Προς το περιεχόμενο

Hellenic American University: Το γνωρίζετε;

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή υπάρχει μία πιθανότητα για μεταπτυχιακό (MBA) στο Hellenic American University, και επειδή έχω μείνει πολύ πίσω στα ακαδημαϊκά δρώμενα, ήθελα να ρωτήσω αν το γνωρίζετε ως ίδρυμα.

Τα "επώνυμα" ιδιωτικά που γνωρίζω ότι έχουν όνομα στην αγορά εργασίας, είναι το Deree και το ALBA όσον αφορά το Bachelor ή το MBA. Για το συγκεκριμένο δεν έχω ακούσει κάτι. Αυτό δεν σημαίνει και κάτι βέβαια. Μπορεί να είναι πασίγνωστο και εγώ να μένω σε σπηλιά την τελευταία δεκαετία.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα; Κάποιος που να έχει σπουδάσει εκεί;

Ή γενικά να ξέρει τι ψάρια πιάνει στην αγορά εργασίας ένα πτυχίο από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο; Και κυρίως, οι γκόμενες τι λένε εκεί;

Ανοίγω καινούριο thread γιατί τσάμπα είναι (ακόμη).

Και δεν ήθελα να χαθεί το (σημαντικό για εμένα) ερώτημα σε κάνα άλλο thread τύπου off topic.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι γνωστό.

Το πτυχίο έχει την αξία ενός ρολού χαρτιού για τα απόκρυφά σου.

Οι γκόμενες ψιλομετράνε, κυρίως γιατί είναι easy ones!

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Οι γκόμενες ψιλομετράνε, κυρίως γιατί είναι easy ones!

Τουλάχιστον πληρούται ένα από τα σοβαρά κριτήρια. :)

Ενδεχομένως βέβαια, τα σοβαρά κριτήρια να είναι αλληλο-αναιρούμενα. Δηλαδή: α. εάν έχει γκόμενες που ψιλομετράνε (έστω και ως easy ones) δεν είναι σοβαρό πανεπιστήμιο

Από την άλλη

β. εάν είναι σοβαρό πανεπιστήμιο δεν έχει γκόμενες που μετράνε.

Λέω εγώ τώρα. :)

Δημοσ.

felikas, όταν λες ότι το πτυχίο έχει την αξία ενός κωλόχαρτου, εννοείς ότι γενικά είναι ζόρικα τα πράγματα στην αγορά εργασίας για τους πτυχιούχους, ή ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει το κύρος του Deree ή του ALBA στην πιάτσα;

Το δεύτερο με ενδιαφέρει. Δηλαδή το επίπεδο των σπουδών και το κύρος του ονόματός του στην πιάτσα σε σχέση με τα άλλα ιδιωτικά.

Τώρα στο δεύτερο σημαντικό ερώτημα, με ξενέρωσες ρε mate. Το να είναι κάποια εύκολη, δεν την κάνει και ωραία γκόμενα. Το να είναι ωραία και εύκολη, είναι ένας συμβιβασμός που μπορώ να δεχτώ.

paredwse, εγώ ακόμη δεν έχω ξεχάσει το post σου, για την εντυπωσιακή δικηγορίνα φίλη σου. Για αυτό σε παίρνω με το καλό. Μη νομίζεις.

Δημοσ.
ή ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει το κύρος του Deree ή του ALBA στην πιάτσα;

Τι κύρος ρε συ punky???? Αν έχει κύρος το Tyreee, τι να πεί και το ΕΜΠ!

Μην το ψάχνεις, κανένα από αυτά δεν έχει κύρος, μία κάποια εξασφάλιση εργασίας (να κουβαλάς χαρτοφύλακες κ καφέδες...) έχει και υπερτερούν σε σχέση με άλλες σχολές, γιατί ο εργοδότης ούτε επίδομα πτυχίου πληρώνει, και ψιλο-έτοιμο για δουλειά σε βρίσκει (λιγότερη εκπαίδευση).

Οι γκόμενες είναι χαζο-γκόμενες, ωραίες ή όχι... πέρνα μια βόλτα να τσεκάρεις. Γούστα είναι αυτά.

Δημοσ.

Μήπως συγχέεις την κρατική αναγνώριση με το συνολικό αντίκρισμα κάθε τίτλου ;;; Γιατί απ'αυτά που ξέρω το Deree δεν έχει μόνο κύρος αλλά και άκρες στην αγορά εργασίας. Αυτά έχω μάθει εγώ βέβαια και μπορεί να χάνω κάτι.

Δημοσ.

Deree και ακόμα περισσότερο Alba πράγματι ίσως τα μόνα καλά ιδιωτικά MBA που μπορείς να πάρεις στην Αθήνα... Το Alba θεωρείται κορυφαίο αλλά κοστίζει πολλά λεφτά και έτσι είναι πεισσότερο για περιπτώσεις που θα συνεισφέρει ή θα προσφέρει πλήρως τα δίδακτρα η εργασία σου. Πάντως, κατ'εμέ το μεταπτυχιακό (σε business) έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την αξία του λόγω υπερπροσφοράς (για αυτό και δεν έκανα:P). Πάντως, στην ηλικία σου (που έχεις δουλέψει κάποια χρόνια) θεωρώ ότι έχει νόημα και αν θες να μπεις σε κάτι άλλο ή αν δεν είχες κάνει σπουδές στα οικονομικά τότε είναι καλή κίνηση:).

Δημοσ.

