Προς το περιεχόμενο

Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο να χάνονται παλληκάρια;

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε μου αρέσει συνήθως να κόβω κομμάτια τα λεχθέντα κάποιου, αλλά όταν λέγονται άρες μάρες κουκουνάρες...

Φαίνεται δεν διάβασες τι αναφέρω για τα Πετζετέλ. Καταρχήν αναφέρω με πλάγιο τρόπο ότι είναι γτπ. 2ον το ότι ανέφερε το άρθρο στην εφημερίδα που έβαλα, ότι παλιά είχε 12, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσουν κάποια του ίδιοι τύπου ή άλλα 1000καναντερ που να κάθονται μόνο εδώ.

Όχι, δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε 1000 Canadair αλλά έβαλες το αποσπασματάκι για να μας πεις ότι πρέπει να πάρουμε κι άλλα. Μπορείς να αποφασίσεις τι θες για να γίνει και η εισήγηση στον πρωθυπουργό;

Και 3ον τα Πετζετέλ χρησιμοποιούνται για την πρώτη στιγμή που ξεσπάσει η φωτιά, ρίχνουν επιβραδυντικό υλικό για να την προλάβουν, και άμα γίνει τίποτα έγινε… Μήπως και δεν εξαπλωθεί.

4ον χρησιμοποιούνται σε άλλα μέρη σαν ψεκαστικά. Αλλά εδώ τα έχουν για πυρόσβεση. Τώρα αν πιστεύεις κάτι άλλο, τι να σου πω, πρόβλημά σου.

Χρησιμοποιούνται από την πρώτη στιγμή για να τα βλέπει ο κόσμος και να λέει 'α να, ήρθαν και αεροπλάνα'. Τα αεροπλάνα είναι ψεκαστικά. Που σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένα για να ψεκάζουν μικρές συγκεντρώσεις εντομοκτόνων σε μεγάλες αποστάσεις. Πώς αυτό βοηθάει όταν ψεκάζουν επιβραδυντικό υγρό; Εγώ μπορεί να πιστεύω ότι θέλω, εσύ το ίδιο. Στην Ελλάδα εξάλλου δεν υπάρχει η λεγόμενη 'κοινή λογική'. Το θέμα όμως ποια είναι η πραγματικότητα. Τη γνωρίζεις ή ότι διάβασες σε μια τοπική εφημερίδα; Να σου το πω αλλιώς, λόγω προσωπικής τρέλλας, ασχολούμαι με το θέμα των αεροσκαφών τα τελευταία 19 χρόνια. Εσύ;

Και επειδή βαρέθηκα:

Οκ όλα τα πυροσβεστικά μέσα είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται καμία αναβάθμιση. Και τα οχήματα σε άριστη κατάσταση είναι (όσα χρησιμοποιούνται). Ούτε πυροσβεστικά αεροπλάνα χρειάζεται να είναι διασκορπισμένα στην Ελλάδα. Καθόλου λογικό δεν είναι αυτό εξάλλου.

Πιστεύω είναι πολύ ποιο σωστό και λογικό να φτάνει η φωτιά στα 10km μέτωπο και παραπάνω και μετά να καταφτάνουν τα αεροπλάνα για να την προλάβουν και να την σβήσουν!!!

Δε γίνεται να είναι διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα. Πάμε πάλι.

Τα αεροσκάφη ΔΕΝ είναι αυτοκίνητα. Υπάρχουν διαδικασίες συντήρησεις που πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα για να μη κινδυνεύουν ζωές. Και αυτές περιλαμβάνουν τακτικούς ελέγχους, πριν και μετά την πτήση καθώς και όταν συμπληρώνονται συγκεκριμένες ώρες πτήσης, ανάλογα τον κατασκευαστή (πχ, 10, 25, 100, 250, 500 κτλ). Ανάλογα με αυτές, καθορίζονται και οι έλεγχοι που γίνονται στο αεροσκάφος, από οπτικούς ελέγχους μέχρι λύσιμο του κινητήρα, μέχρι ακτινογραφίες σε συγκεκριμένα σημεία της δομής του αεροσκάφους. Όλα αυτά δε μπορεί να τα κάνει ο μάστρο Μήτσος στο νησί. Ούτε μπορείς έναν στόλο 22 αεροσκαφών να τον διασκορπίσεις σε όλη τη χώρα. Ούτε μπορείς να φτιάξεις βάσεις συντήρησης σε όλη τη χώρα.

