Προς το περιεχόμενο

Θέλω να μετατρέπω 8mm se DVD. Μ'αυτό μπορώ;

rufous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως γράφω παραπάνω, θέλω να μετατρέψω όλες τις παλιές κασσέτες απευθείας από την κάμερα (8mm) και τις VHS σε DVD, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα!

Είδα αυτά στο Πλαίσιο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=1202&product=833673&tab=specs

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=1202&product=952656

Επίσης, είδα κι αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702146

Θα κάνουν τη δουλειά που θέλω;

Κόβει τα DVD σε κεφάλαια;

Τι άλλη λύση προτείνεται; (καλύτερα σε "φέτα" παρά σε TV Tuner)

Θέλω να συνδέω απλά την κάμερα με τα χρωματιστά καλώδια και να κάνω τη μετατροπή, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψω μια περιουσία!

Για να τις πάω όλες τις κασσέτες σε φωτογραφείο θέλω μια περιουσία!

Δημοσ.

Εγώ θα χρησιμοποιούσα το Pinnacle Dazzle DVD recorder αντί ενός επιτραπέζιου DVD recorder. Σίγουρα η σύλληψη εικόνας-ήχου μέσα από το PC είναι λίγο πιο προβληματικό και μπελαλίδικο στην αρχή μέχρι να γνωρίσεις τα προγράμματα και να βρεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις, αλλά είναι σίγουρα πιο αποδοτικό από πλευράς αποτελέσματος. Τα επιτραπέζια σου δίνουν μεγάλη ευκολία χρήσης από την πρώτη κιόλας φορά, αλλά δεν σου δίνουν τίποτα επιπλέον. Και αφού έχεις να φτιάξεις πολλές βιντεοκασσέτες με τον καιρό θα μάθεις να το κάνεις με το PC με κλειστά μάτια. Άμα θέλεις να κάνεις και λίγο edit στα φιλμάκια, να προσθέσεις κανά τίτλο ή καμιά μουσικούλα, τότε το PC είναι μονόδρομος. Επίσης, από προσωπική εμπειρία, τα δισκάκια γραμμένα από το PC έχουν την μέγιστη συμβατότητα με τις ''φέτες'' DVD players, ενώ τα δισκάκια γραμμένα στα επιτραπέζια DVD recorders παρουσιάζουν πολλές ασυμβατότητες με τις άλλες επιτραπέζιες συσκευές.

Δημοσ.

Αλλά, αν θελήσω να περάσω τα βιντεάκια στο σκληρό, δε μπορώ μετά να τα πάρω και να τα επεξεργαστώ;

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί το Dazzle... Μεταφέρεις τα βιντεάκια στον σκληρό του PC και μετά τα κάνεις ότι θέλεις (επεξεργασίες κλπ.).

Δημοσ.

Το Dazzle το χρησιμοποίησα και καλύτερα να μη σου πω τη γνώμη μου!

Γ*αμώ την Pinnacle, γ*αμώ! Την πάτησα για 2η φορά!

Να μου κρασσάρει το σύστημα συνέχεια με μπλέ οθόνες, το πρόγραμμα να κολλάει και να έχει και ΜΑΠΑ αποτέλεσμα!

Για καλύτερα αποτελέσματα έπρεπε να πάρω το ακριβότερο (Platinum) 108?.

Την έπαθα μια φορά με το καλύτερο (ΧΑΧΑΧΑ!!!) και πανάκριβο TV-Tuner της εποχής πριν μια 3ετία, με ΑΘΛΙΑ αποτελέσματα και την ξαναπάτησα με τη σκ**οεταιρεία, που μου κόβεται και καλά η καλύτερη στο είδος της...

Εμ, τα διάβαζα εγώ αλλά δεν τα πίστευα...

Δημοσ.

Τι να σου πώ;;; Ένας φίλος μου που το έχει του δουλεύει άψογα και είναι και πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα του αποτελέσματος, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει σαν πηγή εικόνας-ήχου την βιντεοκασσέτα. Εκείνος χρησιμοποιεί ως πρόγραμμα το Virtualdub και μετατρέπει τις βιντεοκασσέτες κατά την διάρκεια του capture απ' ευθείας σε avi με κωδικοποίηση xvid (320x240) την εικόνα και mp3 (64 kbps μονοκάναλο) τον ήχο. Πάντως μην ξεχνάς ότι η ανάλυση της βιντεοκασσέτας είναι πολύ χαμηλή και άμα το παίξεις σε full screen και όχι σε παράθυρο στην οθόνη του υπολογιστή φυσικό είναι να δείχνει χάλια εικόνα. Για τις μπλέ οθόνες ίσως υπάρχει στο σύστημά σου μιά ασυμβατότητα hardware ή το πρόγραμμα που συνοδεύει το Dazzle είναι προβληματικό.

Δημοσ.

Αυτός έχει μάλλον τότε αυτό:

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=2298

Αυτό προφανώς εγκαταστάθηκε από δύο τύπους καλωδίων:

Το απλό-φθηνό (κόκκινο) ή το Platinum-ακριβό (ασημί): και τα δύο μάπα επειδή είναι από αυτή την κ*λοεταιρεία...

Δημοσ.

Αμα παρεις ενα επιτραπεζιο αντιγραφικο και μετα κανεις edit τις ταινιες σου απο το pc σε χαλαει?

Και γραφεις και οτι θες απο την τηλεοραση οτι θες απλα και ευκολα

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παλιό το θέμα αλλα σήμερα απεκτησα το dazzle dvd recorder (το απλο δηλαδη).

Αρχικά έκανα μια προσπάθεια με το προγραμμα που έχει μεσα το cd το instant dvd recorder.Συνδεσα το dvd player/recorder που έχω και έκανα capture ενα dvd που είχα γράψει με αυτον τον recorder απο Nova.(το dvd recorder μου τα γραφει σε μορφη που δεν τα διαβάζει ουτε pc ουτε και κανένας αλλος player αυτος ηταν και ο βασικότερος λόγος που πήρα το dazzle)Με το Instant DVD Recorder το αποτέλεσμα ηταν τραγικό...

Ετσι εγκατέστησα το Pinnacle Studio 12 ultimate και έκανα capture με αυτο.Εψαξα λίγο τις ρυθμίσεις και εβαλα να μου βγάλει Avi Divx.To αποτέλεσμα? ΠΑΡΑ πολυ καλο! :-)

με το κατάλληλο προγραμμα και ρυθμίσεις το αποτέλεσμα πραγματα διαφέρει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...