naftis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Προφανώς +1000 στα posts των Dr. Strangelove, galil και λοιπών... +1 Συμφωνω απόλυτα.
naftis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δυστυχώς φίλε σε διαψεύδουν τα γεγονότα.Το καναντέρ δεν έπεσε ούτε εξαιτίας ελαττωματικού μηχανήματος ούτε από αδιαφορία ούτε από τίποτα τέτοιο(εύκολο να το λέμε) Η πτώση με βάση τα γεγονότα οφείλεται σε λάθος του πιλότου ο οποίος πήρε εντολή να σβήσει μια φωτιά αλλά λόγω τοποθεσίας η οποία ήταν δύσκολα προσβάσιμη,ο πιλότος δεν κατάφερε να σηκώσει το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί. Δεν κατάλαβα σε τι φταίει ο βουλευτής?Ήταν ένα λάθος ανθρώπινο.Απλά το θέμα είναι να μην κατηγορούμε επειδή έτσι μας αρέσει αλλά να δούμε την πραγματική διάσταση και τα πραγματικά αίτια του προβλήματος.Μην τα ανάγουμε όλα σε ευθύνη πολιτική. Και ένα άλλο.Εκφράζεσαι με αυτόν τον τρόπο για την Ελλάδα Δεν καταλαβαίνω τη φταίει η Ελλάδα.Μπορείς να μου εξηγήσεις?Ήταν ένα λάθος χειρισμού του πιλότου. Τέτοια λάθη δεν γίνονται αλλού?Μόνο στην Ελλάδα γίνονται λάθη?Και γιατί αυτό το κατακριτικό ύφος προς το έθνος?Φταίμε σε κάτι ως Έλληνες επειδή έγινε ένα δυστήχημα?Τέλος πάντων. Τέλος έκανες λόγο για το αναμενόμενο της συντριβής λόγω καταπόνησης των πιλότων.Είναι δυνατόν?Τη δουλειά τους κάνουν και αμοίβονται για αυτήν.Τι θα πει καταπόνηση.Ο αγρότης που καταπονείται και μάλλιστα όλο το χρόνο τι να πει? Οι υπάλληλοι των δήμων τι να πουν? Δηλαδή τι να κάνουμε να αισθανόμαστε ένοχοι επειδή οι πυροσβέστες έχουν δύσκολη δουλειά?Ωραία είναι σύσκολη δουλειά αλλά είναι δουλειά, δεν είναι εθελοντισμός και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αναμενόμενη η πτώση (με τον τρόπο που εννοείς)Αναμενόμενη θα ήταν αν θα ήξεραν οι υπεύθηνοι ότι το ελικόπτερο θα πέσει.Το ήξεραν?Άλλο τώρα αν λόγω μεγάλης συχνότητας εναέριων επειρήσεων αυξανόταν ο κίνδυνος πτώσης.Αυτό είναι προφανές! Εσύ που κατηγορείς τους πάντες τι θα έκανες θα άφηνες τα δάση να καίγονται για να μην πέσουν (πιθανώς) αεροπλάνα?Προς τι οι κατηγορίες , προς ποιόν και για ποιό αδίκημα? Αυτά φιλικά κατ΄ αρχήν μιλάμε για αεροπλάνο όχι για ελικόπτερο, 2 φορές αναφέρεις ελικόπτερο... Όταν οι πτύσεις αυξάνονται αυξάνονται και οι πιθανότητες να συμβεί το κακό. Επιπλέον η ένταση των στιγμών και οι ανάγκες έκαναν τους πιλότους να συμπεριφέρονται ακραία. Και οι πτύσεις αυξάνονται λόγω των πυρκαιών που ξεσπούν ή προκαλούνται... Ο βουλευτής? μεγάλη ευθύνη για μερικές από τις αιτίες που προκαλλούν τις πυρκαιές. Σαν νομοθετική εξουσία θα έπρεπε να είχε νομοθετήσει και επιβάλει, την κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων στα δάση, την εκπαίδευση των εποχικών πυροσβεστών, την πρόσληψη πυροσβεστών και όχι αγροφυλάκων... επιτυχόντων το '93 !!! κλπ. Επίσης θα τον ήθελα σαν απλό πολίτη στην πρώτη γραμμή με την μάνικα...εθελοντής, και όχι παρλαπίπας... γράφεις ότι: "Τέλος έκανες λόγο για το αναμενόμενο της συντριβής λόγω καταπόνησης των πιλότων.Είναι δυνατόν?Τη δουλειά τους κάνουν και αμοίβονται για αυτήν.Τι θα πει καταπόνηση.Ο αγρότης που καταπονείται και μάλλιστα όλο το χρόνο τι να πει? Οι υπάλληλοι των δήμων τι να πουν?" Τώρα φίλε μας έστειλες !!! Εκτος από ελικόπτερο και αεροπλάνο έμπλεξες και σώβρακα με γραβάτες!!! Χαιρετίσματα !