ΥΓ: και εσύ εδώ έζησες και ξέρεις και τους ανθρώπους και την νοοτροπία? Σαν φοιτητής και σαν φαντάρος δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με ένα μέρος… Τα ίδια λέω και εγώ για την πόλη που σπούδασα. Τα ίδια λέω και για κάποια άλλα μέρη. Τα ίδια λένε όλοι για την επαρχία. Τι πρωτότυπες απόψεις… Τα ίδια λέω και για την Μυτιλήνη και για κάθε νησί, σαν νησί μόνο για καλοκαίρι λέει. Τον χειμώνα πάμε για άλλα πάντα.

Έχω πάει σε αρκετά μέρη, νησιά και μη. Την αμορφωσιά και αγένεια που συνάντησα πάντως στη Λέσβο, δεν την έχω συναντήσει σε άλλο νησι. Μόνο βουνήσιοι τους ανταγωνίζονται.

2ον ίσως να κλαίγονται κάποιοι ότι δεν έχουν λεφτά και ότι τους έχει γραμμένους οι πολιτεία, γιατί πράγματι μπορεί να μην έχουν λεφτά, μιας και ο νομός βορείου Αιγαίου ανήκει στις ποιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Έυτυχώς που μένεις και εκεί. Νομός Λέσβου είναι, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αρκεί το μάθημα λοιπόν.

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...λόγω προσωπικής τρέλλας, ασχολούμαι με το θέμα των αεροσκαφών τα τελευταία 19 χρόνια.

Μιας και ασχολείσαι με το θέμα τόσο καιρό, ίσως να μην θυμάσαι γιατί πάνε περισσότερα από 19 χρόνια, αλλά μάλλον θα έχεις διαβάσει τι είχε συμβεί όταν είχαν πρωτοέρθει στην Ελλάδα τα PZL και τα είχαμε μετατρέψει σε πυροσβεστικά. Για πες για να μάθουν και οι υπόλοιποι πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα αεροπλάνα σε αυτό το ρόλο (για τον οποίο δεν έχουν σχεδιαστεί άλλωστε) και πόσα ολοκαίνουρια PZL είχαν πέσει τότε.

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια, τον ακριβή αριθμό δεν το γνωρίζω. Νομίζω ήταν 5-7. Και τελευταία απώλεια ήταν το 2003 όταν ένα προσπάθησε να 'επιτεθεί' σε μια φωτιά που μόλις άρχιζε.

Σημειωτέον, όταν χάνονται τέτοια αεροσκάφη, κατά 90% χάνεται και το πλήρωμα.

Δημοσ.

Ούτε εγώ θυμάμαι πολλά και από το λίγο που έψαξα στο internet δε βρήκα κάποια αναφορά. Πάντως θυμάμαι πολύ καλά ότι έπεφταν τόσο συχνά που όταν το 1984 είχε πιάσει μια φωτιά στην περιοχή που παραθερίζαμε, καθόμασταν τα πιτσιρίκια και περιμέναμε πότε θα πέσει κάποιο (τελικά ευτυχώς δεν έπεσε κανένα, αλλά κάηκε μια τεράστια έκταση στη ΒΑ Αττική που ούτε τα PZL ούτε τα αρκετά Canadair κατάφεραν να σώσουν).

Δημοσ.

Πάντως έχει πλάκα. Βλέπεις τον Άγγλο που έχει χάσει τα πάντα από τις τεράστιες πλυμμήρες, εμφανώς στεναχωρημένο να μιλάει για το τι έγινε. Βλέπεις και τον Έλληνα που καταστάφηκε το σπίτι που είχε χτίσει ο ίδιος πάνω στο ρέμα και ξεχυλίζει ιερή αγανάκτηση κατά του κράτους.

αυτό ήταν κάτι που σχολίασα και εγώ,βλέποντας ειδήσεις....

οκ,μπορώ να δώσω 1002 δικαιολογίες για την διαφορά αντιμετώπισης στον έλληνα που δεν είχε χτίσει πάνω στο ρέμα,και το σπίτι του κάηκε,ή πλημμύρισε, αλλά δεν παύει να είναι τρομακτική διαφορά αντιμετωπισης....

Δημοσ.

KWSN_Men απλά σου προτείνω να ζήσεις στην Λαμία, και στην Άρτα. Δεν ξέρω μετά τι εντύπωση θα σου δώσουν οι κάτοικοι του γκασμαδονησιού που με τόσο κακά λόγια περιγράφεις.

Από εκεί και πέρα τι να πω, όπως θες νόμιζε.

