Προς το περιεχόμενο

Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο να χάνονται παλληκάρια;

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τελευταία φορά που κοίταξα ήταν πριν 1,5-2 χρόνια και Νέα Φιλαδέλφεια μια χαρά έδιναν 2 διαμερίσματα. Πόσο μάλλον το 99 που έγινε ο σεισμός. Ακόμα και 1 να δίνουν όμως ρε συ, και να είναι και 2άρι, ε λίγο καλύτερα από το καλύτερα από το Container όπως και να το κάνουμε. Και ακόμα και δάνειο να πρέπει να πάρεις, το κάνεις. Έχω την εντύπωση ότι έδιναν ευνοϊκά δάνεια. Οπότε;

Ρε εσυ αυτο που λες δεν στέκει.

Έδιναν δυο διαμερίσματα γενικώς; Δηλαδή αν εχω οικόπεδο 30 τμ, μου δίνουν δυο διαμερίσματα ; Και αν εχω 5 στρέμματα επίσης;

Και τι διαμερίσματα; Γκαρσονιέρες, 3άρια;

Η Ν.Φιλαδέλφεια έχει Σ.Δ. κοντά στο 1.2 - 1.4. Αν έχεις 100 χτίζεις 140. Αν έχεις 200 χτίζεις 280. Πόσα διαμερίσματα να σου δώσει απο τα 280?

Τέσπα, οφ τοπικ, όπως είπα γενικά ισχύει οτι αυτοί που είναι στα λυόμενα, είναι εκεί επειδή το θέλουν και οχι επειδή κανείς δεν έχει κάνει κάτι για αυτούς.

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μάταιο να ασχοληθώ με τα προηγούμενα. Δεν υπάρχει κανένα νόημα πλέον. Μια και ασχολείσε με αεροπλάνα 19 χρόνια, ε είσαι μάστερ πια. Να σε προσλάβουν και για σύμβουλο.

Σου απαντάω με επιχειρήματα εδώ και 2 μέρες. Δε σου αρέσει/δε με πιστεύεις/δε/δε/δε... Τι να σου κάνω, συγγνώμη κιόλας που δε σου αρέσουν αυτά που σου λέω. Εκτός από το να βγάζεις χολή έχεις να πεις κάτι σοβαρό που να γνωρίζεις;

Το ιδιόκτητο σπίτι θα μπορούσε να είναι ιδιόκτητο διαμέρισμα. Και μέσα σε μια πολυκατοικία θα μπορούσαν να υπάρχουν 10 άλλα ιδιόκτητα διαμερίσματα συν αυτά που νοικιάζονταν. Αυτοί που νοίκιαζαν εντάξει… Αυτοί οι 10 πχ που πάνε? Το οικόπεδο που το βρήκανε για να το δώσουν αντιπαροχή? Και πως ακριβώς θα βολευτούνε 10 άτομα σε 2 διαμερίσματα με την υπόθεση ότι ίσως να είναι και των 10 το οικόπεδο (που δεν θα είναι)? Για τα σπίτια εντάξει… Δεν νομίζω να έπεσε και κανένα σπίτι βέβαια... Κάτι σάπιες πολυκατοικίες θυμάμαι είχανε καταρρεύσει και πάθει μεγάλες ζημιές.

Δεν τα θυμάσαι πολύ καλά. Οι σάπιες πολυκατοικίες που λες ήταν η εξής μία, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Πίνδου, πάνω από τα Dia, 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου. Τη θυμάμαι κάπως καλά, την είχα δει 1 ώρα μετά το σεισμό. Τα υπόλοιπα 90% που έπεσαν ήταν παμπάλαιες μονοκατοικίες, πολλές φορές αυθαίρετες, από αυτές που χτίζονταν νύχτα.

Άμα τα αυθαίρετα γκρεμίζονταν αντί να νομιμοποιούνται, θα ήταν καλύτερα νομίζω. Νομίζω φαίνονται. Δεν φυτρώνουν ξαφνικά.

Τελικά το κράτος τίποτα δεν κάνει λάθος. Όλα είναι τέλεια. Για όλα φταίνε οι πολίτες.

Ποτέ δε φταίει ο δολοφόνος. Το κακό το κράτος που δεν τον έπιασε να τον βάλει φυλακή μόνο.

Δημοσ.
Ρε εσυ αυτο που λες δεν στέκει.

