Προς το περιεχόμενο

Και άλλες μεγάλες εταιρείες υπολογιστών θα βγάλουν μηχανήματα με ubuntu

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aυτές τις μέρες γίνετε μια συνάντηση των develop του ubuntu εδω

http://www.ubuntulive.com/

H πιο συμαντική είδηση απο αυτή την συνάντηση είναι ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ετερείες που θα βγάλουν υπολογιστές με προεγκατεστημένο το ubuntu.Φήμες μιλάνε για την toshiba και την lenovo.

Δείτε εδώ

http://blog.wired.com/monkeybites/2007/07/more-big-name-p.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

poli apli egkatastasi.me ta update tou.ta programata tou.tin xrisimopioun poli kai suzitas me kapious ta problimata sou.piasariki ekdosi.sunergazete me olous.8a tin baloume oloi.

e kai sto telos 8a mas pei oti magkes pliroste me.1$ ton mina o ka8eneas. epi tous users,epi tous mines.sto telos trabaei kai mia sunergasia me micro @@ .kai ola meli gala

(an kanei zesti kai den exeis ti na kaneis e....ti mporeis na skefteis)

mafe

:)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί Ubuntu

Λογικό μου ακούγεται. Όλοι μιλάνε για *buntu οπότε γιατί να βάλουνα κάποια άλλη διανομή που λίγοι την έχουν ακούσει? Υπέρ της εταιρείας είναι που τα *buntu τα ξέρουν πολλοί γιατί θα τα εμπιστευτούν και πολλοί.

Άσχετα με το ότι διαφωνώ στο ότι βάζουνε μόνο ubuntu αλλά πιστεύω ότι δεν θα πετυχένανε τόσο πολύ οι άλλες διανομές λόγω του ότι δεν είναι τοσο γνωστές.

Υπάρχει και άλλο ένα θέμα που βγήκε απο αυτή την συνάντηση.Είναι η πίεση της dell προς την amd-ati ώστε να βγάλει καλήτερους driver για linux.Βλέπετε η dell θέλει να βάλει και ati κάρτες στους υπολογιστές με ubuntu αλλά θέλει και να τρέχουν και compiz-fusion.

Tώρα στο γιατί ubuntu όποιος έχει δοκιμάσει και άλλες διανομές θα το έχει καταλάβει.Και το ubuntu έχει τεράστιο support αλλά και είναι μια διανομή που κοντράρει σε δυνατότητες στα ίσια τα win και κατά την γνώμη μου τα ξεπερνάει.

κοντράρει σε δυνατότητες στα ίσια τα win και κατά την γνώμη μου τα ξεπερνάει.

Σαφώς και τα κοντράρει και με το παραπάνω. Αλλά είναι το εξής ερώτημα. Πόσοι απο τους χρήστες ubuntu δεν θα το "βαρεθούν" (δηλαδή που δεν θα έχουν τα προγράμματα που είχαν και στα win και να θέλει πολύ ψάξιμο για καινούρια). 1ο και καλύτερο θα θέσω το office. Τεράστια βελτίωση έχει το open office αλλά δεν υποστήρίζει ακόμα πλήρως το MS office. Θα μου πείτε τώρα ότι αυτά που δεν υποστηρίζει είναι εξιδικευμένα πράγματα. Δίκιο έχετε δεν λεω αλλά και πάλι υπάρχει καποια ασυμβατότητα.

1ο και καλύτερο θα θέσω το office. Τεράστια βελτίωση έχει το open office αλλά δεν υποστήρίζει ακόμα πλήρως το MS office.

Έχεις μεγάλο άδικο. Το Open Office υποστηρίζει όλα τα διεθνώς καθιερωμένα πρότυπα. Το MS Office είναι που δεν τα υποστηρίζει.

Sorry. Τότε έχω μείνει πίσω απο ενημερώσεις.

Όταν λέει ότι υποστηρίζει τα ανοιχτά πρότυπα ενώ το MS Office όχι, εννοεί ότι υποστηρίζει τα odt κτλ ενώ το MS Office μόνο τα κλειστά πρότυπα της MS(όπως το doc). Σε τι ενημερώσεις έχεις μείνει πίσω?

Σε τι ενημερώσεις έχεις μείνει πίσω?

Βασικά πιο παλιά είχα διαβάσει οτι η υποστήριξη στα πρότυπα του MS-office από το Open-Office έχει βελτιωθεί πολύ αλλά δεν ειναι και τέλεια. Εκεί έχω μεινει. :S

Βασικά πιο παλιά είχα διαβάσει οτι η υποστήριξη στα πρότυπα του MS-office από το Open-Office έχει βελτιωθεί πολύ αλλά δεν ειναι και τέλεια. Εκεί έχω μεινει. :S

Ποτέ δεν θα γίνει τέλεια κι αυτό γιατί δεν είναι ανοιχτές οι προδιαγραφές των προτύπων που χρησιμοποιεί η MS. Ακόμα και το να γράφεις σε NTFS είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Αλλά δεν γίνεται να γίνουν εντελώς τέλεια. Απλά συνεχώς θα διορθώνονται, αλλά ποτέ δε θα φτάσουν να χρησιμοποιούν τα πρότυπα αυτά όπως τα προϊόντα της MS. Λογικό είναι! Βέβαια υπάρχει κι άλλη λύση. Να γράφεις στο OpenOffice ό,τι χρειάζεσαι και να το κάνεις PDF και να το στέλνεις εκεί που θες... ;)

Το open office φτάνει και περισσεύει για το 99% των χρηστών υπολογιστών.

Όσο για το ubuntu - η προσωπική μου γνώμη σαν χρήστη - είναι μία από τις καλύτερες διανομές με πάρα πολλά προγράμματα.

Καλύτερα θα ήταν πάντως να μην πέσουν όλοι με τα μούτρα σε μια διανομή. Μη δημιουργήσουμε νέο μονοπώλιο.

Και από ευχρηστία σίγουρα υπάρχουν και άλλες (opensuse, madriva, κλπ) Άλλωστε με προεγκατάσταση τα περισσότερα προβλήματα είναι και λυμένα.

Moνοπόλιο δεν μπορεί να δημιουργηθεί λόγο του open source του κώδικα γιατί ο καθένας μπορεί να πάρει και να φτιάξει μια διανομή κλώνο του ubuntu.To θέμα είναι αν αυτή η ποικιλία που υπάρχει στο linux κάνει καλό η τελικά κακό για την διάδοση του.Δλδ πόσο καλήτερο θα ήτανε να υπήρχε ένα κοινό αποθετήριο για όλες τις διανομές και ένας κοινός package manager.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...