Στο Βόρειο Αιγαίο – Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανήκει η Λήμνος, η Χίο και κάποια άλλα μικρά νησιά. Δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη – όνομα νησιού Λέσβος.

2ον στην Λήμνο αν δεν κάνω λάθος που δεν κάνω, υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο… Πιστεύω εκεί θα υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό. Εκτός και αν τα στέλνουν όλα τα αεροπλάνα αλλού για συντήρηση. Θα το μάθω αυτό βέβαια…

3ον και πάλι όταν βγάζει δελτίο επικινδυνότητας σε κάποιες περιοχές να βρίσκονται κάπου κοντά τα αεροπλάνα για να το προλάβουν το κακό στην αρχή. Το βρίσκεις και αυτό τόσο κακό?

Τι να πω αν είναι τόσο κακά όλα, ας κάτσουν τα αεροπλάνα εντελώς στο έδαφος να τελειώνουμε. Τι τα έχουν και καθόλου. Και τα ελικόπτερα επίσης. Πουθενά σε επιφυλακή δεν μπορούν να βρίσκονται, συντήρηση δεν μπορεί να γίνει αλλού, να αγοραστούν άλλα δεν γίνετε, οι σαβούρες οι άλλες τα Πετζετέλ ψεκάζουν τις ελιές και τα έχουν για να μας κοροϊδεύουν ότι και καλά είναι πυροσβεστικά όπως λες. Πυροσβεστικά δεξιοτίμονα ας αγοράσουν κιʼ άλλα να πιάνουν χώρο μέσα στις βάσεις τους. Εκτός από την διοίκηση που μπάζει από παντού όλα τα άλλα μέσα στην πυροσβεστική, δυναμικό και μέσα κατάσβεσης είναι οργανωμένα άψογα. Να δούμε πόσοι θα χαθούν ακόμα…

Dr.Strangelove από ότι είχα διαβάσει πριν χρόνια, σε μια τοπική εφημερίδα, πρέπει να έχουν πέσει και εδώ 2 Πετζετέλ. Αλλά κανένας δεν είχε σκοτωθεί. Ο ένας το έχει προσθαλασσώσει και ο άλλος δεν θυμάμαι. Αλλά δεν πρέπει να είχε σκοτωθεί.

antreaslam δεν ξέρω αλλά θα έλεγα ότι εκτός από την νοοτροπία που είναι εντελώς διαφορετική, δεν νομίζω οι Άγγλοι να είχανε σε αντίστοιχη περίπτωση ακόμα τους σεισμοπαθείς στα λιόμενα… Πιστεύω τους ανθρώπους που έπαθαν καταστροφές τα σπίτια τους, θα τους περιποιηθούν και θα τους στηρίξουν σωστά.

Τώρα γιʼ αυτούς που χτυπιούνται στην Ελλάδα για τα αυθαίρετά τους, ε καλά κάνουν και κλαίγονται αφού αυτό το μπο..λο κράτος τα νομιμοποιεί μετά από κάποιο διάστημα.

Δημοσ.

Οτι έχουμε ικανούς χειριστές αυτό είναι γνωστό και η αναφορά σου στο συμβάν προ ετών είναι γνωστή. Επειδή απομένει 1 μήνας ακόμα ως το τέλος του θέρους ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα των νέων εναέριων μέσων. Πάντως εκείνο που με θλίβει είναι ότι βλέπω καθημερινά γυμνα βουνά και το οξυγόνο μας να μειώνεται. Άραγε πότε θα δραστηριοποιηθέι η Αστυνομία περιβάλλοντος ή παλιά Αγροφυλακή να δούμε καλύτερες μέρες/

Δημοσ.

Στη Γαλλία (?) λέει πιάστηκε εποχικός να βάζει φωτιές σε δάσος.

Σου λέει ο τύπος: αν δεν έχει δουλειά θα με απολήσουν………σωστοοοοοος:mrgreen:

πενία τέχνας κατεργάζεται !!!

Δημοσ.

21century τα αποτελέσματα είναι απαίσια ήδη και τα χειρότερα έρχονται. Και επειδή το ίδιο σκηνικό συνεχίζετε, να δούμε θα μείνει τίποτα πράσινο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού...

Κρίμα πάντως. Η Αθήνα έχασε το καλύτερα φυλασσόμενο δάσος στην Ελλάδα, που τις έδινε μια ανάσα. Τώρα χαμός... Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πραγματικά φρικτό για τους Αθηναίους. Και φυσικά ένας χειρότερος χειμώνας έρχεται. Έργα δεν πρόκειται να γίνουν, οπότε όλο τον χειμώνα όποτε βρέχει θα επικρατεί το χάος.

