Προς το περιεχόμενο

Πού'ναι τα νέα iMac;

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απορώ πως συγκρίνεις 2 διαφορετικά πράγματα...

Αν θες να κάνεις σύγκριση laptop με laptop κάντο με τα macbook (pro)..

haHa@ Αν βγάλω τώρα photo πίσω απο το tower μου θα χαζέψεις..πίστεψε με..

no offense, αλλά προφανώς απορείς γιατί παρά το προσφιλές moto "think differently" ή "think out of the box" δεν μπορείς να το κάνεις.

Δεν έχει κανένα νόημα να περιορίσω τη σύγκριση.

Αυτό που έχει σημασία είναι να δει κανείς τη μεγάλη εικόνα.

Και η μεγάλη εικόνα λέει ότι σε αυτά τα λεφτά εγώ συγκρίνω οτιδήποτε μπορεί να κάτσει στο γραφείο μου και μπορεί να μου προσφέρει αυτό που εγώ χρειάζομαι από έναν υπολογιστή. Και αυτό που κάθεται πάνω στο γραφείο μου θέλω να είναι και δυνατό και όμορφο και όσο minimal γίνεται από καλώδια και περιφερειακά.

Και πέρα από το όμορφο design και την κάποιες ίντσες μεγαλύτερη οθόνη, το iMac έχει τα "μειονεκτήματα" ενός laptop όσον αφορά την επεκτασιμότητα, την κάρτα γραφικών και την επεξεργαστική ισχύ. Οπότε από πλευράς δυνατοτήτων με αυτή την κατηγορία είναι συγκρίσιμο. Και φυσικά εκεί χάνει στην φορητότητα. Για αυτό λέω ότι θα έπρεπε να ήταν τούμπανο από specs σε αυτή την τιμή όσον αφορά το δίσκο τουλάχιστον και τη μνήμη. Ώστε να αμβλύνει αυτή τη σύγκριση.

Και είπα ότι παρόλα αυτά το laptop μου συνεχίζει να έχει:

- 1 usb θύρα παραπάνω

- ένα card reader

- μία express slot

- ένα modem

- ακόμη πιο minimal σχεδιασμό καθώς δε χρειάζομαι καλώδιο για το πληκτρολόγιο, είναι ενσωματομένο.

- δεν χρειάζομαι καλώδιο για το ποντίκι γιατί άμα γουστάρω και αυτό είναι ενσωματωμένο.

- διάολε, δε χρειάζομαι καν καλώδιο για την τροφοδοσία άμα γουστάρω να το πάρω από το γραφείο, έχει μπαταρία.

Το iMac είναι ας το πούμε κάτι υβριδικό. Και ο ορισμός του υβριδικού είναι το best of both worlds. Ε, τουλάχιστον λοιπόν θα έπρεπε να ξεπερνάει κατά πολύ σε specs ένα laptop σε αυτά τα λεφτά. Ώστε το μόνο δίλημμα να ήταν η φορητότητα versus τη δύναμη. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να προμοτάρεις τα λίγα (και καλά) καλώδια ή τον λεπτό σχεδιασμό.

Οι πωλήσεις των laptop τα τελευταία χρόνια πάνε γαμιώντας.

Ζωντανή απόδειξη πως ο κόσμος αυτό ζητάει.

Επειδή είναι κυριολεκτικά φορητά, δεν πιάνουν χώρο και πλέον είναι και αρκούντως δυνατά για να τα έχεις ως κύριο και μόνο μηχάνημα.

Και έχουν πέσει οι τιμές τους.

Για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να σε πείσει να απαρνηθείς όλα αυτά στα ίδια λεφτά και να προτιμήσεις (έστω και ένα μαζεμένο) desktop, θα πρέπει να σου δώσει πολύ περισσότερα.

think differently

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 228
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Και μια άποψη απο ένα υποψήφιο switcher και προς το παρόν όχι χρήστη mac.

