Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ερώτηση: Αν κάποιος σβήσει κατά λάθος το φάκελο του Dropbox θα κάνει sync και θα τα σβήσει όλα;
Members gsarig Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ερώτηση: Αν κάποιος σβήσει κατά λάθος το φάκελο του Dropbox θα κάνει sync και θα τα σβήσει όλα; Χμ... δεν το έχω δοκιμάσει... πάντως γενικά κρατάει versions και ίσως να μπορείς να τα επαναφέρεις από το web interface...
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Tα αρχεία του Gmail Drive δεν χάνονται με τίποτα (εκτός αν πέσει το Google)
Members gsarig Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ούτε αν τα διαγράψεις; και το dropbox αν το απεγκαταστήσεις π.χ. ή αν κάνεις φορμάτ δεν χάνει τίποτα στο web interface Επειδή το κοίταξα λίγο στο φόρουμ τους, σε περίπτωση που κάνεις κάποια τέτοια ανεπιθύμητη διαγραφή, μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία από το web interface. Το κακό είναι ότι πρέπει να το κάνεις σε ένα-ένα τα αρχεία, αλλά σχεδιάζεται στο άμεσο μέλλον η ενσωμάτωση δυνατότητας restore βάσει timeline. Επίσης, σε μια τέτοια ανεπιθύμητη περίπτωση, κάτι άλλο πρακτικό θα ήταν απλά στον δεύτερο υπολογιστή σου να μπεις χωρίς internet, να κάνεις backup τα αρχεία του dropbox και να τα ξαναπεράσεις μετά, αφού αυτό κάνει τον συγχρονισμό.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ούτε αν τα διαγράψεις; Ε, αν τα διαγράψεις ok, απλά σκέφτομαι αν κάποιος σβήσει το φάκελο κατά λάθος. Το gmail drive δε σβήνεται κατά λάθος Anyway, το χρησιμοποιώ κι όλας. Έχω ανεβάσει πράμα. Μπορείς να χαράξεις άλλη μια γραμμή στον τοίχο σου
Members gsarig Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ωραία, πάει κι αυτός... πάμε για τον επόμενο τώρα (βλ. Parsifal)
smilefreeware Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Να μπω σφήνα και να πω ... firefox 3.5 portable http://downloads.sourceforge.net/portableapps/FirefoxPortable_3.5_English.paf.exe Το καλό είναι ότι αφού γίνει το extract κάνουμε copy στο φάκελλο data τους παλιούς φακέλλους profile και settings και έτσι έχουμε μεταφέρει όλες τις ρυθμίσεις κλπ από το παλιό στο νέο.
Members gsarig Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Για να μη γκρινιάζετε ότι σας έπρηξα με το dropbox, ορίστε άλλα 2 ωραία freeware που βρήκα πρόσφατα: Ditto: Clipboard manager για την καλύτερη διαχείριση των copy / paste, αφού κρατάει ιστορικό των αντιγραφών και μπορεί να ανακαλέσει ακόμα και τις πιο παλιές. Μοιάζει με τον Clipboard manager του Office, μόνο που αυτό λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές των Windows, ενώ είναι και πολύ πιο διακριτικό. Πιο αναλυτικά: Κρατάει ιστορικό αντιγραφών για πολλά είδη περιεχομένου, και όχι μόνο κείμενο (εικόνες, αρχεία κλπ) Λειτουργεί ανεξαρτήτως εφαρμογής στην οποία θα γίνει η αντιγραφή. Πρακτικά, οπουδήποτε μπορείτε να κάνετε copy, το Ditto μπορεί να το καταγράψει Το ιστορικό των αντιγραφών μπορεί να φτάσει ακόμη και σε βάθος ημερών, εάν ο χρήστης το επιθυμεί Δεν ενοχλεί καθόλου τον χρήστη και εμφανίζεται μόνο όταν εκείνος το καλέσει Είναι ελαφρύ και γρήγορο Δέχεται πληκτροσυντομεύσεις (keyboard shortcuts), για άμεση ανάκληση των εγγραφών Υποστηρίζει πλήρως τους ελληνικούς χαρακτήρες (γενικά υποστηρίζει πλήρως την κωδικοποίηση UTF-8) Μπορεί να συγχρονίσει τα clipboards πολλών διαφορετικών υπολογιστών (τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα για να γράψω εντυπώσεις). Διαθέτει και portable έκδοση, που δεν χρειάζεται εγκατάσταση πηγή Affixa: Κάπου πρέπει να το έχω ξανααναφέρει σε άλλο topic, αλλά όχι εδώ. Δίνει τη δυνατότητα απευθείας αποστολής ενός αρχείου ως συνημμένο σε web based e-mails (π.χ. gmail). Πιο αναλυτικά: ...ενσωματώνει το webmail όχι μόνο στο δεξί κλικ αλλά και στην επιλογή «αποστολή προς» των διαφόρων εφαρμογών. Έτσι, εάν επιλέξετε ένα αρχείο και κάνετε "δεξί κλικ / send to / mail recipient", το Affixa, αντί να ανοίξει τον προεπιλεγμένο mail client των Windows που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε, θα ανοίξει σε ένα παράθυρο του browser σας το webmail που πραγματικά χρησιμοποιείτε, με το συνημμένο τοποθετημένο σε ένα νέο μήνυμα έτοιμο για αποστολή. Το ίδιο θα συμβεί εάν επιλέξετε την αποστολή e-mail μέσα από κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως π.χ. το Word. Πέρα από αυτά, το Affixa περιλαμβάνει και ορισμένες επιπλέον ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες, όπως «καλάθια» για τη συγκέντρωση πολλών συνημμένων και κοινή αποστολή τους σε ένα e-mail, απευθείας αλλαγή του μεγέθους μιας φωτογραφίας (εννοείται μόνο για την αποστολή της ως συνημμένο), αλλά και δυνατότητα ανεβάσματος του αρχείου στην online υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Drop.io, πράγμα που είναι χρήσιμο στην περίπτωση που θέλετε να στείλετε αρχεία .exe, των οποίων την αποστολή π.χ. το Gmail δεν επιτρέπει με απευθείας συνημμένο. πηγή Επίσης, πολύ ωραίος mail client φαίνεται και το Postbox, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, πρώτον γιατί εισάγει τα labels του Gmail ως φακέλους (και δεν το θέλω, γιατί θα αντιγράψει τα ίδια e-mails σε πολλούς διαφορετικούς φακέλους) και δεύτερον γιατί οι δημιουργοί του δεν είναι ακόμα σίγουροι ότι θα συνεχίσουν την δωρεάν διανομή του μόλις το πρόγραμμα βγει από την beta φάση...
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Απορία: Γιατί δεν γίνεται merge με το άλλο thread με τα freeware?
Members gsarig Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Απορία: Γιατί δεν γίνεται merge με το άλλο thread με τα freeware? Κοίτα να δεις, κι εγώ που τόσες μέρες νόμιζα ότι έγραφα στο άλλο topic (και μου φάνηκε κάπως μικρό αυτό)! Και το θυμόμουν ότι κάπου το είχα αναφέρει ξανά το Affixa! :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.