Προς το περιεχόμενο

περιεργο προβλημα θερμοκρασιας

georgemarios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαίρετε

εχω επεξεργαστη athlon 2800 xp και μητρικη GA-7N400 Pro2 της Gigabyte

πρόσφατα ειχα κολήματα και κοιταζοντας την θερμοκρασια cpu (μεσω sandra) ειδα τιμες της ταξεως 70-75c. Προφανως φρικαρα και ετρεξα να αγορασω καινουργια ψυκτρα/ανεμιστηρα πιστευοντας οτι η προηγουμενη τα επαιξε. Εκανα την αλλαγη χθες αλλα το πισι δεν ξεκινουσε καν (ξεκινουσε, εκανε ραμ τεστ αλλα μετα σε απροβλεπτο χρονο εκανε μπιπμπιπ και σταματουσε αποτομα). Μπαινω bios και βλεπω cpu tmperature 98c(!!!) ενω το system temperature ηταν γυρω στα 40c

Τελικα εβαλα μια πολυ καλη ψυκτρα και ενα ανεμιστηρα της thermaltake που δουλευει στις 5000 στροφες και εβαλα και ενα αισθητηρα θερμοκρασιας πανω στον επεξεργαστη για να δω τι λεει (α, και εβαλα παστα arctic silver για να σας προλαβω). Ο αισθητητρας μου λεει γυρω στα 45 που ειναι παραπλησιο με το system temp που λεει το bios. Ομως η θερμοκρασια που λεει το bios για τον επεξεργαστη ειναι 85-90 που ειναι εντελως ακυρη γιατι οσο και να κοιταξα δεν υπαρχει πουθενα στο κουτι μεσα τοσο υψηλη θερμοκρασια. Ουτε στο τροφοδοτικο, ουτε στο τσιπ της μητρικης.

Εχω λοιπον προβλημα γιατι αμα παω να κανω μια καπως πιο βαρια δουλεια, το συστημα κανει μπιπ-μπιπ-μπιπ και σβηνει αμεσως....

Υποθεση μου ειναι οτι η μητρικη δε μετραει σωστα τις θερμοκρασιες.... καμια ιδεα?

Δημοσ.

εχω το τελευταιο bios που αντιστοιχει σε αυτο το μοντελο (το οποιο ειχε βγει το 2004)

βασικα, φοβαμαι μηπως εγινε καμια (μηχανικη) ζημια γιατι και περισυ ειχαμε καυσωνα αλλα δεν ειχα τοσο προβλημα...

Δημοσ.
εχω το τελευταιο bios που αντιστοιχει σε αυτο το μοντελο (το οποιο ειχε βγει το 2004)

βασικα, φοβαμαι μηπως εγινε καμια (μηχανικη) ζημια γιατι και περισυ ειχαμε καυσωνα αλλα δεν ειχα τοσο προβλημα...

Κοιτα να δεις αν εισαι σιγουρος οτι αποκλειεται να εχεις τετοιες θερμοκρασιες τοτε βγαλε το Shutdown που κανει η modo αλλα παντα με δικο σου κινδυνο.:-D

Δημοσ.

ναι, σωστα....

για να δουμε, εκτος απο τον επεξεργαστη, σε ποιο αλλο σημειο μπορει να εχει αυξημενη θερμοκρασια?

την ψυκτρα την αγγιζω και ειναι απλα ζεστουλα. Την ψυκτρα της μητρικης επισης το ιδιο.... Αλλα επιμαχα σημεια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...