Tzimmys Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μια βοήθεια ρε παιδιά, έχω τρελαθεί. Προσπαθώ εδώ και τόση ώρα να κάνω raid 0 σε αυτή τη μητρική και δε γίνεται τίποτα. Στην αρχή, όταν τους drivers τους έκανα μέσο windows, μου έβγαζε το εξής μην: το αρχείο txt setup.oem προκάλεσε ένα απροσδόκητο σφάλμα (512) στη γραμμή 1747 του d:\xpsprtm\base\boot\setup\oemdisk.c Πιέστε ένα πλήκτρο για να συνεχείσετε Μετά δοκίμασα να κάνω τους drivers του raid μέσο bios, με το οποίο προχώρησα παρακάτω και μου έδωσε να επιλέξω ποιους drivers θα ήθελα να εγκαταστήσω και μου είχε σαν επιλογή το: ICH9R . Το επιλέγω και εδώ πέρνω το εξής μήν.: Το αρχείο iaStor.sys είναι κατεστραμένο. Πιέστε έα πλ.... Όποιος ξέρει παρακαλώ να βοηθήσει. Το διόρθωσα.
zapas22 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 re file ti systhma exeis sthsei??kai egw thn p5k exw kai oti overclocking kanw meta den anoigei to pc...meta anoigei kai to vazw sta default settings...
Tzimmys Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Κατ' αρχίν να πω ότι έχω την Deluxe. Έχω 2χ1 γιγα Crucial Ballistix, 2x320 samsung, 750 toughpower, 6750 c2d και μία 7600 gs(προς το παρόν). Ότι και να κάνω δεν λειτουργεί.
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 φιλαράκι εγώ εχω την απλή Ρ5κ και για να κάνω Raid θέλει ένα σκληρό μέσα και ένα esata εξωτερικό. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει να κάνω Raid. Έχω και εγω 6750 και πάει αεροπορία λέμε, καλό με 2χ512 corsair 667mhz. Πάντος κοίτα το μάνουαλ, και κάνε το Raid όταν μπουτάρει το μηχάνημα και πρέπει να έχει το cd Asus μέσα για να ξεκινήσει να μπουτάρει από cd Αυτά
billpeppas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Υπάρχουν προβληματικές παρτίδες P5K Deluxe που δεν γίνεται να φτιάξεις RAID που να δουλεύει σωστά. Αν είσαι μέσα σε αυτούς, τότε πρέπει να κάνεις RMA την mobo. [ συνήθη σφάλματα: Επιτυχής εγκατάσταση Windows XP σε RAID 0 Array, η οποία βγάζει SuperPi, Orthos, κλπ και μπορεί να crashάρει δίχως λόγο...σε idle...ή όταν ακούς Winamp...είτε όταν βάλεις μια USB συσκευή... ] [ αν δοκιμάσετε έπειτα να βάλετε τα Windows σε Single Disk ( non-RAID ) και δεν βγάζει errors/blue screen, τότε έχετε προβληματική μητρική ] { το πρόβλημα επηρρεάζει μόνο τον ICH9R Controller σε RAID Mode }
Tzimmys Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Billpeppa εσύ έχεις κάνει raid με 2 εσωτερικούς ή έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό? Πες ρε συ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Δεν έχω καθόλου γνώσεις περί raid. Windows δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα γιατί θέλω να κάνω απευθείας raid 0 και δε θέλω να εγκαταστώ και να απεγκαταστώ. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν η μητρική μου ανοίκει στις ελλατωματικές παρτίδες?
billpeppas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Το πρόβλημα είπαμε είναι στον ICH9R...ο οποίος είναι ο Storage Controller του P35...ουδεμία σχέση με το 1+1 RAID ( internal + external ) που παίζει πάνω στον JMicron controller. Το πως κάνεις RAID είναι απλούστατο...μπαίνεις στο BIOS και στο SATA Configuration βάζεις την επιλογή "RAID" εκεί που λέει "Configure sata as..." έχοντας συνδεδεμένους τους δίσκους σου στις "Master" SATA Ports [ red SATA slots ] , έπειτα στο POST πατάς Control + I για να μπείς στο configuration του ICH9R και διαλέγεις εκεί το RAID Array που θα φτιάξεις ( Create RAID Array )...έπειτα κατά το setup των Windows είτε χρησιμοποιείς την δισκέτα με τους ICH9R Text-mode drivers, είτε ενσωματώνεις τους νεότερους drivers στο CD των Windows σου με το nLite.
