Προς το περιεχόμενο

Laptop 12άρι ή 15άρι;

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
kirimis ....

το 15αρι ειναι ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ... ξεχνα την μετακινηση με δαυτο !!!!

ρε kirimis θα μας τρελανεις ????κουβαλαμε αεροπλοναφορο και δεν το ξερουμε ????

δουλεψες με 12 οθονη η το ειδες διαφημιση στην τηλεοραση ????

αντε δουλεψε καμια ωρα και ελα να μας πεις....

εκτος αμα τον εχεις για να βλεπεις ονοματα και διευθηνσης αλλα και αυτα με 200% μεγενθυση και με εχτρα προγραμμα για μεγενθυνση....

μονο αν ειναι απαραιτητος ολη μερα και παντου !!!! και παλι το συζηταμε....

ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΤΡΕΛΛΑΝΩ? Εγω ειμαι εδω και καμια 6ετια συνεχεια με το laptop στην τσαντα μου. Σιγουρα δεν θα μου ανοιξεις εσυ τα ματια μιας και εχω δικη μου εμπειρια.... Ναι ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ για να τα σερνεις μαζι σου συνεχεια....

Και φυσικα δουλευω και με 12αρι και ξερω πολυ καλα τι λεω... και αν εμπαινες στον κοπο να διαβασεις το ποστ μου, θα εβλεπες πως προτεινω στον ανθρωπο να παρει 12αρι αλλα και μια 17αρα TFT εξωτερικη για να δουλευει με μεγαλυτερη ανεση στο σπιτι του.

Η εμπειρια μου λεει πως καποιος που κουβαλα μαζι του φορητο, αυτο δεν πρεπει να υπερβαινει τα 2 κιλα, να ειναι σχετικα λεπτος και μαζεμενος, αλλιως σε καποιες φαση θα αρχισει να καντιλιαζει... Λαβε υποψην πως συνηθως ο φορητος δεν παει μονος του... αλλα συχνα πυκνα και με αλλα πραγματα σε μια τσαντα.

Επι του θεματος, υπαρχουν και 13αριδες αλλα και οι 14αριδες φορητοι που ειναι σαφως ποιο ιδανικοι σε σχεση με εναν 15αρι ο οποιος ξεφευγει αρκετα.

Ps: Αν χρειαζεται να κανεις zoom σε 12αρι για να διαβασεις κατι, ισως πρεπει να επισκεφτεις σιγα σιγα τον οφθαλμιατρο :mrgreen:

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

sumfwnw me thn apoyh gia 15". To 12" oso kai boliko kai omorfo na moiazei de 8a mporeis kata th gnwmh mou oute browse se selida na kaneis, mias kai an den apatwmai bgazoun mexri 1024x768, analush pou xrhsimopoiousa egw toulaxiston prin 6 xronia. Exw 15ari kai an den eixe WSXGA den 8a mou arese.

Ta 15aria bgazoun 1280 analush pou einai isa isa apodekth. An anoi3eis sto desktop sou panw apo 2 explorers gemise o xwros (m aresei na exw apla sto desktop gia na kanw tis douleies mou opws katalabate...) Ontws to 15ari einai xrush tomh.Den einai polu baru oute kai polu megalo.

To 17ari 8a to epairna an den to metefera panw apo 5 fores to xrono. Kala an to epairna kai sth douleia kai me autokinhto akoma to 17ari polu mou fainetai gia metakinhseis!

To 12ari apla den a3izei me tipota ektos an to 8eleis apokleistika kai mono gia douleia. Na exeis tis epafes sou ta email sou kai ta keimena sou eukola kai panta mazi sou.

Δημοσ.

Για γενική χρήση το χρειάζομαι περισσότερο. Browsing (50%), Office (30%) άντε και λίγο προγραμματισμό.

Για το θέμα της ανάλυσης και τα 12άρια έχουν φτάσει τα 1280x800. Στο θέμα της τιμής είχα βρεί επίσης έναν FS Core 2 Duo 5600 / 1Gb / 120 στα 1100Ε. Απ'ότι βλέπω όμως η οθόνη θα είναι και πάλι μικρή...