Filos19 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Το συμπέρασμα από το ποστ του Naftis: 1)Είπα τα αεροπλάνα ελικόπτερα( μέγα λάθος, βέβαια ανέφερα και την λέξη καναντέρ αλλά αυτό δεν το λέμε.Το μεγάλο λάθος είναι ότι τα αεροπλάνα δεν έπρεπε να τα πω ελικόπτερα)Τέλος πάντων. 2)Έμπλεξα σώβρακα με γραβάτες(και αυτό μέγα λάθος) Πολύ ουσιαστικό όλο το ποστ και εντός θέματος Άντε γειαα!!
bandito Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 2)Έμπλεξα σώβρακα με γραβάτες(και αυτό μέγα λάθος) Πολύ ουσιαστικό όλο το ποστ και εντός θέματος Άντε γειαα!! Τα έμπλεξες ομως. Αν είσαι πωλητής,αγρότης, κομμωτής δεν έγινε και τιποτα να είσαι 20 ώρες άυπνος. Το πολύ πολύ να φυτρώσει το αγγουράκι στραβά ή να ρίξεις καμια στραβοψαλιδιά. Μικρό το κακό. Αν χειρουργείς ή πετάς αεροπλάνα δεν μπορείς να είσαι αύπνος ή καταπονημένος γιατί το παραμικρό σου λάθος (που ειναι λογικό να το κάνεις αν κοιμάσαι όρθιος) μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα. Η σύγκριση λοιπον αγρότη-πιλότου αεροπλάνου είναι άστα να πάνε. Αν ο πιλότος μπορεί να πετάει μέχρι 4 ώρες την ημέρα και τον έβαλαν να πετάει 16 δεν μπορώ να του καταλογήσω φταίξιμο. Έκανε ότι μπορούσε. Αυτό που δεν ξέρω και θα ήθελα απάντηση (το ρώτησε ο KWSN πιο πάνω και τον συνδέσατε), είναι αν έχω μερίδιο ευθύνης στην τραγωδία. Είτε άμεσο με την γυφτιά μου να πετάω οτι βρώ όπου βρώ, είτε έμμεσο ή με το να απαιτώ να σηκωθούν 800 αεροπλάνα-με όποιες συνθήκες-να σβήσουν την φωτιά. Σε αυτό να απαντήσετε.
naftis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Το συμπέρασμα από το ποστ του Naftis:1)Είπα τα αεροπλάνα ελικόπτερα( μέγα λάθος, βέβαια ανέφερα και την λέξη καναντέρ αλλά αυτό δεν το λέμε.Το μεγάλο λάθος είναι ότι τα αεροπλάνα δεν έπρεπε να τα πω ελικόπτερα)Τέλος πάντων. 2)Έμπλεξα σώβρακα με γραβάτες(και αυτό μέγα λάθος) Πολύ ουσιαστικό όλο το ποστ και εντός θέματος Άντε γειαα!! Αγαπητέ συνφορουμίτη, Από τον τρόπο που γράφεις νομίζω ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση. οκ λάθη σαν το "ελικοπτερο αντι αεροπλάνο" γίνονται εντάξει... Όμως οι συγκρίσεις που έκανες είναι άτοπες.. ....
