Προς το περιεχόμενο

Τα κοντομάνικα ουσιαστικά ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ από τον ήλιο!

ditris7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως αυτό με τη φοβία ισχύει. Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός βάζανε όλοι λίγο αντηλιακό. Σήμερα έχει ο καθένας 3 αντηλιακά με διαφορετικούς δείκτες προστασίες, όμπρελες, καπέλλα και δεν ξέρω εγώ τι...Χθες προχθές μου έλεγε κάποιος ότι αν είσαι κάτω από όμπρέλλα πάλι θα καείς από τον ήλιο λόγω της αντανάκλασής του φωτός στις γύρω επιφάνειες...

Δημοσ.

Κατω απο την ομπρελα και μαυριζεις και καιγεσαι.. Πιο δυσκολα ομως απο το να εισαι στον ηλιο..

Δημοσ.

Παιδια,εγώ δν έχω βάλλει καμμια φορα στην ζωή μου αντηλιακό[αντε κανα δυο οταν ήμουν μικρος].Δν έχω καεί ποτέ κ ούτε πρόκειται.Βεβαια έχω ενα πιο σκούρο χρώμα[εκ γενετης]

Κ φανταστείτε,δν μιλάω για 2-3 ώρες στην παραλία αλλα 6-8 ώρες στο εργοτάξιο...όχι αστεια.Την Δευτερα που πήγα στο Άργος ήμουνα 6 ωρες με 43 βαθμους...

Δν ξερω[το πιο πιθανο είναι ότι κανω λαθος αλλα θα το πω],νομιζω ότι με αντηλιακα καταστρεφεται η αυτοαμυνα που εχεις κατά του ήλιο κ σε κανει εξαρτημενο στα αντηλιακα..Δηλαδη σε αναγκαζει να βαζεις συνεχεια...

Δημοσ.
Δν ξερω[το πιο πιθανο είναι ότι κανω λαθος αλλα θα το πω],νομιζω ότι με αντηλιακα καταστρεφεται η αυτοαμυνα που εχεις κατά του ήλιο κ σε κανει εξαρτημενο στα αντηλιακα..Δηλαδη σε αναγκαζει να βαζεις συνεχεια...

[/KWSN mode on]

Είναι αλήθεια αυτό!!! Ειναι μια συνωμοσία των εταιρειών που παράγουν τα αντηλιακά.

Επίσης τους ιούς για τους υπολογιστές τους κατασκευάζουν οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα antivirus προγράμματα.

[/KWSN mode off]

:mrgreen:

Δημοσ.
Κατω απο την ομπρελα και μαυριζεις και καιγεσαι.. Πιο δυσκολα ομως απο το να εισαι στον ηλιο..

My point exactly, μαυρίζεις και καίγεσαι αλλά τόσο δύσκολα που δεν χρειάζεται αν κάτσεις πάααρα πολλές ώρες στον ήλιο (ή να έχει πάρα πολύ ευαίσθητο δέρμα αλλά δεν είναι πολλοί οι Έλληνες με τέτοια επιδερμιδα). Οπότε για ένα νορμάλ άνθρωπο είναι σχεδόν αδύνατο να καεί από τον ήλιο me thinks.

Δημοσ.

Κοπέλια τα έχετε χάσει τελείως. Άμα θέλετε μην βάζετε αντιηλιακό, τουλάχιστον μην λέτε ότι δεν χρειάζεται άμα είσαι μελαχρινός, παναθηναϊκός, ψηλός κτλ. Χρειάζεται, ειδικά εδώ στην ελλάδα ότι και να είσαι!

Δεν είναι μόνο να καείς, είναι και άλλα θέματα. Λοιπόν:

ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ - ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ :

Ροδόχρους Νόσος' date=' Απλούς Έρπις, Ανεμοβλογιά, Ψωρίαση (10%), Ερυθηματώδης Λύκος αλλά και άλλες δερματοπάθειες συγγενείς και μη.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ:

Οι αντιδράσεις αυτές οφείλονται σε :

1. Αλλεργία στο Ηλιακό φως (Ηλιακή Κνίδωση)

2. Αλληλεπίδραση ακτινοβολίας με καλλυντικά, αρώματα, φυτά, τοπικές κρέμες και αντηλιακά.

Ορισμένα ΦΑΡΜΑΚΑ, όπως τα αντισυλληπτικά, αντιϋπερτασικά, τα αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά κ.ά μπορεί να προκαλέσουν φωτοαλλεργικό εξάνθημα.