Δεδομένα:

1)Στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα

2)Σχεδόν όλοι που μπαίνουμε σε αυτό το forum έχουμε πληρώσει λίγο ή πολύ παραπάνω για κάποιο gadget ή hardware μόνο γιατί είναι διαφορετικό ή γιατί έχει κάτι στο design του που μας κάνει να θέλουμε να ασχολούμαστε μαζί του συνέχεια

3)Οι εργασίες μας στον υπολογιστή ακόμα και για εμάς που είναι η δουλειά μας απαιτούν μια συγκεκριμένη υπολογιστική ισχύ.

4) Για όλους μας ο υπολογιστής δεν είναι πια μόνο εργαλείο αλλά πολλά παραπάνω και θέλουμε ότι hobby έχουμε να περνάει απο εκεί μέσα.

Με βάση τα παραπάνω δε βλέπω γιατί αναρωτιέται ο καθένας αν αξίζει να πάρει ένα mac ή όχι.

Η υπολογιστική δύναμη που παρέχει είναι υπεραρκετή για να κάνει τη developer ή office εργασία του, για να επεξεργαστεί με πολύ πιο εύκολο και ποιοτικό τρόπο τα βίντεο τις φωτογραφίες και τη μουσική του , που στην τελική τι θα είναι? Οι διακοπές του ,τα γεννέθλια του παιδιού του άντε και καμμιά σαχλαμάρα που γυρίζει με τους φίλους του.

Αν κάποιος υπάρχει που χρειάζεται ένα quad core για να κάνει συνεχες rendering στο premiere CS3 σίγουρα δουλεύει σε κανάλι ή είναι σκηνοθέτης που δουλεύει απο το σπίτι και ίσως έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.

Αν ο Imac είχε 10 θύρες USB, 5 firewire και χωρούσε 6 σκληρούς σίγουρα δε θα ήταν έτσι...

Ποιος απο όλους εμάς τους Pcαδες γουστάρει αυτό που βλέπει κάτω ή πάνω στο γραφείο του με 25 καλώδια να κρέμονται και τη γυναίκα του να γκρινιάζει.

Αν ο σκληρός δεν είναι αρκετός κολάς ένα Mybook 500Gb μόνο και είσαι οκ για σχεδόν τα πάντα.Αν χρειάζεσαι περισσότερα δεν τα έχεις απλά στο γραφείο σου(έχω μια ντουλάπα με σκληρούς και DVD με mp3 και ταινίες).

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές απο '84 που πρωτοαγόρασα ένα Spectrum.

Απο τότε έχω άλλαξει σχεδόν ότι έχει κυκλοφορήσει απο home computers και PC, εκεί που κατέληξα είναι οτι η καλύτερη λύση είναι η έτοιμη λύση (γιατί απλά 'εχει δοκιμαστεί 1000δες φορές και απλά παίζει δεν είναι τυχαίο που η Dell είναι πρώτη σε πωλήσεις χρόνια στα PC)και όχι το πολύ customized στα γούστα μου κάτι που όλοι (κι έγω μαζί) είμαστε τόσα χρόνια πολέμιοι και καλά για να έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής.

Τι να λέει όμως όταν αγοράζω μια απο τις 50 κάρτες τηλεόρασης που μπορώ στο pC και κάνω 2 μέρες να την κάνω να παίξει ενώ στην άλλη περίπτωση διαλέγω μια απο τις 5 και βλέπω τηλεόραση μετα παο 5 λεπτά?

Πολλοί δεν υπολογίζουν σα χρήμα το χρόνο που σπαταλάνε μονο και μόνο επειδή κατα βάθος γουστάρουν(απο μαζοχισμό ίσως).

Στην apple το χρόνο αυτό τον έχεις σαν κέρδος και αν ασχολούμασταν χρόνια θα είχαμε γλιτώσει ή κερδίσει αντίστοιχα πολλά.

