alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 μ'αρέσει που μένουμε ontopic.... Όταν είδα το link ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε τέτοια συζήτηση.
sierra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δεν χρειαζεται η ειρωνια. Το θεμα του ποιος ηχος ειναι καλυτερος(βινυλιο ή cd),εχει αναλυθει διεξοδικοτατα απο τοτε που εμφανισθηκε το cd. Προσωπικα,οντας λατρης του πολυ καλου ηχου και κατοχος ενος ακριβου συστηματος,εχω καταληξει σε ενα πολυ καλο Πικαπ με εξαιρετικη κεφαλη και σας διαβεβαιωνω οτι κανενα cd player,ακομα και τα εξωτικα απο αποψη τιμης,δεν εχουν την ζεστασια και την χρεια του βυνιλιου.Αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη. Τελικα ειναι τι αρεσει στο αυτι του καθενος. Επισης θεωρω λογικο,η νεα γενια να προτιμα το cd ή το mp3,διοτι ειναι πανευκολο να τα βρει ειτε στο internet ειτε απο τον συμπαθη νεγρο της γειτονιας. Για τους παλαιοτερους ομως ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα. Καθε εβδομαδα,μολις επαιρνα το χαρτζιλικι μου,ετρεχα στο Μοναστηρακι,στο γνωστο μαγαζι να αγορασω με λαχταρα τον νεο δισκο των Rolling Stones ή των Doors κλπ.Το ανοιγμα λοιπον του Δισκου ηταν μια ολοκληρη μαγικη ιεροτελεστια.Επισης σε ορισμενους δισκους εισαγωγης(συνηθως της DECCA)το εξωφυλο του δισκου αλλα και πολλες φορες και το εσωτερικο ηταν πραγματικα εργα τεχνης.Κλασικο παραδειγμα ο δισκος των Rolling Stones "Sticky Fingers",ο οποιος απεξω ειχε ενα ολοκληρο φερμουαρ στο επιμαχο σημειο του παντελονιου του Jagger. Σημερα ποιο cd σου δινει αυτη την αισθηση της συμμετοχης?
status Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Ωραίο είναι ότι πρέπει για δώρο, τώρα για τιν ποιότητα ε εντάξει πόσο άσχημα να είναι ποιά!
Dr_Slump Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Τα πάντα έχουν ripαριστεί από άλλους. Αν έχουμε κάποιο πολύύύύ σπάνιο 45ράκι, τότε OK, κάτι έχει να πει το "gadget".
poscaman Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα γιατι καποιοι ψαχνουν αφορμη για παρεξηγησεις. 1-ΔΕΝ αναφερθηκα στο συγκεκριμενο αντικειμενο που πουλαει το Πλαισιο. 2-μιλησα γενικα για CD και Βινυλιο. 3-Δεν ειμαι,ουτε το παιζω ειδικος,ΑΛΛΑ: α)εχω μουσικο σοι.η μητερα μου ειναι μουσικος,και προσωπικα εχω παρεδωσε (σαν φλαουτιστας) με πολλους μουσικους.Οχι της δεκαρας,και μαλιστα της τρυπιας,αλλα ανθρωποι που αν βαλουν τα πτυχια τους το ενα πανω στ'αλλο φτανει η στοιβα το υψος του τραπεζιου (και μιλαω απολυτα σοβαρα),διευθυντες Ωδειων κλπ. β)Ε,οταν αυτα τα ατομα,τα κατεξοχην αρμοδια συμφωνουν με την αποψη που εξεφρασα,η απαντηση "μη λες κοτσανες" μου ειναι περιττη. 4-Περιμενω ακομα απαντηση σχετικα με το ποια ειναι η ιδιοτητα σου και κρινεις οτι λεω κοτσανες 5-δεν μιλησα ουτε για ευχρηστια,ουτε για το αν εχει πεθανει το βινυλιο κλπ κλπ.το μονο που ειπα ειναι οτι ποιοτικα εχουν διαφορες,με το βινυλιο να υπερτερει. 5-ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο TIESTO ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΤΥΧΙΑ. 6-παω στοιχημα οτι δεν εχεις ακουσει βινυλιο της Deutsche Grammophon,με κλασσικη....
firewalker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Το ανθρώπινο αυτί δεν είναι τόσο τέλειο όργανο. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν το κομμάτι που ακούει προέρχεται από καλοκουρδισμένο pick up ή από ψηφιακό δίσκο. Εκτός από κομμάτια με βαρύ μπάσο που δεν αποτυπώνεται το ίδιο καλά στον δίσκο του pick up. Είναι σαν να λες ότι ξεχωρίζω τον ήχο από ενισχυτή με λυχνίες κενού από ένα ενισχυτή υβριδικών M.O.S. F.E.T. υψηλής ισχύος.
