greeneye Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Ήταν στα greeklish όπως βλέπω και διαγράφηκε. Αν δεν την έχεις μπορώ να στην στείλω να την ξαναγράψεις με ελληνικού χαρακτήρες Ναι δεν την εχω γμτ. Ειλικρινα δεν το πηρα ειδηση οτι εγραψα σε greekglish! Περιμενω λοιπον για να την "φτιαξω" και να την ποσταρω στα παιδια. Ευχαριστω.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Γεια χαρά... Τα πήρα όλα τα Footy-managers, να δω ποιο είναι το καλύτερο και να παίζω εκείνο. Χμμμμ... 'Ντάξει, το "Football Manager" είναι το καλύτερο, αλλά ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να παίζω περισσότερο το "Fifa Manager"! Μπορεί το πρώτο να'ναι ΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ, αλλά και ποιο... βαρετό. Πάντως, παίζω και το "Football Manager" λίγο. Όπως και να'ναι,... η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ σκίζει, είτε στο'να παιχνίδι είτε στ'άλλο! Έτσι!!!
tzinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ρε γαμωτο δεν μου αποδειδουν καλα τα αμυντικα χαφ, δεν ξερω αν ειναι κολημα του παιχνιδιου αλλα δεν ειναι λογικο να εχω μπανεγκα και μιγκελ βελοσο, απο τα καλυτερα αμυντικα χαφ στο παιχνιδι και να μου βγαζουν μεσο ορο κατο απο 7 καθε χρονια. Και σε παλιοτερο παιχνιδι ειχα παρει τον λορικ κανα αλλη παιχτουρα με τρελα στατς ουτε αυτος επαιζε οπως περιμενα. και τους βαζω ανασταλτικες οδηγιες πιστευω σωστες, ειτε στο κεντρο ειτε καθαρα αμυντικα χαφ. γαμιουνται και στις καρτες. εχω καταληξει να βαζω στο κεντρο μονο καθαρα χαφ η επιθετικα χαφ. κατα τα αλλα το ομαδακι (ολυμπιακος) τριτο χρωνο εχει αρχισει να βγαζει φωτιες. ξεκινησα με ταλεντακια σε συνδιασμο με τους καλους παιχτες που ειχε ο ολυμπιακος και μερικους καλους ξενους, αλλα τωρα εχω αρχισει και μαζευω παιχταραδες, breno, samir nasri, ben afra, delgado, bojan, stancu, banega, miguel veloso, torje, osmar ferreyra, radoi, emiliano insua, john o shea, edison cavani + 5 - 6 καλους ελληνες και τα τσικο απο τα σπλαχνα της ομαδας για να μπορουμε να δηλωσουμε και λιστα στο τσου λου! ολοι οι παιχτες εγγυημενοι, ψαχτε τους
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Γενικά, δεν μ'αρέσει να "σκίζω" ΤΕΛΕΙΩΣ την ομάδα! Δεν μ'αρέσει ν'αλλάξω το... 80% της ομάδας που παίζω (της ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, στη περίπτωσή μου). Κρατώ την βασική ομάδα πάνω-κάτω, αλλάζοντας "key-players". Π.χ., στη βασική ενδεκάδα, έχω: Reina, Saniol, Garragher, Ferdinad, Riise, Alonso, Makelele, Gerrard, Duff, Torres, Eto.
