kage Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Σκέψου (αν μπορείς) κουνια π σε κουναγε...κ ισως να πεσες
KWSN_Men Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Επί του θέματος μπορείς να αρθρώσεις (λογική) πρόταση; Εγώ βάζω και πιπίλα αν τα καταφέρεις.
Filos19 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Φίλε KWZN_Men μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν δύο θέσεις σε αυτά τα αεροπλάνα? http://koti.welho.com/msolanak/cl415cockpit.jpg
Dr.Strangelove Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Γιατί χρειάζονται δύο άτομα για να το πιλοτάρουν. Ποιός σου είπε ότι όταν υπάρχουν δύο χειριστές, ο ένας ξεκουράζεται και πιλοτάρουν εναλλάξ; Αυτό ίσως να συμβαίνει στα πολιτικά αεροπλάνα σε πτήσεις πολύ μεγάλης διάρκειας, αλλά μην μπερδεύεις τις πολιτικές πτήσεις ρουτίνας, όπου το αεροπλάνο μπορεί να πετάει επί ώρες με αυτόματο πιλότο, με αποστολές δασοπυρόσβεσης που οι χειριστές εκτελούν πολύ επικίνδυνους ελιγμούς σε ελάχιστο ύψος και με ακραίες συνθήκες. Φαντάσου το αεροπλάνο να "βουτάει" για ρίψη μέσα στον καπνό και τον συγκυβερνήτη να απολαμβάνει το καφεδάκι του περιμένοντας να έρθει η σειρά του να πάρει το πηδάλιο. Απλά, δεν γίνεται. Ακόμα και αν ένας χειριστής μπορούσε να τα κάνει μόνος του όλα αυτά, ο δεύτερος σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσε να χαλαρώσει για να είναι ξεκούραστος και να αναλάβει καθήκοντα αργότερα.
21century Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Eυτυχώς που ήρθαν οι γείτονες Ρώσοι να συνδράμουν και να σας πω ότι είδα ένα τεράστιο Ρωσικό καναντέρ που μπορεί να κουβαλήσει 1 τόνο νερού σε αεροδρόμιο πολεμικης αεροπορίας. Για την ακρίβεια μου το μετάφερε φίλος μου που δουλέυει εκεί και μάλιστα αν κρίνω από το μέγεθος και την εκπαίδευση- έχουν έρθει και Ρώσοι- κάτι καλό θα γίνει. Τέλος να επισημάνω κάτι. Η ΠΟλεμική μας Αεροπορία έχει δώσει ακόμα και σε καιρό ειρήνης όπως και με τις φωτιές που υπάγονται το προσωπικό της, μεγάλες μάχες και όλοι ανεξαιρέτως οι πιλότοι είναι υπεύθυνοι, αξιόμαχοι και αγαπούν αυτό που κάνουν. Ακόμα και τώρα έλεγα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή ότι έπρεπε να έιχαν μισθό ισάξιο βουλευτή. Επομένως ας κόψουν οι υπουργοί και βουλευτές μόνο το δώρο του θέρους και να δείτε πόσα εκατομμυρια ευρώ θα εξοικονοηθούν για να αγοράσουμε πυροσβεστικά αεροπλάνα και να προσλάβουμε προσωπικό. Το δυσκίνητο Κράτος όμως πάντοτε δείχνει ότι ειναι νωθρό και ανταποκρίνεται αργά σε κρίσιμες περίοδους. Θυμάστε τότε με τιςπ λημμύρες στην Αττική που ο τότε Αρχηγός πολιτικής προστασίας είχε πάει διακοπές?
KWSN_Men Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Φίλε KWZN_Men μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν δύο θέσεις σε αυτά τα αεροπλάνα?http://koti.welho.com/msolanak/cl415cockpit.jpg Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Άλλο οδηγώ αυτοκίνητο, άλλο πετώ αεροπλάνο, πόσο μάλλον πυροσβεστικό. Eυτυχώς που ήρθαν οι γείτονες Ρώσοι να συνδράμουν και να σας πω ότι είδα ένα τεράστιο Ρωσικό καναντέρ που μπορεί να κουβαλήσει 1 τόνο νερού σε αεροδρόμιο πολεμικης αεροπορίας. Για την ακρίβεια μου το μετάφερε φίλος μου που δουλέυει εκεί και μάλιστα αν κρίνω από το μέγεθος και την εκπαίδευση- έχουν έρθει και Ρώσοι- κάτι καλό θα γίνει. Τέλος να επισημάνω κάτι.