parsifal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Το thread αφορά προγράμματα Freeware. Το Nero ως γνωστόν δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία προγραμμάτων.
kfyros Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Textpad Editor ένας text editor και όχι μόνο. Δεν είναι freeware, αλλά έχει απεριόριστο trial period και μόνο κατά καιρούς βγάζει κάποιο μήνυμα κατά την αποθήκευση (αν θέλουμε να συνεχίσουμε το evaluation ή όχι). Πολύ χρήσιμο και με ένα κάρο addons. Το χρησιμοποιώ χρόνια , και για html-java coding...
Demetris77 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Τωρα τελευταια χρησιμοποιώ το Easy Video Joiner (Freeware) για ενωση (merge)αρχειων βιντεο και εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος. Υποστηριζει τα δημοφιλεστερα φορματ βιντεο: Can join AVI files(*.avi, *.wav), MPEG-4 and DivX are supported; Can join MPEG files(*.mpeg, *.mpg, *.m2p, *.m1v, *.m2v, *.mp3, *.mpga), MPEG-1 and MPEG-2 are supported; Can join Real Media files(*.rm, *.ram); Can join Windows Media files(*.wmv, *.asf, *.wma); Not only join video files, but also join most audio files with popular format(*.mp3, *.mpga, *.rm, *.wma, *.wav); Very easy to use and very fast to work.
Members gsarig Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Τώρα που το σκέφτομαι, απορώ πώς σε ολόκληρο το thread δεν έχει αναφερθεί ακόμα το dropbox... εγώ αν είχα να ψηφίσω το freeware της χρονιάς, μάλλον αυτό θα διάλεγα. Από τα λίγα προγράμματα - υπηρεσίες που μου έχει γίνει απολύτως απαραίτητο και είναι από τα πρώτα που περνάω μετά από φορμάτ. Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, να πω χοντρικά ότι συγχρονίζει αρχεία μεταξύ υπολογιστών, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα διαμοιρασμού και κοινής επεξεργασίας αρχείων με άλλους χρήστες. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι πολύ απλό στη χρήση του, αφού δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να μεταφέρεις απλώς τα αρχεία που θες να συγχρονίζεις σε έναν συγκεκριμένο φάκελο. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δουλεύουν τα ίδια αρχεία σε πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές, ενώ λειτουργεί άψογα και σε linux, mac. Η δωρεάν του έκδοση προσφέρει 2 GB αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, είναι βολικό και στην περίπτωση που θέλει κανείς να τρέξει σε αυτό portable applications, αφού τις περνάς μία φορά και τις έχεις σε όσους υπολογιστές θέλεις (π.χ. μπορείς να τρέχεις την ίδια ακριβώς εγκατάσταση firefox portable σε desktop και laptop). Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: https://www.getdropbox.com/ Και μια πιο αναλυτική παρουσίαση στα ελληνικά έχω ανεβάσει κι εδώ (είναι λίγο παλιά αλλά πάνω-κάτω ισχύουν όλα)
Members gsarig Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 To Gmail Drive δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά από ότι έχω ακούσει αξιοποιεί τον χώρο του Gmail για να αποθηκεύεις αρχεία... δεν ξέρω όμως περισσότερα για να το συγκρίνω. Το dropbox συγχρονίζει τα δεδομένα σου σε όλους τους υπολογιστές που το έχεις εγκαταστήσει και δεν τα διαχειρίζεται online αλλά τοπικά. Για παράδειγμα, φτιάχνω στο desktop μου ένα έγγραφο word και το αποθηκεύω στον φάκελο του dropbox. Όταν ανοίξω το laptop και μπω στο dropbox μου, θα βρω το συγκεκριμένο έγγραφο στην ίδια θέση. Ακόμη κι αν το ίντερνετ ξαφνικά κοπεί, από τη στιγμή που ο συγχρονισμός έχει γίνει μπορώ να επεξεργαστώ κανονικά το έγγραφο, αφού η διαδικασία γίνεται τοπικά και στη συνέχεια ακολουθεί ο συγχρονισμός (αφού κλείσεις το αρχείο). Επίσης, μπορώ να μοιραστώ έναν φάκελο με κάποιον άλλο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν να δουλεύουμε σε shared folder κοινόχρηστου δικτύου, που σημαίνει πως αν εγώ κάνω μια αλλαγή στο έγγραφο, θα την δεις κι εσύ σχεδόν αμέσως αφού το κλείσω (ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι ένα αρχείο, διαρκεί και ο χρόνος που χρειάζεται για να συγχρονίσει). Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και ως αποθηκευτικός χώρος για πολύ μεγάλα αρχεία, αφού απλά βάζεις το αρχείο που θες να στείλεις στον φάκελο "public", αντιγράφεις το δημόσιο url που σου δίνει και το στέλνεις στον παραλήπτη του. Μπορεί να το κατεβάσει έτσι οποιοσδήποτε έχει το url, ακόμη κι αν δεν έχει dropbox ή ακόμα κι αν εσύ έχεις κλειστό τον υπολογιστή σου (αφού το αρχείο έχει ανέβει στον online χώρο σου).