comfuzio Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 παιζεις με αμυντικα χαφ? Και νομιζα οτι μονο ο ΠΑΟ στην πραγματικοτιτα κανει τετοια κοτσανα μην το παρεις στραβα αλλα στο FM 1 DMC και 1 AMC στο κεντρο (σε 4-4-2) ειναι ολα τα λεφτα.... εγω πχ τον τζιολη τον εχω ουτε καν σαν 36 αλλαγη... κρατισα mattos ετσι για το καλο αλλα και παλι με 2 AMC παιζω και τα πηγα μια χαρα... με τον Ολυμπιακο πχ νικησα 5-1!!! (οχι με το ροστερ του τωρινου ΠΑΟ φυσικα)
greeneye Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Ε, ποιό είναι το σύστημα λοιπόν? Δεν μας είπες! 1) 4-4-2 με τους 2 ακραίους μεσαίους να έχουν βέλος προς τα μπρός ( μέχρι τέλους) 2) οι αμυντικοί ultra defensive,καμια προώθηση για επίθεση. hold ball: NO "τακλιν" Medium.Μονο το try through ball να βάλετε κέντρο,όλα τα αλλα αριστερά τέρμα.δηλαδή p.x fordward runs : NO κτλ. 3) οι μέσοι: mentality Normal. Hold ball: yes οι 2 ακραίοι να έχουν crossing yes και μάλιστα από την γραμμή κοντά. όλοι να έχουν try through balls.ΚΑΝΈΝΑΣ να μην έχει fordward runs. Log shots κτλ όλοι NO. Για τους 2 στη μέση βάζουμε τα ίδια με τη διαφορα ότι στο crossing λέμε NO. 4)επιθετικοί: FOUL επίθεση στο mentality. NO στο fordward runs.me τον τρόπο αυτό κρατάνε πάντα τις θέσεις τους και παίρνουν τις πάσες που πρέπει.Αν βάζουμε fordward runs yes τότε πολλές φορες είναι προωθημένοι και η ομάδα ΔΕΝ μπορεί να κατεβάσει μπάλα,μας την κλέβουν κτλ! Logs shots yes.Hold ball: yes. γενικά για την ομάδα. Slow-normal temp,short passing. No target man. ʼμυνα: ZONAL σε περίπτωση που έχουμε προβλήματα αν μια ομάδα παίζει p.x 4-3-1-2 τότε αυτόν τον "1" που είναι πίσω από τους επιθετικούς τον αντιμετωπίζουμε ως εξής: Βάζουμε έναν από τους 2 μεσαίους μας(αυτόν με καλύτερο tackling,position κτλ κτλ,αμυντικά στοιχεια) MAN το MAN και HARD "ταψκλιν",Closing down τέρμα δεξιά κτλ. δε θα πάρει ανάσα και αν ξεφυγει τότε πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από την τελευταία λύση της άμυνας μας δηλαδή τους 2 μεσαίους αμυντικούς. Έτσι λοιπόν ΔΕΝ κάνει παιχνίδι και αφήνει ξεκρέμαστους τους 2 επιθετικούς τους!!! Όταν παίζουμε ζώνη τότε το closing down πρέπει να είναι ΤΈΡΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡʼ. Δεν αφήνουμε τους παίκτες μας να πέφτουν πάνω αφού άμα ξεφύγουν χαλάει όλο το σύστημα της ομάδας,φεύγει παίκτης μονος και συνήθως τρώμε και γκολ. Παίζουμε και το offside... NO counter attack αλλα αν θέλετε επιχειρήστε το. * στις λεπτομερειες για τα set pieces στην αμυνα να γυρνανε ΟΛΟΙ. * στιν επιθεση αφηστε μονο τους 2 επιθετικους αντε και 1 μεσο το πολυ. Ετσι δεν τρωτε και γκολ απο αντεπιθεσεις φωτια.Βεβαια πεζει ρολο και τι στοιχεια εχουν οι παικτες σας... Έγραψα όσα θυμάμαι...αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε το σύστημα αυτό τότε πες te μου να τραβήξω screenshots και να σας δώσω ΌΛΕΣ τις λεπτομέρειες...
paxpel Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Τέλεια... Να δούμε πότε θα το αποκτήσουμε...
tzinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 παιζεις με αμυντικα χαφ? Και νομιζα οτι μονο ο ΠΑΟ στην πραγματικοτιτα κανει τετοια κοτσανα μην το παρεις στραβα αλλα στο FM 1 DMC και 1 AMC στο κεντρο (σε 4-4-2) ειναι ολα τα λεφτα.... εγω πχ τον τζιολη τον εχω ουτε καν σαν 36 αλλαγη... κρατισα mattos ετσι για το καλο αλλα και παλι με 2 AMC παιζω και τα πηγα μια χαρα... με τον Ολυμπιακο πχ νικησα 5-1!!! (οχι με το ροστερ του τωρινου ΠΑΟ φυσικα) δεν ειπα οτι παιζω με δυο αμυντικα χαφ, ειπα οτι εχω 2 θεωρητικα κορυφαια αμυντικα χαφ, banega kai veloso, ειχα παρει και τον maldonado αλλα επαιζε το ιδιο χαλια και τον πουλησα. κανεις δεν αποδωσε και αν τσεκαρεις τα στατς και το potential μιλαμε για παιχτουρες τυπου μασκερανο, βιερα!. πολυ σπανια θα κατεβασω συστημα με 2 αμυντικα χαφ στο κεντρο, δεν τα βαζω μαζι λοιπον. Αλλα ακομα και σε συστημα οπου στο κεντρο εχω ενα επιθετικο χαφ και ενα αμυντικο χαφ, σπανια το αμυντικο θα παει πανω απο 7 και ας ειναι ο βιερα! Μετα εχω κολημα να βαζω τον παιχτη στην φυσικη του θεση για να δω αν αποδιδει καλυτερα, δηλαδη ενα αμυντικο χαφ πρεπει να τον βαλεις μπροστα απο τους αμυντικους και ενα επιθετικο χαφ πρεπει να το βαλεις πισω απο τους επιθετικους, θεωρητικα ολα αυτα. Η μπορεις να τα βαλεις στο κεντρο και να φτιαξεις αναλογα τις οδηγιες του η να βαλεις βελακια μπρος η πισω. Ομως το επιθετικο χαφ μπορει να παιξει εξισου καλα και σαν καθαρο κεντρο και πισω απο τους επιθετικους, ενω το αμυντικο χαφ οπου και να το βαλεις οτι στατς και να εχει δεν θα παρει καλο βαθμο. Αυτο εχω παρατηρησει. μαι αλλη απορεια, μποριει καποιος να μου ξεκαθαρισει το attack ball from deep kai to oytside area, που ακριβως τοποθετει τους παιχτες στην επιθεση/κορνερ/φαουλ? Επισης τι προτιματε για πασινγκ γκειμ, short kai slow, h direct kai quick? Η υπαρχει καλυτερος συνδοιασμος και πως το κρινετε αναλογα το συστημα. Εγω αν παιζο με μεγαλη ομαδα που παιζει γρηγορο τεχνικο ποδοσφαιρο βαζω short kai slow ενω ελλαδα με ευκολο αντιπαλο direct kai quick, αλλα εχω δει και κουλα αποτελσεματα οταν κανω το αναποδο, οποτε εχω μπερδευτει
tzinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 1) 4-4-2 με τους 2 ακραίους μεσαίους να έχουν βέλος προς τα μπρός( μέχρι τέλους) 2) οι αμυντικοί ultra defensive,καμια προώθηση για επίθεση. hold ball: NO "τακλιν" Medium.Μονο το try through ball να βάλετε κέντρο,όλα τα αλλα αριστερά τέρμα.δηλαδή p.x fordward runs : NO κτλ.... ultra defensive μου ακουγεται υπερβολικο. Επισης εγω βσζω στον ενα απο τους δυο ειδικα στον ψηλο με καλο heading να εχει often forward runs. Αυτο δεν σημαινει οτι ξαφνικα θα την δει επιθετικος χαφ αλλα πρωοθητε συχνα στα στημενα και βαζει γκολ. Φαντασου κατι σαν κυριακο, δελλα, γκουμα, σεζαρ....