Εμένα προσωπικά το μόνο που με κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια και δεν άφηνα το PC ήταν 5-10 εφαρμογές που χρησιμοποιούσα είτε σα φοιτητης είτε μετέπειτα επαγγελματικά που δεν υπήρχαν αντίστοιχες στο MAC.

Μετα τα bootcamp,parallels και τόσα ακόμα δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα.

Η μεταφορά θα γίνει σύντομα αλλά επειδή έχω κι εγώ τα προβλήματα μου περιμένω να βρω τα οικονομικά να αλλάξω και desktop και laptop μαζί (το βλέπω κατα τα Χριστούγεννα).

Ελπίζω να μην κούρασα και everybody be cool ο καθένας αγοράζει αυτό που πραγματικά θέλει

ripper, πρώτα από όλα, nice post.

Ο δικός μου μικρός αντίλογος (όπου υπάρχει):

1)Στη ζωή αξίζει τον κόπο να παίρνουμε το μέγιστο όφελος, δεδομένων των περιορισμών. Ο κύριος "περιορισμός" που βλέπω εγώ στο δίλημμα "να το αγοράσω ή όχι" είναι ουσιαστικά ο οικονομικός. Άρα οφείλει κανείς να αναρωτηθεί "με τα λεφτά που μου ζητάει η apple, καλύπτω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες μου σε σχέση με όλες τις άλλες προσφερόμενες επιλογές;". Και οι άλλες επιλογές ξεκινάνε από ένα μπαούλο tower και καταλήγουν σε ένα καλό λάπτοπ. Λέω λοιπόν (για τρίτη φορά) πως με τα λεφτά που μου ζητάει η apple, βρίσκω ισοδύναμο λάπτοπ. Που στο γήπεδο της φορητότητας και της μαζεμένης uncluttered κατασκευής, παίζει ακόμη καλύτερα. Το ΣΚ πχ έβαλα το λάπτοπ σε μια τσάντα, και μαζί με καμιά 15αριά ταινίες πήγα σε μια φίλη και αράξαμε σπίτι της. Στις διακοπές θα το πάρω στο εξοχικό. Κι όταν βαριέμαι θα βλέπω καμιά ταινία, θα παίζω κάνα παιχνίδι. Αντιστοίχως και η κόρη μου. Για να "δεχτώ" να χάσω τη φορητότητα από μία desktop λύση ίδιου κόστους, θα πρέπει να μου δίνει πιο πολλά σε specs. Αλλιώς δε βρίσκω το λόγο. Εγώ τουλάχιστον.

3)+4) Για όλους εμάς που ο υπολογιστής είναι χόμπυ/μέχρι και σχεδόν κύρια διασκέδαση, ποτέ δεν είναι αρκετή η όποια υπολογιστική ισχύ. Το hardware πάντα κυνηγάει λαχανιασμένο να προλάβει, τις νέες δυνατότητες που ανακαλύπτουμε/ζητάμε από τον υπολογιστή μας.Κι αν στον Spectrum αναγκαστικά κάναμε υπομονή 5 λεπτά να φορτώσει το παιχνίδι, προσευχόμενοι μη μασήσει την κασέτα ή πιλατεύοντας το αζιμούθιο, δε σημαίνει ότι δε βλαστημάγαμε για την καθυστέρηση όσο κι αν φάνταζε "λογική" τότε. Και τώρα που μπορεί να θέλει κάποιος να ασχοληθεί έτσι στα χαζά με video editing για να ανακαλύψει και αυτό τον κόσμο, χρειάζεται αξιόλογη υπολογιστική ισχύ για να μην τον πάρει ο ύπνος πάνω στο pc.