Μάλλον θα πάω για 14άρι τελικά... Αυτό http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55554905 πως το βλέπετε;

Δημοσ.

emena proswpika den mou aresoun (pia) ta sony vaio.Paliotera h8ela vaio, alla otan ta eida se mia ek8esh apogohteuthka apo to design kai ta ulika kai tous xrwmatismous... Auth h karta grafikw n kanei tipota h de 8a mporei oute ta efe twn vista na shkwsei? Epishs den exoun uposthri3h kalh sthn ellada.

Value for money einai ta HP (kai ta innovator-turbox?), toshiba para polu kala. Egw exw acer ferrari pou pali den uparxei uposthri3h ths prokophs, alla eimai tuxeros den exei pa8ei tipota. mia fora mou xalase o fortisths alla se 2 meres eixa kainourio.

Pantws to 14" einai pisteuw para polu kalh lush. Bgazei thn idia analush me tis 15" kai kerdizeis se ogko.

Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι απλά τα πράγματα..αν κουβαλάς πεζός τον φορητό για αρκετή ώρα, ή κάνεις συχνά αεροπορικά ταξίδια, τότε σαφώς χρειάζεσαι ό,τι μικρότερο..Ειδάλλως, δεν βλέπω τον λόγο για 12 ιντσών φορητό..

Δημοσ.

Αν θες τον υπολογιστή για χρήση κυρίως σε σπίτι και γραφείο, μπορείς να πάρεις με 12" οθόνη, και να έχεις και εξωτερική οθόνη όπου θα το συνδέεις, και αν μια στις τόσες δουλέψεις κάπου αλλού, δεν θα σου είναι βάρος.

Δημοσ.

πως θα μετακινήσαι; αυτοκινητο ή μετρό/λεωφορείο;

εμενα μου έδωσαν στη δουλειά, ενα λαπτοπ γυρω στα 3,5 κιλα και δεν το αντέχω στο κουβάλημα. και χρησιμοποιώ ΙΧ.

τα 50-200 μετρα απο εκει που παρκαρω ως το γραφείο φτάνουν. το επέστρεψα πίσω.

δεν ειναι μονο τα 3,5 κιλα (ή οποιο βαρος αναφέρεται στα specs). εχεις και το τροφοδοτικό, και αναλογα τη δουλειά σου, ένα τετράδιο, 1-2 cdrom, κινητο, κλπ, πάμε για 5.

Βάλε σε μια τσάντα, μερικά βιβλία, και κάνε τις συνηθισμένες σου διαδρομές. μονος σου θα κρίνεις τι αντέχεις. παίξε μεταξύ 3 και 5 κιλών το simulation :)

Για να πάρεις μια ιδέα πως ειναι desktop, fonts, κλπ σε 12'' - 15'', πηγαινε στο mediamarkt, που έχουν κάμποσα λαπτοπ σε λειτουργία.

Αν χρειαζόμουν λάπτοπ σήμερα, θα έπαιρνα 12αρι, μεταξύ 1.6 - 2.3 κιλά max, μνήμη 1 Gb, shared vga, και cpu core2duo, ή αν ηταν πολύ φτηνό βολεύομαι και με core duo. win XP φυσικά. ειχα πετύχει ενα Fujitsu Siemens Si1520R2 με 800 στο emarket, .

... αλλα δεν χρειάζομαι προς το παρόν :) :) :)

Δημοσ.

Ωραία και καλά όλα αυτά ρε συ random, αλλά ο άνθρωπος είπε ότι θα το χρησιμοποιεί σαν desktop replacement.

Αυτό που προτείνεις εσύ, imo αξίζει μόνο αν κάποιος έχει ένα καλό desktop στο σπίτι. Και ένα μικρό φορητό για τα συνεχή πέρα δώθε. Γιατί δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός (ξεκούραστα) με ένα 12'.

Δημοσ.