Κατι αλλο ουλτρα ντεφενσιβ εχεις και στα μπακ?? ουτε φοργορτν ρανς?ειδικα αμα εχεις βελακια ως πανο στους πλαγιους χαφ καταλαβενεις οτι δημιουργειται μεγαλο κενο μεταξυ μπακ και εξτρεμ. Τα μπακ συνηθος εχουν μενταλιτυ αναμεσα σε degensive και mentium και mixed forwrd runs. 3) οι μέσοι: mentality Normal. Hold ball: yesοι 2 ακραίοι να έχουν crossing yes και μάλιστα από την γραμμή κοντά. όλοι να έχουν try through balls.ΚΑΝΈΝΑΣ να μην έχει fordward runs. Log shots κτλ όλοι NO. Για τους 2 στη μέση βάζουμε τα ίδια με τη διαφορα ότι στο crossing λέμε NO. σωστα τα περισοτερα, αλλα γιατι να μη βαλεις long shots στους μεσους?? κοιταζεις τα stats αν καποιος εχει long shots πανω απο 15 με 16 του βαζεις να βαραει σουτια. Επισης το though balls ειναι κατι που το κανει καλυτερα ενα επιθετικο χαφ, για να βαλεις σε αλλον παιχτη να κανει through pass να κοιτας να εχιε υψηλο passing και ισως creativity, decisions, αλλοιος μπορει να βγαζει τους αντιπαλους στην κοντρα, κατι σαν ταραλιδης, κατσικογιανης...κτλπ 4)επιθετικοί: FOUL επίθεση στο mentality.NO στο fordward runs.me τον τρόπο αυτό κρατάνε πάντα τις θέσεις τους και παίρνουν τις πάσες που πρέπει.Αν βάζουμε fordward runs yes τότε πολλές φορες είναι προωθημένοι και η ομάδα ΔΕΝ μπορεί να κατεβάσει μπάλα,μας την κλέβουν κτλ! Logs shots yes.Hold ball: yes. εγω παλι δεν βαζο φουλ επιθετιko μενταλιτυ, λιγο πιο κατω. Το hold ball ειναι καλο να το τικαρεις αν πεζεις με target man μονο του στην κορυφη οστε να κραταει την μπαλα και να περιμενει να ανεβουν παιχτες και να σπασει την μπαλα. Αν πεζεις με δυο επιθετικους και βαλεις και στους δυο hold ball δεν ξερω αν ειναι καλο. Αυτο με τα forward runs στοθς επιθετικους δεν το εχω ψαξει, αν εισαι σιγουρος οτι ισχυει θα το εφαρμοσο και εγω. Συνηθος τους το ειχα medium. Αν πεζεις με fast striker (fantasoy david villa, salpigkidh....) τι νομιζεις οτι ειναι καλο, εγω σκεφτομαι μεντιουμ forward runs και run with the ball often. Eπισης νομιζο οτι δεν ειναι σωστο να τικαρεις μαζι hold up ball kai run with the ball, σωστο? Και τελος long shots οπως σου ειπα προτιμο να βαζο στους μεσους, απο ενα επιθετικο προτιμας να μπουκαρει μεσα στην περιοχη και να κανει κεφαλιες, πλασεδαξι να ειναι μεσα στην φαση, οχι να βγενει εξω και να βαραει μακρινα σουτ. Οποτε mixed h no βαζω και μπορο να σου πω οτι εχω 23-28 φασεις περιπου σε καθε αγωνα, οποτε δεν μειονονται τα σουτ. γενικά για την ομάδα. Slow-normal temp,short passing.No target man. ʼμυνα: ZONAL Όταν παίζουμε ζώνη τότε