Apostolishatz Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Παίδες για κάπου 1 με 1,5 χρόνο οι στάνταρ θερμοκρασίες μου ήταν Mobo 35o και CPU 60o Από τα μέσα Ιουνίου μου έχει σβήσει μια φορά λόγω θερμοκρασίας ενώ η CPU βρίσκεται στους 79 βαθμούς ενώ έχω δει και 85άρια μπόλικα με τη mobo να βρίσκεται από 40 έως 47 βαθμούς Πριν λίγο το έκλεισα για 20 λεπτά και με το άναμμα είχε 70-72 βαθμούς η CPU Καθάρισα σκόνες,ανεμιστηράκια,ψύκτρα επεξεργαστή κλπ.Παρατήρησα όσο καθάριζα ότι η κάρτα γραφικών ζεμάταγε(μόλις είχα σβήσει το pc) Τι λέτε να παίζει και πώς το αντιμετωπίζω??Σε 15 μέρες θα φύγω και δε θέλω να παιχτεί μαλακία όσο λείπω(εννοείται θέλω να το αφήσω ανοιχτό) Αν πρόκειται να μου προτείνετε να αγοράσω κάτι,υπόψιν μέχρι κάνα 50άρικο μπορώ να διαθέσω με τίποτα παραπάνω Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη,please όχι αηδιούλες στυλ "πάρε ένα ψυγείο και βάλτο μέσα" κλπ
liopyr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 κατ'αρχήν την έχεις clockarei την cpu? αν όχι, και οι 60C είναι απαράδεκτα υψηλή θερμοκρασία... τι CPU έχεις? οι θερμοκρασίες της μητρικής είναι normal... επίσης, βάλε κάποιο προγραμματάκι, (riva tuner, everest) θες να δεις τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών..
Apostolishatz Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Όχι δεν έχω clockάρει,δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο (χε χε) Έχω Intel 3,6 GHz Dual-Core,τώρα μοντέλο δεν θυμάμαι,σειρά D πάντως Πόσο είναι μια σωστή θερμοκρασία?? Πάω να ψάξω το πρόγραμμα που λες
liopyr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα όσον αφορά τον επεξεργαστή σου, δεν υπάρχει ''dual-core'' σε αυτή την συχνότητα χωρίς να του έχεις κάνει Ο/C... οπότε, ή δεν θυμάσαι καλά, ή κάποιος φίλος σου τον έχει clockarei, πιθανός λόγος να βλέπεις τέτοιες θερμοκρασίες.. κατέβασε αυτο-->>http://www.majorgeeks.com/download4181.html και πες μας τι θερμοκρασίες βλέπεις, καθώς και τι cpu έχεις...
Apostolishatz Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Καλώς το κατεβάζω έβαλα το riva tuner και βγάζει core temperature 57 βαθμούς Φίλος να τον clockαρε κλπ δεν παίζει,μόνο εγώ χρησιμοποιώ το PC
liopyr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 οκ, τέλοσπάντων, αν αφαίρεσες την ψύκτρα της cpu, πάρε θερμαγώγιμη πάστα, που είναι και φθηνή, πριν καταφύγεις σε αλλαγή ψύκτρας... κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημά σου θα λυθεί..
Apostolishatz Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μα δεν αφαίρεσα την ψύκτρα! πάνω την καθάρισα Εγκατέστησα το πρόγραμμα που μου είπες Στο CPU Type λέει:Intel Pentium 4 660,3600 Mhz (14*257) Βγάζεις άκρη?
Shineboy Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 O συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι μονοπύρηνος και όχι διπύρηνος εκτός και αν δε θυμάμαι σωστά. Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να βάλεις θερμοαπαγωγική πάστα ιδίως αν δεν είχες βάλει εξαρχής και είχες αφήσει αυτή που είχε η εργοστασιακή ψύκτρα, επίσης καλό είναι να υπάρχει ένας ανεμιστήρας μπροστά να βάζει αέρα στο κουτί και ένας πίσω να βγάζει ώστε να υπάρχει καλύτερη ροή αέρα γύρω από την ψύκτρα και να τακτοποιήσεις τα καλώδια, λογικά με αυτά πρέπει να δεις μερικούς βαθμούς παρακάτω ως αποτέλεσμα
liopyr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 ναι ότι ο επεξεργαστής σου δεν είναι dual core... πάρε αύριο μία θερμαγώγιμη πάστα και βάλε ανάμεσα στον επεξεργαστή και την ψύκτρα... μην το πασαλήψεις πολύ, με μέτρο.. αν δεν ξέρεις πες σε κάποιον που να ξέρει... αν δεν λυθεί το πρόβλημα, πήγαινε μετά για άλλη ψύκτρα.. ότι κουτί και να έχεις πάντως, και όσο ατακτοποίητα και να είναι τα καλώδια, τέτοιες θερμοκρασίες δεν βλέπεις..
