Προς το περιεχόμενο

External hard disk ntfs?


GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, έχω suse 10.1 σε laptop. Προσπαθώ να γράψω σε usb δίσκο αλλά μου λέει κλασικά access denied. Έψαξα στο net και αυτά που βρήκα δεν δούλεψαν. Έβαλα ntfs-3g (είδα στο suseforums.net) και ενώ έχω φτάσει στο σημείο να έχει δικαιώματα ο χρήστης που είμαι συνδεμένος και πάλι τίποτα. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Ευχαριστώ πολύ!!!

 

Υστερόγραφο: πιο πριν ο δίσκος ήταν συνδεμένος σε άλλον υπολογιστή με windows και έγραφα από το laptop στον δίσκο μέσω samba.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς τίποτα. Το μόνο καλό είναι γενικά ότι μου εμφανίζει την επιλογή για δημιουργία folder, παλιότερα δεν το εμφάνιζε αλλά πάλι δεν το κάνει. Ως root μπορώ να αλλάξω ownership στον δίσκο και έχω βάλει να μπορεί ο χρήστης να κάνει modify... Ευχαριστώ!!

 

// όταν ζητάω apply επιλογές και στα subfolders τότε θα πετάξει error για κάποιο αρχείο που έχω, όχι το ίδιο, σε κάθε φάκελο αν πάω να το κάνω ξεχωριστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανοιξε το USB δισκο με τα windows, δωσε δικαιωματα everyone full control (security tab) και μετα ξαναπροσπαθησε απο linux

 

Δυστυχώς δεν έγινε κάτι άλλο μετά από αυτή την αλλαγή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτά ισχύουν και για usb δίσκους? Ρωτάω γιατί το windows partition το βλέπω κανονικά και μπορώ να γράψω, όχι όμως στο usb και όποτε έχω προσθέσει παλιότερα στο fstab χειρότερα το έκανα, αλλά θα το κοιτάξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά τώρα παίζει. Δοκίμασα ένα πρόγραμα το ntfs-config αλλά δεν έκανε πολλα πράγματα. Όταν έχω πληροφορίες για τα partition στο fstab έχω πρόβλημα, δεν θέλει. Βασικά ίσως η επιλογή του να έχει ο καθένας πρόσβαση και οι εντολές chmod .... να το λειτούργησαν αλλά νομίζω τα είχα κάνει και νωρίτερα και δεν έπαιζε. Τι να πω, δεν ξέρω... Ένα σημαντικό είναι ότι άρχισε να παίζει όταν έκανα ενα fat32 partition στον εξωτερικό δίσκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...