Έδιναν δυο διαμερίσματα γενικώς; Δηλαδή αν εχω οικόπεδο 30 τμ, μου δίνουν δυο διαμερίσματα ; Και αν εχω 5 στρέμματα επίσης;

Και τι διαμερίσματα; Γκαρσονιέρες, 3άρια;

Η Ν.Φιλαδέλφεια έχει Σ.Δ. κοντά στο 1.2 - 1.4. Αν έχεις 100 χτίζεις 140. Αν έχεις 200 χτίζεις 280. Πόσα διαμερίσματα να σου δώσει απο τα 280?

Τέσπα, οφ τοπικ, όπως είπα γενικά ισχύει οτι αυτοί που είναι στα λυόμενα, είναι εκεί επειδή το θέλουν και οχι επειδή κανείς δεν έχει κάνει κάτι για αυτούς.

Ρε συ, μιλάμε για οικοδομικά τετράγωνα που τα οικόπεδα είναι περίπου ίδια, τετραγωνισμένα κτλ. Σε γειτονιές έτσι δεν είναι συνήθως;

Δημοσ.

Αλήθεια, αυτό το θέμα των λυόμενων πάντα μου έκανε εντύπωση. Αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εκεί, ουρανοκατέβατοι ήταν; Φαντάζομαι ήταν ζούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι, είτε νοίκιαζαν. Εφόσον νοίκιαζαν, δε θα είναι και τόσο δύσκολο να νοικιάσουν και αλλού. Εφόσον ήταν ιδιόκτητο, ακόμα και αν γκρεμίστηκε το σπίτι, δε νομίζω να έχασαν και την κυριότητα της γης. Τελευταία που κοίταξα, οι εργολάβοι δίνουν 2 διαμερίσματα αντιπαροχή. Αλλα προφανώς δεν του κάνει, θέλουν και να κρατήσουν τη γη και να τους χαρίσει σπίτι το κράτος.

Και φυσικά για τα αυθαίρετα, το κακό κράτος φταίει, όχι αυτοί που τα χτίζουν...

Σωστή η παρατήρηση αλλά δε νομίζω κάποιος να ανέχεται να ζει 8 χρόνια στο λυόμενο –ενώ έχει την δυνατότητα να χτίσει το σπίτι του - προκειμένου να το διεκδικήσει από το δημόσιο.

Πάντως αυτή η νοοτροπία να επιρίπτουμε ευθύνες στους πολίτες την βρίσκω παράλογη.

Φταίει μόνο το κράτος (?)…όχι.

Ποιος είναι το κράτος (?) εμείς οι ίδιοι. Άρα φταίμε εμείς για το κράτος που έχουμε.

Έμμεσα όχι άμεσα.

Και όχι όλοι, κάποιοι στο κράτος που εμείς έχουμε δημιουργήσει δυστυχώς ζούνε εις βάρος των υπολοίπων.

Χαρακτηριστικό μη εξελιγμένων κοινωνιών.

Δυστυχώς πλουτίσαμε πριν ''μορφωθούμε''

Δημοσ.

Ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη του τσάμπα και τη μιζέρια του Έλληνα.

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τη δικιά μας βαρεμάρα/ανικανότητα/αναισθησία/συμπλήρωσε ό,τι θες να την μεταθέτουμε σε κάποιον κακό, σαν σε παραμύθι. Φταίει το κακό κράτος, ο κακός εμπρηστής με την κουκούλα, ο παλιάνθρωπος που χτίζει αυθαίρετο στο ρέμα, ο κακός ο μπάτσος που μας δίνει κλήση για το κόκκινο που 'περάσαμε προσεκτικά επειδή βιαζόμασταν' κτλ. Η μετάθεση ευθύνης είναι το εθνικό μας σπορ. Πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Βγήκε ο οργανισμός περιβάλλοντος του ΟΗΕ εχτές και είπε ότι στην Ελλάδα για το 95% των πυρκαγιών φταίει ο άνθρωπος. Ποιο ήταν το συμπέρασμα που βγήκε στην Ελλάδα; Φταίνε οι εμπρηστές. Ο ΟΗΕ εντωμεταξύ χώριζε τα αίτια σε αυτά που έχουν αίτιο των άνθρωπο (εμπρησμός, σκουπίδια, μπάρμπεκιου, κάψιμο ξερών χόρτων, αποτσίγαρα) και σε αυτά που έχουν φυσικά αίτια (κεραυνούς συνήθως). Ε εμείς το ερμηνεύσαμε όπως μας βόλευε.