Filos19 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Οκ παίδες sorry.Απλά ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα και δεν μου έβγαιναν αλλιώς. Θα μπορούσατε απλά να μου απαντήσετε 'οπως έκανε πολιτισμένα ο Bandito όπου λέει για ανώτερο όριο 4 ώρες κτλ Τώρα.Από την μία το ανώτερο που λες είναι 4 ώρες αλλά από την άλλη τι να κάνουν και αυτοί οι πυροσβέστες να αφήσουν τα δάση να καίγονται?Δεν είναι και αυτό λύση. Όπως είπες Ναυτη η καλύτερη λύση είναι η κατεδάφιση ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (χαχα) των ήδη χτισμένων σπιτιών στα πρώην δάση. Στην ουσία με τις εξαιρέσεις στους νόμους που κάνουν οι πολιτικοί για την οικοδόμηση των δασών ενθαρύνουν τους επίδοξους εμπρηστές.Όλη η υπόθεση εκεί βρίσκεται. Τέλος πάντων , τι να κάνουμε που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Τα έμπλεξες ομως. Αν είσαι πωλητής,αγρότης, κομμωτής δεν έγινε και τιποτα να είσαι 20 ώρες άυπνος. Το πολύ πολύ να φυτρώσει το αγγουράκι στραβά ή να ρίξεις καμια στραβοψαλιδιά. Μικρό το κακό. Αν χειρουργείς ή πετάς αεροπλάνα δεν μπορείς να είσαι αύπνος ή καταπονημένος γιατί το παραμικρό σου λάθος (που ειναι λογικό να το κάνεις αν κοιμάσαι όρθιος) μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα. Η σύγκριση λοιπον αγρότη-πιλότου αεροπλάνου είναι άστα να πάνε. Αν ο πιλότος μπορεί να πετάει μέχρι 4 ώρες την ημέρα και τον έβαλαν να πετάει 16 δεν μπορώ να του καταλογήσω φταίξιμο. Έκανε ότι μπορούσε. Αυτό που δεν ξέρω και θα ήθελα απάντηση (το ρώτησε ο KWSN πιο πάνω και τον συνδέσατε), είναι αν έχω μερίδιο ευθύνης στην τραγωδία. Είτε άμεσο με την γυφτιά μου να πετάω οτι βρώ όπου βρώ, είτε έμμεσο ή με το να απαιτώ να σηκωθούν 800 αεροπλάνα-με όποιες συνθήκες-να σβήσουν την φωτιά. Σε αυτό να απαντήσετε. +1000, Συμφωνώ απόλυτα.
gtpk12 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δυστυχώς φίλε σε διαψεύδουν τα γεγονότα.Το καναντέρ δεν έπεσε ούτε εξαιτίας ελαττωματικού μηχανήματος ούτε από αδιαφορία ούτε από τίποτα τέτοιο(εύκολο να το λέμε) Η πτώση με βάση τα γεγονότα οφείλεται σε λάθος του πιλότου ο οποίος πήρε εντολή να σβήσει μια φωτιά αλλά λόγω τοποθεσίας η οποία ήταν δύσκολα προσβάσιμη,ο πιλότος δεν κατάφερε να σηκώσει το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί. Δεν κατάλαβα σε τι φταίει ο βουλευτής?Ήταν ένα λάθος ανθρώπινο.Απλά το θέμα είναι να μην κατηγορούμε επειδή έτσι μας αρέσει αλλά να δούμε την πραγματική διάσταση και τα πραγματικά αίτια του προβλήματος.Μην τα ανάγουμε όλα σε ευθύνη πολιτική. Και ένα άλλο.Εκφράζεσαι με αυτόν τον τρόπο για την Ελλάδα Δεν καταλαβαίνω τη φταίει η Ελλάδα.Μπορείς να μου εξηγήσεις?Ήταν ένα λάθος χειρισμού του πιλότου. Τέτοια λάθη δεν γίνονται αλλού?Μόνο στην Ελλάδα γίνονται λάθη?Και γιατί αυτό το κατακριτικό ύφος προς το έθνος?Φταίμε σε κάτι ως Έλληνες επειδή έγινε ένα δυστήχημα?Τέλος πάντων. Τέλος έκανες λόγο για το αναμενόμενο της συντριβής λόγω καταπόνησης των πιλότων.Είναι δυνατόν?Τη δουλειά τους κάνουν και αμοίβονται για αυτήν.Τι θα πει καταπόνηση.Ο αγρότης που καταπονείται και μάλλιστα όλο το χρόνο τι να πει? Οι υπάλληλοι των δήμων τι να πουν? Δηλαδή τι να κάνουμε να αισθανόμαστε ένοχοι επειδή οι πυροσβέστες έχουν δύσκολη δουλειά?