147_gtm Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μια χαρά είναι η LG. Σε καίει τόσο πολύ το HDMI; Oχι δεν με καιει απλα επειδη ειδα οτι το εχει η αλλη αλλα δεν θελω να παω και σε τετοια μαρκα και βασικα δεν ειμαι απο Αθηνα αλλα απο Γιαννενα και πρεπει να την παρω μεσω Internet.Βασικα ηθελα καποιος εαν μπορει να μου εξηγησει τι θα μπορω να κανω και με το HDMI γιατι δεν ξερω απλα εχω ακουσει οτι θα μπορω να παιζω HD ταινιες.Αν δεν εχω δεν θα μπορω?Δηλ εαν εχω μια συσκευη HD οπως το PS3 δεν θα εχω δυνατοτητα να παιζω?Σορρυ αλλα ειμαι λιγο ασχετιαδης.Αυριο παντος κατα πασα πιθανοτητα την παραγγελνω την LG.
panosgabriel Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Πήρα κι εγώ την LG M208WA-BZ. Για χρήση ως monitor σε απόσταση <1m όντως "καίει αμφιβληστοειδή" ! Τρίτη μέρα σήμερα κι ακόμα δεν την έχω συνηθίσει και δεν μπορώ να βρώ ρύθμιση που να με καλύπτει. Σαν τηλεόραση και σε αποστάσεις >3m είναι άψογη! (Κρίμα που κανένας κατασκευαστής πια δεν φτιάχνει γρήγορα tuners για όσους βιάζονται στο zapping!) Ένα καμμένο πίξελ για το οποίο η εταιρία που είπε πως καλύπτεται από την εγγύηση (Zero pixel μέχρι τις 20 ίντσες). Περιμένω την courrier για αντικατάσταση. Οι υπηρεσίες after sales είναι όντως πολύ καλές! Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε πως αν η βλάβη αναφερθεί εντός 10 ημερών από την αγορά γίνεται αντικατάσταση με καινούρια (σφραγισμένη στο κουτί της) οθόνη, ενώ μετά τις 10 ημέρες σε παραπέμπουν στο service και την αντικαθιστούν με ανακατασκευασμένη. Όσο για την είσοδο HDMI που ανέφερες 147_gtm αν και η LG M208WA-BZ δεν έχει, το DVI προσφέρει απολύτως την ίδια ποιότητα εικόνας καθώς και τα δύο interfaces μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα με μόνη διαφορά ότι το DVI δεν μεταφέρει ήχο αλλά μόνο εικόνα. Πράγμα που σημαίνει ένα παραπάνω καλώδιο (για τον ήχο). Κάποιες κάρτες γραφικών συνοδεύονται από αντάπτορα DVI σε HDMI και βγάζουν και τον ήχο από το PC μέσω αυτής της συνδεσμολογίας. Προσοχή πάλι γιατί δεν αρκεί ο αντάπτορας, πρέπει και η κάρτα γραφικών να υποστηρίζει την έξοδο του ήχου και η σύνδεση στο monitor να γίνει με HDMI. Για HD προβολές (αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα DVDrip ή BluRay rip σε DivX ως HD) δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με την AOC ούτε με την LG μιας και οι δύο έχουν την ίδια ανάλυση (1680χ1050). Μην το συγχέεις με το Full HD όμως (που σημαίνει 1920χ1080) και υπάρχει συνήθως μόνο σε τηλεοράσεις από 37'' και άνω ή πανάκριβα monitors από 24'' και άνω. Εκεί πλέον βλέπεις τα πάντα!
147_gtm Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Re paidia pos thn syndeo me to laptop ekana oti leei alla tipota.
panosgabriel Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Re paidia pos thn syndeo me to laptop ekana oti leei alla tipota. Την πήρες τελικά ε; Με γειά! Πρέπει να δηλώσεις στις ρυθμίσεις αν θέλεις να βγάζει το laptop εικόνα ώς κλώνος ή προέκταση της δικιάς του οθόνης κλπ. Έλεγξε τις ρυθμίσεις στη διαμόρφωση πολλών οθονών. Δώσε μας και τις πρώτες εντυπώσεις σου.
147_gtm Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Eνταξει το εβαλα και το laptop στην οθονη.Πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες.Καταρχας εγω διαφωνω με το γεγονος οτι θελει μεγαλη αποσταση για να την προβολη.Ισα ισα ειναι πολυ πιο ξεκουραστη απο ολες τις τηλεορασεις που εχουμε εδω στο σπιτι.Η αναλυση της ειναι πολυ καλη και μια ταινια που ειδα μεσω του laptop σε καποια σημεια με εντυπωσιασε.Μπορω να πω πως ο πλουραρισμος χαρακτηριστικων που εχει για τα λεφτα της 255 ευρω ειναι πολυ καλος ενω ειναι και HD ready κατι που αναγραφεται και στην οθονη και στο κουτι αλλα και στην οθονη.Μεχρι στιγμης δεν ειχα θεμα με καμμενο pixel αλλα θα το παρατηρω συνεχεια μηπως τυχον και....Παντος πιστευω τα αξιζει τα λεφτα της.Αφου σκεφτομαι να παρω και εγω μια για το δωματιο μου.Ο μικρος αδερφος μου ελεο LG του ανοιξε η ορεξη για αγορα το καλοκαιρι PS3.
NeoRanger Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Κι εγώ για την LG ψήνομαι τελευταία, για TV (είτε 20'' είτε 22'', σε γκαρσονιέρα μένω), αλλά είμαι μεταξύ αυτής και μιας ενδιαφέρουσας Phillips. Θα προτιμούσα την LG, αλλά με δελεάζουν αφενώς τα ηχεία της Phillips (νομίζω η M208WA βγάζει 2 Watt ενώ η άλλη έχει 5άρια), αλλά κυρίως η HDMI. Κι όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή σίγουρα θα κολλήσω PS3 επάνω. Ξέρει κανείς πως αλλιώς μπορώ να περάσω ήχο από το PS3 στην οθόνη, χωρίς να καταφύγω στη λύση του αναλογικού σήματος για εικόνα (δηλαδή μη στείλω με rca/scart την εικόνα, αλλά με το dvi); Γιατί ουσιαστικά εκεί σκαλώνω.
ppetr Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Νομίζω υπάρχει αντάπτορας DVI -> HDMI http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=226298
m.a.r.i.o.s. Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Γεια χαρά! Ψάχνω μια TV και είδα ότι η 20άρα που συζητάτε είναι καλή επιλογή. Αύτο όμως κυρίως που ενδιαφέρει τον πατέρα μου και δεν μπορώ να βρώ πουθενά και δεν μου λέει κανείς σίγουρα (εκτός από ένα ξένο site που ήταν και link στα αρχικά μηνύματα) είναι αν έχει ελληνικό teletext. Μπορεί να μου πεί κανείς που την έχει ήδη ή αυτή ή έστω την 22άρα?
SOCRATIS1000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ρε παιιδα τελικα εσεις τι θα επιλεγατε?samsung 225mw ή lg m228wa-bz? Ειμαι πολυ μπερδεμενος και δεν με νιαζει τοσο η διαφορα της τιμης.Το μονο που ειδα οτι εναι καλυτερη η lg ειναι το contrast της ενω η samsung εχει μικροτερο contrast ,λιγοτερο backlight bleeding και εχει και hdmi.Ακομα δεν ειναι κουραστικη και εχει λειτουργια pip.Εσεις τι θα περνατε?Ακομα πια ειναι πιο παλια?Η samsung ή η lg?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.