"Αν ο Imac είχε 10 θύρες USB, 5 firewire και χωρούσε 6 σκληρούς σίγουρα δε θα ήταν έτσι..." και δεν διαφωνώ. Λέω απλά πως για αυτό που είναι, βρίσκω πολλά τα λεφτά. Και απλά τονίζω πως το laptop μου που είναι ακόμη πιο συμπυκνωμένη κατασκεύη, καταφέρνει να έχει μεγαλύτερη επεκτασιμότητα από το iMac. Ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. Οπότε μάλλον η apple έκανε χειρότερους συμβιβασμούς από ότι έπρεπε, για τα λεφτά που ζητάει.

Αυτή τη στιγμή έχω 2x500MB MyBook επάνω. Γιατί ο ένας ουσιαστικά λειτουργεί σαν backup του άλλου. Και οι δύο λειτουργούν και σαν backup των δεδομένων του δίσκου του ίδιου του laptop.

"εκεί που κατέληξα είναι οτι η καλύτερη λύση είναι η έτοιμη λύση", συμφωνώ για τους λόγους που ήδη ανέφερες. Κι εγώ εκεί κατέληξα, μετά από χρόνια παραμονής στο στρατόπεδο των "ανοιχτών λύσεων". Guess what: ένα laptop ενός επώνυμου κατασκευαστή, είναι ακριβώς αυτή η αρμονική λύση όπου όλα δουλεύουν. Εδώ για το παλιό P3 laptop που πήρα στην κόρη μου, έκανα restore με το cd του και έγινε καινούριο. Μπήκα στο site της IBM και σε 5 λεπτά κατέβασα όλους τους απαραίτητους drivers, για το συγκεκριμένο μοντέλο που είναι χρόνια discontinued.

Και τέλος, δεν θα καθόμουν να γράφω σε αυτό το thread, ούτε να παρακολουθώ με τόσο ενδιαφέρον τη σημερινή παρουσίαση αν δεν είχα κι εγώ το γνήσιο ενδιαφέρον για να κάνω το switch. Απλά εξέθεσα τους λόγους που εμένα με απογοήτευσε το iMac. Γαμάτο design, αλλά πολλά λεφτά για λίγα πράγματα, που ήδη τα υπερκαλύπτω με μία πραγματικά φορητή και μαζεμένη λύση που λέγεται Asus. Όχι πως δεν ψήνομαι ακόμη μέσα μου. Απλά η λογική λέει όχι.

Αν είχα λεφτά για πέταμα, sure why not?

Θα νοίκιαζα ένα λουξ διαμέρισμα με θέα θάλασσα, θα φόραγα ένα ακριβό σατέν μωβ πουκάμισο.

Και την ώρα που θα ανακάτευα τα μακαρόνια με τη μυστική συνταγή που προκαλεί έκρηξη στις γυναικείες ερωτογόνες ζώνες, θα σέρβιρα με περισσή μαεστρία ένα ακριβό κρασί στη γκόμενα που θα είχα καλεσμένη.

Και θα το άφηνα με τρόπο δίπλα από το γυαλισμένο και σέξυ iMac.

Αλλά δεν είμαι ο paredwse. Είμαι ο punky. Δεν μου βρέχει τα πόδια η θάλασσα. Ούτε μου σκευρώνει τα πατζούρια η αλμύρα της εξωτικής Ραφήνας. Μένω στην post industrial Μεταμόρφωση (πρώην Κουκουβάουνες). Και για να πηδήξω δε χρειάζομαι τόση φανφάρα, αρκεί να ξεκουμπώσω το πουκάμισο :P

Μόλις μεταφέρθηκα εδώ από το thread για το iPhone οπού κι εκεί συνέβαινε κάτι ανάλογο. Καταρχήν ο punky έχει δίκιο που συγκρίνει το iMac με laptop. Και συνάμα άδικο. Έχει δίκιο όσον αφορά στην επεκτασιμότητα και την ισχύ και άδικο επειδή το iMac δεν είναι laptop.