Και στα υπόλοιπα καμένα δάση μια από τα ίδια…

Τα δάση που θα μας σώσουν τα καταστρέφουμε…

Houston αν είναι δυνατόν! Τι να πεις. Υποτίθεται τουλάχιστον οι δασοπυροσβέστες έστω και εποχικοί, θα πρέπει να είναι ποιο ευαισθητοποιημένοι. Αλλά άνθρωποι είναι…

Δημοσ.

και στην Ελλάδα παρόμοιο περιστάτικό πέρυσι πρόπερσι δε θυμάμαι.

Όσο για τα καμένα δάση:

Έχουμε Ότι Μας Αξίζει.

Δημοσ.
Η Αθήνα έχασε το καλύτερα φυλασσόμενο δάσος στην Ελλάδα, που τις έδινε μια ανάσα. Τώρα χαμός... Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πραγματικά φρικτό για τους Αθηναίους. Και φυσικά ένας χειρότερος χειμώνας έρχεται. Έργα δεν πρόκειται να γίνουν, οπότε όλο τον χειμώνα όποτε βρέχει θα επικρατεί το χάος.

Mελισσα, εγω διαβάζοντας το παρακάτω http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1715996&postcount=45

δεν ανησυχώ τόσο, ρίξτου μια ματιά.

Δημοσ.
KWSN_Men απλά σου προτείνω να ζήσεις στην Λαμία, και στην Άρτα. Δεν ξέρω μετά τι εντύπωση θα σου δώσουν οι κάτοικοι του γκασμαδονησιού που με τόσο κακά λόγια περιγράφεις.

Από εκεί και πέρα τι να πω, όπως θες νόμιζε.

Ίσως θα πρέπει να διαβάζεις με περισσότερη προσοχή. Είπα νησί. Την τελευταία φορά που κοίταξα σε χάρτη, Λαμία και Άρτα δεν είχαν αποκολληθεί από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο Βόρειο Αιγαίο – Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανήκει η Λήμνος, η Χίο και κάποια άλλα μικρά νησιά. Δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη – όνομα νησιού Λέσβος.

Αντε πάλι. Δεν είπα ότι η Λέσβος σχηματίζει την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Είπα ότι δεν υπάρχει νομός Βορείου Αιγαίου.

2ον στην Λήμνο αν δεν κάνω λάθος που δεν κάνω, υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο… Πιστεύω εκεί θα υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό. Εκτός και αν τα στέλνουν όλα τα αεροπλάνα αλλού για συντήρηση. Θα το μάθω αυτό βέβαια…

Στη Λήμνο βεβαίως και υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο, προκεχωρημένη βάση μετασταθμευσης. Εκεί κάνουν readiness πολεμικά αεροσκάφη. Επειδή όμως τα F-16 δεν κάνουν ρίψεις νερού αλλά βομβών, δε μας κάνει. Και όχι, ούτε οι τεχνικοί που συντηρούν F-16 κάνουν για να συντηρήσουν Canadair. Το ξέρω ότι σου φαίνεται περίεργο, αλλα όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν μιλάμε για αυτοκίνητα αλλά για αεροσκάφη θα το καταλάβεις. Δεν είναι ο Μαστρο Μήτσος που ξέρει από Nissan οπότε συντηρεί και κανένα Toyota άμα λάχει. Και φυσικά, στη Λήμνο και στα F-16 μόνο τα βασικά γίνονται, γι' αυτό και τα αεροσκάφη εναλάσσονται, για να γίνεται η συντήρηση στη βάση τους.

3ον και πάλι όταν βγάζει δελτίο επικινδυνότητας σε κάποιες περιοχές να βρίσκονται κάπου κοντά τα αεροπλάνα για να το προλάβουν το κακό στην αρχή. Το βρίσκεις και αυτό τόσο κακό?

