Προς το περιεχόμενο

μετατροπη απο 2 δισκεττες (η 1 bootable) σε 1 cd

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους του αυπνους!

το ζητημα ειναι το εξης λοιπον.εχω δημιουργησει με ενα προγραμμα 2 δισκεττες εκκινησης.Η πρωτη χρησιμοποιειται για να bootarei το συστημα και η δευτερη περιεχει μονο ενα .exe για να τρεξει.Αυτο το οποιο θελω να κανω ειναι να απαλλαγω απ'τις αναθεματισμενες τις δισκεττες (για ευνοητους λογους!) και να τις περασω και τις 2 σε ενα bootable cd.εχω δοκιμασει παρα πολλά,εχω διαβασει αρκετα στο ιντερνετ αλλα ακρη δε βρηκα 2 μερες τωρα.εχει καποιος καμμια ιδεα?

μην μου αραδιασεται ομως αρθρα απ΄το ιντερνετ,οπως ειπα εχω διαβασει αρκετα,θελω προσωπικη πειρα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δημοσ.

1) Κατεβάζεις (αν δε το εχεις ήδη) το winimage (http://www.winimage.com/)

Κάνεις image τη πρώτη δισκετα.

Αλλάζεις το format από 1,44 σε 2,88 Μb.

Inject τα αρχεία της 2ης δισκετας στο Image

Σώζεις (προσοχή οχι compressed) ως file.ima

Με οποια εφαρμογή burn cd χρησιμοποιείς κανεις ένα bootcd me floppy emulation όπου για image δηλώνεις το file.ima - αν το απιατει η εφαρμογή δηλώνεις οτι προκειται για 2.88 Mb image

To CD θα μπουτάρει σαν drive A: και από το A: θα τρεχει το προγραμμα , ακριβως σαν να ετρεχες από floppy (χωρις δικαιωμα εγγραφής βέβαια) .

2) Λίγο πιο μαγικό

Κάνεις self executable dos rar αρχείο με ολα τα απαραίτητα.

Φτιαχνεις boot disk με ramdrive υποστηριξη και το rar.

Expand to rar στο ramdrive ...

YΓ και τα δυο δοκιμασμένα :)

Δημοσ.

Φτιαξε ενα image της boot δισκετας. Υπαρχουν δωρεαν προγραμματα, αλλα δεν τα θυμαμαι. Τα εχω πεταξει ολα μαζι με τα floppy drives χρονια τωρα!

Μετα με το nero (οχι nero express) θα πας να φτιαξεις boot cd rom. Θα διαλεξεις για boot image αυτο της δισκετας που εφτιαξες. Δες αν μπορεις με το προγραμμα που φτιαξεις το Boot image να προσθεσεις και το exe της αλλης δισκετας. Αν ναι εχει καλως. Διαφορετικα το exe θα μπει κανονικα σαν data στο cd.

Αν στο nero διαλεξεις floppy emulation, το cd που θα φτιαξεις θα εχει 2 γραμματα. Α:\ για τα δεδομενα της virtual δισκετας και το κανονικο γραμμα cd για τα υπολοιπα data. Ετσι ειχα φτιαξει πριν χρονια ενα bootable cd για windows98.

Πειραματισου με η χωρις floppy emulation. Το πολυ πολυ να χασεις μερικα cd

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια.Αυριο πρωι θα δοκιμασω τις προτασεις σας και θα στειλω feedback.

(μακαρι να δουλεψουν!)

Δημοσ.
1) Κατεβάζεις (αν δε το εχεις ήδη) το winimage (http://www.winimage.com/)

Κάνεις image τη πρώτη δισκετα.

Αλλάζεις το format από 1,44 σε 2,88 Μb.

Inject τα αρχεία της 2ης δισκετας στο Image

Σώζεις (προσοχή οχι compressed) ως file.ima

Με οποια εφαρμογή burn cd χρησιμοποιείς κανεις ένα bootcd me floppy emulation όπου για image δηλώνεις το file.ima - αν το απιατει η εφαρμογή δηλώνεις οτι προκειται για 2.88 Mb image

To CD θα μπουτάρει σαν drive A: και από το A: θα τρεχει το προγραμμα , ακριβως σαν να ετρεχες από floppy (χωρις δικαιωμα εγγραφής βέβαια) .

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!:)

(δουλεψε αψογα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...