Για να δημιουργηθεί κάτι τόσο όμορφο και μαζεμένο όσο το iMac αναγκαστικά προκύπτουν συμβιβασμοί. Αν μπορούσαν να φτιάξουν ένα iMac με χαρακτηριστικά desktop, θα το έκαναν. Αλλά δεν υπάρχει χώρος. Το iMac είναι το lifestyle κομμάτι της Apple στα "ημι-desktop" αν μου επιτρέπεται αυτός ο όρος. Είναι το πιο όμορφο μηχάνημα που μπορεί να κάτσει στο desktop μας, έτσι απλά! Απ´την άλλη, η ισχύς που προσφέρει είναι η μέγιστη αυτή τη στιγμή σε mobile CPU's. Έτσι, αν κάποιος ισχυριστεί ότι την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει με το laptop, θα πρέπει να βρει και κάποιο με ίδιο επεξεργαστή και...20" οθόνη. Πόσο να κόστιζε ένα τέτοιο laptop αλήθεια...

Ο σκληρός δίσκος τους είναι στον-και πάνω απ´τον- μέσο όρο καθώς υπάρχει επιλογή για εώς 750GB στο 20άρι και εώς 1ΤΒ στο 24άρι. Επίσης "διορθώθηκε" και το λάθος των 2 dimm και πλέον υπάρχει ένα 1Gb dimm με ένα slot κενό για αναβάθμιση.

Airport Extreme με 802.11n που είναι ό,τι τελευταίο κυκλοφορεί.

GPU με HD hardware accelaration.

CPU...τα είπαμε. Συν ότι στο 24άρι μπαίνει και ο Core 2 Extreme...

Και αν συνυπολογίσεις όλα αυτά, η τιμή του είναι πολύ καλή(στις ΗΠΑ τουλάχιστον).

Κάποιος που θέλει την μέγιστη "ιπποδύναμη" απλά πάει στο MacPro ενώ κάποιος που θέλει μια all-in-one πρόταση με ό,τι ομορφότερο και ποιοτικότερο κυκλοφορεί, απλά πάει σε iMac. :)

EDIT: Ξέχασα και το πιο βασικό ε; Το καλύτερο λειτουργικό(βλέπε υπογραφή) και το πιο διαδεδομένο(βλέπε BSOD) σε ένα μηχάνημα! :-P

Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι η ξαφνική αγανάκτηση μετά την παρουσίαση των νέων iMac.

Έχω την εντύπωση πως αυτό που περιμέναμε περισσότερο από τους νέους iMac ήταν η αισθητική βελτίωση. Το είχαμε πει νομίζω πολλές φορές. Από πλευράς hardware ήταν αναμενόμενο να κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα με τους MacBook Pro. Ακόμα και τις τιμές περιμέναμε πάνω-κάτω, μιας και πάντα σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνονταν.

Ομολογουμένως ίσως κάποιοι παρασύρθηκαν παραπάνω απ' ότι έπρεπε από το hype και τις φήμες για εξωτικά design, οθόνες αφής κλπ που κυκλοφορούσαν τόσους μήνες. Για όποιον όμως παρακολουθεί λίγο την πορεία της Apple τε τελευταία χρόνια, τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα.

Τώρα ξαφνικά προσέξατε πως έχει λίγες θύρες USB, πως δεν παίρνει δεύτερο δίσκο, πως δεν παίρνει κάρτες επέκτασης, δεν έχει card reader κλπ; Εμένα θα μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση αν ξαφνικά η Apple έκανε όντως τόσες αλλαγές στα νέα μοντέλα της.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνει με βάση την τσέπη, τις ανάγκες και τα όποια άλλα προσωπικά του κριτήρια και αποφασίζει ανάλογα. Και φυσικά δεν βρίσκω γιατί θα πρέπει να θυμώσω εγώ με κάποιον αν αυτού δεν του αρέσει ή δεν του κάνει ο νέος iMac. :)

Καταρχήν ο punky έχει δίκιο

Μένω σε αυτό, γιατί μου αρέσει να κρατάω την καλή πλευρά των ανθρώπων :P

Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι η ξαφνική αγανάκτηση μετά την παρουσίαση των νέων iMac.

