fwtonio Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Το θέμα είναι η ποιότητα και η αντοχή στο χρόνο. Αξίζει να γράφουμε σε Labelflash ή Lightscribe δισκάκια με ανεβασμένο κόστος; ή να αγοράσουμε ένα inkjet και να τα εκτυπώνουμε; Φαντάζομε ότι η ποιότητα του εκτυπώσιμου, επειδή έχει και χρώμα, πρέπει να είναι αρκετά καλή - εντυπωσιακή. Από την άλλη η αντοχή του ψεκασμένου είναι μεγάλη; ή μόλις το πιάσουνε 2-3 χέρια αρχίσει να αφήνει σημάδια;
andromahos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 epidi exo , labelflash , lightscribe kai inkjet sou protino mono kai mono inkjet giati ta alla einai mia malakia kai tipota allo. Katarxin tin ektiposi poy perneis apo inkjet einai to kati allo eno sta alla tholo axromo kati blepis. inkjet ektipotes san piotita einai oi canon (exo IP 4000 IP 4300) O IP 4000 poy simera den iparxei pernei simbata melania othe IP4300 distixos einai me chip bebea bgazeis to chipaki kai to bazeis se simbata melania alla dimioyrgoun problimata. o epson r265 poy exo exei melania simbata me chipakia alla i piotita den einai tosi kali kai defteron einai poli pio argos.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Ο IP4200 Παντως ναι μεν σου βγαζει σφαλμα με ασυμβατα μελανια, αλλα μπορεις κρατωντας πατημενο το κουμπι ''επαναφορα" για 4sec να τα παρακαμψεις ολα. Και επειδη εχω εκτυπωσει με τετοιο, ειναι πολυ απλα ΤΕΛΕΙΟ.
parlapipas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Από την εμπειρία μου με εκτυπώσεις από inkjet εκτυπωτή (iP5000) πάνω σε εκτυπώσιμο δισκάκι θα σου πω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι όντως πάρα πολύ καλό αλλά το βασικό μειονέκτημα κατ' εμέ είναι πως τα χρώματα δεν είναι πάρα πολύ ανθεκτικά στην κακομεταχείριση πχ αν τα χέρια είναι βρεγμένα ή αν τρίψεις με πολλή δύναμη την επιφάνειά του (αναλόγως το εκτυπώσιμο βέβαια αλλά γενικά λίγο πολύ έτσι είναι) . Και κάτι άλλο που μπορεί να σε απασχολήσει στην πράξη είναι ότι τα μελάνια θα πρέπει να είναι σε ικανοποιητικές στάθμες (όχι στο όριο) και να μην έχουν καθόλου στομώσει τα ακροφύσια , γιατί σκέψου να εκτυπώνεις σε printable dvd διπλής στρώσης που είναι και πιο ακριβό και να βγει μάπα το αποτέλεσμα. Δε σβήνει κιόλας να πεις... (ενώ για τα lightscribe δεν έχω δει πουθενά να θέλουν κάποια συντήρηση ή τίποτε σαν αναγόμωση , εκτός αν κάποιος έχει ακούσει κάτι σχετικό ας το αναφέρει) Από την άλλη η γνώμη μου είναι ότι με το lightscribe το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται λίγο πιο επαγγελματικό γιατί η επιφάνεια είναι λεία , ομαλή και γυαλιστερή αλλά δεν παύει να είναι σχετικά θαμπό, μονόχρωμο σε τόνους του γκρι-μαύρου και χρυσαφί στο background . Το ιδανικό για μένα θα ήταν να υπήρχε κάτι σαν σταθεροποιητής χρώματος για τα μελάνια των inkjet εκτυπώτών που να μπορείς στο τέλος της εκτύπωσης να το απλώσεις ή να το ψεκάσεις από πάνω από τα χρώματα (και να μη χαλάει το δισκάκι) , οπότε αν κάποιος γνωρίζει ας βοηθήσει ...
andromahos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 poses fores to ekanes ayto? emena stin 3 fora klithodike kai anangastika na paro orijinal melania Ο IP4200 Παντως ναι μεν σου βγαζει σφαλμα με ασυμβατα μελανια, αλλα μπορεις κρατωντας πατημενο το κουμπι ''επαναφορα" για 4sec να τα παρακαμψεις ολα.Και επειδη εχω εκτυπωσει με τετοιο, ειναι πολυ απλα ΤΕΛΕΙΟ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.