Apostolishatz Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Παίδες ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια Τα καλώδια τα μάζεψα γιατί ήταν μπουρδέλο και το είχα σκεφτεί ότι θα προκαλεί θέμα με τη ροή αέρα αυτό που είπε ο shineboy με τον ανεμιστήρα μπροστά(πίσω φυσικά έχω) το σκέφτηκα επίσης,θα βάλω ένα 12mm,άλλωστε το κουτί έχει ειδικό χώρο γι' αυτό το λόγο Θα κάνω και αυτό με την πάστα,επίσης το κουτί είχε 3 ανεμιστηράκια(δύο στο πλαϊ στο αφαιρούμενο κομμάτι και ένα στην οροφή)εκ των οποίων τα δύο έχουν βγει εδώ και καιρό off,οπότε θα αντικατασταθούν πάραυτα Ελπίζω να βρει το PC την υγειά του με όλα αυτά...γιατί 85 βαθμοί στη CPU,ούτε φούρνος να ήταν! Καληνύχτα και θα ποστάρω αύριο τι έγινε
Tzimmys Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα όσον αφορά τον επεξεργαστή σου, δεν υπάρχει ''dual-core'' σε αυτή την συχνότητα χωρίς να του έχεις κάνει Ο/C...οπότε, ή δεν θυμάσαι καλά, ή κάποιος φίλος σου τον έχει clockarei, πιθανός λόγος να βλέπεις τέτοιες θερμοκρασίες.. κατέβασε αυτο-->>http://www.majorgeeks.com/download4181.html και πες μας τι θερμοκρασίες βλέπεις, καθώς και τι cpu έχεις... Και βέβαια υπάρχει. O συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι μονοπύρηνος και όχι διπύρηνος εκτός και αν δε θυμάμαι σωστά. Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να βάλεις θερμοαπαγωγική πάστα ιδίως αν δεν είχες βάλει εξαρχής και είχες αφήσει αυτή που είχε η εργοστασιακή ψύκτρα, επίσης καλό είναι να υπάρχει ένας ανεμιστήρας μπροστά να βάζει αέρα στο κουτί και ένας πίσω να βγάζει ώστε να υπάρχει καλύτερη ροή αέρα γύρω από την ψύκτρα και να τακτοποιήσεις τα καλώδια, λογικά με αυτά πρέπει να δεις μερικούς βαθμούς παρακάτω ως αποτέλεσμα Δε θυμάσε σωστά. Πριν βγάλεις τον ανεμηστήρα και βάζεις πάστα, ψάξε ποιες οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για τον επεξεργαστή σου. Μπορεί να είσαι και σε φυσιολογικά πλαίσια. Έτσι μου φένεται. Άσε που έχει τόση ζέστη.
tolis_01 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δε θυμάσε σωστά. Τι εννοεις δεν θυμαται σωστα? Αφου μονοπυρηνος ειναι.
Tzimmys Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά, δυπίρινος είναι. Μόνο οι C2D είναι δυπίρινοι? To "dual core, do more" σου λέει τίποτα? Είχαν δύο πυρίνες, απλά η επικοινωνία μεταξύ των δεν ήταν πολύ καλή, με αποτέλεσμα να απέχουν τόσο από τους c2d. Πάντος ήταν δυπίρηνοι.
winters Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 O 660 ειναι μονοπυρηνος.... Κατʼαρχην ο επεξεργαστης πρεπει να ειναι 18x200 και οχι 14x257... Αρα ή ειναι πειραγμενος ή το εχεις αφησει στο auto και σου τον κανει η μητρικη οτι θελει.... Ισως ειναι η ταση ανεβασμενη.... Τσεκαρε το bios και βαλε τις σωστες ρυθμισεις.... Οι προτεινομενες λυσεις ειναι... συμαζεμα το κουτι... 1 12αρι μπροστα και 1 πισω... παστα ceramique (μια πολυ λεπτη στρωση στον επεξεργαστη και μια πολυ λεπτη στρωση στην ψυκτρα...)
21century Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2007 Μαλλον πρεπει να ελεγξεις τις θερμοκρασιες με 2-3 διαφορετικα προγραμματα για να δουμε τις ιτμες και να τις συγκρινουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.