Γιατί είναι εξίσου πιθανό κάπου να έχει τεράστια φωτιά και να χρειάζονται 10 αεροσκάφη και στην άλλη μεριά της Ελλάδας που επίσης ήταν στο δελτίο να μην έγινε τίποτα. Για να μην πιάνω πάλι το θέμα ότι δε γίνεται να είναι διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα λόγους υποστήριξης. Αλήθεια, πιστεύεις ότι δεν το έχει ξανασκεφτεί κανένας; Η Πολεμική Αεροπορία το εφαρμόζει στα πολεμικά αεροσκάφη, δε λες να εξέτασαν αν εφαρμόζεται και στα πυροσβεστικά που επιχειρούν οι ίδιοι;

Τι να πω αν είναι τόσο κακά όλα, ας κάτσουν τα αεροπλάνα εντελώς στο έδαφος να τελειώνουμε. Τι τα έχουν και καθόλου. Και τα ελικόπτερα επίσης. Πουθενά σε επιφυλακή δεν μπορούν να βρίσκονται, συντήρηση δεν μπορεί να γίνει αλλού, να αγοραστούν άλλα δεν γίνετε, οι σαβούρες οι άλλες τα Πετζετέλ ψεκάζουν τις ελιές και τα έχουν για να μας κοροϊδεύουν ότι και καλά είναι πυροσβεστικά όπως λες. Πυροσβεστικά δεξιοτίμονα ας αγοράσουν κιʼ άλλα να πιάνουν χώρο μέσα στις βάσεις τους. Εκτός από την διοίκηση που μπάζει από παντού όλα τα άλλα μέσα στην πυροσβεστική, δυναμικό και μέσα κατάσβεσης είναι οργανωμένα άψογα. Να δούμε πόσοι θα χαθούν ακόμα…

Για να μη σχολιάζω ολόκληρο αυτό το παιδικό παραλληρημα, πες μου σε παρακαλώ πότε είπα ότι πρέπει να μένουν στο έδαφος τα αεροσκάφη.

Dr.Strangelove από ότι είχα διαβάσει πριν χρόνια, σε μια τοπική εφημερίδα, πρέπει να έχουν πέσει και εδώ 2 Πετζετέλ. Αλλά κανένας δεν είχε σκοτωθεί. Ο ένας το έχει προσθαλασσώσει και ο άλλος δεν θυμάμαι. Αλλά δεν πρέπει να είχε σκοτωθεί.

Μπορούμε όμως να τους βάζουμε να τα πετάνε μέχρι να αποκτήσει και η Λέσβος παράσημο.

antreaslam δεν ξέρω αλλά θα έλεγα ότι εκτός από την νοοτροπία που είναι εντελώς διαφορετική, δεν νομίζω οι Άγγλοι να είχανε σε αντίστοιχη περίπτωση ακόμα τους σεισμοπαθείς στα λιόμενα… Πιστεύω τους ανθρώπους που έπαθαν καταστροφές τα σπίτια τους, θα τους περιποιηθούν και θα τους στηρίξουν σωστά.

Τώρα γιʼ αυτούς που χτυπιούνται στην Ελλάδα για τα αυθαίρετά τους, ε καλά κάνουν και κλαίγονται αφού αυτό το μπο..λο κράτος τα νομιμοποιεί μετά από κάποιο διάστημα.

Αλήθεια, αυτό το θέμα των λυόμενων πάντα μου έκανε εντύπωση. Αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εκεί, ουρανοκατέβατοι ήταν; Φαντάζομαι ήταν ζούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι, είτε νοίκιαζαν. Εφόσον νοίκιαζαν, δε θα είναι και τόσο δύσκολο να νοικιάσουν και αλλού. Εφόσον ήταν ιδιόκτητο, ακόμα και αν γκρεμίστηκε το σπίτι, δε νομίζω να έχασαν και την κυριότητα της γης. Τελευταία που κοίταξα, οι εργολάβοι δίνουν 2 διαμερίσματα αντιπαροχή. Αλλα προφανώς δεν του κάνει, θέλουν και να κρατήσουν τη γη και να τους χαρίσει σπίτι το κράτος.

Και φυσικά για τα αυθαίρετα, το κακό κράτος φταίει, όχι αυτοί που τα χτίζουν...

Δημοσ.

Αλήθεια, αυτό το θέμα των λιόμενων πάντα μου έκανε εντύπωση. Αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εκεί, ουρανοκατέβατοι ήταν; Φαντάζομαι ήταν ζούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι, είτε νοίκιαζαν. Εφόσον νοίκιαζαν, δε θα είναι και τόσο δύσκολο να νοικιάσουν και αλλού. Εφόσον ήταν ιδιόκτητο, ακόμα και αν γκρεμίστηκε το σπίτι, δε νομίζω να έχασαν και την κυριότητα της γης. Τελευταία που κοίταξα, οι εργολάβοι δίνουν 2 διαμερίσματα αντιπαροχή. Αλλα προφανώς δεν του κάνει, θέλουν και να κρατήσουν τη γη και να τους χαρίσει σπίτι το κράτος.

