demnik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 έχω αγοράσει 2 κατευθυντικές κεραίες καθώς επίσης και 2 access point dlink 2100 και τα υπόλοιπα απαραίτητα συνεργα για δίκτυο σε απόσταση 1χλμ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίσω το πως θα "κοιτάει" η μια την άλλη ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή επίδοση;; υπάρχει καποιο software?
kostasSTi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Με το google earth είσαι έτοιμος... ;-) Επίσης τα access points έχουν δείκτες σήματος. Οπότε, κουμπώνεις το ΑΡ στο πισί σου και ρυθμίζεις την κεραία μέχρι να πιάσεις το καλύτερο συνατό σήμα...
com_hs Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Καλυτερα ειναι οταν οι κεραιες ειναι σε ευθεία νοητη γραμμη
kifinas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Την πυξίδα την ξεχάσαμε έτσι; Ότι σου λέει ο kostasSTi.
captain_ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Με το κολλητο μου κάναμε το εξής. Πρώτα επιβεβαιώσαμε την οπτική επαφή χρησιμοποιώντας ένα flasher και κιάλια και περιμέναμε να σκοτεινιάσει λίγο. Όπως κατάλαβες αφού το έβλεπε προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα. Πήρα το laptop στα χέρια και μετρώντας το σήμα μέσω του Netstumbler του έλεγα πως να μετακινεί την κεραία του. Μετά έγινε το ανάποδο για τη δικιά του πλευρά και εδώ και 3 χρόνια που το έχουμε φτιάξει το δίκτυο παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Whiteyez Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Με το κολλητο μου κάναμε το εξής. Πρώτα επιβεβαιώσαμε την οπτική επαφή χρησιμοποιώντας ένα flasher και κιάλια και περιμέναμε να σκοτεινιάσει λίγο. Όπως κατάλαβες αφού το έβλεπε προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα. Πήρα το laptop στα χέρια και μετρώντας το σήμα μέσω του Netstumbler του έλεγα πως να μετακινεί την κεραία του. Μετά έγινε το ανάποδο για τη δικιά του πλευρά και εδώ και 3 χρόνια που το έχουμε φτιάξει το δίκτυο παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Για πόση απόσταση μιλάς?
kostastrikala Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Ποσο στοιχησε φιλε η ολη ιστορια;Τι ταχυτητα πιανει το δικτυο;Θελω και εγω να φτιαξω κατι τετιο
sa3rdna Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 ναι ρε παίδες πείτε πόσο στοιχίζει η όλη φάση να πάρουμε κι εμείς μια ιδέα. εγώ θέλω να φτιάξω δύκτιο με ένα φίλο μου στα 50-80 μέτρα. τι συμφέρει καλύτερα? δεν ξέρω αν επιτρέπετε να περάσω καλώδιο ethernet και δεν ξέρω τι απώλειες θα έχει. για πείτε καμιά ιδέα. thanks.
stormrider84 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 το utp καλωδιο δεν θα εχει απωλειες απλα απαγορευεται να περνας καλωδια απο μπαλκονι σε μπαλκονι:-?:-?η συνδεση θα γινει λογικα με 802.11 b με εικονικη ταχυτητα 11mbps αλλα πρακτικη περιπου την μιση....η διαδικασια μπορει να γινει ευκολα με τον τροπο που περιεγραψε ο captain_....ο εξοπλισμος ειναι καποια AP τυπου D-link 900 και το κοστος εξαρταται απο την κεραια που θα χρησιμοποιησεις...χωρις κεραια ειναι γυρω στα 60-70 ευρω και απο εκει και περα η κεραια αναλογα με τον τυπο της και την μαρκα της (πιατο, grid κλπ.) μπορει να κυμανθει απο 10Ε εως και εκατονταδες Ε:razz::razz::razz:
kostastrikala Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 το utp καλωδιο δεν θα εχει απωλειες απλα απαγορευεται να περνας καλωδια απο μπαλκονι σε μπαλκονι:-?:-?η συνδεση Ε:razz::razz::razz: Μπορει να φανει ανοητη η ερωτηση αλλα γιατι απαγορευεται να παιρνας τετοιο καλωδιο απο μπαλκονι σε μπαλκονι;;Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο αλλα οχι πως ειμαι και πολυ σχετικος
kifinas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Γιατί μετά δεν θα είχαμε δρόμους, θα είχαμε γιρλάντες
stormrider84 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Γιατί μετά δεν θα είχαμε δρόμους, θα είχαμε γιρλάντες loool!!!! Για σκεφτειτε να υπηρχε απο ενα τετοιο καλωδιο αναμεσα σε ολα τα μπαλκονια!!!! Πανυγηρι!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.