το closing down πρέπει να είναι ΤΈΡΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡʼ. Δεν αφήνουμε τους παίκτες μας να πέφτουν πάνω αφού άμα ξεφύγουν χαλάει όλο το σύστημα της ομάδας,φεύγει παίκτης μονος και συνήθως τρώμε και γκολ. Παίζουμε και το offside... NO counter attack αλλα αν θέλετε επιχειρήστε το.. γενικος δεν ειμα φαν τον τερμα δεξια και τερμα αριστερα, απλα νομιζω οτι αμα κανεις τερμα αριστερα το closing down και το συνδειασεις με deep defence ειναι λαθος να βαλεις οφφσαιντς διοτι δεν τραβιουνται μποοσατα οι παιχτες για να βγαλουν τον αντιπαλο οφφσαιντ. Αυτες ειναι οι παρατηρησεις μου και θελω να τονισο οτι δεν το παιζο ξερολας, απλα προσπαθο να καταλαβο το παιχνιδι και τις σωστες οδηγιες. Ειμαι σιγουρος οτι με λαθος οδηγιες μπορεις να παιξεις καλα, αλλοστε παιχνιδι ειναι, και σιγουρα εχω εφαρμοση συστηματα που πιθανον οι οδηγιες μου να μπλεκουν τους παιχτες η να αναιρουν η μια την αλλη, αλλα και παλι να νικαο. Γι αυτο προσπαθο να καταλαβο ποιο ειναι το σωστο και το λογικο ανεξαρτητως στιγμιαιου αποτελεσματος
dark_banishing Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Επειδή παρακολουθώ κ τα φόρουμ της si, κυριαρχεί η αντίληψη ότι πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν κοινό mentality εκτός από τους striker. Τώρα από που βγαίνει αυτό είναι μεγάλη ιστορία να αναλύσω. Συμφωνώ και εγώ πάντως. Φυσικά αν κάτι δουλεύει στην ομάδα σας, τότε δεν χρειάζεται να το αλλάξετε. Τζίνο σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Δεν έχει νόημα να δίνεις στον παίκτη και Hold ball και rwb ταυτόχρονα. Γενικά οι αντιφατικές οδηγίες είναι λάθος. Όμως δεν είναι λάθος να τα βάζεις όλα τέρμα δεξιά η αριστερά. Ίσα ίσα.. Δεν χρειάζεται να έχεις forward runs στον αμυντικό για να προωθείται στα στημένα. Έχει σε ένα σημείο επιλογή, που του λες ειδικά για τα στημένα τι να κάνει. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά οι παίκτες που εμφανίζονται στο search είναι ανάλογα με τις γνώσεις που έχουν οι scout σας και εσείς για διάφορες αγορές. Αυτές αλλάζουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού π.χ άμα αγοράσετε παίκτη από την αγκόλα τότε αυξάνεται η γνώση σας για αυτή την αγορά.. Μην χρησιμοποιείτε το close on foot εκτός αν έχετε αντιληφθεί ακριβώς τι κάνει. Προσωπικά ακόμα και τότε πάλι μπάζει αυτή η επιλογή. Τέλος για να κρίνετε την τακτική, σημασία δεν έχει πόσες φάσεις κάνετε, αλλά πόσες από αυτές γίνονται γκολ. Αυτό είναι πολύ σος γιατί όταν παίζω με human αντιπάλους χτυπιούνται κάτω επειδή οι παίκτες τους κάνουν συνέχεια σουτ (από κακά σημεία) και μετά σε μια φάση τρώνε γκολ και χάνουν..
