Προς το περιεχόμενο

Ταίνιες; Όχι. Ερμηνείες!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

In the Name of The Father - Daniel Day-Lewis & Pete Postlethwaite.

Συγκλονιστικες ερμηνειες και απο τους 2 (και φυσικα η ταινια δεν κερδισε ουτε ενα Οσκαρ).

Λιαμ Νισον - Η Λιστα του Σιντλερ

Ο πρωτος του ρολος που πραγματικα με εκανε να τον εκτιμησω σαν ηθοποιο.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
In the Name of The Father - Daniel Day-Lewis & Pete Postlethwaite.

Συγκλονιστικες ερμηνειες και απο τους 2 (και φυσικα η ταινια δεν κερδισε ουτε ενα Οσκαρ).

Και απολυτα δικαιο μια που επεσε πανω στην Λιστα του Σιντλερ και στο Φιλαδελφεια...

• Members
Δημοσ.

Ντε Νίρο στον Δαιμονισμένο Άγγελο - ίσως ο καλύτερος Διάβολος που έχω δει (μετά τον Κάιζερ Σόζε, απλά δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος)

Τέρενς Σταμπ στον Εγγλέζο

Κέιτ Γουίνσλετ στην Αιώνια Λιακάδα...

Στάθης Ψάλτης στο Μάντεψε τί κάνω τα βράδια

Δημοσ.

Πράγματι αξιόλογες οι περισσότερες από τις ερμηνείες που αναφέρετε.

Αλλά νομίζω ότι δε φτουράνε μπροστά στην ερμηνεία του David Thewlis στο Naked. Μπορεί να είμαι λίγο biased γιατί ίσως να είναι μία από τις 3 πιο λατρεμένες μου ταινίες.

Η άλλη είναι αυτή που ο Μουστάκας κάνει το πανκιό μέσα σε μια μπανιέρα.

• Members
Δημοσ.
Πράγματι αξιόλογες οι περισσότερες από τις ερμηνείες που αναφέρετε.

Αλλά νομίζω ότι δε φτουράνε μπροστά στην ερμηνεία του David Thewlis στο Naked. Μπορεί να είμαι λίγο biased γιατί ίσως να είναι μία από τις 3 πιο λατρεμένες μου ταινίες.

Η άλλη είναι αυτή που ο Μουστάκας κάνει το πανκιό μέσα σε μια μπανιέρα.

Ρε γαμώτο, αυτή την ταινία (τον Γυμνό, όχι αυτή με τον Μουστάκα) όλο λέω να την δω κι όλο το αφήνω... πάω να τη βάλω να κατεβαίνει...

α, επίσης μου άρεσε ο Κρίστοφερ Ίγκλεστον (ο νυν Δρ. Χου) και η Κέιτ Γουινσλετ στο Τζουντ.

Δημοσ.

Εντάξει, το έχω ξαναπεί πως θαυμάζουμε ή αγαπάμε ότι μας μοιάζει.

Και στη συγκεκριμένη ταινία εγώ απλά έμεινα στήλη άλατος όταν τελείωσε. Η ερμηνεία του Thewlis, ήταν ότι πιο καθηλωτικό έχω δει. Είναι μια μαύρη υπαρξιακή ταινία.

Και υπάρχουν αναρίθμητα αξιομνημόνευτα σημεία. Αλλά ο αυτοσχέδιος μονόλογος-απάντηση στο ερώτημα "πώς βρέθηκες εσύ εδώ? " ενώ περιμένεις να ακούσεις "με το λεωφορείο" σε στέλνει.

Δημοσ.
Και απολυτα δικαιο μια που επεσε πανω στην Λιστα του Σιντλερ και στο Φιλαδελφεια...

O Neeson ειναι πολυ καλός αλλα σε καμια περιπτωση οχι τοσο καλος οσο ο Daniel Day Lewis. Η διαφορα ειναι εμφανης ακομα και αναμεσα στις ερμηνειες για τις προαναφερομενες ταινιες, οπου ο Neeson εδωσε τον καλυτερο του εαυτο,κατα τη γνωμη μου.