Tzimmys Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Ωραία, αυτά έκανα Bill. Τι στα κομμάτια μετά? Μάλλον προβληματική η mobo μου, ε? Έστηλα mail στην Asus και τους είπα το πρόβλημά μου πριν 2 μέρες. Μου απαντήσαν σήμερα λέγοντάς μου να αναβαθμήσω bios, κάτι που έχω κάνει ήδη. Τους ξαναέγραψα και τους είπα ξεκάθαρα ότι αν υποάρχεο προβλ να μου το πούνε για να πάρω τις αποφάσεις μου. Περιμένουμε και βλέπουμε.
citizen Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Φιλε μου , τα προβλήματα που σου αναφέρει ο billpeppas παρουσιάζονται αφού εχουν στηθεί τα Windows. Εσυ δεν καταφέρνεις να κάνεις load τους drivers του controller για να ξεκινησει η εγκατάσταση. Δοκιμασε να κατεβάσεις από το site της intel τη δισκετα (και μάλιστα οχι μόνο τη τελευταια version) Οπως σου εγραψα και χθες κάνε 2-3 αντίγραφα των δισκετων , και αν είναι δυνατον σε διαφορετικά μηχανήματα αφου τις εχεις κανει πριν full format .... Υπομονή και ψυχραιμία. Σκεψου οτι θα το χαρεις περισσότερο οταν τελικα το καταφερεις...
Tzimmys Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 = citizen Υπομονή και ψυχραιμία. Σκεψου οτι θα το χαρεις περισσότερο οταν τελικα το καταφερεις... Είσαι ωραίος. Έχεις δίκιο. Φιλε μου , τα προβλήματα που σου αναφέρει ο billpeppas παρουσιάζονται αφού εχουν στηθεί τα Windows. Εσυ δεν καταφέρνεις να κάνεις load τους drivers του controller για να ξεκινησει η εγκατάσταση.Δοκιμασε να κατεβάσεις από το site της intel τη δισκετα (και μάλιστα οχι μόνο τη τελευταια version) Οπως σου εγραψα και χθες κάνε 2-3 αντίγραφα των δισκετων , και αν είναι δυνατον σε διαφορετικά μηχανήματα αφου τις εχεις κανει πριν full format .... Προς το παρόν κατέβασα μόνο τους τελευταίους drivers από την Intel. Πάντα κάνω format στιε δισκέτες πριν τις γράψω. Θα κάνω αυτό που λες να κατεβάσω όχι μόνο την τελευταία έκδοση και βλέπουμε, αν και για να είμαι ειληκρινής δε νομίζω να βγάλουμε τίποτα έτσι, αλλά θα το κάνω.
citizen Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Χρησιμο θα ηταν , να γραψεις και πως διορθώθηκε. Αυτό θα βοηθήσει οποιον αλλο εχει ICH9R και αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με εσενα. Μην ξαναρχιζει topic απο την αρχή ΥΓ Δεν το χαρηκες , οντως, περισσότερο τώρα που "νικησες" ??? :)
Tzimmys Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 ΥΓ Δεν το χαρηκες , οντως, περισσότερο τώρα που "νικησες" ??? Τρελάθηκα από την χαρά μου.. :):)
Tzimmys Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Ώρα να γράψω πως λύθηκε. Αυτό που έκανα ήταν κατ' αρχίν να κατεβάσω τους drivers για το raid από τη Gigabyte και όχι από την Asus. Αφενός η Asus δεν τους είχε καθόλου στο site της, αφετέρου από Ιντελ τους έβγαζε με .exe το οποίο έκαιγε μόνο του δισκέτα. Από gigabyte λοιπόν κατεβάζεις έναν φάκελο που έχει μέσα τα απαραίτητα αρχεία. Είναι από την GA-P35-DQ6, έχουν ίδιο raid chipset. Το δεύτερο βήμα είναι να κατεβάσουμε το πρόγραμμα nlite (είναι δωρεάν). Με αυτό ξαναφτειάχνουμε το cd των win και ενσωματόνουμε τους drivers για το raid. Τόσο απλά. Μεγειά το raid 0 στην P5K σας....:) ps. Αν το χρησιμοποιήσει κάποιος και τον βοηθήσει, ας πει ένα ευχαριστώ. Παιδεύτηκα αρκετά για να το βρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.