Προς το περιεχόμενο

Motorola PEBL ερωτήσεις

AggeLON

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Σήμερα ήρθε από το Αγγλικό eBay το motorola PEBL! Εδώ και 6 χρόνια είμαι ericsson-user, το πρώτο μου κινητό πριν τα ericsson ήταν το motorola V50 (ή το αντίστοιχο παλιότερο) και είπα να ξαναλλάξω, μια και το κινητό αυτό μου άρεσε πολύ... (σημειωτέον, είμαι τελείως άσχετος με "πείραγμα" του λειτουργικού του κινητού :mrgreen:)

Έχω λοιπόν κάποιες απορίες, όσον αφορά αυτό το motorola... :)

1. Δεν έχει ελληνικό μενού, ούτε Ελληνικούς χαρακτήρες (μηνύματα, επαφές)!! Μπορώ με κάποιο τρόπο να περάσω Ελληνικά, ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι (και ίσως να σβήσω κάτι άχρηστα Ιταλικά, Πορτογαλέζικα, Τουρκικα κλπ;) ώστε να μπορώ να γράφω Ελληνικούς χαρακτήρες;

2. Πως μπορώ να βλέπω στον τηλεφωνικό κατάλογο μόνο επαφές της μνήμης του κινητού (όχι μαζί με τις επαφές της sim);

Αυτά προς το παρόν... Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!:-D

P.S.: Ρε φίλε drillgr γιατί έκοψες το site σου? Λίγη υπομονή και θα γινόταν απίστευτο!!!! :cry:

Δημοσ.

Για τα ελληνικα θα πρεπει να περασεις ενα LP που να περιεχει την ελληνικη γλωσσα. Ελπιζω να υπαρχει, δεν χρειαστηκε να κοιταξω ποτε γι αυτο το κινητο, δες στο http://www.motox.info ,τωρα που γραφω δεν ανοιγει η σελιδα..

Για τον τηλ. καταλογο πανε στις επαφες, πατα options>view>Phone Contacts Ελπιζω να ειναι ετσι και στο δικο σου κιν.

Οσο για το site σταματησαμε την ανανεωση και δεν το κλεισαμε. Μελλοντικα ολα ειναι πιθανα απλα προς το παρων δεν υπαρχει αρκετο ενδιαφερον.

Δημοσ.

Ευχαριστώ dillgr!!

Θα προσπαθήσω με το motox, ούτε εμένα μου δουλεύει...

Πως το περνάω το LP; Τι είναι αυτό; Ο βλάκας που μου πούλησε το κιν δεν έβαλε καλώδιο μέσα... Οποιοδήποτε USB κάνει? Συγνώμη για τις ερωτήσεις μου, αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου... :)

Όσο για τον κατάλογο, δεν το βρίσκω αυτό που μου λες... Δεν είδα πουθενά να έχει view στα options του τηλεφωνικού καταλόγου. Μήπως δεν έχω προσέξει κάτι;

Δημοσ.

Το LP το περνας οπως το MonsterPack. Διαβασε λιγο τα guides απο το site της υπογραφης, ο τροπος ειναι ιδιος σε ολα τα motorola ;)

Το θεμα ειναι να υπαρχει ελληνικο LP...

Για καλωδιο ενα οποιοδηποτε usb κανει δεν υπαρχει προβλημα.

Για τον τηλ.καταλογο ισως ειναι διαφορετικα τα μενου και δεν υπαρχει η επιλογη με το συγκεκριμενο ονομα. Ψαξε λιγο ολες τις δυνατες επιλογες, ειναι αδυνατον να μην υπαρχει τροπος αλλαγης :)

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ φίλε μου για το χρόνο σου! :)

Θα τα δοκιμάσω και θα σου πω! (Το site πάντως φοβερή δουλειά!! Δεν είχα ιδέα ότι μπορείς να πειράξεις τόσο ένα κινητό! :wink: )

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω απογοητευτεί, δεν γινεται να βρω όλα αυτά τα LPs και τους drivers χωρίς να κάνω register σε 500 sites??

Δημοσ.

Κοιτα καταρχας το θεμα ειναι να βρεθει LP, δηλ το αρχειο που περιεχει γλωσσες μαζι με την ελληνικη. Το θεμα ειναι να ψαξεις ποιο LP περιεχει ελληνικα σε πρωτη φαση πχ για το v3x που εχω το LP 0038 εχει ελληνικα και το 0031. Υστερα θες το προγραμμα Rsd Lite, καλωδιο usb και τους p2k drivers.