Ωραία είναι σύσκολη δουλειά αλλά είναι δουλειά, δεν είναι εθελοντισμός και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αναμενόμενη η πτώση (με τον τρόπο που εννοείς)Αναμενόμενη θα ήταν αν θα ήξεραν οι υπεύθηνοι ότι το ελικόπτερο θα πέσει.Το ήξεραν?Άλλο τώρα αν λόγω μεγάλης συχνότητας εναέριων επειρήσεων αυξανόταν ο κίνδυνος πτώσης.Αυτό είναι προφανές! Εσύ που κατηγορείς τους πάντες τι θα έκανες θα άφηνες τα δάση να καίγονται για να μην πέσουν (πιθανώς) αεροπλάνα?Προς τι οι κατηγορίες , προς ποιόν και για ποιό αδίκημα? Αυτά φιλικά Απόλυτο δίκιο... Μήπως να ζητήσουμε και αποζημίωση απο τις οικογένειες των θυμάτων που απο δική τους "ευθύνη" έπεσε το αεροσκάφος? Καλά δε ντρεπόμαστε λιγάκι... Πάντως εν μέρει έχεις κάποιο δίκιο. Θέλω να πώ πως δεν είναι δυνατό να κατηγορούμε την ποιοαδήποτε κυβέρνηση για τα πάντα, για ένα και μόνο λόγο. Γιατί εμείς (ο λαός) της έδωσε την εξουσία. Επομένως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχουμε εμείς οι ίδιοι, που την επόμενη φορά που θα κληθούμε να ψηφίσουμε θα έχουμε ξεχάσει τα πάντα και θα ενδιαφερθούμε μόνο για το ποιος θα δώσει (λέμε τωρα) τα περισσότερα! Φυσικά και δε μας φταίει η Ελλάδα. Μάλλον εμείς είμαστε πολύ λίγοι για αυτήν...
21century Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Χαίρομαι που υπάρχει έντονος προβληματισμός, φυσικά οι Κυβερνήσεις ευθύνονται μόνο για τον ψήφο μας. Ομως η υπόθεση είναι θεμα συλλογικής ευθύνης και εχω κάνει την απλή ερώτηση που και οι βουλευτες που ξέρω όλων των κομμάτων σηκώνουν τα χέρια. Γιατι το 2004 όταν ήταν σε λειτουργία το επιχειρησιακό σχέδιο ΔΕΝ είχαμε πυρκαγιές και γιατι έκτοτε δεν εφαρμόζεται?
naftis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Οκ παίδες sorry.Απλά ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα και δεν μου έβγαιναν αλλιώς.Θα μπορούσατε απλά να μου απαντήσετε 'οπως έκανε πολιτισμένα ο Bandito όπου λέει για ανώτερο όριο 4 ώρες κτλ Τώρα.Από την μία το ανώτερο που λες είναι 4 ώρες αλλά από την άλλη τι να κάνουν και αυτοί οι πυροσβέστες να αφήσουν τα δάση να καίγονται?Δεν είναι και αυτό λύση. Όπως είπες Ναυτη η καλύτερη λύση είναι η κατεδάφιση ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (χαχα) των ήδη χτισμένων σπιτιών στα πρώην δάση. Στην ουσία με τις εξαιρέσεις στους νόμους που κάνουν οι πολιτικοί για την οικοδόμηση των δασών ενθαρύνουν τους επίδοξους εμπρηστές.Όλη η υπόθεση εκεί βρίσκεται. Τέλος πάντων , τι να κάνουμε που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είδες χθες το βράδυ ειδήσεις ? στο mega τουλάχιστον? Φαντάζομαι έμαθες έναν λόγο ακόμα για την αναποτελεσματικότητα του Δημοσίου γενικότερα... ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ και η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ... τα οποία προωθούνται αισχρά από βουλευτές όλων των κομμάτων... Έχουν δε το θράσος να το υπερασπίζονται με αναίδεια και θράσος... λες και μιλάνε σε μαλάκες. Είναι πολύ σκληρό να δίνεις την μάχη με τις φλόγες και ο προιστάμενός σου να ξέρεις ότι κατέχει την θέση λόγω του ότι υπήρξε αφισοκολητής...