greeneye Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ultra defensive μου ακουγεται υπερβολικο. Επισης εγω βσζω στον ενα απο τους δυο ειδικα στον ψηλο με καλο heading να εχει often forward runs. Αυτο δεν σημαινει οτι ξαφνικα θα την δει επιθετικος χαφ αλλα πρωοθητε συχνα στα στημενα και βαζει γκολ. Φαντασου κατι σαν [κυριακο' date= δελλα, γκουμα, σεζαρ....Κατι αλλο ουλτρα ντεφενσιβ εχεις και στα μπακ?? ουτε φοργορτν ρανς?ειδικα αμα εχεις βελακια ως πανο στους πλαγιους χαφ καταλαβενεις οτι δημιουργειται μεγαλο κενο μεταξυ μπακ και εξτρεμ. Τα μπακ συνηθος εχουν μενταλιτυ αναμεσα σε degensive και mentium και mixed forwrd runs. [/quote] Το θεμα ειναι οι αμυντικοι να ειναι ΠΑΝΤΑ εκει που πρεπει και να μην αφηνουν κενα στην αμυνα.Προτιμω να μην βαλω στη χρονια 3-4 γκολ απο αμυντικους (κεφαλιες) παρα να φαω 7-10 γκολ επειδη δεν ηταν στη θεση τους οταν οι αντιπαλοι παικτες εκαναν ΝΤΟΥ στην αμυνα! κανενα fordward run λοιπον ειδικα για τους 2 κεντρικους! Ουτε για τους πλαγιους. Αυτη ειναι η γνωμη μου.Αλλωστε η καλυτερη επιθεση ειναι η αμυνα...δεν τρως γκολ,τοτε η νικας η ισοπαλια. Ειδικα δε αν εχις καλους επιθετικους τοτε 1 γκολακι θα το βαλεις. Οτι αναφερω ειναι προσωπικη γνωμη και καμια επιθεση προς εσενα ετσι? συζητηση κανουμε ωστε να γινουμε καλυτεροι! Ισως σε αγωνες πολυ ευκολους αν δε βαζεις με τιποτα γκολ στο τελευταιο 20 λεπτο εχει νοημα το ρισκο που λες,οποτε βαζεις τους 2 αμυντικους πλαγιους να προοθουνται μπας και βαλει καποιος γκολ.Οι πλαγιοι μεσοι ενοιτε οτι πρεπει να εχουν βελακι μπρος αφου οι περισοτερες αμυνες ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ σπανε απο τα πλαγια.Αν δεν πανε μεχρι την γραμμη τερματος τοτε πολυ απλα στην πεφτουν και οι κεντρωοι αντιπαλοι,οποτε γινεται συνοστισμος στο κεντρο και δε μπορεις να κανεις φασεις.Φαντασου μια ομαδα που παιζει με 4-2 (οπου 2- οι αμυντικα χαφ - 2 DMC). Τοτε αν π.χ βαλεις το βελος μεχρι 1 θεση πριν το τελος οταν κανεις επιθεση θα στην πεσει ο αμυντικος δεκσιος,ο 1 χαφ και ο ενας μεσσαιος τους! 3 παικτες...ενω αν εχεις τερμα το βελος θα φτασεις στο κορνερ αρα αχρηστευεις τον 1 κεντρωο,και πιθανως τον 1 χαφ αφου κραταει τη θεση του και βγαινει ο αντιπαλος δεκσιος μπακ να καλυψει! Ετσι ανοιγει η αμυνα. σωστα τα περισοτερα' date=' αλλα γιατι να μη βαλεις long shots στους μεσους?? κοιταζεις τα stats αν καποιος εχει long shots πανω απο 15 με 16 του βαζεις να βαραει σουτια. Επισης το though balls ειναι κατι που το κανει καλυτερα ενα επιθετικο χαφ, για να βαλεις σε αλλον παιχτη να κανει through pass να κοιτας να εχιε υψηλο passing και ισως creativity, decisions, αλλοιος μπορει να βγαζει τους αντιπαλους στην κοντρα, κατι σαν ταραλιδης, κατσικογιανης...