Προς το περιεχόμενο

ASUS P5K-E Deluxe Wifi-AP. Πρόβλημα!!!

vespa_boy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια ν του Bios εχεις?Εμενα εχτες που εστεισα το PC μου εγραφε στην αρχη οτι δεν υποστιριζει τη CPU μου.Πατησα F1 μπηκα windows εκανα update στο bios και ολα καλα!:-DΔωκιμασε το και συ...

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτά είναι τα στοιχεία που πήρα από την Registry!

NEC - 4000724

BIOS Date: 04/24/07 10:49:19 Ver: 08.00.12

Το προβλημα μου ειναι ότι δεν εχω κάνει ποτέ bios update ...

Αλλα θα την βρω την ακρη. Δεν νομιζω να ειναι και τιποτα ιδιατερο ε?

Τελικα με bios update θα σωθω?

Απόστολος

Δημοσ.
Αυτά είναι τα στοιχεία που πήρα από την Registry!

NEC - 4000724

Το προβλημα μου ειναι ότι δεν εχω κάνει ποτέ bios update ...

Αλλα θα την βρω την ακρη. Δεν νομιζω να ειναι και τιποτα ιδιατερο ε?

Τελικα με bios update θα σωθω?

Απόστολος

Δεν ξερω αν θα σε βοηθησει αλλα σιγουρα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο με αυτο το mobo.Κανεις setup το AsusUpdate απο το cd του mobo και μεσω αυτου κανεις το update.Δεν ειναι κατι δυσκολο.Και γω εχτες εκανα πρωτη φορα:-D

Δημοσ.

Καλά είτε εγω είμαι γκαβός είτε δεν βλέπεις...σε ρώτησα αν οι μνήμες σου έχουν ψύκτρες ή αν είναι γυμνές ( προφανώς κάτι θέλω να μου πείς αν είναι δίχως ψύκτρες ).

Αν έχουν ψύκτρες ( βαριέμαι να ψάχνω για τις μνήμες σου στο site της kingston ) πες το μου, ώστε απλά να σου φτιάξω ένα BIOS Settings template, να το δοκιμάσεις και να τελειώνουμε.

Δημοσ.
Καλά είτε εγω είμαι γκαβός είτε δεν βλέπεις...σε ρώτησα αν οι μνήμες σου έχουν ψύκτρες ή αν είναι γυμνές ( προφανώς κάτι θέλω να μου πείς αν είναι δίχως ψύκτρες ).

Αν έχουν ψύκτρες ( βαριέμαι να ψάχνω για τις μνήμες σου στο site της kingston ) πες το μου, ώστε απλά να σου φτιάξω ένα BIOS Settings template, να το δοκιμάσεις και να τελειώνουμε.

Καλημέρα για ακομη μια φορα σε όλους,

Όχι δεν έχουν ψύκτρες.

Αλλα φίλε χαλάρωσε λιγάκι με αυτό το υφάκι!

Απόστολος

Δημοσ.

Αφού σε ρωτάω από την προηγούμενη σελίδα για τις μνήμες, και έπειτα ποστάρεις και μου λες "πες μου τι θες να μάθεις"...

Θέλω μια φωτογραφία από ένα τσιπάκι των μνημών ( καθαρή για να δω ποιά chip είναι ) είτε αν δεν έχεις φωτογραφική να μου πείς όλα όσα έχουν γραμμένα πάνω σε ένα από τα chips.

P.S. Να σε βοηθήσω εγω θέλω, τώρα που είδες το υφάκι και που σε πείραξε τι να σου πω.

Δημοσ.

Φίλε μου vespa_boy θα σου πω πως έλυσα το ίδιο πρόβλημα στην δικιά μου P5K.

Mπήκα στα BIOS και έκανα τις ρυθμίσεις που ήθελα και πάτησα "save settings and exit".

Φυσικά αφού έκανα αυτό έκανε επανεκκίνηση και κόλλησε χωρίς να βγάζει εικόνα ή να δουλεύει ο επεξεργαστής.

Τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα και μπήκα ξανά στα BIOS.Χωρίς να κάνω καμία αλλαγή πάτησα "Discard changes and exit" και το PC συνέχισε χωρίς επανεκκίνηση και μπήκε κανονικά στα Windows.

Εκτοτε δεν μου έχει ξανακάνει το πρόβλημα. :D

Τry it for yourself ;)

Δημοσ.

Παιδιά η μητρική προς το παρόν τουλάχιστον, πολλά προβλήματα. Πολύ ιδιότροπη. Ελπίζω να λυθούν όλα με τα updates σιγά-σιγά. Εγώ εκτός αυτών με τα overclock failed, cpu ucode loading error και τα δικά σας, έχω ότι δε μπορώ να κάνω raid0 με τίποτα. Σφάλμα στο σφάλμα με πάει. Υπομονή....