Η ΠΟλεμική μας Αεροπορία έχει δώσει ακόμα και σε καιρό ειρήνης όπως και με τις φωτιές που υπάγονται το προσωπικό της, μεγάλες μάχες και όλοι ανεξαιρέτως οι πιλότοι είναι υπεύθυνοι, αξιόμαχοι και αγαπούν αυτό που κάνουν. Ακόμα και τώρα έλεγα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή ότι έπρεπε να έιχαν μισθό ισάξιο βουλευτή. Επομένως ας κόψουν οι υπουργοί και βουλευτές μόνο το δώρο του θέρους και να δείτε πόσα εκατομμυρια ευρώ θα εξοικονοηθούν για να αγοράσουμε πυροσβεστικά αεροπλάνα και να προσλάβουμε προσωπικό. Το δυσκίνητο Κράτος όμως πάντοτε δείχνει ότι ειναι νωθρό και ανταποκρίνεται αργά σε κρίσιμες περίοδους. Θυμάστε τότε με τιςπ λημμύρες στην Αττική που ο τότε Αρχηγός πολιτικής προστασίας είχε πάει διακοπές? Canadair: Δεν είναι γενικός όρος που περιγράφει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, είναι εταιρεία η οποία μάλιστα έχει μετονομαστεί σε Bombardier. Οπότε τα ρωσικά αεροσκάφη είναι μεν πυροσβεστικά, δεν είναι Canadair. Δε γνωρίζω τι αεροσκάφη έστειλαν οι Ρώσοι, αλλά εάν έστειλαν Beriev Βe-200, η μεταφορική τους ικανότητα είναι 12 τόνοι νερό και λίγο πάνω από 1 τόνος επιβραδυντικό υγρό. Τα δικά μας CL-215 μπορούν να μεταφέρουν 5.400 λίτρα νερό και τα CL-415 6.100 λίτρα. Τα ρώσικα μεταφέρουν διπλάσια ποσότητα αλλά είναι μεγαλύτερα και λόγω κινητήρων jet δεν έχουν την ίδια επιχειρησιακή ευελιξία. Τα ελληνικά με άλλα λόγια μπορούν πιο εύκολα να πάνε αργά και να κάνουν ρίψη σε μία χαράδρα. Έχω επίσης την εντύπωση ότι τα πάνε καλύτερα σε προσ- και απόθαλάσσωση με κυματισμό. Επιπλέον, οι Έλληνες πιλότοι είναι μάλλον καλύτεροι από τους Ρώσους, ειδικά για επιχειρήσεις στις ελληνικές συνθήκες. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερα αεροσκάφη, χρειάζεται καλύτερη αξιοποίησή τους και να καταλάβουν όλοι ότι μόνα τους δε σβήνουν τη φωτιά. Edit: Αυτό που μάλλον χρειάζεται είναι να προγραμματιστεί αντικατάσταση των παλαιότερων CL-215 που έχουν αρχίσει και πάσχουν πλέον σε αξιοπιστία λόγω παλαιότητας αλλά κυρίως λόγω εμβολοφόρων (συμβατικών δηλαδή) κινητήρων. Ίσως Η αγορά των Be-200 να ήταν χρήσιμη μια και θα έδινε ευελιξία και δε θα πλήττονταν η ομοιοτυπία μια και τα 215 με τα 415 είναι ουσιαστικά εντελώς διαφορετικά αεροσκάφη.
Filos19 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Άλλο οδηγώ αυτοκίνητο, άλλο πετώ αεροπλάνο, πόσο μάλλον πυροσβεστικό. Οκ συμφωνω άλλο να πετάς σε αεροπλάνο και άλλο να οδηγείς αυτοκίνητο. Επιμένω γιατί ακόμα δεν μου απήντησες και συνεχίζεις τις ασάφειες.Θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις μια αξήγηση. Φίλε KWZN_Men μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν δύο θέσεις σε αυτά τα αεροπλάνα?http://koti.welho.com/msolanak/cl415cockpit.jpg
KWSN_Men Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Επειδή φαίνεται σου άρεσε η φωτογραφιούλα, πάρε και των παλαιότερων CL-215. Για να εκτελέσει λοιπόν την αποστολή του το αεροσκάφος αυτό πρέπει να γίνονται μία σειρά από πράγματα. Εκτός από τον χειρισμό του ίδιου του αεροπλάνου (πράγμα καθόλου απλό) πρέπει να γίνεται ναυτιλία, έλεγχος και συνεχής παρακολούθηση των συστημάτων, χειρισμός τους, ραδιοεπικοινωνίες. Το αεροσκάφος λοιπόν έχει 2 θέσεις επειδή όλα αυτά ΔΕ μπορούν να γίνονται από ένα άτομο. Επειπλέον έχει 2 χειριστίρια ώστε να μπορεί να υπάρχει κάποια εναλλαγή στους ρόλους και τον φόρτο εργασίας ανά πάσα στιγμή. Σε καμία περίπτωση ο ένας δεν κάθεται να λύνει σταυρόλεξα με το χέρι έξω από το παράθυρο περιμένοντας τη βάρδιά του ενώ ο άλλος πετά το αεροπλάνο. Το να συγκρίνεις ένα πολιτικό αεροπλάνο με ένα αεροσκάφος ειδικού ρόλου, είτε αυτό είναι πυροσβεστικό είτε είναι στρατιωτικό είναι σα να συγκρίνεις το αυτοκίνητο που οδηγείς για να πας στη δουλειά σου με μια Formula 1.
