Προς το περιεχόμενο

4300o/c help!!!

aaaaaa!!!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας υπαρχει καποιος να εχει περιπου ιδια πραγματα να με καθοδηγ καπως?θελω να τον παω περιπου στα 2.4/2.6 η μητρικη ειναι xfx 680 sli κ οι μνημες

TeamGroup

Ram 2GB Kit DDR2 800MHz Elite,να δοκιμασω μονο με fsb?ευχαριστω προκαταβολικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα,

Εχω και εγω τα ιδια με εσενα εκτος απο τις μνημες που ειναι οι xtreem και οχι οι elite. Προς το παρον εχω τον επεξεργαστη στα 2GHz και μνημη στα 890 MHZ. Απλα αυξησα το fsb χωρις να κανω κατι αλλο...

το δοκιμασα και καπου στα 2180 μου εκανε επανεκκινηση,και τωρα δεν ξερω τι θελει για να ανεβει και αλλο,vcore?αλλα δεν νομιζω,σε καποια site που ειδα το εκαναν αλλα για πολυ πιο extreme,οχι για τοσο λιγο,μαλλον κατι με μνημες

Πας να κάνεις από ότι καταλαβαίνω overclocking δίχως την παραμικρή γνώση επί hardware + overclocking, απλά δοκιμάζοντας να αντιγράψεις ρυθμίσεις από τα διάφορα site & forums ?

If yes...δεν θα πας πουθενά έτσι.

Πρέπει να διαβάσεις λίγο τα βασικά ( RAM overclocking...how ? how to control the frequency...how to adjust the timings & the RAM voltage... CPU overclocking...how can you do it ? When & how to find out when you need more voltage for the CPU...how to pass a FSB which stresses the NorthBridge ? what voltages you need to adjust and how ? ).

XbitLabs & AnandTech έχουν Core 2 Overclocking guides...ξεκίνα το διάβασμα.

βασικα ειναι το pc φιλου και ηθελα κατι απλο και αποδοτικο,ναι μαλλον καλα τα λες,γιατι σε δυο βδομαδες θα πειαρματισ στο δικο μου S3 965P/4300,πρεπει να διαβασω!!

τι βάζεις τον κόσμο ρε Βασίλη να διαβάσει αφού οι μισοί δεν θα το κάνουν :( χωρίς παρεξήγηση στα υπόλοιπα παιδιά

ένα μικρό βηματάκι να ανέβετε είναι να παίξετε με τους διαιρέτες των μητρικών σας για να κατεβουν οι μνήμες και έτσι να δώσετε extra fsb

Vcore mr aaaaaa!!!! μην δώσεις ακόμα δεν χρειάζεσαι κατά 99%

βασικα ειναι το pc φιλου και ηθελα κατι απλο και αποδοτικο,ναι μαλλον καλα τα λες,γιατι σε δυο βδομαδες θα πειαρματισ στο δικο μου S3 965P/4300,πρεπει να διαβασω!!

επειδή τυχαίνει να έχουμε το ίδιο hardware, αν ανεβάσεις απλά το fsb στα 266,πας στα 2,4Ghz έτσι για πλάκα...Είναι ασφαλές,αν έχεις και ένα καλούτσικο PSU, η motherboard αναλαμβάνει όλα τ'άλλα...

απλά να έχεις τα settings (vcore κλπ) στο auto... ;)

Πας να κάνεις από ότι καταλαβαίνω overclocking δίχως την παραμικρή γνώση επί hardware + overclocking, απλά δοκιμάζοντας να αντιγράψεις ρυθμίσεις από τα διάφορα site & forums ?

If yes...δεν θα πας πουθενά έτσι.

Πρέπει να διαβάσεις λίγο τα βασικά ( RAM overclocking...how ? how to control the frequency...how to adjust the timings & the RAM voltage... CPU overclocking...how can you do it ? When & how to find out when you need more voltage for the CPU...how to pass a FSB which stresses the NorthBridge ? what voltages you need to adjust and how ? ).

XbitLabs & AnandTech έχουν Core 2 Overclocking guides...ξεκίνα το διάβασμα.

δεν νομίζω πως πρέπει να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις για τόσο μικρό o/c που θέλει να κάνει ο φίλος...

αν πας σε ακραία clockia, ναι, γιατί ο βαθμός επικινδυνότητας για σοβορή βλάβη είναι πολύ πιο πιθανή..

επειδή τυχαίνει να έχουμε το ίδιο hardware, αν ανεβάσεις απλά το fsb στα 266,πας στα 2,4Ghz έτσι για πλάκα...Είναι ασφαλές,αν έχεις και ένα καλούτσικο PSU, η motherboard αναλαμβάνει όλα τ'άλλα...

απλά να έχεις τα settings (vcore κλπ) στο auto... ;)

Noμίζω πως 2.4GHz σε 4300 είναι λίγα ...

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής άνετα ανεβαίνει στα 3GHz με το stock cooler, με μοναδικό μειονέκτημα το θόρυβο που προκαλεί το ανεμιστηράκι ώστε να ρίξει την θερμοκρασία :wink: Αλλά και μία φθηνή πολυsocket (Delirium :lol:) air cooling λύση, δεν θα ήταν κακή ! :wink: (όχι για μεγαλύτερες τιμές FSB, αλλά για καλύτερες θερμοκρασίες και συνεπώς λιγότερο θόρυβο :wink:)

μωρέ πάει πάει και δεν καταλαβαίνει τίποτα δώστε του :D σε λίγο καιρό περιμένω κάνιστρο DI και νέο board τρέμετε :D να δούμε τι θα κάνει ο ταπεινός cpu μου :D

Noμίζω πως 2.4GHz σε 4300 είναι λίγα ...

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής άνετα ανεβαίνει στα 3GHz με το stock cooler, με μοναδικό μειονέκτημα το θόρυβο που προκαλεί το ανεμιστηράκι ώστε να ρίξει την θερμοκρασία :wink: Αλλά και μία φθηνή πολυsocket (Delirium :lol:) air cooling λύση, δεν θα ήταν κακή ! :wink: (όχι για μεγαλύτερες τιμές FSB, αλλά για καλύτερες θερμοκρασίες και συνεπώς λιγότερο θόρυβο :wink:)

φυσικά και πάει παραπάνω,και άνετα, αλλά δεν νομίζω ότι μου χρειάζεται να τον ανεβάσω κι'άλλο (προς το παρών)...

και το είπα γιατί και ο φίλος πιο πάνω ήθελε να τον φτάσει κάπου εκεί.. (2.4~2.6)

;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...