Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο 100μ. και απώλειες

turist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο από router σε swicth απόσταση 100μ, θα υπάρχουν απώλειες λόγο του ότι το καλώδιο θα είναι περνά από εξωτερικό χώρο. Ένα απλό καλώδιο χωρίς θωράκιση θα έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Η θωράκιση που αναφέρουν τα ( shielded ) καλώδια είναι για ηλεκτρομαγνητικά περιβάλλοντα.

Εσύ θες θωράκιση καλωδίου για τις καιρικές συνθήκες ή απλό καλώδιο μέσα σε ηλεκτρολογικό ( πλαστικό ) σωλήνα.

Μπορείς να βάλεις και απλό καλώδιο χωρίς προστασίες αλλά το "για πόσο" θα παίζει είναι ένα θέμα.

/sc

Δημοσ.

οτι καλωδιο κ να παρεις με θωρακιση, γενικα στους εξωτερικους θορυβους, αλλα κ στους ηλεκτρομαγνητικους θορυβους θα σε προστατεψει.. τωρα το θεμα σου ειναι η αποσταση, αν ειναι μια ευθεια το καλωδιο χωρις σπασιματα, γωνιες κ τετοια πιστευω οτι δ θα αντιμετωπισεις κανενα ιδιαιτερο προβλημα.. τι χρηση δικτυου θα κανεις?

Δημοσ.

είχαμε φτιάξει πριν 2 χρονια περίπου δίκτυο με απλό UDP Καλώδιο σε απόσταση 86μ.

το μεγαλύτερο τμήμα του καλωδίου ήταν στον αέρα μιας και επρόκειτο για 2 διαφορετικά σπίτια

ως 100άρι είχαμε τρελές απώλειες γι αυτό και το "ρίξαμε" στο 10άρι όπου κι έπαιξε αξιοπρεπώς.

πάντως.. καλύτερα (για να μην πω σίγουρα) να πάρεις με θωράκιση]

εντιτ: τώρα που το θυμίθηκα.. πολλάκις είχαμε δει ορδές από περιστέρια να ατενίζουν τη θάλασσα έχοντας κάτσει πάνω στο καλώδιο μας.. και οχι μόνο αυτό.. αλλά άφηναν και την "στάμπα" τους πάνω..

Δημοσ.

Αχχ ωραίες εποχές τότε HArkon! Φέτος το βγάλαμε το καλώδιο τελικά. 100 μέτρα είναι το θεωρητικό μέγιστο του utp, οπότε καλό θα είναι να βάλεις κανα repeater ενδιάμεσα.

Δημοσ.

Τα 80 μέτρα είναι ευθεία, θέλω να μοιράσω γραμμή 2mbit, μήπως είναι καλύτερα με ασύρματο δίκτυο με δύο router?

Δημοσ.

Για εξωτερική χρήση επιτρέπονται μόνο τα πρωτόκολα 803.11a kai 803.11b. Αυτό σημαίνει 54Mbps και 11Mbps μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες δικτύου αντίστοιχα. Η χρήση του 1ου πρωτόκολου απαιτεί ακριβότερο εξοπλισμό. Η χρήση του 2ου πρωτόκολου είναι πιο φθηνή, αλλά έχει χαμηλή ταχύτητα.

Και τα δύο πρωτόκολα χωλαίνουν, έναντι του καλωδίου, σε ασφάλεια και σταθερότητα που είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για να τα απορρίψεις.

Θα σου πρότεινα ότι και ο Alexaig.

Δημοσ.

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ, για 54Mbps? Ποια router να πάρω? H ασφάλεια δεν με πειράζει γιατί είμαι σε χωριό :)

Δημοσ.

βασικά θα σου έρθει πολύ πιο φτηνά το καλώδιο utp και να κλειδώσεις της κάρτες σου στα 10mbit από μια λύση wireless..

Δημοσ.
Βασικά δεν τα πληρώνω εγώ :)

ωραία τοτε θα χρειαστείς 2 ρουτερ linksys (προτείνω τα μοντέλα σειράς wrt σε σύνδεση μεταξύ τους wds) και 2 κεραίες εξωτερικές . χεχεχεε

Δημοσ.

Με δύο USRobitics 546IA γίνεται δουλειά? Γιατί έχω ένα και μια κάρτα Wireless LevelOne WNC-0301, αλλά θα χρειαστώ 3 κάρτες για τους άλλους υπολογιστές. Τι νομίζεται, ένα Wireless Router και 3 ασύρματες κάρτες ή δύο Router?

Δημοσ.

Σύνδεσα το Router και έβαλα την κάρταστο pc, αλλά λόγω τις απόστασης 100μ+ δεβρίσκει καθόλου το δίκτυο. Τα δοκίμασα με ένα Qtek S200 και δουλεύνε και τα δύο τα ασύρματα. Τί μπορώ να κάνω για το θέμα τις απόστασης? Με το δεύτερο Router αντί για κάρτα θα δουλέψει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...