Προς το περιεχόμενο

ASUS P5K-E Deluxe Wifi-AP. Πρόβλημα!!!

vespa_boy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Πριν απο μια εβδομάδα έστησα έναν υπολογιστή με την μητρική της ASUS P5K-E WIFI Edition. Όλα πήγαν καλα κατά την εγκατάσταση αλλά αντιμετοπίζω κάποιο προβλημα με την εκκίνηση.

Δηλαδή:

Όταν ο υπολογιστή είναι απενεργοποιημένος, και πατήσς το κουμπί για την εκκίνηση, φαίνεται ότι ξεκινάει κανονικά (το τροφοδοτικό ακούγεται να λειτουργεί) αλλά η οθόνη δεν ανάβει και δεν ξεκιναει το σύστημα. Για να ξεκινήσει πρέπει να κρεατήσω το κουμπί παρατεταμένα ώστε να σβήσει και μετα να τον ξαναανοίξω. Τότε ξεκινάει κανονικά. Αλλά, εμφανίζει ένα μύνημα το οποίο αναφέρεται μάλλον στις ρυθμίσεις του BIOS λέγοντας το εξής:

"Overclocking Failed! Please enter Setup to re-configure your system" και δίνει δύο επιλογές.

Αυτές είναι:

"Press F1 to Run Setup" κ

"Press F2 to load default values to configure your system"

Άν επιλέξω το F1 και μπω στο μενου του BIOS και κανω Exit to discard changes ξεκιναει κανονικα. Αλλιως με το F2 επανερχονται οι βασικες ρυθμίσεις και πρεπει να ξαναρυθμίσω τα παντα απο την αρχή.

Όπως καταλαβαινεται ειναι αρκετα σπαστικο κατι τετοιο να συμβαίνει κάθε φορα.

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταει??? Τι πρεπει να κανς για να αποφύγς αυτη την διαδικασία κάθε φορα που κάνω εκκίνηση του συστήματος???

Ευχαριστω και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Απόστολος

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το μήνυμα που σου λέει ότι το overclocking σου είναι ασταθές και απέτυχε δεν σου λέει τίποτα ?

Βρε άνθρωπε, έχεις κάνει κάποια ρύθμιση στο BIOS ( πιθανότατα overclocking ) το οποίο δεν είναι σταθερό εκεί που το έβαλες.

Και σου λέει η μητρική να μπείς στο BIOS να φτιάξεις σωστά τις ρυθμίσεις.

Εσύ τώρα αφού μπαίνεις και πατάς discard changes ( το οποίο ακυρώνει όποιες ΝΕΕΣ ρυθμίσεις πείραξες ) και βγαίνεις, στην ουσία δεν αλλάζεις τίποτα, ούτε ρύθμισες σωστά την ρύθμιση που έχεις λάθος...οπότε γιατί να μην στο ξαναπεί στο επόμενο reboot ?

Δημοσ.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη με την δικιά μου P5K-Deluxe.

Ο φίλος μας δεν έχει κάνει O/C,όπως και γω,με το πρώτο boot αφου την τοποθέτησα μου έβγαζε αυτό το μήνυμα.

Παίζει να είναι προβληματική? :confused:

Δημοσ.

Ρυθμισούλες στα timings των μνημών μήπως έχουμε κανά προβληματικό setting ? :D

Μερικές φορές στο Auto βάζει η μητρική αρκετά σφιχτά timings, και έτσι μερικές RAM είναι unstable.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την αμεσότητα των απαντήσεων σας παιδια!

Αλλα αν δεν ξερς πιες ειναι οι σωστες ρυθμίσεις για τα timings των μνημών

πως μπορω να τα βρω? Που πρεπει να ψαξω?

Εχετε ιδεα εσεις τι πρεπει να ρυθμίσω και ποσο?

Ευχαριστω

Αποστολος

Δημοσ.

Δωσε μια πληρη λιστα απο τι αποτελειται ο υπολογιστης σου ...πχ. μνημη - CPU - Τροφοδοτικο ....ωστε να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε :)

Δημοσ.

Ok...

Λοιπον εχουμε και λέμε:

Motherboard: Asus P5K-E/WIFI AP

RAM: KINGSTON KVR800D2N5 1GB x2 (2048GB)

CPU: INTEL CORE 2 DUO E6700 2.66GHZ 1066FSB

POWER SUPPLY: THERMALTAKE W0105 TOUGHPOWER 700W

Χρειαζεται κατι αλλο?

