Προς το περιεχόμενο

Help για dropdown lists + dreamweaver

sleepless_102

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

φτιάχνω μία ιστοσελίδα με τη χρήση του Dreamweaver . Έχω χρησιμοποιήσει html και css μέχρι στιγμής και όλα ok. Έχω λοιπόν το ακόλουθο πρόβλημα: θέλω να δημιουργήσω 2 drop down lists..κάτι σαν jump menu. Έστω η πρώτη περιλαμβάνει τους αριθμούς {1 , 2 , 3} και η δεύτερη τα γράμματα {a , b , c}.

Με ποιο τρόπο μπορώ να επιλέγω το "1" από την πρώτη λίστα και το "b" από τη δεύτερη και πατώντας ένα κουμπί (έστω go) να μου εμφανίζει την τομή των δεδομένων των 2 επιλογών??(αν 1="λύκειο" και b="λογισμικό σχετικο με ιστορία" να μου εμφανίσει όλα τα λογισμικά σχετικά με την ιστορία που αναφέρονται στο λύκειο)

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό μέσω του dreamweaver? Τι θα πρέπει να διαβάσω-ψάξω? Βασικά έχω και κάποια πιέση χρόνου και θα βόλευε κάτι "εύκολο"!!!

Ευχαριστώ!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μετά από αρκετό καιρό και λίγο ψάξμο κατάφερα να το φτιάξω χρησιμοποιώντας php δίνοντας τιμές στα στοιχεία των 2 λιστών (<option value="0">Λύκειο</option>). Χρησιμοποιώντας συνθήκες όπως if ($value1 == 0 && $value2 == 0) σε συνδιασμό με την εντολή redirect και header('Location: page1.html'); κατάφερα να επιλέγω το "1" πχ από το πρώτο μενού και το "λύκειο" από το δεύτερο και να μου εμφανίζει το αποτέλεσμα που έχω ορίσει σ'αυτό το συνδιασμό.

Το πρόβλημα:

Η σελίδα που φτιάχνω είναι σχεδόν έτοιμη εκτός από αυτό το κομμάτι και είναι φτιαγμένη με frames. είναι χωρισμένη σε πάνω και κάτω frame. Η αναζήτηση γίνεται στο πάνω frame που μένει πάντα σταθερό και τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο κάτω που μεταβάλλονται ανάλλογα με το αποτέλεσμα..Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει με τίποτα. Ποιες εντολές χρειάζονβται για να δουλέψει ή τι άλλο να κάνω.

Δεν χρησιμοποιώ mysql απλά σε κάθε συνδιασμό επιλογών αντιστοιχίζεται μια σελίδα html που θέλω να εμφανίζεται στο κάτω frame.

Είμαι άσχετος και sorry αν αυτό που ρωτάω είναι απλό αλλά ειμαι ψιλοάσχετος και πρέπει η εργασία να παραδωθει μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...