Εντελώς offtopic , ας το μετακινήσει ή διαγραψει κάποιος mod :)

Η μισή αλήθεια είναι οτι πολλοί απο αυτους που μένουν στα λυόμενα έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και χτίζουν σπίτια ή αποταμιεύουν.

Η άλλη μισή είναι οτι οι εποχές που οι εργολάβοι έδιναν 2 διαμερίσματα έχουν περάσει. Στην Ν.Ιωνία με 100τμ οικόπεδο δεν χτίζεις καν.

Αν το έχεις εξ'αδιαιρετου βια να πάρεις 40τμ. Στην γειτονιά μου πολλά απο αυτά που κρίθηκαν ακατάλληλα απο τους σεισμούς ή σαπίζουν ή έγιναν πολυκατοικίες και οι ιδιοκτήτες πήραν δάνειο να συμπληρώσουν την μια κρεβατοκάμαρα και τουαλέτα που έβγαινε απο την αντιπαροχή (και δεν ήταν αυθαίρετα).

Δημοσ.

Τελευταία φορά που κοίταξα ήταν πριν 1,5-2 χρόνια και Νέα Φιλαδέλφεια μια χαρά έδιναν 2 διαμερίσματα. Πόσο μάλλον το 99 που έγινε ο σεισμός. Ακόμα και 1 να δίνουν όμως ρε συ, και να είναι και 2άρι, ε λίγο καλύτερα από το καλύτερα από το Container όπως και να το κάνουμε. Και ακόμα και δάνειο να πρέπει να πάρεις, το κάνεις. Έχω την εντύπωση ότι έδιναν ευνοϊκά δάνεια. Οπότε;

Δημοσ.

Μάταιο να ασχοληθώ με τα προηγούμενα. Δεν υπάρχει κανένα νόημα πλέον. Μια και ασχολείσε με αεροπλάνα 19 χρόνια, ε είσαι μάστερ πια. Να σε προσλάβουν και για σύμβουλο.

Freakster μακάρι να συμβεί αυτό. Μακάρι να ξαναγίνει το δάσος, και μακάρι να μην γίνουν πλημμύρες τον χειμώνα. Ελπίζω ο κ. τάδε, να έχει απόλυτο δίκιο. Και φυσικά να κρατήσουν τα γίδια, ανθρώπους και ζώα μακριά από το δάσος.

Αλήθεια, αυτό το θέμα των λιόμενων πάντα μου έκανε εντύπωση. Αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εκεί, ουρανοκατέβατοι ήταν; Φαντάζομαι ήταν ζούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι, είτε νοίκιαζαν. Εφόσον νοίκιαζαν, δε θα είναι και τόσο δύσκολο να νοικιάσουν και αλλού. Εφόσον ήταν ιδιόκτητο, ακόμα και αν γκρεμίστηκε το σπίτι, δε νομίζω να έχασαν και την κυριότητα της γης. Τελευταία που κοίταξα, οι εργολάβοι δίνουν 2 διαμερίσματα αντιπαροχή. Αλλα προφανώς δεν του κάνει, θέλουν και να κρατήσουν τη γη και να τους χαρίσει σπίτι το κράτος.

Το ιδιόκτητο σπίτι θα μπορούσε να είναι ιδιόκτητο διαμέρισμα. Και μέσα σε μια πολυκατοικία θα μπορούσαν να υπάρχουν 10 άλλα ιδιόκτητα διαμερίσματα συν αυτά που νοικιάζονταν. Αυτοί που νοίκιαζαν εντάξει… Αυτοί οι 10 πχ που πάνε? Το οικόπεδο που το βρήκανε για να το δώσουν αντιπαροχή? Και πως ακριβώς θα βολευτούνε 10 άτομα σε 2 διαμερίσματα με την υπόθεση ότι ίσως να είναι και των 10 το οικόπεδο (που δεν θα είναι)? Για τα σπίτια εντάξει… Δεν νομίζω να έπεσε και κανένα σπίτι βέβαια... Κάτι σάπιες πολυκατοικίες θυμάμαι είχανε καταρρεύσει και πάθει μεγάλες ζημιές.

Άμα τα αυθαίρετα γκρεμίζονταν αντί να νομιμοποιούνται, θα ήταν καλύτερα νομίζω. Νομίζω φαίνονται. Δεν φυτρώνουν ξαφνικά.

Τελικά το κράτος τίποτα δεν κάνει λάθος. Όλα είναι τέλεια. Για όλα φταίνε οι πολίτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...