pappous_soulis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Αύριο θα συνδέσω τους 2 σκληρούς που έχω στο παλιό μου PC (με win XP και προγράμματα μέσα) στο καινούργιο μου,με τελείως διαφορετικό hardware. Το ερώτημά μου είναι: χρειάζoνται format και να τα στήσω όλα απ'την αρχή? Ή δεν είναι απαραίτητο? (μην παιδεύομαι και τσάμπα..)
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Eννοείς να χρησιμοποιήσεις λειτουργικό που είναι στημένο σε άλλο pc?Πολύ παρακινδυνευμένο αλλά ενδιαφέρον πείραμα.. Οταν θα κάνει boot ο δίσκος,τα XP θα αρχίσουν να ψάχνουν για καινούριες συσκευές και drivers,όλα διαφορετικά υποθέτω από αυτά που είναι εγκατεστημένα. Πές μας πως αντέδρασαν τα XP!
pappous_soulis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 A! Δεν κάνω το PC μου πειραματόζωο! Ξεχάστε το
kpartsi Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Αν είναι να bootάρεις και να φορτώσεις το λειτουργικό από τους παλιούς σκληρούς προβλέπω τα ΧΡ να βγάζουν λάθη το ένα μετά το άλλο.... Το καλύτερο είναι μία νέα εγκατάσταση λειτουργικού.
pappous_soulis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Damn...άντε να τα στήσω πάλι όλα απ'την αρχή.:???:
mitsos24 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μια ερωτηση. Υπαρχει περιπτωση να παθει κατι το PC του παππου αν κανει το πειραμα?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Το πολύ-πολύ να τρελαθεί στα κολλήματα και στις bsod.
dali13gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δοκίμασε κι ένα repair την εγκατάσταση πριν κάνεις το format. Windows είναι αυτά, ποτέ δεν ξέρεις.
The_Judas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μια λύση είναι να απεγκαταστήσεις όλους τους drivers (uninstall) και τις συσκευές (κατάργηση από την διαχείριση συσκευών) στον παλιό σου υπολογιστή και μετά να μεταφέρεις τον δίσκο στο νέο PC. Επειτα περνάς τους drivers της μητρικής, της κάρτας γραφικών κλπ. στο νέο PC Αλλά πάντα η καλύτερη λύση είναι το φορματ και η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος από την αρχή.
dks_1979 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Το έχω κάνει αυτό. Την πρώτη φορά που έτρεξε στο καινούριο PC άργησε το boot γιατί αναγνώρισε τις νέες συσκευές και εγκατέστησε όλους τους drivers, χωρίς πρόβλημα όμως. Απλά σερνόταν ελαφρώς (καμία σχέση με format). Μπορείς να το δοκιμάσεις, δεν χάνεις τίποτα. Κάποια στιγμή πάντως δεν θα το γλυτώσεις το format.
george_o/c Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Άρα Imp, κάνε το format τώρα, για να μην τρέχεις αργότερα :wink: Καλορίζικη η P5K βρε! :grin: Άντε και ο Q6600 αύριο ...
bgeorgalas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 αν θυμάμαι καλά τα XP έχουν ένα σύστημα προστάσίας (cd key) που "δένει" με τις συσκευές του υπολογιστή σου....γι αυτόν τον λόγο δεν μπορείς να αλλάξεις πάνω από 3 συσκευές την φορά (μετάει τρώει κόλληματα)....Αν αλλάξεις το σύμπαν (μητρική, επεξργαστή, Controllers, κάρτα ήχου, οθόνης κτλ.) πολύ πιθανό το βλέπω να φάει κόλημα.... Έτσι και αλλιώς αν αλλάξεις τόσα πολλά πράγματα εγώ θα σου συνέστηνα να ξανακάνεις εγκατάσταση γιατί το λειτουργικό θα είναι πιο "καθαρό"....αν δεν έχεις όρεξη και χρόνο για backup μπορείς να χωρίσεις τον δίσκο σε 2 partitions (1 για προγράμματα και 1 για Data) να αντιγράψεις όλα τα αρχεία που θέλεις να κρατήσεις σε 1 και στην συνέχεια να κάνεις φορματ και εγκατάσταση των windows στο άλλο....
BiSoNaSs Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Αμα τα 2 motherboard ειναι πολυ διαφορετικά , αλλο chipset , αλλοι controlers , τότε παίζει και να πετάει Blue screen στο Boot και να σβήνει , πριν μπει καν στην διαδικάσια να αναγνωρίσει νέες συσκευές. Αν ΔΕΝ πετάξεί Blue Screen στο boot και μπει στα windows ψάχνοντας νέες συσκευες, τοτε δεν θα έχει προβήμα με λιγο βγαλε βαλε drivers θα παίξει. Ακόμα και να παίξει όμως , δεν συνιστάται , γιατι μπορεί να του αφήσει κουσούρια του λειτουργικού , που θα φανούν αργότερα.
zourlas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 min akou tipota.Opws eipe kai o bisonass kata 99% tha pareis mia poli wrea blue screen.Min tarazesai....vale to cd twn win xp(na exei sp idio me tin egatastasi ston hdd) proxora kanonika stin egatastasi kai otan sou anaferei oti vrike OS win xp ktl kane repair instalation Tha parei kmposi wra san na to estines apo tin arxi.Auto vevea pisteuw na thes na to kaneis gia na swsis to profile tou user pou eixes(iparxoun pados kai ali tropi gia auto).An den to diakindineueis kane ena ghost prin to repair se ena alo hdd.Emena panta mou kathete to repair padws.meta vale drivers.Sinisto anepifilakta pados kainourgia egatastasi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.