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Κάπως έτσι λειτουργεί και το Gmail Drive το οποιο χρησιμοποιώ χρόνια, αλλά το Dropbox φαίνεται ήδη καλύτερο (το εγκατέστησα πριν πέντε λεπτά). Α) Στο gmail drive όταν κάνεις upload αρχεία δεν μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα browse. Πρέπει πρώτα να τελειώσει το upload και μετά... Β) Στο gmail drive δεν έχεις όλα σου τα αρχεία ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα. Απ οτι κατάλαβα, αν εγκαταστήσω το dropbox αύριο στο γραφείο, θα κατεβάσει αμέσως και θα αποθηκεύσει σε αντίστοιχο φάκελο όλα τα αρχεία που έχω στο dropbox τους σπιτιού, και θα τα έχω όλα διαθέσιμα και όχι ένα ένα. Γ) Μπορώ να στείλω direct link ενός αρχείου μου σε άλλο χρήστη ή μη του dropbox! (πολύ καλό)
Members gsarig Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Κάπως έτσι λειτουργεί και το Gmail Drive το οποιο χρησιμοποιώ χρόνια, αλλά το Dropbox φαίνεται ήδη καλύτερο (το εγκατέστησα πριν πέντε λεπτά). Α) Στο gmail drive όταν κάνεις upload αρχεία δεν μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα browse. Πρέπει πρώτα να τελειώσει το upload και μετά... Β) Στο gmail drive δεν έχεις όλα σου τα αρχεία ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα. Απ οτι κατάλαβα, αν εγκαταστήσω το dropbox αύριο στο γραφείο, θα κατεβάσει αμέσως και θα αποθηκεύσει σε αντίστοιχο φάκελο όλα τα αρχεία που έχω στο dropbox τους σπιτιού, και θα τα έχω όλα διαθέσιμα και όχι ένα ένα. Γ) Μπορώ να στείλω direct link ενός αρχείου μου σε άλλο χρήστη ή μη του dropbox! (πολύ καλό) Ακριβώς, με το που θα το εγκαταστήσεις στο γραφείο θα σου κατεβάσει αυτόματα όλα τα αρχεία... το καλό είναι ότι η διαδικασία είναι "αθόρυβη", χωρίς να σε ενοχλεί καθόλου και πολύ γρήγορη. Επίσης, κρατάει καλό versioning, οπότε αν ποτέ συναντήσει οποιοδήποτε conflict, θα σου κρατήσει backup και των δύο εκδόσεων για να μη χαθεί κάτι. Γενικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους - π.χ. ανέφερα πιο πριν τα portable applications. Επίσης, εγώ σε dropbox κρατάω και το αρχείο μου με τα icons, τα καλύτερα wallpapers, avatars, ώστε να μην τα ψάχνω κάθε φορά σε σκληρούς δίσκους... Α, να σημειώσω επίσης ότι για την εγκατάστασή του, από ότι θυμάμαι, δεν χρειάζεται administrative rights, αλλά μπορείς να το περάσεις πρακτικά ως portable application. Επίσης, κάτι που ανέφερα μεν αλλά δεν το τόνισα τόσο, είναι ότι σε Linux δουλεύει άψογα - ίσως μάλιστα σε κάποια χαρακτηριστικά του να είναι καλύτερο από ότι στα Windows. Παρόλα αυτά, λειτουργεί σωστά μόνο με Gnome και Nautilus - όταν δοκίμασα να το περάσω σε KDE είχα κάποια προβλήματα αν και γενικά στο support τους προτείνουν κάποιες λύσεις... Α, επίσης, Physics_Rulez, να ξέρεις ότι στο dropbox λειτουργεί το σύστημα των referrals - οπότε μπορείς να το αξιοποιήσεις για να κερδίσεις έως και 3 επιπλέον GB από ανθρώπους που θα γραφτούν μέσω του λινκ σου. Επίσης, κερδισμένος βγαίνει και αυτός που εγγράφεται, αφού αποκτά επιπλέον 250ΜΒ σε σχέση με το αν έκανε απευθείας εγγραφή. Για όσους θέλουν να βοηθήσουν κι εμένα τον φτωχό να κερδίσω κανένα επιπλέον GB (και να κερδίσουν κι αυτοί 250ΜΒ), μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω links: https://www.getdropbox.com/referrals/NTM4NjM0OQ και https://www.getdropbox.com/referrals/NTQ4NjI4Njk Τέλος, για όσους το χρησιμοποιούν σε Linux, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείς 2 λογαριασμούς dropbox ταυτόχρονα - έχω ανεβάσει σχετικές οδηγίες εδώ. (ουσιαστικά, απλά δίνεις σε τερματικό την εντολή: HOME=$HOME/.dropbox.alt /home/YOURUSERNAME/.dropbox-dist/dropboxd )
