s2t2s Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Kαλησπερα σας. Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι νορμαλ να εχω 5 ανεμιστηρες στο κουτι (ειναι 8εκ νομιζω, 2 μπροστα, 2 πισω και 1 πλαι), να εχω βαλει και καινουριο τροφοδοτικο το seasonic m12 600w και να εχω με θερμοκρασια δωματιου 32 βαθμους και θερμοκρασια μητρικης 47 και επεξεργαστη 57 σε iddle κατασταση (cpu sempron 64x 2800+ χωρις o\c)? Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι στο τροφοδοτικο ο δευτερος ανεμιστηρας λεει οτι ενεργοποιειται αν εχει υψηλη θερμοκρασια, και απο εχθες που περασα το τροφοδοτικο δουλευουν και οι 2 συνεχεια. Επειδη δεν εδωσα και λιγα (130ευρω απο πλαισο) θα ηθελα να μαθω αν μπορει να λειτουργει απροβληματιστα ο 2 ανεμιστηρας συνεχεια. Ακομη θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο οριο θερμοκρασιας οπου απο κει και μετα οι ανεμιστηρες δεν ειναι ικανοι να ψηξουν επαρκως το κουτι (γιατι τους 2 μπροστινους τους εβαλα προσφατα) και με τον καυσονα που ηρθε (ειχα κοντα στους 34-35 βαθμους στο δωματιο) δεν παρατηρησα διαφορα στις 8ερμοκρασιες του pc. Ο επεξεργαστης οταν δουλευει 100% η θερμοκρασια φτανει χαλαρα στους 50 κοντα η μητρικη και στους 65+ ο επεξεργαστης. υπαρχει καποιο προβλημα? το λεω αυτο γιατι σκευτομαι να βαλω τον athlon 6000 και αν βραζει το μηχανημα με τον sempron, τοτε τι θα γινει με τον 6000 που λογικα θα ζεστενεται περισσοτερο?
passaris91 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 koita na exeis 5 anemistires kai na douleyei se 57 vathmous se idle katastash einai nomizw polu....kai se full mode 65+ parapolu...egw exw ton sempron 3000+ doulevei otan exei to dwmatio 35vathmous me 3 anemistires sto kouti tote se idle 43 kai full mode 50-52..
evansdimo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Ο αισθητηρας τα λεει σωστα η λεει παπαρολογιες? Για να εισαι σιγουρος βαλε εναν εξωτερικο αισθητηρα και δες αν οι θερμοκρασιες ειναι ιδιες με αυτες που σου λεει το Pc.
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Εχω τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή (Sempron64 2800+). Πάνω από 50C δεν μου έχει βγάλει ποτέ παρόλο που τον έχω μέσα σε πολύ παλιό και καθόλου ευρύχωρο κουτί (από PIII). Μήπως έχει κανένα πρόβλημα ο ανεμιστήρας της CPU? Δουλευει κανονικά? Μήπως είναι γεμάτο σκόνη του κουτί σου? Γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται τέτοια θερμοκρασία με το τροφοδοτικό σου που είναι πολύ ποιοτικό, αλλά και με 5 ανεμιστήρες... Υπάρχει περίπτωση βέβαια να δίνει η μητρική σου λάθος ενδείξεις. Προτού βάλεις το καινούργιο τροφοδοτικό είχες κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες?
s2t2s Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Το pc ειναι καθαρο απο μεσα.Το καθαρισα πριν βαλω το νεο τροφοδοτικο.Προσεξα και πως τοποθετισα και σκληρους και καλωδιωσεις μεσα στο κουτι για να εχει καλυτερη ροη.Καλυτερα δεν πιστευω να γινοταν.Τη θερμοκρασια την κοιταω απο το προγραμμα της ASUS (AI BOOSTER & PC PROBE), ακομη κατέβασα και το Everest home edition και πάλι τα ίδια μου λέει. Εγώ ανησυχώ κυρίως για το τροφοδοτικό.Παίζει να πάθει καμιά ζημιά αν δουλεύει και το 2 ανεμηστηράκι συνέχεια?Έκανα λάθος όταν παρείγγειλα τον επεξεργαστή και τον πήρα σε tray, και αναγκαστικά εκείνη την ώρα πήρα μια φθηνή ψύκτρα για να κάνω τη δουλειά μου.Οπότε παίζει να είναι αυτή η αιτία της υψηλής θερμοκρασίας.Αύριο θα καθαρίσω και την ψύκτρα για καλό και για κακό.Και με το προηγούμενο τροφοδοτικό στις ίδιες θερμοκρασίες μου δούλευε το καλοκαίρι.Το χειμώνα όλα καλά. Εξωτερικό αισθητήρα???Που μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο? Έχω πάνω και την 1950 pro της msi που στο χαλαρό δουλεύει στους 60 βαθμούς.Λέτε να φταίει αυτή?
evansdimo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Εξωτερικό αισθητήρα???Που μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο? Σε οποιοδηποτε καταστημα με Pc parts. Μια βολτιτσα στη Στουρναρη ειναι αρκετη για να βρεις αυτο που θελεις.
tolis86 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 τη ψυκτρα του επεξεργαστη την εβαλες εσυ? ή τελως παντως τσεκαρες αν εχει πατησει καλα? λιγο δυσκολο να μην εχει πατησει δλδ. τα σοκετ της αμδ ειναι με πιαστρακια ε? τεσπα... μηπως δεν εχει ή εχει ξεφτησει η θερμοαγογιμη παστα? δοκιμασε να μη δινεις ρευμα στον πλαινο ανμιστηρα. μπορει να χαλαει τη ροη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.