Filos19 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Πολύ σωστά.Φίλε KWSN_MEN αν εξαιρέσουμε την αναλλαγή βάρδιων το οποίο όντως δεν συμβαίνει έρχεσαι στα λόγια μου.Όλα αυτά που περιέγραψες είναι αλληλοβοήθηση μεταξύ των πιλότων.Ο ένας μόνος του δεν μπορεί να τα κάνει οπότε μπαίνει και δεύτερος ώστε να είναι δυνατή μια ασφαλής πτήση.Αυτό λέω και γω. Οπότε συμφωνούμε..
KWSN_Men Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Όχι φίλε μου δε συμφωνούμε ΚΑΘΟΛΟΥ. Γιατί ούτε αγρότες ή δημοτικοί υπάλληλοι είναι, ούτε πιλοτάρει ο ένας και όταν χρειάζεται κάνει κάτι και ο άλλος ούτε όλα τα άλλα αστεία που έχεις πει ισχύουν. Το αεροσκάφος το πετάνε ΜΑΖΙ. Αν και νομίζω ότι ΚΑΝΕΙΣ ότι δεν καταλαβαίνεις, μια και έχεις και σχετικό άβαταρ, να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Ένας οδηγός WRC χωρίς συνοδηγό δε μπορεί να αγωνισθεί. Μπορεί να πάει βόλτα, έστω και γρήγορη, αλλά αγώνα δε μπορεί να κάνει. Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου. Είτε δεν καταλαβαίνεις, είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Σε κάθε περίπτωση, χαμένο πάει το virtual σάλιο.
ffseriespower Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Εγώ βρε παιδιά έχω μια άλλη απορία εδώ και χρόνια. Όλη αυτή η κατάσταση μόνο στην Ελλάδα υπάρχει? Μόνο στην Ελλάδα σκοτώνονται πιλότοι και πυροσβέστες? Μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι αναίσθητοι? Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια δυσανασχέτηση από τον κόσμο? Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους έχουν ζήσει σε μία χώρα του εξωτερικού π.χ. Αγγλία, Σουηδία, Γερμανία, ΗΠΑ (τέτοιες χώρες) να μας πουν δυο λόγια.
Γηρυόνης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Και στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει δυσανασχέτηση αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό... Στην Ελλάδα όλα τα κακά των χωρών της Ε.Ε. υπάρχουνε σε υπερδεκαπλάσιο βαθμό και όλα τα καλά τους σε υποδεκαπλάσιο.
KWSN_Men Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Και φυσικά στην Ελλάδα και τα 2 πολλαπλασιάζονται πάντα x100 στην αντίληψη του μέσου πολίτη.
DIMITRISG Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Στην Γαλλια εχει αλλαξει πολλα χρονια τωρα ο νομος που νομιμοποιούσε τα αυθαίρετα και τα πραγματα εχουν αλλαξει κατα πολυ. Οταν συζητάω με γαλλους αυτο μου λενε. Και εγω πιστευω οτι αν αλλαξει ο νομος με τα αυθαίρετα θα μειωθούν κατα ήμισυ το λιγότερο οι πυρκαγιές http://www.fire.uni-freiburg.de/inventory/database/statistic.html http://www.fire.uni-freiburg.de/programmes/eu-comission/EU-Forest-Fires-in-Europe-2005.pdf Ψαχνω να βρω μια στατιστική για πυρκαγιες που εχει προξενήσει ο άνθρωπος επίτηδες αλλα δεν βρισκω αυτη αλλα ειναι λιγο παλαιοτερα http://www.unece.org/trade/timber/ff-stats/96-98/ff-96-98.pdf
antreaslam Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 λοιπόν.... για το θέμα των ηρώων... Εάν θεωρήσουμε ήρωα τον σολωμού (ως πχ τον φέρνω), τότε αυτοί είναι 2 φορές ήρωες! όμως,για μένα,δεν είναι κανείς από αυτούς ήρωας! Ναι, έκαναν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση,για να σώσουν την περιουσία του κόσμου,αλλά δε σκέφτηκαν τη δική τους οικογενεια! απόψεις του στυλ: "έλα μωρέ, σαν να οδηγούν φίατ πουντο είναι", είνια τουλάχιστον ανάξιες σχολιασμού... ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ για αυτά τα παιδιά που χάθηκαν,αλλά καιρός είναι να συζητήσουμε γιατί με 2πλάσιο στόλο από όλες τις υπόλοιπες χώρες, καταφέραμε να μην πετύχουμε τίποτα,γιατι βγήκε ο ....κοσμοαγάπητος γιακουμάτος,και δήλωσε :"συγγνώμη, λάθος" ,λες και δηλώνει ότι αντί να βάλει σε επανάληψη το μέγκα το ρετιρέ, έβαλε το "μικρομεσαίοι", να συζητήσουμε ακόμα γιατί έγινε τόσο λάθος σχεδιασμός που η φωτιά στην πάρνηθα έφτασε μια μερα μετα, από μέτωπο που είχε πάρει 100χλμ μακριά,και γιατί δεν δημιούργησαν ζώνες,και 1002 ακόμα ! ως 1003ο θέμα,αν θέλετε, μπορούμε να συζητήσουμε γιατί ψηφίζουμε ακόμα αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί τους δίνουμε το 80-85% να μας κυβερνήσουν,και γιατί στην τελική, προκαλούμε τόσο κακό στον εαυτό μας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.