κτλπ[/quote'] Δεν βαζω log shots στους μεσσους γιατι πολι απλα αρχιζουν και κανουν μαλακιες σουτ στα καλα καθουμενα απο του διαολου τη μανα,και επειδη καταστρεφουν ΠΟΛΛΕΣ επιθεσεις αυτο εχει 2 αρνητικα 1)καταστρεφουν ολη την ωραια επιθεση που εκανες 2)Οσο λιγοτερες στρωμενες επιθεσεις κανεις τοσο ΛΙΓΟΤΕΡΟ μαθαινουν το συστημα οι παικτες,οποτε παιρνεις και χειροτερα αποτελεσματα... Ενω αν παιζουν αυστηρα το συστημα χωρις ασκοπα σουτ κτλ τοτε προσπαθουν παντα να βρουν διαδρομους,μαθαινουν θεσεις,κινησεις κτλ. 3)Ολοι οι μεσοι πρεπει να προσπαθουν για through balls. Ας μην εχουν τελεια στατιστικα...θα στο πω απλα.ο Αδερφος μου π.χ ειναι ασχετος απο μπαλλα,παιζει ομως 5Χ5. Οσο ασχετος και να ειναι ομως οταν κανει σουτ προς το τερμα θα βαλει καποια γκολ.Το ιδιο ισχυει και εδω! Αυτος ειναι και ο ρολος των μεσων αλλωστε.Να βγαζουν μπαλιες και να κατεβασουν μπαλλα!!! εγω παλι δεν βαζο φουλ επιθετιko μενταλιτυ' date=' λιγο πιο κατω. Το hold ball ειναι καλο να το τικαρεις αν πεζεις με target man μονο του στην κορυφη οστε να κραταει την μπαλα και να περιμενει να ανεβουν παιχτες και να σπασει την μπαλα. Αν πεζεις με δυο επιθετικους και βαλεις και στους δυο hold ball δεν ξερω αν ειναι καλο. Αυτο με τα forward runs στοθς επιθετικους δεν το εχω ψαξει, αν εισαι σιγουρος οτι ισχυει θα το εφαρμοσο και εγω. Συνηθος τους το ειχα medium. Αν πεζεις με fast striker (fantasoy david villa, salpigkidh....) τι νομιζεις οτι ειναι καλο, εγω σκεφτομαι μεντιουμ forward runs και run with the ball often. Eπισης νομιζο οτι δεν ειναι σωστο να τικαρεις μαζι hold up ball kai run with the ball, σωστο? Και τελος long shots οπως σου ειπα προτιμο να βαζο στους μεσους, απο ενα επιθετικο προτιμας να μπουκαρει μεσα στην περιοχη και να κανει κεφαλιες, πλασεδαξι να ειναι μεσα στην φαση, οχι να βγενει εξω και να βαραει μακρινα σουτ. Οποτε mixed h no βαζω και μπορο να σου πω οτι εχω 23-28 φασεις περιπου σε καθε αγωνα, οποτε δεν μειονονται τα σουτ.[/quote'] Πρεπει παντα να κρατανε λιγο μπαλλα ωστε να δινουν σιγουρο passing. Βεβαια οταν παιζεις target man σιγουρα ειναι πολυ καλο! Απλα οπως το λεω εγω σιγουρευεις την πασα.Και οι 2 ακραιοι μεσοι πρεπει και να κρατανε μπαλλα και να τρεχουν οταν μπορουν με μπαλλα!!! Δεν αναιρει το ενα το αλλο.Απλα οταν δεν εχει χωρο δεν θα τρεχει απο μονος του.Αυτο ειναι και το νοημα των decisions... Οι 2 μεσοι κεντρωοι ενοιτε ΠΟΤΕ run with ball....καποιος πρεπει να κραταει τα μποσικα πισω.... γενικος δεν ειμα φαν τον τερμα δεξια και τερμα αριστερα' date=' απλα νομιζω οτι αμα κανεις τερμα αριστερα το closing down και το συνδειασεις με deep defence ειναι λαθος να βαλεις οφφσαιντς διοτι δεν τραβιουνται μποοσατα οι παιχτες για να βγαλουν τον αντιπαλο οφφσαιντ.[/quote'] Οχι τερμα πισω η αμυνα...να εχει καποιο βαθος ωστε οταν ανοιγονται καπως οι αντιπαλοι και να μπορεις να βγαζεις καμια αντεπιθεση...Μαθε στους αμυντικους σου να παιζουν ζωνη.