Προς το περιεχόμενο

mobo και ...στραβωμένα pins

Xdanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια στραβωμενα? Εμενα σε εναν 754 ποδαρατο sempron το ενα εχει φυγει τελειως. Εβαλα μια καρφιτσα και δουλευει κομπλε :razz:

Δημοσ.

αν ακουμπάνε σωστά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απλά με τις καρφίτσες πρόσεχε μην καρφώσεις καμια μέσα στον cpu και τον κλαις

Δημοσ.

εφτασε σήμερα αλλά από ότι είδα είναι περισσότερα τα στραβωμενα pins angry.gif

ανέβασα 2 φωτογραφίες αλλά δεν βγήκαν πολύ καθαρά

02082007005dd7.th.jpg

02082007006fr4.th.jpg

τα φώτα σας

edit: angry.gif Δεν μπορώ να τα βάλω 100% στην θέση τους - ξαναγυρνάνε πάλι πίσω (τα έχω ισιώση τα περισσότερα) πειράζει?

Δημοσ.

Προβλημα θα εχεις αφου δεν θα κουμπωνει κανονικα ο επεξεργαστης.

Αμα επιστρεφουν πισω τοτε θελουν ολα πολυ προσεκτικο ισιωμα,και να τα κουμπωσεις με οδηγο τον επεξεργαστη

Δημοσ.

πω πω :( τι την κάνανε την άτιμη με σφυριά την βαράγανε ? βγάλε μια καλύτερη φωτογραφία γιατί δεν φαίνεται καλά η ζημια έτσι για να δούμε τι μπορείς να κανεις

Δημοσ.

δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη φώτο, περιμένω να έρθει ο επεξεργαστής να δω τι μπορώ να κάνω.

Αν μπει ο επεξεργαστείς και κάποιο πιν δεν είναι στην θέση του μπορεί να τον κάψει?

Δημοσ.
δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη φώτο, περιμένω να έρθει ο επεξεργαστής να δω τι μπορώ να κάνω.

Αν μπει ο επεξεργαστείς και κάποιο πιν δεν είναι στην θέση του μπορεί να τον κάψει?

Ενδεχομένως ναι.

Δημοσ.

Εδώ και ένα μήνα ο υπολογιστής μου δουλεύει με ένα στραβωμένο pin στη μια άκρη του socket και υπολλείματα πάστας στην άλλη. Δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του. Επομένως ακόμη και αν δεν είναι 100% ίσια τα pins (να μην κάνουν όμως και γωνία 90 μοιρών) δοκίμασέ το και μπορεί να δουλέψει.

Δημοσ.

είρθε σήμερα ο επεξεργαστής και όταν τον βάζω στα στραβωμένα πιν είναι κανα 2 χιλιοστά ποιο πάνω,

αυτο που θέλω είναι να μου πείτε κατα πόσο θα μπορεί να πάθει ζημιά ο επεξεργαστής αν δεν μπεί σωστά

edit:

το ένα πιν είναι κομμένο στην μέση -τώρα το είδα και το καπάκι του επεξεργαστή κλείνει έυκολα το μόνο που μένει είναι να το βαλω στην πρίζα οπότε πρέπει να ξέρω τι πιθανότητες επιβίωσης έχει ο επεξεργαστής

Δημοσ.
είρθε σήμερα ο επεξεργαστής και όταν τον βάζω στα στραβωμένα πιν είναι κανα 2 χιλιοστά ποιο πάνω,

αυτο που θέλω είναι να μου πείτε κατα πόσο θα μπορεί να πάθει ζημιά ο επεξεργαστής αν δεν μπεί σωστά

Παίζεις lotto, γιατί παίζει ρόλο ποιά pins είναι.

Αν είναι grounds και απλά δεν πατήσουν στα αντίστοιχα pins του CPU θα είσαι ok... αν όμως ακουμπήσουν σε άλλα pins θα έχεις no boot.

Αν τώρα κάποιο άλλο λειτουργικό pin, π.χ. το VGTL ακουμπήσει αλλού πολύ πιθανό να πάρεις την CPU στο χέρι...

Αν δεν μπορείς να τα ισιώσεις, δες μήπως βρείς κάποιον που μπορεί.

Αν ήσουν Αθήνα ευχαρίστως να στην έφτιαχνα.

Δημοσ.

Μια συμβουλή: Μου έχει συμβεί κι εμένα, μου έπεσε κάτω η cpu και στράβωσαν πολύ περισσότερα από τα δικά σου. Η συνταγή έχει ως εξής: Πάρε μια οδοντογλυφίδα και άρχισε να πιέζεις ένα ένα τα στραβωμένα πινς σε ύψος γύρω στα 3/4 πάνω περίπου του συνολικού τους μεγέθους. Φέρε τα ένα ένα σιγά σιγά στη σωστή θέση γυρνώντας συνέχεια και βλέποντας αν είναι ευθυγραμμισμένα.

Μαλακές κινήσεις και μην σταματήσεις ώσπου να τα βλέπεις να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα. Όταν θα σου φαίνονται σαν καινούργια, τότε κότσαρε τη cpu με μαλακές κινήσεις, αν τα έχεις φτιάξει καλά θα μπει.

Δημοσ.
Αν είναι grounds και απλά δεν πατήσουν στα αντίστοιχα pins του CPU θα είσαι ok... αν όμως ακουμπήσουν σε άλλα pins θα έχεις no boot.Αν τώρα κάποιο άλλο λειτουργικό pin, π.χ. το VGTL ακουμπήσει αλλού πολύ πιθανό να πάρεις την CPU στο χέρι...

υπάρχει κανα site που να λέει τι είδους πιν είναι το καθένα?

Μαλακές κινήσεις και μην σταματήσεις ώσπου να τα βλέπεις να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα. Όταν θα σου φαίνονται σαν καινούργια, τότε κότσαρε τη cpu με μαλακές κινήσεις, αν τα έχεις φτιάξει καλά θα μπει.

η cpu μπαίνει άνετα αλλά δεν ξέρω αν ακουμπάνε τα pins σωστα

Δημοσ.
Μια συμβουλή: Μου έχει συμβεί κι εμένα, μου έπεσε κάτω η cpu και στράβωσαν πολύ περισσότερα από τα δικά σου. Η συνταγή έχει ως εξής: Πάρε μια οδοντογλυφίδα και άρχισε να πιέζεις ένα ένα τα στραβωμένα πινς σε ύψος γύρω στα 3/4 πάνω περίπου του συνολικού τους μεγέθους. Φέρε τα ένα ένα σιγά σιγά στη σωστή θέση γυρνώντας συνέχεια και βλέποντας αν είναι ευθυγραμμισμένα.

Άλλο θέμα το στράβωμα των pins μιας CPU και άλλο το στράβωμα pin σε LGA775 socket, ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο.

Βάλε και το ότι τα pins του socket είναι λοξά ( δεν είναι ίσια, έχουν κάποια γωνία λίγο πριν την μέση του μήκους τους ) δεν έχει καμμία επαφή το ένα με το άλλο

Δημοσ.
υπάρχει κανα site που να λέει τι είδους πιν είναι το καθένα?

η cpu μπαίνει άνετα αλλά δεν ξέρω αν ακουμπάνε τα pins σωστα

Intel System Integrators FAE datasheet ( στο downloadfinder.intel.com πρέπει να το έχουν σε κάποιο public section )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...