3-5 κιλά ήταν η τσάντα που κουβαλούσα στο δημοτικό. Σιγά το βάρος για να κάνεις 200 μέτρα.:-)

Όπως λέει και ο αποπάνω καλό το 12αρι αλλά για 2ο pc.

Δημοσ.

Αφού το θέλεις μόνο για δουλειά και δεν σε απασχολεί καθόλου το gaming θα πρότεινα με την σειρά μου το Macbook το 13άρι. Και αν σε προβληματίζει η μικρή οθόνη, μπορείς να προχωρήσεις στον παρακάτω συνδυασμό:

http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/4/wo/LTjYtbxXX8bdB7aOuuB8GM/3.0.5.10

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=953423

Δημοσ.
Ωραία και καλά όλα αυτά ρε συ random, αλλά ο άνθρωπος είπε ότι θα το χρησιμοποιεί σαν desktop replacement.

Αυτό που προτείνεις εσύ, imo αξίζει μόνο αν κάποιος έχει ένα καλό desktop στο σπίτι. Και ένα μικρό φορητό για τα συνεχή πέρα δώθε. Γιατί δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός (ξεκούραστα) με ένα 12'.

Γι αυτο ακριβως λεμε να παρει ενα 12-13αρι και ας το συνδεσει στο σπιτι του με μια εξωτερικη οθονη...

Η μεγαλη οθονη λυνεται ευκολα, αν ομως ξαφνικα ανακαλυψει ο ανθρωπος πως κουβαλαει τσιμεντολιθο τι θα του πουμε? Παρε αλλο φορητο? Βγαλε κανα κομματι πλαστικο που περισσευει? Παρε υπαλληλο να στο κουβαλα? :mrgreen:

Δημοσ.

Καλή η λύση του Θάνου, απλά έχω μια χαζή απορία. Δεν είναι λίγο αντιεργονομικό να μην είναι στην ευθεία των ματιών σου και των χεριών σου, η δεύτερη μεγάλη οθόνη;

Ναι ρε συ kirimis, αλλά το 12άρι που έχει ίδια specs με το 15άρι, είναι φωτιά και λάβρα στην τιμή.

Κι ο άνθρωπος είπε ότι θέλει desktop replacement μηχάνημα, με συγκεκριμένο budget. Άρα και δυνατό και (σχετικά) φτηνό.

Δημοσ.
Καλή η λύση του Θάνου, απλά έχω μια χαζή απορία. Δεν είναι λίγο αντιεργονομικό να μην είναι στην ευθεία των ματιών σου και των χεριών σου, η δεύτερη μεγάλη οθόνη;

Ειναι αρκετα αντιεργονομικο.

Για αυτο παιρνει και ενα σετ (ασυρματο κατα προτιμηση ή ακομα και bluetooth για να μην συνδεεις ουτε καν το usb receiver) πληκτρολογιο και ποντικι.

Σημειωτεον , πως το macbook ειναι με διαφορα το βαρυτερο 13,3" που κυκλοφορει.(ειναι 2.34kg ενω υπαρχουν 13.3" με 1,69kg και 14.1" με 2kg)

Ειναι μονο κατα 200gr ελαφρυτερο απο πολλα 15,4".

Δημοσ.

Οπότε ίσως να εξανεμίζονται τα οφέλη μίας τέτοιας λύσης. Γιατί και το κόστος ανεβαίνει, αλλά και γεμίζει πάλι το γραφείο σου με μαραφέτια και καλώδια.

Ένας από τους λόγους που πήρα δυνατό laptop ήταν για να ξεφορτωθώ τον όγκο και τα καλώδια ενός desktop pc.

Δημοσ.

εγώ πιστεύω πως εξαρτάται από τις ώρες που θα το χρησιμοποιεί.

Αν το χρησιμοποιείς κάνα 2ωρο τη μέρα πιστεύω πως είσαι οκ, για παράδειγμα το 10.6" που σου έδειξα είναι για δημοσιογράφους και έτσι να το έχει στο χέρι να γράψει μπαμ-μπαμ με γραφίδα χωρίς να του φάει πολύ χρόνο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...