alexzzz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Τώρα που το σκέφτομαι, απορώ πώς σε ολόκληρο το thread δεν έχει αναφερθεί ακόμα το dropbox... εγώ αν είχα να ψηφίσω το freeware της χρονιάς, μάλλον αυτό θα διάλεγα. Από τα λίγα προγράμματα - υπηρεσίες που μου έχει γίνει απολύτως απαραίτητο και είναι από τα πρώτα που περνάω μετά από φορμάτ. Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, να πω χοντρικά ότι συγχρονίζει αρχεία μεταξύ υπολογιστών, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα διαμοιρασμού και κοινής επεξεργασίας αρχείων με άλλους χρήστες. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι πολύ απλό στη χρήση του, αφού δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να μεταφέρεις απλώς τα αρχεία που θες να συγχρονίζεις σε έναν συγκεκριμένο φάκελο. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δουλεύουν τα ίδια αρχεία σε πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές, ενώ λειτουργεί άψογα και σε linux, mac. Η δωρεάν του έκδοση προσφέρει 2 GB αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, είναι βολικό και στην περίπτωση που θέλει κανείς να τρέξει σε αυτό portable applications, αφού τις περνάς μία φορά και τις έχεις σε όσους υπολογιστές θέλεις (π.χ. μπορείς να τρέχεις την ίδια ακριβώς εγκατάσταση firefox portable σε desktop και laptop). Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: https://www.getdropbox.com/ Και μια πιο αναλυτική παρουσίαση στα ελληνικά έχω ανεβάσει κι εδώ (είναι λίγο παλιά αλλά πάνω-κάτω ισχύουν όλα) είμαι συγκινημένος... δεν πήγε τζάμπα η πρόσκληση...
Members gsarig Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 είμαι συγκινημένος... δεν πήγε τζάμπα η πρόσκληση... ναι αυτό πρέπει να το παραδεχτώ - αν δεν είχες κάνει αυτό το post, θα είχα αργήσει πολύ να το δοκιμάσω - γενικά έχω προσηλυτίσει αρκετό κόσμο από τότε πάντως :lol:(δυστυχώς πριν λειτουργήσουν τα referrals )
alexzzz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 είναι όντως κορυφή το πρόγραμμα... επίσης είναι πάρα πολύ καλό το zumodrive που κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά ΑΛΛΑ έχει και app για το iphone που για μένα είναι μεγάλο + και τα δουλεύω και τα 2 παράλληλα...
Members gsarig Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Members Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 είναι όντως κορυφή το πρόγραμμα... επίσης είναι πάρα πολύ καλό το zumodrive που κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά ΑΛΛΑ έχει και app για το iphone που για μένα είναι μεγάλο + και τα δουλεύω και τα 2 παράλληλα... Από ότι έχει πάρει το μάτι μου στο forum του dropbox πρέπει να έχουν στα σκαριά iphone application, όμως είναι ακόμα σε beta και χρειάζεται πρόσκληση για να το κατεβάσεις. Το zumodrive φαίνεται ενδιαφέρον - ακόμα κι αν κάνει ακριβώς τα ίδια με το dropbox θα είναι καλό για να τα τρέχεις παράλληλα. Βέβαια έχει μόνο 1 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στο dropbox μπορείς να φτάσεις έως τα 3 με τα referrals...
parsifal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μπα σε καλό σας, με ψήσατε κι εμένα να το δοκιμάσω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.