Μα (ακριβώς όπως επισημαίνει ο Neurotic Fest), εμένα δε με νοιάζει η κρατική αναγνώριση. Ούτε το επίδομα πτυχίου, και τέτοιες πίπες.

Το μόνο που με νοιάζει είναι αν έχει καλό όνομα στην αγορά εργασίας.

Και το Deree σίγουρα έχει. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν το συγκεκριμένο, έχει αντίστοιχα καλό όνομα ή όχι.

edit:

thanx SGP!

Έχω B.A. in Economics. Απλά επειδή υπάρχει η πιθανόητα να καλύψει τα δίδακτρα η εταιρία μου, στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, για αυτό και ρωτάω τι ψάρια πιάνει.

Μπορεί κάποιος να σκέφτεται "του χαρίζουν γάϊδαρο και κάθεται και το ψάχνει", αλλά το θέμα είναι ότι αν δουλεύεις και έχεις και ένα μικρό παιδί, ο χρόνος και η ενέργεια που θα απαιτήσει ένα μεταπτυχιακό για 2 χρόνια από τη ζωή σου, είναι πολύ σημαντικά. Οπότε θέλω να ξέρω ότι αξίζει τον κόπο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μήπως συγχέεις την κρατική αναγνώριση με το συνολικό αντίκρισμα κάθε τίτλου ;;; Γιατί απ'αυτά που ξέρω το Deree δεν έχει μόνο κύρος αλλά και άκρες στην αγορά εργασίας. Αυτά έχω μάθει εγώ βέβαια και μπορεί να χάνω κάτι.

Στην ιδιωτική αγορά κύρος έχουν κατ'αρχήν οι γνωριμίες που έχεις. Μετά έχει κύρος και το Deeree και το κάθε Deeree.

Έχω δει προϊσταμένη διεύθυνσης σε μεγάλη εταιρεία να έχει πτυχίο LaVerne University (μην το ψάχνετε, ένα κωλέγιο στην Κηφισιά ήταν, έκλεισε). Είχε υψηλές γνωριμίες η κοπέλα.

Πάντως σε σχέση με άλλα κωλέγια, το "πτυχίο" του Deeree έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία στην αγορά.

Δημοσ.

Χα, το θυμάμαι το LaVerne. Είχε μάλιστα διπλάσια δίδακτρα από το Deree.

Εντάξει ρε συ, οι γνωριμίες παντού παίζουν ρόλο. Αλλά εμείς που είμαστε φτωχόπαιδα χωρίς διασυνδέσεις και με μόνη κληρονομιά το υπέροχο μυαλό μας (εκτός από ένα αγαλματένιο κορμί), κάπως πρέπει να επιβιώσουμε κι εμείς.

Ε, και η εκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακού είναι κάποια θωράκιση.

Δημοσ.
Στην ιδιωτική αγορά κύρος έχουν κατ'αρχήν οι γνωριμίες που έχεις. Μετά έχει κύρος και το Deeree και το κάθε Deeree.

Έχω δει προϊσταμένη διεύθυνσης σε μεγάλη εταιρεία να έχει πτυχίο LaVerne University (μην το ψάχνετε, ένα κωλέγιο στην Κηφισιά ήταν, έκλεισε). Είχε υψηλές γνωριμίες η κοπέλα.

Πάντως σε σχέση με άλλα κωλέγια, το "πτυχίο" του Deeree έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία στην αγορά.

Όσον αφορά τα MBA επιλέγεις ξεκάθαρα που θα επενδύσεις το κεφάλαιο σου, είτε σου πληρώσει η εταιρεία σου το ντόπιο ονομαστό κολλέγιο είτε πουλήσεις ένα σπίτι και φύγεις στα ξένα για να σε πλειοδοτήσει κάποια πολυεθνική μετά από ένα χρόνο δεν είναι τόσο οι γνώσεις και το ακαδημαΐκο επίπεδο όσο οι επικρατούσες δομές και το τι επιβάλλουν αυτές που μετράνε.Τελος να μην έχουμε αυταπάτες για αντίστοιχα μεταπτυχιακά σε ελληνικά πανεπιστήμια, στο ΠαΠει που έχω κάνει μερικές βόλτες με φίλο που τελειώνει φέτος βρωμάει ο τόπος απο τα κομματόσκυλα και τους τσανακογλύφτες, όλα είναι σχέσεις όπου και όπως να το δεις.

Δημοσ.

κάτι που είδα και με χάλασε:

A non-refundable application fee of Euro 50.

στα καλύτερα πανεπιστήμια να κάνεις αίτηση δεν σου ζητουν 50,- για έξοδα αίτησης.

τι μαλάκες είναι αυτοί;

Δημοσ.

Οχι, ζητάνε μαζί με το βιογραφικό κ κάποια χρήματα, άλλες φορές 20, άλλες 30ευρώ για τα γραφειοκρατικά! Αλλά 50 κ για το hau... πάνε καλά;;;

Δημοσ.

εντυπωσιακή δικηγορίνα.

Contradiction in terms.

Κατά τ'άλλα, εγώ είμαι της άποψης ότι "κυρίως οι γνωριμίες μετράνε".

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν θεωρώ ένα επιπλέον πτυχίο άχρηστο, ακόμα κι αν δεν μετρήσει τελικά στην αγορά εργασίας. Να το κάνεις, αν είναι και τζάμπα, να βεβαιωθείς όμως πρώτα ότι δεν θα σκίζεσαι και ό,τι θα έχεις χρόνο για όλα τα άλλα που είπες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...