωριζονται παντα με space Αν θες την ωρα που τρεχει το προγραμμα να δινεις εσυ τιμες, δηλαδη να σου λεει το προγραμμα "δωσε τιμη για το ταδε" και να περιμενει την απαντηση σου, αυτο ειναι λιγο πιο δυσκολο γιατι περιλαμβανει και αλλες εννοιες οπως input streams. Σιγουρα ομως θα το λεει στο βιβλιο. Εν πασει περιπτωσει, στην java 6 το εχουν απλοποιησει καπως. Σου προτεινω τα tutorials της sun για τα πρωτα σου βηματα παντως περα απο το βιβλιο http://java.sun.com/docs/books/tutorial/index.html Συγκεκριμενα στο essential classes > basic IO > IΟ from command line εχει αυτο που θες. Παντως λιγο χρησιμοποιειται. Οι πιο πολλοι φτιαχνουν φορμες και παιρνουν input απο textfields Αν εχεις παλιοτερη java, βρες tutorial για την εκδοση σου. Πολλα πραγματα δεν θα δουλευουν. Η καλυτερα βαλε την τελευταια java
Mode Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 ευχαριστω για τις πληροφοριες θα το ψαξω το θεμα και αν ειναι θα επανελθω
system Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Πιστεύω ο Βspus στο εξήγεισαι μια χαρά. Πάντως αν θες να τα καταφέρεις καλύτερα πάρε το βιβλίο για την java από την σειρά "Μάθε σε 21 μέρες", πολύ καλύτερο
user-64 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 παντως απο την σελιδα που μου ειπε π Bspus δεν καταλαβα και πολλα αληθεια ποιανου εκδοτικου οικου ειναι το βιβλιο που λες??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.