Προς το περιεχόμενο

Laptop 12άρι ή 15άρι;

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον desktop μου. Όταν λέω αντικαταστήσω, εννοώ ότι μάλλον θα πάψω να τον χρησιμοποιώ ενδεχομένως να τον μεταφέρω σε κάποιο άλλο χώρο σαν κατεβαστήρι και μόνο.

Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν το laptop που θα πάρω να είναι 12άρι, ώστε να έχει μεγαλύτερη φορητότητα. Πιστεύετε ότι θα μπορώ να δουλέψω με αυτό, ή θα στραβωθώ οπότε να έπαιρνα καλύτερα 15άρι; Όσοι δουλεύετε με τέτοιο laptop, τι γνώμη έχετε;

Να πώ ότι περνάω στον υπολογιστή γύρω στις 6-8 ώρες καθημερινά, ενώ στο θέμα της φορητότητας κάνω 4-5 ταξίδια το χρόνο και θα με ενδιέφερε να το παίρνω 1-2φορές τη βδομάδα στη δουλειά μου.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ανάλογα με την δουλειά που θα κάνεις μπροστά σε αυτό, πρέπει να επιλέξεις. Πχ αν είσαι προγραμματιστής πιστεύω ότι θα σου βγουν τα μάτια να δουλεύεις σε τόσο μικρή οθόνη. Αν επίσης είσαι web designer/photo artist επίσης. Αν το θέλεις απλά για δουλειές γραφείου και σε νοιάζει τόσο η φορητότητα καθώς τα 15αρια δεν είναι και πάρα πολύ βαριά, τότε go for the 12", else prefer the 15" one.

Δημοσ.

Μιας και το κύριο pc σου θα ναι το λαπτοπ προτείνω 15 και γιατί όχι 17". Τώρα η φορητότητα είναι κάτι σχετικό. Προσωπικά δε με νοιάζει το βάρος (το μεταφέρω στο αυτοκίνητο), ούτε η αυτονομία (εκεί που πάω έχει έτσι κι αλλιώς ρεύμα). Και κάνω και 3-4 ταξίδια το χρόνο.Αν για σενα η διαφορα του ενός κιλού παίζει ρόλο τότε αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.

me 17 οθονη για να κανεις τα παντα...

μην σε πω με 19...εχει και και με 22 οθονη ξερεις !!!!

χωρις πλακα τωρα με τιποτα το 12...ειναι σαν κατι εχτρα, για συνεχη μεταφορα καθε μερα...κατι σαν το κινητο..που το εχεις παντα μαζι....

οποτε 15 σιγουρα η καλυτερα με 17....

Δημοσ.

το 15αρι ειναι ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ... ξεχνα την μετακινηση με δαυτο. Θα σε ταλαιπωρησει. Παρε ενα 12αρι να το εχεις παντου και παντα μαζι σου με ελαχιστη δυσκολια... και στο σπιτι μπορεις να εχεις και μια 17αρα οθονη να συνδεεις το μικρο εκει οταν θες να δουλεψεις πολλες ωρες.

Δημοσ.

Βάσει της χρήσης (και της φορητότητας) που περιγράφεις, το 12άρι θα το βρεις απογοητευτικό/περιοριστικό.

Εφόσον μιλάς για desktop replacement, να πάρεις τουλάχιστον 15,4''. Εγώ αυτό έκανα και το βρίσκω χρυσό συμβιβασμό.

Δημοσ.

15άρι σίγουρα, άσε που δε πιστεύω να βρείς και κανένα 12αρι που να αξίζει να δώσεις τα λεφτά..

Δημοσ.

kirimis ....

το 15αρι ειναι ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ... ξεχνα την μετακινηση με δαυτο !!!!

ρε kirimis θα μας τρελανεις ????κουβαλαμε αεροπλοναφορο και δεν το ξερουμε ????

δουλεψες με 12 οθονη η το ειδες διαφημιση στην τηλεοραση ????

αντε δουλεψε καμια ωρα και ελα να μας πεις....

εκτος αμα τον εχεις για να βλεπεις ονοματα και διευθηνσης αλλα και αυτα με 200% μεγενθυση και με εχτρα προγραμμα για μεγενθυνση....

μονο αν ειναι απαραιτητος ολη μερα και παντου !!!! και παλι το συζηταμε....

Δημοσ.
GIA DESKTOP REPLACMENT pare ena 17ari elafry.turbo-x uranus ii duo me 3,7 killa mono lepto kai kompso.

Ελαφρύ στα 3.7kg; :eek: Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ ξέρεις, τα 3.7kg εγώ τα θεωρώ απαράδεκτα για 17άρι σήμερα (εκτός αν είναι φορτωμένο με τόοοοσα υποσυστήματα πια).

xpapias, 17άρι μην πάρεις σε καμία περίπτωση αν δεν το χρειάζεσαι για συγκεκριμένη δουλειά (πχ σχεδιασμό). Δε λέω, ωραία και μεγάλη οθόνη αλλά το βάρος είναι ανασταλτικός παράγων όταν το μεταφέρεις συχνά (όπως κάνω εγώ). Υπάρχουν δυνατά 12άρια, τα οποία όμως κοστίζουν αρκετά περισσότερα από τα αντίστοιχων επιδόσεων 15άρια. Όλα βασικά θα κριθούν από το τι δουλειά θέλεις να κάνεις:

- Θέλεις ένα all-around laptop: 15άρι (με 1200 ευρώ είσαι ok)

- Θέλεις να δουλεύεις αξιοπρεπώς: 15άρι

- Θέλεις τη μέγιστη φορητότητα: 12άρι (υπολόγιζε περί τα 1500)

- Θέλεις φορητότητα με επιδόσεις: 12άρι (είναι πολλά τα λεφτά...)

- Θέλεις να παίζεις παιχνίδια: 15άρι

Συμβουλή μου είναι να καταλήξεις πρώτα στη χρήση που θέλεις (office; internet; 3dmax; ) ώστε να μπορέσουμε να σου προτείνουμε συγκεκριμένα μοντέλα που καλύπτουν τις απαιτήσεις σου. ;)

Δημοσ.

Μπορεις να βρεις φορητο τοσιμπα με 15,4 οθονη και με 2,5 κιλα βαρος που ειναι τελειο, μην περιμενεις λιγοτερο για αυτες τις επιδοσεις, οι υπολοιποι ειναι μικροι σε οθονη αλλα βγαζυν πολυ θερμοκρασια...

Δημοσ.

15" το λιγότερο θα έλεγα. Έχω ένα 17" της alienware, είναι πεντάβαρο βέβαια αλλά βάζει κάτω πολλά desktop σε θέματα επιδόσεων ;). Εξαρτάται βέβαια πώς θα το χρησιμοποιείς..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...