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Μα, για ποιά Ελλάδα μιλάμε ρε γαμώτο; Για την Ελλάδα που ψήφισες αγαπητέ...
Freakster Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δεν έχω παρακολουθήσει αυτό το θέμα απο την αρχή, απλά να γράψω μια σκέψη που μου ήρθε διαβάζοντας τον τίτλο. Μα, για ποιά Ελλάδα μιλάμε ρε γαμώτο; Για την Ελλάδα αυτή για την οποία πέθαναν αυτά τα παιδιά στην προσπάθεια τους να μην την δουν στάχτη. Νομίζω ότι με το να μειώνουμε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν άθελα μας να μειώνουμε τον σκοπό αυτών των πυροσβεστών.
TonyMontana Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες αυτών των παιδιών - κρίμα που βάλανε τις ζωές τους πάνω από μια Ελλάδα που τους έχει γραμμένους. Και δεν εννοώ μόνο τον πολιτικό κόσμο εννοώ και τους ίδιους τους Ελληνες. Σκοτώνονται τα παιδάκια για να προστατεύσουν το σπίτι και το δάσος του κάθε κάφρου Ελληνα ώστε ο Καφρος να αναπνέει καθαρό αέρα. Λες και το αξίζει. Σιχτιρ. Αυτή η χώρα θα δεί άσπρη μέρα όταν ΛΙΓΟΙ που ξέρουν (πραγμάτικα ξέρουν και έχουν εκπαιδευτεί σε γερμανικά, σουηδικά, αμερικάνικα πρότυπα - ΟΧΙ ελληνικά πάντως) αναλάβουν να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους. Και οι δεύτεροι το δεχτούν. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ γιατί σε αυτή την χώρα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ. Ξέρουμε μωρέ. Θα μου πείς εσύ; και παέι λέγοντας. Στον καναδα μου έλεγε ένας φίλος για 14 χρόνια οποιος εργολάβος ηταν υπεύθυνος για κτίσμα σε δασική καμμένη έκταση έτρωγε 40 χρόνια χωρίς δίκη. Και ο αντίστοιχος ιδιοκτήτης 50 χρόνια. Στην Ελλάδα οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι νομοθέτες και οι συγγενείς τους χτίζουν τις βίλες τους παράνομα είναι ποτέ δυνατόν να πάμε μπροστά;;; Είμαστε μια χώρα γεμάτη ΓΕΡΟΥΣ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ή ακόμα χειρότερα ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ενώ όσοι περισσεύουν δουλεύουν μέρα νύχτα για να μπορέσουν να ζήσουν ή δεν προλαβαίνουν να πάνε απτο ένα clubaki στο άλλο επειδή δεν ξέρουν τι έχουν - ποιος θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της κοινωνίας.... Ας μην μιλήσουμε για τους χρεωμένους, τους αλλοδαπούς, τους εγκληματίες, τους ψυχολογικά ασταθείς, τους κακούς εκ γεννετής...Τι περιμένετε;; Μακάρι το φαινόμενο του θερμοκηπίου να γίνει τέτοιο που να αποκτήσει ωραίο κλίμα η Σουηδία, η Φιλανδία κλπ...μπας και τελειώσουν δικαιολογίες για αυτή την χώρα. Μόνο ο ήλιος μας έμεινε και σε λίγο και αυτόν θα τον χώσουμε εκεί που δεν φωτίζει. Είμαι πολυ απογοητευμένος και δεν ξέρω τι να κάνω για να βοηθήσω.
Filos19 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δεν έχω παρακολουθήσει αυτό το θέμα απο την αρχή, απλά να γράψω μια σκέψη που μου ήρθε διαβάζοντας τον τίτλο. "Μα για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο" Για την Ελλάδα αυτή για την οποία πέθαναν αυτά τα παιδιά στην προσπάθεια τους να μην την δουν στάχτη. Νομίζω ότι με το να μειώνουμε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν άθελα μας να μειώνουμε τον σκοπό αυτών των πυροσβεστών. Πες τα ρε Freakster.Πολυ σωστό σε βρίσκω.Μπράβο
TonyMontana Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Πες τα ρε Freakster.Πολυ σωστό σε βρίσκω.Μπράβο Η Ελλάδα είναι ήδη μειωμένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.