Προς το περιεχόμενο

Hellenic American University: Το γνωρίζετε;

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Αμερική που ξέρω, κάπου εκεί πάει η ταρίφα (σε $ βέβαια)... Βέβαια, για σχολές που δέχονται δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις το θεωρώ πιο λογικό από ότι για το κολλεγιάκη εδώ.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που σε νοιάζει είναι κατά πόσο αναγνωρίζεται από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Αν μετράνε τα credits του δηλαδή. Αν μετράνε όντως, μπορείς να κάνεις εκεί το MBA δωρεάν, και μετά να κάνεις transfer τα credits σου στο Deree ή το Alba και να δώσεις λιγότερα από τα μισά λεφτά. Πάρε να ρωτήσεις μόνο.

Δημοσ.

Χμμ, δηλαδή να κάνω τα 14 από τα 15 μαθήματα και μετά να πληρώσω ένα μάθημα στο ALBA ή το Deree, και να πάρω MBA και καλά από αυτά;

Αλλά αν το κάνω, θα μου το πληρώσει η δουλειά. Οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογής transfer.

Not a bad idea though. Μήπως είσαι βάζελος και σε λένε Πουμπλή και παίζεις και κιθάρα;

Αν και υποψιάζομαι ότι την πιο σοφή συμβουλή, πάλι από γυναίκα την πήρα.

Δικηγορίνα μεν, γυναίκα nevertheless.

Δημοσ.

Όχι, λέω να δεις πρώτα πόσα και ποια από τα μαθήματα που θα κάνεις, μπορούν να δεχτούν στο Deree και το Alba. Κάνε το ΜΒΑ στο άλλο, και μετά (αν γίνεται) κάνε credit transfer στο Deree ή το Alba. Αν γίνεται, θα βρεθείς με δύο ΜΒΑ.

Είμαι βάζελος, με λένε Λούλη και πηδάω ποταμάκια.

Δημοσ.
Κάνε το ΜΒΑ στο άλλο, και μετά (αν γίνεται) κάνε credit transfer στο Deree ή το Alba. Αν γίνεται, θα βρεθείς με δύο ΜΒΑ.

Ok. Θα το τσεκάρω και αυτό. Ποτέ δε βλάπτει λίγη πλεονεξία.

Είμαι βάζελος, με λένε Λούλη και πηδάω ποταμάκια.

Σε είχα καταλάβει από το πρώτο ποστ.

jorge27_vaz_ass-1.jpg

Δημοσ.

@felikas εισουν εκει η απλα αναφερεις την συγκριση με το εμπ π λογικα σπουδαζεις?

ειναι απλο πως βλεπεις αν εχει αξια το χαρτι...εφοσον αυτα τα πανεπιστημια ειναι αγγλικα απο πισω.βλεπεις στο σιτε με ποιο συνεργαζετε κ σε ποια θεση ειναι στο τοπ100 uni...αν ειναι καπου στην μεση ειναι καλο παραπανω απο μεση μην περιμενεις.

το θεμα εδω ειναι οτι το δημοσιο δεν αναγνωριζει ακομη αλλα ....

<<Και έγινε: ως τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα έχει αναγνωρίσει τα πτυχία των κολεγίων, μας πληροφορούν εκ Βρυξελλών.

Δεν πειράζει όμως που δεν θα έχουμε ρύθμιση: τα ξένα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με τα κολέγια θα επιβάλουν τους όρους τους και έτσι θα κάνουν τη δουλειά που δεν έκανε το ελληνικό κράτος, το οποίο θα μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστο την έκδοση δομημένων ομολόγων. Αυτός δεν είναι ο ρόλος του κράτους; >>http://www.ntua.gr/posdep/MME/Jan_2007/2007-01-07d_ethnos.pdf

καπου υπαρχει κ λιστα με καμια 10αρια uni π πληρουν τους ορους

---------------------------------------------

για αμερικη απλα θες τα 3πλασια απο ευρωπη.

να παρεις 2 πτυχια δεν παιζει...η μεταφορα credits γινεται μεσω υπηρεσιων π τα ελεγχουν αυτα κ γι αυτο αλλωστε σε χρεωνουν για μεταφορα credits

Δημοσ.
@felikas εισουν εκει η απλα αναφερεις την συγκριση με το εμπ π λογικα σπουδαζεις?

Tι εννοείς αν ήμουν εκεί;

Οχι, δεν είμαι στο ΕΜΠ, απλά ως παράδειγμα το ανέφερα.

Τώρα, ως προς την αναγνώριση των ιδιωτικών, ό,τι κ να κάνουν, όσο κ αν αναγνωριστούν... δημόσια δεν γίνονται!

Δημοσ.

α) Κατά την γνώμη μου το μεταπτυχιακό σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν συμφέρει. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά και δεν τα παίρνεις πίσω. Τώρα αν εσένα σου το χαρίζουν όρμα.

β) Το Helenic American University πρώτη φορά το ακούω πρέπει να είναι καινούριο και δεν θα έχει σπουδαίο όνομα στην αγορά. (Υπάρχει και το University of Indianapolis όπου φοιτώ εγώ το οποίο έχει και όνομα και ενδέχεται να αναγνωριστεί από το ελληνικό δημόσιο. (Εχει και international γκομενάκια))

γ) Αυτό με το transfer και τα δύο πτυχία, δεν γίνεται. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις πχ τα μισά μαθήματα στο ένα πανεπιστήμιο και μετά να πας με τη λίστα των μαθημάτων που έχεις κάνει και τους βαθμούς σου στο άλλο πανεπιστήμιο, όπου αυτοί θα σου κάνουν transfer κατά βούληση όσα καλύπτουν μαθήματα από το δικό τους πρόγραμμα.

Δημοσ.

To πρώτο πράγμα που είπα κι εγώ στο HR της εταιρείας μου ρε DhZou, ήταν αυτό :"Χάθηκε να δώσετε την υποτροφία στο Deree, που έχει στάνταρ ωραίες γκόμενες; "

Κατά τα άλλα, thanx a lot. Πολύ εύστοχο και ενημερωτικό το post σου.

Αν και ξεφούσκωσε ο ενθουσιασμός μου.

Δημοσ.
Τώρα, ως προς την αναγνώριση των ιδιωτικών, ό,τι κ να κάνουν, όσο κ αν αναγνωριστούν... δημόσια δεν γίνονται!

Μακάρι! Κρίμα θα είναι να υποβαθμιστούν έτσι.

Δημοσ.

Σίγουρα, αποκλείεται να "υποβαθμιστούν"!

Οσο πληρώνουν η μαμά και ο μπαμπάς, ο "καθηγητης" θα βάζει τους βαθμούς και το παιδάκι θα είναι "αστέρι"...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...