Ευχαριστω,

Απόστολος

Δημοσ.
BIOS update σε unstable σύστημα = αυτοκτονία

Δεν είναι unstable to συστημα. Απλα τρωει κόλημα η μητρική στο POST .

Το mobo είναι καινουργιο καινουργιο , καθε 10 μέρες η asus θα βγάζει update , οπως έγινε και με τα p5b . Εγω είχα asus p5b deluxe με το που κυκλοφόρησε και OCZ μνήμες , και περίμενα 20 μέρες να βγάλει update bios η asus για να μπορέσει να bootarei με τις OCZ .

Ακόμα και σημέρα μετα απο 15 Bios updates , το P5B Deluxe Σε COLD BOOT μετά απο απώλεια ρευματος , ανοίγει , σβήνει και ξανανοιγει μόνο του.

Αυτά τα θεματάκια είναι θεματάκια BIOS.

Αν με F2 (default settings) ξεκινάει κανονικα, και μετά ΔΕΝ ξεκινάει χωρίς να αλλάξεις τίποτα . Τι προβλημα νά έχουν οι μνήμες . Ακομά καιτο SPD να μην διάβαζε κανονικά , δεν θα μπορουσε να Περάσει το POST ούτε με Default Settings.

Εμένα μου μοιάζει προβληματάκι στην τροφοδοσία που δίνει το motherboard στις onboard συσκευές με αποτέλεσμα καπου και μερικες φορές να δίνει λαθος Volt και να μην περνάει το POST.

Γενικά και το P5B είχε τέτοια προβληματα στα Πρωτα Bios .

Οτι και να φταίει επειδή το mobo είναι καινουργιο και θα βγαινουν Bios Updates Συνέχεια για να διορθώνουν προβληματάκια, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις απο τώρα κάνoντας Bios Update.

Το πίο πιθανό είναι να λυθεί με Bios Update. Και ελπίζω να λυθεί γιατι αν τελικά ΔΕΝ φταίει το BIOS , Τότε τρέχα γυρευε.

Ακόμα και θέμα ασυμβατότητας να είναι με τις μνήμες και στον τρόπο που διαβάζεται το SPD , με Bios Update μπορεί να λυθεί .

Δημοσ.

Αν κάνεις Bios Update απέφυγε να το κάνεις απο WINDOWS.

Κάντο apo το Utl που έχει το BIOS τις ASUS. EZflash νομίζω.

Κάλο είναι να κοιτάς που και που στο μέλον τα Bios Releases ειδικά σε καινουργια mobos να βλέπεις τι διορθώνουν , για να έχεις μια ιδέα τι συμβαίνει και το ποσο σημαντικό ειναι ΜΕΡΙΚΕΣ φορές , να κάνειs Bios Update.

Δημοσ.
Ρυθμισούλες στα timings των μνημών μήπως έχουμε κανά προβληματικό setting ? :D

Μερικές φορές στο Auto βάζει η μητρική αρκετά σφιχτά timings, και έτσι μερικές RAM είναι unstable.

Στο "Aυτο" το Bios δεν βάζει ότι timmings νανε. Διαβάζει το SPD των μνήμων και βάζει οτι τιμές πάρει απο το SPD . Το SPD έχει timmings για όλες τις βασικές συχνότητες που μπορεί να τρέξει η μνήμη

Οποτε αν υπάρχει προβλημα κάπου, υπάρχει σε Ασυμβατότητα του Mobo με τον προγραμματισμό του SPD της μνήμης .

Οπότε αυτό το πρόβλημα θα φτιάξει μόνο αν η Asus το αναγνωρίσει σαν πρόβλημα, και το διορθώσει με κάποιο Βιος update

Δημοσ.
Τον ρώτησες δηλαδή και είδες ότι είναι stable ε ?

LOL.

ΔΕΝ τον ρώτησα αλλά απο το διάβασμα που έκανα κατάλαβα οτι έχει προβλημα στο POST μερικές φορές, και οτι οταν καταφέρει να περάσει το post και να ανοιξει κανονικά, δεν έχει προβλημα κατα την λειτουργία του .

Εγώ αυτό κατάλαβα . Δεν είπε πουθενα οτι τρώει BlueScreens η Crashes κατα την λειτουργία του.

Και αν εσύ διάβασες καπου στο Post αυτό και σε οτι έχει γράψει ο φιλος οτι έχει προβήμα και κατα την λειτουργία του PC Στα Windows αφου bootarei κανονικά, πεσ το μου .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...