Αν εχουν ειδικα καλο position ειναι οτι καλυτερο.... Αυτες ειναι οι παρατηρησεις μου και θελω να τονισο οτι δεν το παιζο ξερολας' date=' απλα προσπαθο να καταλαβο το παιχνιδι και τις σωστες οδηγιες. [/quote'] Ομοιως! Ειμαι σιγουρος οτι με λαθος οδηγιες μπορεις να παιξεις καλα' date=' αλλοστε παιχνιδι ειναι, και σιγουρα εχω εφαρμοση συστηματα που πιθανον οι οδηγιες μου να μπλεκουν τους παιχτες η να αναιρουν η μια την αλλη, αλλα και παλι να νικαο. Γι αυτο προσπαθο να καταλαβο ποιο ειναι το σωστο και το λογικο ανεξαρτητως στιγμιαιου αποτελεσματος [/quote'] Ετσι...και γω εφαγα απιστευτες φρικες μεχρι να μαθω να παιζω σωστα και να βλεπω λεπτομερειες...π.χ αν εχω 2 επιθετικους και ο ενας ειναι γαματος και ο αλλος ΠΑΛΤΟ τοτε τον καλο μου τον ριχνω αναλογως δεκσια η αριστερα ωστε να πεφτει στον ποιο αχρηστο αμυντικο τους! Με τετοιο σκεπτικο επιτιθεμαι απο δεκσια,αριστερα,κεντρο κτλ! Αν π.χ μια ομαδα οπως BARCA εχει στο 2 κεντρο ΙΝΙΕΣΤΑ και εναν αλλο που εχουν τελεια στατιστικα επιθετικα αλλα απο αμυνα εχουν χαλια marking,position kai taklin τοτε βαλε 2 καλους μεσους κεντρο και κανε τις επιθεσεις απο ΕΚΕΙ!!!! Να δειτε ποσο ευκολα θα κατεβαινει η μπαλλα... Παιξτε εξυπνα και θα αμειφθειτε...το FM 2008 ειναι πιστευω το ποιο δικαιο ποδοσφαιρακι που βγηκε μεχρι τωρα αφου πραγματικα οτι τους βαζεις να κανουν το κανουν η τοθλαχιστον προσπαθουν να το κανουν! Παλια βαζαμε κατι και μας εγραφαν κανονικα!!! Εγω παιζω με το 8.01 patch ενοιτε. Μην παιξετε με το 8.0
comfuzio Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ρε συ δεν βγαζω ακρη! βαλε τα quotes για να ξερουμε απαντας και σε τι
alexzzz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Για μένα οι παίκτες κάνουν το σύστημα. Υπάρχουν μερικοί απαράβατοι κανόνες αλλά κατά τα άλλα δεν παίζω το ίδιο σύστημα σε όλες μου τις ομάδες.
greeneye Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 1) το mentality γιατι να ειναι ιδιο...αλλη φιλοσοφια εχουν οι αμυντικοι (να μην φανε γκολ) αλλη οι μεσοι (να μην φανε αλλα αν γινεται να βαλουν κιολας) και αλλη οι επιθετικοι (μονο να βαλουν). αρα κατα σειρα για μενα ultra defensinve - normal - φουλ επιθεση. 2)οπως ανεφερα παραπανω υπαρχει και η πραγματικη οδηγια απο προπονητες. -Αν βρεις χωρο τρεχα με τη μπαλλα και κανε ΝΤΟΥ -Αν δεν εχεις χωρο κρατα μπαλλα μεχρι να βρεις χωρο να τρεξεις η μεχρι να δωσεις σωστη πασα. Οποτε πρεπει οι παικτης να παρει τη σωστη αποφαση! εδω εχει νοημα το decisions... Αν εχει ο παικτης σας "3" στο decisions τοτε πολυ απλα ειναι σα να του δωσατε 2 conflict εντολες! Αρα και hold ball και fordward runs στους 2 πλαγιους μεσους
greeneye Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 ρε συ δεν βγαζω ακρη! βαλε τα quotes για να ξερουμε απαντας και σε τι το εκανα μολις! πως βγαινει η λιστα με τα smilies ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.