Αν θες πες μου ακριβως το μοντελο του κινητου σου καθως και την εκδοση flex, firmware,LP(αυτo που εχεις τωρα) να δω τι μπορω να κανω. Τις πληροφοριες αυτες θα τις βρεις στις ρυθμισεις.

Δημοσ.

Αν θες πες μου ακριβως το μοντελο του κινητου σου καθως και την εκδοση flex, firmware,LP(αυτo που εχεις τωρα) να δω τι μπορω να κανω. Τις πληροφοριες αυτες θα τις βρεις στις ρυθμισεις.

Φίλε μου σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!:) Λοιπόν τα παραπάνω έχουν ως εξής:

Flex version: SE4815AXXB10EC

S/W version: R478_G_08.83.78R_A1

LP: 0039

Είναι ένα Motorola PEBL U6

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!!

Δημοσ.

Λοιπον ελληνικο LP δεν υπηρχε οσο και αν εψαξα για το κινητο αυτο.

Οποτε με βαση την εκδοση που εσυ εχεις καθισα και στο εφτιαξα :)

Καταρχας να ξες οτι δεν εχω ιδιο κινητο για να το δοκιμασω οποτε ειναι untested.

Επισης καταλαβαινεις οτι η εγγυηση παει περιπατο :)

Κατεβασε το: Pebl_U6_R478_G_08.83.78R_LP_0038

Ελπιζω να διαβασες καποιον οδηγο για την διαδικασια που ακολουθουμε για να περασουμε ενα MP,LP, reflash. Ειναι για ολα η ιδια με το προγραμμα rsd_lite.

Οπως και να χει δες τα βηματα που πρεπει να ακολουθησεις για να λειτουργησεις το προγραμμα απο τον οδηγο που εκανε ο Bomber21 εδω.

Για να λειτουργησει ομως το παραπανω προγραμμα χρειαζεται το κινητο να αναγνωριστει απο το pc σε p2k mode.

Κατεβασε τους drivers απο το motox P2K Drivers Pack και ακολουθησε τα εξης για να τους περασεις

Unpack and place them in the c:\WINDOWS\system32\drivers\ folder, then connect your phone to your computer via mini USB cable. Windows will popup, point everything to this directory!

Οσο για το rsd ριξε μια ματια στο πολυ καλο site του Rey http://perisdr.googlepages.com/downloads

Συνοπτικα κανε τα εξης με την σειρα που στα λεω:

-Κατεβασε και εγκατεστησε τους drivers,rsd_Lite οπως σου ειπα.

-Κατεβασε και unrar σε φακελο το LP που σου δινω.

-Βαλε το κινητο σε data mode(Επιλογη που θα βρεις στις ρυθμισεις του κινητου/ Αν δεν το βρισκεις με τπτ αστο ως εχει )

-Συνδεσε το κινητο με το pc και ανοιξε το rsd. Αν εχεις βαλει σωστα τους drivers θα δεις το κινητο αναγνωρισμενο απο το προγραμμα.

-Τελος ακολουθωντας τον οδηγο του Bomber περασε το LP!

PS:Προσεξε να εχεις full μπαταρια οταν θα κανεις την διαδικασια, πολυ σημαντικο αυτο για να μην εχουμε παρατραγουδα.

Επισης αν για οποιοδηποτε λογο το κινητο δεν δεχτει το LP(πχ δεν ανοιγει καθολου) γραψε ξανα εδω να σου στειλω το default 0039 με τα αγγλικα μονο. Ακομα και σε αυτην την εσχατη περιπτωση του σβηστου κινητου το rsd το αναγνωριζει και μπορεις να περασεις το αρχειο.

Happy modding :)

Δημοσ.

Φίλε μου δεν βρίσκω λόγια να σ'ευχαριστήσω!!! Θα κάνω την διαδικασία σήμερα το βράδυ, και θα σου πω πως πήγε!! Ελπίζω να μην σε έκανα να χάσεις πολύτιμο χρόνο με το θέμα αυτό.. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! :)

edit: To site motox δεν μου έχει στείλει το activation mail, από χθες που έκανα εγγραφή. Του έδωσα μάλιστα 2 mail λογαριασμούς, αλλά τίποτα. Αν έχεις account και δεν σε βάζω σε κόπο, σου στέλνω pm το mail μου, αν γίνεται να μου στείλεις το driver pack. Ευχαριστώ και πάλι!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...