Επισης, καποιος που ξεχασα να αναφερω πριν ειναι ο Morgan Freeman, ο οποιος

ειναι απιστευτο το τι βαθος δινει ακόμα και στον πιο μικρο ρολο. Προσωπικα τον θεωρω καλυτερο ακομα και απο Pacino & De Niro.

Δημοσ.
O Neeson ειναι πολυ καλός αλλα σε καμια περιπτωση οχι τοσο καλος οσο ο Daniel Day Lewis. Η διαφορα ειναι εμφανης ακομα και αναμεσα στις ερμηνειες για τις προαναφερομενες ταινιες, οπου ο Neeson εδωσε τον καλυτερο του εαυτο,κατα τη γνωμη μου.

O Lewis to oskar πρωτου αντρικου το εχασε απο τον τομ χανκς για το Φιλαδελφεια, το οποιο το θεωρο δικαιο.

O Pete Postlethwaite το εχασε απο τον Tommy Lee Jones για τον φυγα, οχι τοσο δικιαο αλλα καταφορη αδικια δεν το λες..

Οι υπολοιπες υποψηφιοτητες της (7 τον αριθμο) πηγαν ακλαφτες απο τη Λιστα Του Σιντλερ, τρομακτικα δικαια... Και σκεψου οτι θεωρο τον Lewis τον καλυτερο ηθοποιο ever...

• Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα Ellen Burstyn στο Requiem for a Dream.

Και συμφωνώ και επαυξάνω για Johny Depp

Επίσης μερικά που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό...

Guy Pearce -> Memento (όχι που θα το άφηνα χωρίς αναφορά :mrgreen:)

Maia Morgenstern -> Passion of the Christ.

Cecilia Roth -> Todo sobre mi madre.

Christian Bale -> El Maquinista (κυρίως, αν και στο Prestige είχε καλή ερμηνεία).

Robert De Niro -> Once Upon a Time in America, Godfather

Al Pacino -> Scarface, Godfather

Marlon Brando -> Streetcar named desire

Vivien Leigh -> ομοίως.

Helena Bonham Carter -> Fight Club, (mel gibson's) Hamlet.

Maggie Smith -> Gosford Park.

Emily Watson -> ομοίως, και Equilibrium.

Susan Sarandon -> Dead man walking

Sean Penn -> ομοίως.

Joey Lauren Adams -> Chasing Amy.

Harrison Ford -> Frantic, Blade Runner

Sigourney Weaver -> Alien (και στα υπόλοιπα έδινε ρέστα βέβαια).

Δημοσ.

Tom Hanks - Forrest Gumb

Johnny Depp - Pirates of the Caribbean 1

edit: Τα υπόλοιπα έχουν προαναφερθεί (μη άσκοπη χρήση μυικής δύναμης στην κίνηση των πάνω άκρων....)

Δημοσ.

Καταρχάς, φίλε μανουέλ σε χαιρετώ. Καιρό έχω να σε "πετύχω" κάπου εδώ μέσα.

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η Burnstyn στο requiem αλλά φυσικά έχει αναφερθεί, το αντίθετο θα με προβλημάτιζε. Not to worry though. Έχουμε και λέμε:

- Bjork, Dancer in the dark : απλά σπαρακτική.

- Russell Crowe, A beautiful mind : κι ας μην τον συμπαθώ τον βλάχο

- Miho Kanno, The Dolls : αυτή η κοπέλα σου ραγίζει την καρδιά και το κάνει χωρίς καν να βγάλει μια λέξη από το στόμα της...

- Anne Reid, Τhe Mother

- Leonardo DiCaprio, Whats Eating Gilbert Grape : έχω να την δω χρόνια, αλλά θυμάμαι μου είχε κάνει απίστευτα καλύ εντύπωση και η ταινία και ο Λίο.

Τελικά αυτό το ποστ σου ανοίγει την όρεξη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...