Δες τους πολιτικούς μας, άξια παραδείγματα του μέσου Έλληνα. Πάντα φταίει το απροσδόκητο, το πρωτοφανές, το ακραίο, ποτέ οι ελλείψεις.

Δημοσ.

KWSN_Men θα συμφωνούσα με όσα λες αλλά βλέπω ότι έχεις την ψυχολογία του ''κρίνω αυστηρά''

Δεν είπε κανείς στην Ελλάδα ότι φταίνε οι κεραυνοί.

Οι εμπρηστές εμπεριέχονται -νομίζω- στην κατηγορία ''ανθρώπινη δραστηριότητα''

φιλικά

Δημοσ.
Εφιστώ ιδιαίτερα την προσοχή των μελών στην αποδοκιμασία κάθε αμιγώς πολιτικού μηνύματος: Μην αναφέρεστε σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα διότι το μήνυμά σας θα διαγραφεί.

Μπορούμε να συνεχίσουμε κόσμια την συζήτηση χωρίς να χαλάσουμε τις καρδιές μας. :)

πολυ χαλαρους σας αφησα εδω μεσα :D

• Super Moderators
Δημοσ.

[offtopic]

πολυ χαλαρους σας αφησα εδω μεσα :D

Πού'σαι ρε Βασίλη; Πώς πάει ο στρατός; :D

[/offtopic]

Δημοσ.

Παρακαλούνται οι moderators να μετακινήσουν τα offtopic μηνύματα στο αντίστοιχο official offtopid thread.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

ενημερώθηκα σχετικά με το τι λέει ο νόμος στην γαλλια με τις δασικές ζώνες

. Μπορεί να γίνει οικοδομήσιμη μετα απο πυρκαγιά εφόσον εχουν περάσει 20 χρονια. Και μετα τα 20 χρονια μπορει κα να εχει ξαναγινει δασος οποτε δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινει οικοδομήσιμο.

Ετσι οι εμπρησμοί σχεδον εξαλείφθηκαν γιατι δεν θα περιμένει ο αλλος 20 χρονια για να μονιμοποιήσει το αυθαιρετο του.

Δεν ξερω τι ισχυει στην ελλάδα αλλα μια δέσμευση πρεπει να υπάρξει ωστε να αποτρέπει τους εμπρησμούς

Δημοσ.
Ετσι οι εμπρησμοί σχεδον εξαλείφθηκαν γιατι δεν θα περιμένει ο αλλος 20 χρονια για να μονιμοποιήσει το αυθαιρετο του.

Φαίνεται πως εδώ είναι πιο υπομονετικοί.Από το 80 περιμένουνε οι αθεόφοβοι που τα χουν χτίσει σε απόσταση 5 μέτρων από τη θάλασσα:twisted:

Δημοσ.
Δεν ξερω τι ισχυει στην ελλάδα αλλα μια δέσμευση πρεπει να υπάρξει ωστε να αποτρέπει τους εμπρησμούς

Οι εμπρησμοί δημιουργούν αυθαίρετα

Τα αυθαίρετα εξάρτηση

Η εξάρτηση ψήφους

Λίγο τραβηγμένο, αλλά καμιά πολιτική παράταξη δεν θα επιδίωκε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Σχεδόν όλα τα δυτικά προάστια έχουν χτιστεί αυθαίρετα και νομιμοποιηθεί προεκλογικά τις δεκαετίες '50 – '60.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε μου ο λόγος που σου γράφω είναι γιατί δεν αντέχω να ακούω και να διαβάζω όλες αυτές τις μέρες τα μύρια όσα όσον αφορά την πυρόσβεση και μάλιστα την αεροπυρόσβεση.Φυσικά και δεν σε θεωρώ υπεύθυνο που απλά αναμεταδίδεις αυτά που ακούς επειδη ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ το αντικειμενο...Θέλω να σε παρακαλέσω ΝΑ ΜΗΝ πιστεύεις οτι ακους στις τηλεοράσεις...ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ!!!! Πεθαίνει ασθενης και γίνονται γιατροι....πεφτει διαστημοπλοιο και μιλουν σαν αστροναυτες....αυτές τις μέρες είναι όλοι τους πυροσβέστες και χειριστες canadair...