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (οφείλονται κυρίως στην UVB ακτινοβολία)

* Το ηλιακό ερύθημα, το κλασσικό " έγκαυμα"

-Ποικίλλει από ένα ήπιο κοκκίνισμα έως την εμφάνιση φυσαλίδων.

-Η βαρύτητά του εξαρτάται από την ένταση και τον χρόνο έκθεσης στον ήλιο καθώς και από τον φωτότυπο του δέρματος.

-Οι ακτίνες UVA επιδεινώνουν το έγκαυμα.

* Η επιβραδυνόμενη μελάγχρωση ή " μαύρισμα"

-Εμφανίζεται 2 μέρες μετά την έκθεση στον ήλιο, έχει τη μέγιστη ένταση την 20η περίπου ημέρα και μετά υποχωρεί σταδιακά.

-Προκαλείται από την UVB.

-H UVA ακτινοβολία, διεγείρει επίσης την παραγωγή μελανίνης, αλλά για τον σκοπό αυτό απαιτείται 1000 φορές περισσότερη ενέργεια ακτινοβολίας.

ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (οφείλονται στις UVA και UVB ακτινοβολία)

Κυριότερα :

* Γήρανση του δέρματος ( Φωτογήρανση)

* Πρόκληση Σπίλων και Δερματικών Καρκίνων

* Διάφορες βλάβες: Διάχυτη ερυθρότητα, ευρυαγγείες, φλεβικές λίμνες, σταγονοειδής υπομελάνωση, κ.ά

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Μέσω ενός ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, το ηλιακό φως καταστέλλει τη παραγωγή κολλαγόνου αδρανοποιώντας τα γονίδια που "παράγουν" το κολλαγόνο. Ταυτοχρόνως, το ηλιακό φως ενεργοποιεί καταστρεπτικά για το κολλαγόνο ένζυμα.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ: Καταστροφή του δέρματος.

* Το δέρμα έχει ένα τραύμα που πρέπει να επουλωθεί. Η επούλωση ενός τραύματος δεν είναι ποτέ τέλεια. Μπορεί να είναι 99.9% τέλεια, αλλά ποτέ 100%. Η μικροουλή αυτή δεν είναι ορατή με το μάτι, αλλά μετά από προκλήσεις χιλιάδων τέτοιων ουλών στη διάρκεια της ζωής, οι μικροουλές γίνονται μακρο-ουλές και ορατές.

* Πρακτικά και καθώς μεγαλώνουμε, οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης που διατηρούν ελαστικό το δέρμα, αδυνατίζουν ή καταστρέφονται.

* Το δέρμα αρχίζει και φαίνεται θαμπό, χαλαρό και μαλακό, γίνεται λεπτότερο, χάνει το λίπος του και γίνεται πιο πλαδαρό.

* Ταυτοχρόνως, η βαρύτητα παίζει το δικό της ρόλο, "τραβώντας" το δέρμα προς τα κάτω κάνοντας το επίσης χαλαρό και "κρεμασμένο".

* Επί πλέον : Φακίδες, Δυσχρωμίες - Γεροντικές φακές, Βαθιές ρυτίδες, Φαγέσωρες κ.ά

* Στον αυχένα επίσης μπορούμε βλάβες όπως ο Ρομβοειδής Αυχένας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ UVA στην Φωτογήρανση

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ: Ένα αθροιστικό φαινόμενο

Η συσσώρευση στο δέρμα της δράσης της ηλιακής ακτινοβολίας, συνεχίζεται από τη βρεφική ηλικία μέχρι το θάνατο.

[/quote']

Πηγή

Δημοσ.

Κανείς δεν είπε ότι δεν προκαλεί τπτ, το θέμα είναι μετά από ποση έκθεση δημιουργείτε πιο πρόβλημα ανάλογα με την επιδερμίδα.

Πάντως λίγο αντηλιακό είναι γενικά απαραίτητο.

Δημοσ.
[/KWSN mode on]

Είναι αλήθεια αυτό!!! Ειναι μια συνωμοσία των εταιρειών που παράγουν τα αντηλιακά.

Επίσης τους ιούς για τους υπολογιστές τους κατασκευάζουν οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα antivirus προγράμματα.

[/KWSN mode off]

:mrgreen:

Μας πήρανε χαμπάρι... :mrgreen:

Βασικά υποψιάζομαι ότι τα αντηλιακά καταστρέφουν το όζον...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...