Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Πηρα σημερα ενα ταξι να παω στα Δικαστηρια απο Λυκοβρυση και στο μεσον της διαδρομης μπηκε αλλος ενας επιβατης με ιδιο προορισμο...Μετα απο λιγο με αφορμη μια ασχετη κουβεντα πιασαμε το τι μερα ηταν η ταδε του ταδε μηνα του ταδε χρονου...Ο τυπος παιδια μας καραφλιασε...Σε λιγοτερο απο 10 δευτερολεπτα μας ελεγε ας πουμε οτι Η 13η Αυγουστου 1963 για παραδειγμα ηταν ημερα Τριτη !!!! Τον ρωταγαμε δαιφορες σημαντικες ημερομηνιες για εμας που ξεραμε τι μερα ειχαν πεσει και δεν εκανε ενα λαθος...Μια φορα που νομισα οτι ειχε κανει λαθος εγω ειχα δωσει λαθος στοιχεια....Το πως το εβρισκε δεν πολυκαταλαβα...Δεν τα ειπε και ξεκαθαρα...Ειπε οτι αν ξερεις τι μερα ειναι η 1η καθε ετους ολα τα αλλα ειναι ευκολα!!Ειπε σε εισαγωγικα οτι ο χρονος για τους υπολογισμους του δεν εχει 365 μερες αλλα 9 ή 12 (δεν θυμαμαι καλα ποσσες ειπε).Τα παιξαμε σας λεω με τον ταριφα !!!Παραδεχτηκε οτι μπορουσε ευκολα μονο γαι περασμενα χρονια (οσα και αν ηταν ) να δωσει αμμεση απαντηση και για μελλοντα χρονια ηθελε λιγο παραπανω χρονο.
punky Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Να 'σαι καλά βρε Γιάννη. Μου θύμησες το πρώτο μου αρντάν. Oh the memories... Τώρα είμαι σίγουρος ότι θα σκάσει κάνας βαρετός μαθηματικός να μας το εξηγήσει, και θα διώξει όλη τη γοητεία του ποστ.
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 the Doomsday Algorithm Yes, you do need to use a little math in order to do this. Here's the formula, broken down step-by-step. In this example, we'll find which day of the week July 13, 1989 fell on. Divide the last two digits of the year by 12. 89 divided by 12 is 7, with 5 left over. Find how many 4's go into the remainder evenly. 5 divided by 4 is 1, with a remainder that we ignore. Add these three numbers. 7 + 5 + 1 = 13. Divide the sum by 7 and take the remainder. 13 divided by 7 is 1, with a remainder of 6. Add the remainder to the century's anchor day to find the year's Doomsday. Wendesday + 6 = Tuesday. Use the month's Doomsday to find the day you need. July's Doomsday is 7/11, a Tuesday, so July 13 is a Thursday. Let's try another example by verifying that today, July 27, 2007, is a Friday. 07 divided by 12 is 0, with a remainder of 7. 4 goes into the remainder 1 time. 0 + 7 + 1 = 8. 8 divided by 7 is 1, with a remainder of 1. Tuesday + 1 = Wednesday. Therefore, 2007's Doomsday is Wednesday. Because July 11 is a Wednesday, then July 27, 16 days later, is a Friday. http://www.theworldofstuff.com/other/day.html δεν είμαι μαθηματικος απλα ετυχε να το εχω ξανακουσει. Punky, ελπιζω να σε ξενερωσα... :twisted:
punky Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Nice solution ! Πράγματι Pablo, ξέρεις πως να ξενερώσεις έναν άντρα
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 the Doomsday Algorithm http://www.theworldofstuff.com/other/day.html δεν είμαι μαθηματικος απλα ετυχε να το εχω ξανακουσει. Punky, ελπιζω να σε ξενερωσα... :twisted: Θα εκτιμουσα μια μεταφραση στα ελληνικα.Ευχαριστω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δεν σου έδωσε και κανα λήγοντα στο Λαϊκό; Οχι ρε γαμωτο...
DIMITRISG Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 ναι ωραιο αυτο , δεν πρόκειται να ξεχασω ποτε αυτον τον αλγοριθμο θα τον θυμαμαι στα ταξι τρολευ κλπ !!
punky Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 LOL, εντάξει ρε Δημήτρη. Από την άλλη είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος να βγάζεις γκόμενες στις δημόσιες βιβλιοθήκες. Τώρα ποια γκόμενα που βλέπεται, ξημεροβραδιάζεται στις βιβλιοθήκες και περιμένει τον ζογκλέρ αριθμολάγνο να την κατακτήσει, je ne sais pas (έτσι γράφεται?)
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Έδωσα τά πάντα γιά σένανε μαντάμ καί τώρα je suis bossu de clausse de Notre Dame :-P
DIMITRISG Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 πωπω αυτες που πανε στις βιβλιοθηκες δεν ειναι αυτες με το καλοκαιρινο φορεμα και τις ημιψηλες γοβες και τα μαλια δεμενα και γυαλια ; -femmes aux lunettes...femmes à quéquèttes...- σωστος ο punky
adi32 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 νομιζω τον ειχε δειξει η τηλεοραση πριν χρονια αυτον τον τυπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.