To CANADAIR στα Στύρα δεν έπεσε ούτε από βλάβη ούτε σφάλμα...έπεσε από ΚΟΥΡΑΣΗ φίλε μου...και στο λέει κάποιος που είδε την την σκηνή απο ψηλά...γιατί ήμουν σε ένα άλλο CANADAIR που επιχειρούσε στην περιοχή...είμαι συνάδελφος των παιδιών που χάθηκαν...και θέλω να καταλάβουν όλοι το ότι αν μας αποκαλούν ήρωες αυτό δεν είναι κάτι το οποίο εμεις επιδιώκουμε...όσοι είμαστε στα canadair ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ζητήσουμε μετάθεση...αλλά δεν το κάνουμε...γιατί απλά ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ αυτή την δουλειά...εκείνη την ημέρα μπορεί να μην ήταν ο Δημήτρης που υπέκυψε στην κούραση αλλά εγώ...συνεχίζουμε όμως...όπως θα συνέχιζε κι εκείνος σε παρόμοια φάση...Διάολε αυτό που με βγάζει όμως έξω από τα ρούχα μου είναι η άποψη μερικών ότι εντάξει,δεν τρέχει τίποτα,και αγρότες σκοτώνονται,μην κάνουμε έτσι...δυστυχώς μόνο αν πετάξει κάποιος από αυτούς σε μια (όχι σε 3 που πεταμε κάθε μέρα) επιχειρησιακή αποστολή θα καταλάβει την διαφόρά...πίστεψε με θα κατέβει κλαίγοντας...

Συγγνώμη αν σε ζάλισα έπρεπε να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα...έτσι για τα παιδιά που έφυγαν...και κάνω ΕΚΚΛΗΣΗ...αν θέλετε να μάθετε κάτι για τις δασικές πυρκαγιές και ειδικότερα για την δουλειά μας,ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ τα κανάλια!!! Η αεροπυρόσβεση είναι ολόκληρη επιστήμη!! Υπάρχουν βιβλία για όποιον θέλει να μάθει!! Ευχαριστώ που διάβασες το μήνυμα....

Δημοσ.

Πραγματικα μας συγκινεις. Ειναι αληθεια παιδια οτι οι ανθρωποι αυτοι εχουν ξεπερασει τον εαυτο τους με τις παμπολες ωρες πτησεις. Και επειδη ειμαι στις πληγεισες περιοχες να πω μερικες αληθειες. Πηγα με το καραβανι αλληλεγγυης στη Ν. Φιγαλεια Ηλειας, μεσα απο την Φσκομηλια, Λεπρεο κλπ. Περιμετρικα το χαος με λιγη πρασιναδα και τα σπιτια σωθηκαν, οι υπερβολες των Αθηναικων καναλιων ειναι γνωστες. Εδω ομως οι φιλοι μου δημοσιογραφοι σε Ηλεια και Μεσσηνια μεσα απο τα τοπικα καναλια εδειχναν την πραγματικη κατασταση και οχι τις...υπερβλαοντες περιγραφες των αθηναικων καναλιων που απο οτι μου ελεγαν Δημαρχοι επεσαν ως κορακια στη περιοχη. Βεβαια καποιες φορες βοηθησαν και καποιες αλλες εριχναν λαδι στην φωτια.

Επειτα η αληθεια ειναι οτι ο εθελοντισμος και η αναπτυξη συλλογικης συνειδησης αναπτυχθηκε μεσα μας μετα τις πρωτες πυρκαγιες και ακομα και τωρα οι ομαδες πυρασφαλειας φυλανε τους εναπομειναντες φυσικους πνευμονες. Επομενως αν δεν δειτε απο κοντα παιδια, αν δεν μιλησετε με αυτους τους ανθρωπους μην βιαζεστε να βγαλετε πολλα συμπερασματα.

Θλιβομαι οταν ειδα με πονο ψυχης το καμμενο Δασος Καιφα, τα ομορφα χωρια της Ηλειας, Μεσσηνιας, να θυμιζουν ενα εφιαλτη. Τεσπα σας το λεω το περασμενο Σαββατοκυριακο νομιζα οτι για 3 24ωρα εβλεπα ενα...εφιαλτη που ευχομαι ΠΟΤΕ να μην ζησουν οι επομενες γενιες!

Αφιερωμενο στις ψυχες που χαθηκαν και μας εστειλαν το μηνυμα να αντισταθουμε να γινουμε οι Ελληνες μια...γροθια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...