dimitris2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 λοιπον, προσφατα αποφασισα να δοκιμασω τα λινουξ και συγκεκριμενα κατεβασα τα ubuntu που παραλληληλα ειναι κ live cd. λογω της δυσκολιας του ως λειτουργικο δε τα καταφερα και θελησα να το βγαλω. ειχα χωρισει το σκληρο μου σε 2 partition οπου στο 2ο εβαλα τα λινουξ. και γω νομιζα πως για να τα βγαλω αρκουσε να εκανα οτι και με τα βιστα!να διαγραψω δλδ το partition. ελα ομως που με το που το εκανα δε μπορουσε να κανει boot απο το σκληρο κ εβγαζε GRUB error 22. ενωσα τα 2 παρτιτιον σε 1 και δοκιμασα να επαναφερω το backup που εκανα πριν ξεκινησω την ολη διαδικασια αλλα τιποτα. τελικα ξαναβαλα τα λινουξ και λυθηκε το προβλημα και τωρα μπαινω στα xp με dual boot. μετα απο ολα αυτα ποιος ειναι ο ποιο ασφαλης τροπος να απεγκαταστησω τα λινουξ? ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Ο Grub "κάθετε" στον MBR (Master Boot Record) του σκληρού και όχι στο partition που εσύ έσβησες. Έχει ξαναειπωθεί νομίζω. Δες και το παρακάτω link. http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=550172 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 O πιο ασφαλής τρόπος είναι να κρατήσεις το dual boot να κάτσεις να μάθεις το linux και να πετάξεις αργότερα τo άχρηστο virus friendly λειτουργικό της microsoft Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Ο Grub "κάθετε" στον MBR (Master Boot Record) του σκληρού και όχι στο partition που εσύ έσβησες. Έχει ξαναειπωθεί νομίζω. Δες και το παρακάτω link. http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=550172 ακολουθησα το λινκ που μου εδωσες και καπου λεει αυτο "For example, if you want to install the boot loader for Windows, just run FDISK /MBR on Windows" εγω πως θα τρεξω το FDISK /MBR στα windows? O πιο ασφαλής τρόπος είναι να κρατήσεις το dual boot να κάτσεις να μάθεις το linux και να πετάξεις αργότερα τo άχρηστο virus friendly λειτουργικό της microsoft kala auta alla pros to parwn de exw katholou xrono gia na ta mathw ola auta...pisteua pws itan poly pio apla ta pragmata alla... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 ακολουθησα το λινκ που μου εδωσες και καπου λεει αυτο"For example, if you want to install the boot loader for Windows, just run FDISK /MBR on Windows" εγω πως θα τρεξω το FDISK /MBR στα windows? Πρέπει να κάνεις boot από κάποια άλλη πηγή, πχ το cd των windows και να πας στο recovery console (ή όπως αλλιώς το λένε...). Εκεί τρέχεις την παραπάνω εντολή κ είσαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 τελικα, βρηκα τη λυση, οποιος ενδιαφερεται για το ιδιο προβλημα boot απο το cd των windows R (για repair) και δινει την εντολη "fixmbr" ευχαριστω παιδια για την αμεση βοηθεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omen34 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις το Super Grub Disk και να διορθώσεις ότι θέλεις. Super Grub Disk download link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasis159 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Aυτό το Super Grub Disk δουλεύει καλά;;; Μην τρέχουμε μετά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Αν μπεις όπως λένε και πιο πάνω με το cd των win σε recovery mode και δώσεις αυτές τις εντολές δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasis159 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Θα το δοκιμάσω έτσι. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπλεκ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 λοιπον, προσφατα αποφασισα να δοκιμασω τα λινουξ και συγκεκριμενα κατεβασα τα ubuntu που παραλληληλα ειναι κ live cd. λογω της δυσκολιας του ως λειτουργικο δε τα καταφερα και θελησα να το βγαλω. μου λενε οτι ειναι απο τα πιο ευκολα δεν ισχυει τελικα ?τοτε πιο ειναι το πιο ευκολο για καpοιον που προερχεται απο περιβαλλον windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 να παίξεις με ένα live cd (διανομή Linux που τρέχει απο cd, χωρις να πειράζει το "άλλο" λειτουργικό) τόσο απλά ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπλεκ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 να ρωτησω και κατι αλλο,αν ειναι σε δευτερο σκληρο περασμενο το linux η διαδικασια ειναι η ιδια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 μου λενε οτι ειναι απο τα πιο ευκολα δεν ισχυει τελικα ?τοτε πιο ειναι το πιο ευκολο για καpοιον που προερχεται απο περιβαλλον windows? Πανεύκολο είναι... και φυσικά ισχύει ότι λένε. Με το που το φορτώνεις τρέχεις τα πάντα και βλέπεις τα πάντα Και όπως ειπώθηκε ένα live cd για αρχή θα σε πείσει Και δεν είναι η μόνη εύκολη διανομή το ubuntu Και το fedora και το pclinuxos και αρκετά ακόμα είναι το ίδιο εύκολα. Και όλα μπορείς να τα δοκιμάσεις πρώτα με ένα live cd... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπλεκ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 σκεφτομουν να δοκιμασω μεσω wubi ,αλλα μιας και θα προμηθευτω δευτερο σκληρο εσωτερικο,λεω να περασω μαλλον ubuntu εκει,το θεμα ειναι οτι με το wubi μπορεις ευκολα να βγαλεις τη διανομη linux για οποιους λογους αποφασισεις,αν τα περασω ομως σε δευτερο σκληρο και για προσωπικους λογους αποφασισω να τα αφαιρεσω αλλαζει τιποτα στη διαδικασια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.