Δημοσ.
Φίλε μου vespa_boy θα σου πω πως έλυσα το ίδιο πρόβλημα στην δικιά μου P5K.

Mπήκα στα BIOS και έκανα τις ρυθμίσεις που ήθελα και πάτησα "save settings and exit".

Φυσικά αφού έκανα αυτό έκανε επανεκκίνηση και κόλλησε χωρίς να βγάζει εικόνα ή να δουλεύει ο επεξεργαστής.

Τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα και μπήκα ξανά στα BIOS.Χωρίς να κάνω καμία αλλαγή πάτησα "Discard changes and exit" και το PC συνέχισε χωρίς επανεκκίνηση και μπήκε κανονικά στα Windows.

Εκτοτε δεν μου έχει ξανακάνει το πρόβλημα. :D

Τry it for yourself ;)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Φίλε pappou souli, αυτο ακριβώς έκανα και γώ πριν από δυο μέρες και δεν εχω κανένα πρόβλημα τώρα! Αλλά υπάρχει εδω ένα μεγάλο ΑΛΛΑ!!!

Ετσι δεν μπορείς να επηρέασεις με κάνενα τρόπο το bios. Κάθε φορά δηλ. που θα γίνεται αλλαγή θα γίνεται η ίδια δουλεία.

Όσον αφορά το raid που αναφέρθηκε παραπάνω, μου εφαγε δυο μερες να καταλάβω ότι φταει η μητρική και δεν το εκανα τελικά ποτέ! Δεν ξερω τι ακριβως γίνεται παιδια αλλά αν δεν βρω λύση θα την πάω πίσω να παρω άλλη.

Είναι απαράδεκτο να δίνεισ 200? και να μην εχεισ σωστή motherboard!

Τέλος, το bios που έχει αυτή την στιγμή είναι:

NEC - 4000724

Βασικά, δεν ξέρω που αλλού να δώ για την version.

Πρέπει να μάθω να κάνω και bios update επίσης. ΑΝ εχει κανένα Link με οδηγίες να στείλει κανεις δεκτον!!!

Αυτά προς το παρόν!

Απόστολος

Δημοσ.
Ετσι δεν μπορείς να επηρέασεις με κάνενα τρόπο το bios. Κάθε φορά δηλ. που θα γίνεται αλλαγή θα γίνεται η ίδια δουλεία.

Εδώ κάνεις λάθος! :D

Εγώ πλέον ότι αλλαγή και να κάνω στα BIOS settings δεν μου κάνει κανένα πρόβλημα και δεν χρειάζεται να κάνω την διαδικασία που είπα πριν.Σαν να διορθώθηκε μαγικα! :-P

(κομπογιαννίτικο ακούγεται αλλά έτσι είναι)

Δημοσ.
Ποιο bios έβαλες? Το 0404 ή το beta το τελευταίο? Έχεις κάνει raid?

Εβαλα το 0404 δεν ηθελα να βαλω το beta μηπως υπαρχουν τπτ προβληματα.

@vespa_boy:Με αυτο to mobo το bios update δεν ειναι καθολου δυσκολο.Κανεις εγκατασταση το ASUSupdate απο το dvd του mobo και απο κει μπορεις να το φτιαξεις πανευκολα.:)

Δημοσ.

Vespa boy, συμφωνώ μαζί σου απόλυτα σε αυτό.

Όσον αφορά το raid που αναφέρθηκε παραπάνω, μου εφαγε δυο μερες να καταλάβω ότι φταει η μητρική και δεν το εκανα τελικά ποτέ! Δεν ξερω τι ακριβως γίνεται παιδια αλλά αν δεν βρω λύση θα την πάω πίσω να παρω άλλη.

Είναι απαράδεκτο να δίνεισ 200 και να μην εχεισ σωστή motherboard!

Και εγώ το έχω στο μυαλό μου για αλλαγή, αλλά θα προσπαθήσω για λίγο ακόμα. Αν είναι να αλλάξωθα χρειαστώ τις γνώμες σας.

Όσον αφορά το bios, αυτό που γράφεις ε'ιναι λάθος, προφανός του dvdrw που έχεις. Το bios των μητρικών μας είναι της μορφής 0202 ή 0303 ή 0404....

Για να το δεις, όταν ξεκινάει ο υπολογ, πάτα alt+f2 και πάνω αριστερά θα έχει το bios σου, που λογικά αν δεν έχεις βάλει χέρι θα είναι το 0202.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...