nikoskon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 sierra γιατί το πας συναισθηματικά και αναπολώντας; poscaman με τους διευθυντές ωδείων που συναναστρέφεσαι χρησιμοποιείς τα ίδια επιφωνήματα ("αχαχαχαχαχχχαχαχα") και έχεις την ίδια ακράτεια ("σορρυ αλλα δε κρατηθηκα!"); α)εχω μουσικο σοι.η μητερα μου ειναι μουσικος,και προσωπικα εχω παρεδωσε (σαν φλαουτιστας) με πολλους μουσικους.Οχι της δεκαρας,και μαλιστα της τρυπιας,αλλα ανθρωποι που αν βαλουν τα πτυχια τους το ενα πανω στ'αλλο φτανει η στοιβα το υψος του τραπεζιου (και μιλαω απολυτα σοβαρα),διευθυντες Ωδειων κλπ. Και εγώ έχω μουσικό σόι. Συναναναστρέφομαι με μουσικούς,ηχολήπτες,καθηγητές και διευθυντές ωδείων. Έχω όμως διαφορετική άποψη και δε πιστεύω πως τα προαναφερθέντα αποδεικνύουν την εγκυρότητα των λεγόμενών μου. Γιατί μάλλον μπερδεύεις την ποιότητα με την ζεστασιά κτλπ. Σίγουρα την ζεστασιά και το γεμάτο ήχο ενός λαμπάτου ενισχυτή κιθάρας δεν την έχει κανένας τσιπάτος. Τα εφέ όμως; Τα καθαρά;
ppetr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Ξέρω από φίλο ψαγμένο DJ ότι οι εταιρίες κρατούν μήτρες των παραγωγών τους σε βινύλιο. Οι παραγωγές κυκλοφορούν πρώτα σε βινύλιο. Mου έδειξε συλλογές που δεν είχαν βγει ακόμη σε CD. Τις είχε παραγγείλει από το εξωτερικό.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Mα γιατί φανατίζεστε(κάποιοι, όχι όλοι)υπέρ του ενός μέσου και κατά του άλλου;Καταντάει αστείο αφενός,και αφετέρου χάνετε το όποιο δίκιο σας. Και στην τελική,έχει νόημα να καταλήξουμε στο αν το vinyl είναι καλύτερο από το cd ή όχι;
status Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Και στην τελική,έχει νόημα να καταλήξουμε στο αν το vinyl είναι καλύτερο από το cd ή όχι; To eixan eksantlisi tote mousikoi stin tv me tis protes kiklofories ton cd 1992-1994~ *offtopic ligo alla to thimame akoma;p*
dimicupo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Χαιρετώ σαν νέος στο φόρουμ,και σας λέω ότι και μόνον ότι είναι lenco,μια εταιρεία θρύλο στον χώρο,πιστεύω ότι η τιμή του δεν είναι μάλλον αντιπροσωπευτική της ποιότητας του.Οχι πως θα είναι κάτι εξωτικό ή highend,μη τρελλαθούμε,αλλά κάτι σαν το smart της mercedes,αλλά με....5000 ευρώ...8-)
disqualified Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 για να μην μαλλωνετε και προσβαλει ο ενας τον αλλο, η αναλογικη εγγραφη ειναι παντα ποιοτικοτερη απο την ψηφιακη για τον πολυ απλο λογο οτι εχουμε δειγματοληψια και χρησιμοποιηση φιλτρων τα οποια κοβουν καποιες συχνοτητες γι' αυτο και ο ηχος του cd ειναι σκληροτερος απο αυτον του βινυλιου, το μεγαλο πλεονεκτημα της ψηφιακης τεχνολογιας ειναι αξιοπιστια, η αντοχη στο χρονο και η ευκολια επεξεργασιας, το ιδιο ισχυει και για αναλογικους και ψηφιακους ενισχυτες Το ανθρώπινο αυτί δεν είναι τόσο τέλειο όργανο. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν το κομμάτι που ακούει προέρχεται από καλοκουρδισμένο pick up ή από ψηφιακό δίσκο συμφωνω χοντρικα σε αυτο που λες αλλα οταν εχεις τα καταλληλα μηχανηματα εισαι σε μονωμενο χωρο με καλα ηχεια η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο αισθητη, εχω καταλαβει με αυτον τον τροπο διαφορα μεταξυ super audio cd και dvdaudio ποσο μαλλον με δισκο βινυλιου
SnipeR Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Εγώ συμφωνώ με όλους τους προλαλλήσαντες. Η αναλογική γραφή είναι πάντα ποιοτικότερη από την ψηφιακή αλλά το ανθρώπινο αυτί δεν είναι ικανό να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ενός cd και ενός βινυλίου.. Οπότε είμαι υπέρ της ψηφιακής εποχής
disqualified Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 εγω ειμαι υπερ και των δυο αλλες αναγκες εξυπηρετει η μια, αλλες η αλλη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.