Έχω την εντύπωση πως αυτό που περιμέναμε περισσότερο από τους νέους iMac ήταν η αισθητική βελτίωση.

Δεν υπάρχει θέμα αγανάκτησης. Απογοήτευσης μάλλον, γιατί περίμενα κάτι που να με κάνει να προβώ στην αγορά του. Δεν ξέρω, θα περιμένω να τα δω και από κοντά.

Πάντως και στο κομμάτι της αισθητικής, πολλοί είναι εξίσου απογοητευμένοι. Είτε αφορά το πληκτρολόγιο, είτε (και κυρίως) αυτή την τριχρωμία στην οθόνη. Πραγματικά αυτό το μαύρο πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι πολύ ενοχλητικό και αντιαισθητικό, τουλάχιστον στις φωτογραφίες.

Και βέβαια δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Ο καθένας κρίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και την τσέπη του. Απλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα συμφωνήσουν με τη δική μου συλλογιστική, και λιγότεροι θα βρεθούν να το ψωνίσουν.

Μια ερώτηση :

Μιας και έχει κυκλοφορήσει πανευρωπαϊκά και έχουν ενημερωθεί όλα τα applestore της Ευρώπης ξερει κανείς τι γίνεται με την Ελλάδα?

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει προκύξει κάτι.... Ά ρε Αύγουστε τι μας κάνεις!!!!

Πάντως παντού παίζουν οι τιμές της Αμερικής .

Απλώς κάντε τα δολλάρια ευρώ !!!!

Απ´την άλλη, η ισχύς που προσφέρει είναι η μέγιστη αυτή τη στιγμή σε mobile CPU's. Έτσι, αν κάποιος ισχυριστεί ότι την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει με το laptop, θα πρέπει να βρει και κάποιο με ίδιο επεξεργαστή και...20" οθόνη. Πόσο να κόστιζε ένα τέτοιο laptop αλήθεια...

Παντως ενα λαπτοπ 15.4" με περιπου ιδια χαρακτηριστικα (ιδια cpu,διπλασια ραμ,gpu ιδιων περιπου επιδοσεων,bluetooth ,camera κλπ)

και μια οθονη 20" κοστιζουν περιπου 1600 ευρω.

Βεβαια ειναι δυο διαφορετικα αντικειμενα,αλλα παλι κερδιζεις σε φορητοτητα,εγγυηση,επεκτασιμοτητα.

Ολα αυτα δεν τα λεω γιατι δεν αξιζει ο iMac (αλλωστε ειχα εναν)

αλλα για να σου δειξω οτι υπαρχουν λυσεις.

Παντως ενα λαπτοπ 15.4" με περιπου ιδια χαρακτηριστικα (ιδια cpu,διπλασια ραμ,gpu ιδιων περιπου επιδοσεων,bluetooth ,camera κλπ)

και μια οθονη 20" κοστιζουν περιπου 1600 ευρω.

Βεβαια ειναι δυο διαφορετικα αντικειμενα,αλλα παλι κερδιζεις σε φορητοτητα,εγγυηση,επεκτασιμοτητα.

Ολα αυτα δεν τα λεω γιατι δεν αξιζει ο iMac (αλλωστε ειχα εναν)

αλλα για να σου δειξω οτι υπαρχουν λυσεις.

Ξέρω, αυτόν που αγόρασε ο Χρήστος ;)

Το θέμα είναι ότι και να βρεις κάτι ανάλογο, που είναι εύκολο, πάλι δεν θα είναι iMac. Ούτε σε ομορφιά, ούτε σε ποιότητα ούτε θα τρέχει MacOS. Τελοσπάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιττα :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...